Biz kadınlar ilişki yaşamayı/evlenmeyi ne zannediyoruz

konunun bir başından bir sonundan okudum...yorum yapma ihtiyacı hissettim...öncelikle herkes hayatını yaşasın size ne diyenlere; hayyal arkadaşım sanırım bir sosyal sorumluluk örneği göstererek tüm kadınların sorunu olabilecek bir noktaya değinmiş...size ne başkalarından yaklaşımı fazlasıyla bencilce umursamaz ve bana göre doğru olmayan bir yaklaşımdır...

mutlu olmayan boşanıyor denmiş ne güzel...sonra orda burda böyle platformlarda "boşandığım için ailem beni dışlıyor, dul damgası yedim insanlar farklı gözle bakıyor" vsvs gibi konular...ne güzel değil mi mutlu olmayan boşanıp mutlu (!) devam ediyor hayatına...

arkadaşım sanırım insanların neden baştan düşünemeyip (burda bişey zannetme yorumuna katılıyorum) bişey zannedip evleniyorlar sonra boşanıp daha da mutsuz olduklarını sorgulamış, bunun önüne geçmek için burda bir şeyler söyleyip bir kaç genç insanın zihninde ışık yakmak bile sosyal sorumluluğu yerine getirmektir...

evlilik gerçekten sorumluluk gerektirir...hayatınızı bir insanla paylaşmak o kişiye karşı yükümlülükler getirir...sadece evlilikte değil hayatınızı kiminle paylaşıyorsanız bu böyledir...karşılıklı olduğu zaman güzeldir...fedakarlık adı altında kadın ezilmeyi kaderi olarak görüyorsa yanlışlık başlar...gerçekten fedakar insan fedakarlık yaptığını dile getirmez, çünkü onun doğasında vardır, doğası gereği içinden geldiği için yapar fedakarlığı bu yüzden de karşılık beklemez...ben çok fedakarlık yapıyorum, kendimden çok veriyorum karşılığını göremiyorum diyorsa bir yerde ciddi bir hata vardır...

Son düzenleme:
Hayalcim evliliğe çoook derin anlamlar yükleyip ve evliliği "koca bulmak" olarak gördüğümüz sürece senin bu soruların katlanarak artar..koca bulma değil maarifet olan o evde iki farklı kişiliğin birbirini kabul edip yaşayabilmesi.

Olur mu caaanım?
Kadın dediğin namustur.
Ölene kadar ya koru ya koru.

Teşekkür ederim, size ne başkasının hayatından diyen arkadaş, kendi acılarını konum üzerimden başarısızca sabote etmeye çalışıp kin güttüğüyle kaldı...
Konumla uzaktan yakından alakası yoktur, kendimle de...
Teşekkür ederim yazın için...
Kadın demek hayatın ta kendisi demek.
Bu yüzden annelik kadına verilmiştir.

:13: Koca bulmak kolay evlenmek de kolay da sonrası problem kadesacığım...

Evlenmek aile kurmaktır bana göre.
Hayatı daha yaşanabilir kılanda mutlu bir aile barındıran evliliklerdir.
Mutlu bir evlilikte cennet olur zaten hayat.
Evliliği cehennem olan hayatlarda yok değil hani.

Aldatan - aldatılan..Döven -söven- küfreden..Kapıyı vurup çıkıp giden terkeden..
Anasının ağzına bakıpta annecilik evcilik oynayan karısını ikinci plana atan...
Hatta bunlar neki karısını öldüren üzerine tiner döküpte yakan ...
Cehennem evliliklere sadece duyup okuduğmuz örneklerden bikaçı...

Evlilik severek olur deriz ya hep ...
Çok sevip uğruna ölecek olanlarıda görürüz.
Yarın o çok.güvendikleri aşkları bitiverir anında soluğu ikinci kadınlarda alırlar.

İnsan olmak gerekir evlenmek içinde.
Bugünlerde çok popüler olan evlilik pogramlarında görüyoruz hep talip arayanları.
Sorarlar aradığın özellikler nedir diye.
Oda sıralar .Sıranın en başında iyi bi mesleği olsun .Sonra gelir devam...
Evi olsun arabasıda olursa fena olmaz bla bla bla.....

Hiç demezler önce İNSAN olsun diye.
Oysa insan olsa dövmez aldatmaz küfretmez .
İnsan olsa anasınn önünde de arkasındada seni ezmez.
İnsan olsa hayvanları taklit etmez hayvan giibi davranmaz.

Evlenmek için önce insan aramalıyız ve acele etmeden tanımalıyız.
Gerisi zaten gelir.

biz türk kizlarina en kücük yasindan itibaren evlilik beynine finish cizgisi olarak empoze ediliyor
önce ev toplamayi ögren, yemek yapmayi ögren, adina leke getirme, uslu hanim hanimcik ol, el isi bil,
fazla simarik olma... aman aman, kimse almaz seni... gencliginde daginiksan "seni kocan 2 güne kapiya koyar"
erkek arkadasin varsa ve bu duyulursa "adina leke geldi, seni kimse almaz"
yemek yapmayi ögrenmiyorsan "kocan ac kalicak"... kac kere duyduk bunlari cocuklugumuzda?
ben binlerce kere babaannemde ve dedemden. sanki ömrümüz boyunca kocamiz icin hazirlaniyoruz, kendi bi benligimiz ve baska bi amacimiz olmamali.
20 yaslarima yaklastikca cevreden isteyenler, büyüklerin bana uygun gördükleri... hep sanki mecburmusum evlenmeye gibi gösterildi.
ALLAHTAN akli selim annem var ve bu oyunlara beni alet etmedi...
kizim ne zaman istiyorsa kiminle istiyorsa o zaman evlenir dedi... önce meslek dedi, meslegin olmadan
hic bi kapida barinamaz, hic bi yerde mutlu olamazsin dedi.
meslegimi aldim, 24 yasimda evlendim. karsima esim cikmasa yinede evlenmezdim.

niye evlendim? özgür olmak icin, kendi ayaklarimizin üzerinde durmak ve annemin babamin korunakli kanatlari altindan ucmak icin.
her sabah uyandigimda esimin o mis kokusunu icime cekebilmek icin.
sevdigimi koluma takip rahat rahat gezebilmek icin... asIk oldugum adamla istedigim zaman tatile gidebilmek icin.
onu sevdigim ve her animi onunla paylasmak icin...

O yüzden sen bilinçli ve akıllı bir kadınsın 34 cüm
Ailen sana doğruları gösterdi ve sen sevdiğini sadece sevdiğin için kabullendin , baskılar için değil...

Ben nişanlımla 8 senedir beraberim ve şuan 25 yaşındayım ayrıca ilk sevgilim. Bence kızların tek hatası dediğin gibi boyun eğmeleri,aldatılmayı bile kabullenmeleri.. 23 gün sonra düğünüm var ama inan buradaki konuları okudukça içime endişeler düştü. Acaba ikimizde bu sorumluluğu kaldırabilir miyiz diye düşündüm. 8 senedir asla nişanlıma kendimi ezdirmedim ki zaten öyle birisi değil. Bana şuraya gitme buraya gitme dediği zamanlar çok nadirdir. Çünkü gitmek için gerekli açıklamalarım sebeplerim her zaman vardır, yoksa beni kısıtlayamayacağını kendisi de biliyor. Ilişkilerde iki tarafında nefes almaya ihtiyaçları var diye düşünüyorum. Burada okuyoruz, sevgililik döneminde aşırı bunaltmalar söz konusu.. Hâl böyle olunca erkeklerde bir süre sonra sıkılıp karşısındakine eziyet eder hale geliyor. Oysa ki her şey dozunda olsa ne de güzel olur. Evlilik tahmin ediyorum ki çok güzel.. Sonuçta aşık olduğun adamla aynı evi,aynı yatağı,aynı mutfağı kullanacaksın. Beraber tüm dertlerin üstesinden geleceksiniz,sımsıkı sarıldığında huzuru bulacaksın. Tabi iş kişilerde bitiyor. Rabbim benim ve tüm herkesin evlilerinde huzuru ve mutluluğu daim etsin inşallah.

Bu arada konu sahibi; çok teşekkür ederim böyle bir konu açtığın için. Bir kişi haricinde tecrübeli kişiler tarafından yapılan yorumlar benim düşünmemi gerçekleri görmemi sağladı..

O yüzden sen bilinçli ve akıllı bir kadınsın 34 cüm
Ailen sana doğruları gösterdi ve sen sevdiğini sadece sevdiğin için kabullendin , baskılar için değil...

oyy
annem olmasa farkli olurdu, o yüzden burda en büyük görev annelere düsüyor bence
yeni neslin anneleri bizleriz, gelecegi sekillendirmek bizim elimizde.

erkek cocuklarina kadina saygi, kiz cocuklarina kendisine saygi ögretmemiz lazim.

bide cogu kizimiz bi heves ugruna evleniyor, görüyorlar arkadaslarin cici cici dösenen evlerini, $ikir $ikir gelinliklerini
heves ediyorlar.
Sirf ev düzebilmek icin evlenmek isteyen insanlar taniyorum... :26:

valla yanlışmı düşünüyorum bilmiyorum ama bence genç kızların, sevgilileri konusunda bana bazen çok garip gelen davranışlarının sebebi anne-baba sevgisizliği ve ilgisizliği

Asıl ben teşekkür ederim...
Okudukça yaşadıkça yapılan sözüm ona sevgi gösterisi kısıtlamalara dayanamıyorum...
Kadınlarımızın da ezilmesini...
Senin gibi anlayışlı ve öğrenmeye açık üyeleri gördükçe de KK da olduğuma seviniyorum...

valla yanlışmı düşünüyorum bilmiyorum ama bence genç kızların, sevgilileri konusunda bana bazen çok garip gelen davranışlarının sebebi anne-baba sevgisizliği ve ilgisizliği
Bir süredir ben de böyle düşünüyorum.
Aile sevgisini kocada/sevgilide arıyorlar kızlarımız

Öncelikle herkesin Cumhuriyet Bayramı kutlu olsun.
Atamızı saygıyla anıyoruz.

Evlenmeden aynı evde yaşayan kadına namussuz, yaşı gecikmiş kadına evde kalmış, boşanmış kadına ise erkekler duldur canı istiyordur gözüyle bakıyor.

Bir kadın sırf evde kaldı demesinler diye evlenip, eşinden dayak yediği halde durumum yok, evim yok, çoçuğumla bir başıma nereye giderim yada dul kadın demesinler diye boşanamayabiliyor.
Sırf imza atıldı diye erkek kadının tapusunu almış gibi davranabiliyor ama
bana göre kadının evlenmeden önce kendi ayaklarının üzerinde durması ekonomik özgürlüğünün yerinde olması kendini ezdirmemesi gerekiyor.

Aynı pencereden bakıp, sosyal yönden de anlaşabiliniyorsa sevgi, saygı, anlayış varsa hayatın son anına kadar birlikte yaşamak için bu kutsal bağı birlikte kurarak evlenilmelidir.

Sırf gelinlik giymek için evlenenleri bile tanıyorum

ben de sırf cinsellik ysamak icin evlenmek isteyenleri biliyorum:26:

Evlenmek=cinsellik tapu kağıdı bilmiyor muydun?

yok o tapu dısında sırf yani cinsellige heves ettıklerı ıcın isteyenler var
yani daha evlılıgın ne oldugunu bılmezlerken.

sevgiliyi,her mantıksız isteğinine evet diyen,özgürlüğünün kısıtlanmasını kabul eden normal gören kızlar var etrafta..ruj sürme tamam sürmem,askılı giyme oldu giymem,6dan sonra dışarda olma olmam vb..gibi evlerinde anne babalarının karışmadığı şeylere bile sırf sevgili istedi diye evet diyenleri gördükçe çok çok üzülüyorum..bir arkadaşım 4 ay çıktı biriyle akşam 6 dan sonra sokakta olma demişti.kızcağız annesiyle ayakkabı almaya gitmiş capitole.saat 6.10.adam aramış. dışsarda olduğunu duyunca saymış dökmüş.buda o hızla vınn eve.bana anlattıydı.dedim ne hakla.neden bunu yapıyorsun .adam birde kendi geç vakte kadar arkadaşlarıyla dışarda.neden o erkek ya ondan.ne olsu sonu.aldatıldı. o koca yazı evde geçirdi yazık biz gezerken.ve aile son derece modern.karışmayan bir aile olmasına rağmen..olay kızlarda bitiyor.sana hükmedilmesine izin vermeyeceksin.verirsen herşeye evet dersen sonuçta kısıtlamalar artar.oda hep evlenmek istediği için katlan dı buna..biraz daha kişilikli olmayı,ve karşımızdakine hött.orda dur bakayım demeyi bir öğrenmeleri lazım

Sen bunu anlatınca kuzenim geldi aklıma...
Sevgilisi 10 dakikaya evdesin derdi, bağırırdı.
Hepimiz oturuyoruz dışarıda pastanede diyelim, HayyaL hadi kalk emrah bana kızıyor eve gidelim der koşa koşa eve götürürdü bizi...
Dediğin gibi onun da sonu aldatılmak oldu...

işte.maalesef sonuç böyle oluyor.aslında biraz daha güçlü olduğunu her şeye evet demeyeceğini yoksa kendini kaybedebileceğini hissettirebilseler erkeklere,o zaman bu yasaklar olmaz.herşeye evet diyen kadın erkeklerde cazip gelmiyor.kaçan kovalanır zihniyeti.kişilikli kadını daha çok seviyorlar .gözlemim bu etrafımdan..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…