• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Biz mi alınganlık yaptık?

Benim ev sahibi olarak sizinle vakit geçiresim,sizi misafir edesim olsaydı siz beni aramasınız bile sizi arar "kaçta gelirsiniz..çıkarken haber ver çayı öyle koyayım vb." der zaten davet netleştirmiş olurdum.Ben yanlış anlaşılma görmüyorum muhtemelen sizinle bşr arada olmaları gereken zaman onlara saat olarak fazla gelmiş 🤷‍♀️

Selam kızlar ❣❣

Geçen hafta binamızda genel bi ilaçlama yapıldı. İki üç saat sonra eve girebilirsiniz dendi. Komşularımız evden çıkmadı bile ama bizim daha 4 aylık bebeğimiz olduğu için korktuk. Sabah ilaçlanınca çıkıp akşam girelim eve dedik. E malum onca saat de bebekle dışarılarda zor. Dokuz on saatlik bi süreden bahsediyorum.

İlaçlamadan bi gün önce çift olarak görüştüğümüz yakın (!) bildiğimiz arkadaşlarımıza gideriz dedik. Eşim de arkadaşını aradı "Böyle bi durum var, size gelebilir miyiz" diye. Adamın cevabı "Benim için sorun yok, bi de kızlar konuşsun" oluyor. Eşim bana "siz bi konuşacakmışsınız" dedi. İlk başta garip gelmedi. Hatta teli alıp "nasılsın" yazdım arkadaşıma. Sonrasında ne diyeceğimi düşündüm düşündüm bulamadım. "Kocanla konuştuk, o izin verdi sen de kabul edersen gelelim" mi diyecektim ne diyecektim kitlendim kaldım. Hemen mesajı sildim. (Bu arada karı kocanın arası iyiydi. Paylaşımlarından anladım)

Eşimle konuştum . O da bana hak verdi. Onlardan o gün akşama kadar da ses çıkmadı. Sonra yine biz onlara eski bi komşumuza gideceğimizi söyledik. Öyle de yaptık.
Birlikte çok vakit geçirdiğimiz insanlardı ama aşırı soğudum 🤦‍♀️

(Bu arada burada eş dost akraba kimsemiz yok)
Bence alınganlık yapmışsınız, adam büyük bir nezaket gösterip eşine yönlendirmiş, siz de eşi aramamışsınız. Ortada bir şey yok. Siz dönmeyince vazgeçtiler her halde demiştirler bence

Ben sizin yorumunuza cevap vermesem 😂🙈 çünkü bi şeye takılıp kalıyorsunuz. Sizle ben anlaşamıyorum. İyi akşamlar 🙋🏻‍♀️🙋🏻‍♀️

İnanın sizi hiç hatırlamıyorum, her üyeyle yaptığım her konuşmayı tutacak kadar geniş bir hafızam yok, zaten gerekte yok. Cevap verip vermemek size kalmış tamamen ama illa alıntılayıp beni mimlendiğinizi belirtme ihtiyacı neden hissettiniz anlamadım. Neyse daha da unutmam zahmet edip yorum yazmam konunuza, iyi akşamlar size de.

8-9 saat, kimsenin evine misafir gidilmez hele de bir bebekle. Hatayı en baştan siz yapıyorsunuz. Misafirligin de bir sınırı vardır ben çok az insani 8-9 saat misafir edebilirim. Ev sahibi kadın haklı
Bence de, adam sırf bu yüzden eşine yonlendirmis olabilir. Kahvaltıya gidersin avm ye, sonra gidersin sahilde parkta yürüyüş yaparsın ondan sonra 2-3 saatliğine belki misafirliğe gidersin. Yenidogmus bebek olsa bi derece tum gun misafirlik olabilir ama onda da bu kadar uzun süre ancak yakin akrabaya gidersin arkadaşına gitmezsin.

bacım sen hatunu arasaydın keşke, kocaları araya sokmanız çok gereksiz olmuş. kocanın söz hakkı varsa zaten hatun kendisi der benim adamla bi konuşayım diye. ama adam benim için sorun yok demiş belli ki misafire pek karışan birisi değil. ben öyle düşündüm yani en azından. nasılsın mesajına ne cevap geldi? yani sen net bişey demediğin, haber vermediğin için kadın da senden beklemiştir, ses çıkmayınca vazgeçtiğinizi düşünmüştür.

Böyle bir durumda esim de bana danismadan tamam demez. Kendisi sormak yerine kadinlar kendi arasinda konussun demis olabilir bence normal. Belki kadinin esinin konusmasindan haberi bile yoktur. Adam calisiyordur, yogundur, unutmustur. Bana gereksiz alinganlik gibi geldi.

Ben bu tür ilişkileri sevmiyorum. Kusura bakmayın ama ben sizin gibi düşünen yakın arkadaşlarım olsa yorulurdum. Sizi sevip sevmememi sizi dokuz saat misafir etmemle mi olceceksiniz. Ve herkes her zaman müsait olmak zorunda değil. Ve yine her zor durumda kaldığımda birini aramak zorunda da değilsiniz. O gün bir şekilde geçti mi. Geçti. Size zulüm olmasın diye darladiginiz arkadaşınıza zulüm olacaktı sizin saatler sürecek misafirliginiz. Ben hoşlanmadım beklentiniz ve tribinizden. Böyle teklifler hizmeti yapacak zahmeti çekecek kadına yapılır ayrıca. Benim kocam arkadaşına saatler sürecek bir ziyaret için söz Verse bogardim onu.

Selam kızlar ❣❣

Geçen hafta binamızda genel bi ilaçlama yapıldı. İki üç saat sonra eve girebilirsiniz dendi. Komşularımız evden çıkmadı bile ama bizim daha 4 aylık bebeğimiz olduğu için korktuk. Sabah ilaçlanınca çıkıp akşam girelim eve dedik. E malum onca saat de bebekle dışarılarda zor. Dokuz on saatlik bi süreden bahsediyorum.

İlaçlamadan bi gün önce çift olarak görüştüğümüz yakın (!) bildiğimiz arkadaşlarımıza gideriz dedik. Eşim de arkadaşını aradı "Böyle bi durum var, size gelebilir miyiz" diye. Adamın cevabı "Benim için sorun yok, bi de kızlar konuşsun" oluyor. Eşim bana "siz bi konuşacakmışsınız" dedi. İlk başta garip gelmedi. Hatta teli alıp "nasılsın" yazdım arkadaşıma. Sonrasında ne diyeceğimi düşündüm düşündüm bulamadım. "Kocanla konuştuk, o izin verdi sen de kabul edersen gelelim" mi diyecektim ne diyecektim kitlendim kaldım. Hemen mesajı sildim. (Bu arada karı kocanın arası iyiydi. Paylaşımlarından anladım)

Eşimle konuştum . O da bana hak verdi. Onlardan o gün akşama kadar da ses çıkmadı. Sonra yine biz onlara eski bi komşumuza gideceğimizi söyledik. Öyle de yaptık.

Merhabalar🍀
Öncelikle görüşmek istediğiniz arkadaşınızı eşinizin araması karşısında adamın topu eşine atması bence çok normal. Hangimiz olsak eşimiz eve birini çağıracaksa sorsun isteriz. Misafirle ilgilenecek olan kendimiz olduğumuz için. Keşke siz direk arasaymışsınız samimi olduğunuz için söylüyorum, ailecs görüştüğümüz birinim evine gidecek olursak mutlaka ben ararım çünkü bence önemli olan kadınların müsait olup olmaması. Sanırım siz dönüş yapmayınca onlarda yapmadı diye üzüldünüz, bende yerinizde olsam gitmezdim buyrun gelin demedikleri için. Ama belkide sizden aramanızı beklediler bilemiyorum. Bana sorarsanız gitmenizi çok istememişler gibi geldi. Birde ben sanırım yapım gereği misafirlik olayını bu kadar uzun süreyle sevmem çok çok hayati bir şey olması lazım ki gideyim birinin evine 8 9 saat. Yanlış anlamayın sizi eleştirmiyorum sadece kendim rahat edemiyorum başkasının evinde, yerinizde olsam günü dışarda gezerek geçirmeye çalışırdım kimseye gitmezdim. Şuan düşünüyorum sanırım ben belki kızacaksınız ama herhangi bir arkadaşımda 9 saat gelsin otursun istemezdim. Benim için misafirlik akşam 7de başlar 9da sonlanır, fazlasından hoşlanmıyorum ailem değilse eğer. Bu konuda tutumum doğru olmayabilir belki ama durum bu şekilde. Sizde canınızı sıkmayın belki arkadaşınıza da 9 saat çok gelmiştir, ya da belkide biz abartıyoruz sizin aramanızı bekledi bilemiyorum. Sevgiler 🌼

yakınsak
Eşim eşine söylemiş olsa bile ben kadına yazar canım böyle bi durum var eşler konuşmuş ama yine de sana sormak istedim derdim
Ertesi gün de canım 1 saate geliyoruz birşey lazım mı derim tatlı alıp giderim evlerine
İletişim böyledir
samimi olmadığıma bile "kocan izin verdi ama sana da sorayım dedim" demem asla
Konuşma tarzınız böyleyse arkadaşlığın sürmemesi normal🤷‍♀️

Bizde de durum bu şekilde. Eşimi ararlarsa, bana yönlendirir. Ne de olsa içişleri bakanı benim. Bana sormadan eve birini kabul edemez. Ben sorun göremedim. Başlığınızda ki gibi alınganlık etmişsiniz.

Selam kızlar ❣❣

Boyle durumlar kadınlar arasında konusulmali bence. Ne kadar yakın olursak olalım evde sizi ağırlayacak olan kadın olduğu için sizin o hanıma sormanız gerekirdi. Ya da eşiniz aradığında eşine sorar mısın müsaitseniz demeliydi. Belki adam eşine dahi sormamistir unutmuştur . kadının haberi yoktur. Emin misiniz haberi olduğundan. Benim eşim çok unutur mesela hatta kızarım karşı taraftan özür dilerim herkes huyunu bildiği için bana söyler her seyi. Ama eğer haberi varsa ve bilmezlikten geldiyse de ayıp etmiş kadin gerçekten. En azindan musait değilim diyebilirdi.

Suçlu aramıyorum da ; burada benim esimi arasalar illaki bana haber verir.
"Gelsinler mi hanım ? Evde durumlar nedir "der.Bende ararım.Ya buyrun derim ya başka zaman derim.Burada cvp bile verilmemiş misal

Aralarındaki bağ, konu sahibinin düşündüğü kadar kuvvetli değil.En azından iki kadın arasındaki bağ.
Bana tuhaf geldi.
İyi de adam hanıma sorun demiş
Konu sahibi hanımefendiye sormamıs
Nasılsın yazmış geri o görmeden silmiş 🤷

bacım sen hatunu arasaydın keşke, kocaları araya sokmanız çok gereksiz olmuş. kocanın söz hakkı varsa zaten hatun kendisi der benim adamla bi konuşayım diye. ama adam benim için sorun yok demiş belli ki misafire pek karışan birisi değil. ben öyle düşündüm yani en azından. nasılsın mesajına ne cevap geldi? yani sen net bişey demediğin, haber vermediğin için kadın da senden beklemiştir, ses çıkmayınca vazgeçtiğinizi düşünmüştür.
Nasılsın mesajını Silmiş hemen kadın görmeden

Arkadaşlık ilişkilerinde kadınlar sadece kadınlarla,erkekler de sadece erkeklerle mi görüşüyor? Bu kısım saçma olmuş. Biz eğer samimi arkadaş ya da sık görüşüp iyi anlaşan akraba isek herkes birbirine sorabilir. Adamın en başta verdiği cevap gereksiz,hanıma sorun ben bilmem demeye getirmiş gibi. Ben eşime sorayım size döneyimm diyebilirdi. Demek ki yeterince samimi değilsiniz ya da haremlik selamlık konuşma durumunuzdan dolayı iletişimde aksaklıklar var.

Bir kaç arkadaşımızın da soyledigi gibi daha en baştan sizin arkadasinizi aramaniz daha dogru olurdu.

Ama her ne olursa olsun arkadaslarimiz evimize gelmek icin eşimi arasalar da ben zor durumda kalmis insanlara karsi ego yapıp illa ben de aranıcam diye beklemezdim. Hemen arar tabiiki buyrun gelin veya şu sebeplerden dolayi kabul edemiyorum derdim.

Diyelim ki adam soylemeyi unuttu. O günün aksami , sonraki gün ya da öğrendiğim ilk anda arar ne yaptınız diye sorardım.

Samimiyeti geçtim kimsenizin olmadığı bir şehirde oturup 1 fincan kahve bile icmisseniz bunu yapmalarını beklerdik. Çünkü keyfi bir durumdan değil mecburiyetten ve küçücük bir bebekten dolayi gidiyorsunuz zaten.
Arkadaşlık ilişkilerinizdeki dinamiği siz biliyorsunuz o yuzden gönül koymussaniz muhakkak bir temeli vardır. O yuzden buradaki "bence" lere gore değil kalbinle hareket edin.
Ha ama BENCE bir daha görüşmeyin😳😄

Kardeşim ve kardeşim gibi sevdiğim kuzenlerim, yeğenlerim hariç kimseyi tüm gün misafir etmek istemem hele de Pazar günü.
Bence sağıra yatmış ev sahibi.
Kara kışta değiliz , dağ başında değilsiniz niye gidecek ev aradığınızı anlamadım ben.
Koyun bebeğinizi pusetine gezin dolaşın,
gün bitince dönün evinize.
İğneyi kendine çuvaldızı başkasına batır demişler.
Olaya bir de bu tarafından bakın.

Madem bu kadar yakınsınız neden siz aramadınız müsait misiniz diye?
Önceden haberleri varsa zaten ağırlamak istememişler ama buda bence ayıp değil, kadın hastadır misafirle uğraşmak istememiştir, keyfi istememiştir yani bence ayıp birşey yok ama sizin illa bir eve misafirliğe gideceğiz düşüncenizi saçma buldum. 2 saat sonra eve girebilirsiniz demişler, kimseyi rahatsız etmeden 2 3 saat hava alıp yemek yer eve dönebilirdiniz

Back
X