• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Biz mi alınganlık yaptık?

Bazı sorulara ısrarla cevap vermemenizden anladım ki kadın ve adam arasın da illa davet etsinler istemişsiniz. Olmayınca bozulmuşsunuz. Kadın merhaba demenize cevap verdi mi diye 30 kere sorulmuş ama cevap yok. Demek ki o cevap verdi ama davet etmedi diye bozuldunuz

Alınacak bir durum yok.

siz bayan arkadaşınızı aramayınca oda gelmekten vazgeçtiğinizi düşünmüştür.

belki eşi hiç bahsetmemiştir bile.

siz eyleme dökmemişsiniz ki arayıp kadınla konuşmamışsınız bile

bu işler mesajla olmaz ki lütfedip arayacaktınız.

dağ dağa küsmüş dağın haberi yok sizin durumunuz şu anda

Eşin sana haber vermeden misafir kabul etse, dünyayı başına yıkacağına dair yemin edebilirim ama ispatlayamam.

Adam kızlar konuşsun demek yerine eşime sorup dönüş yapayım diyebilirdi ama eşini direkt muhattap almanızı istemiş belli ki çok değer veriyor eşine sizin de ona değer verip aramanızı kendisini aracı koymamanızı istemiş.O kadar samimi olsaydınız siz direkt kadını arardınız zaten.Araya eşler girdigine göre pek samimiyet yokmuş.Bu devirde kimse misafir kabul etmek istemiyor zaten.herkes dinleniyor işini gücünü anca yapiyor evinde.

Diyorum ya, benim babam da "tabii gelin" demez, yengeni arar misin der . Zaten böyle böyle kimse babamı da aramaz oldu😅
Bence olması gereken bu.
Şöyle düşün, senin eşini kendi arkadaslari arasa 'pazar müsait misiniz' diye, 'tabii tabii gelin' deyip size söylemesini mi istersiniz kabul etmeden önce size söylemesini mi:)
Böyle bir şeyin kardeşe yapıldığını ilk defa duyuyorum. Anneniz, babanızın gözünü iyi korkutmuş😅

Boyle konular oldugunda ben kadinlarin gorusup konusmasi gerektigini dusunurum. Siz neden esinize arattiniz ki? Direkt olarak siz kadini aramaliydiniz bence.

Böyle bir şeyin kardeşe yapıldığını ilk defa duyuyorum. Anneniz, babanızın gözünü iyi korkutmuş😅
Ben de burada şaşırarak okuyorum."Ben bir eşimle konuşayım..başka bir planı var mı sorayım gün içinde mutlaka ararım " demek var .."sen beni arama eşin eşimi arasın/ sen eşimi ara " demek var..sonuçta kadın karar verir demiş herkes ama erkeğin de eşinden habersiz bir planı olabilirdi ..çiftler kadın olsun /erkek olsun birbirinden habersiz zaten bir planı kabul etmemeli

Yoo, gözü korktuğundan değil de adam ne desin, ev müsait mi bilmiyor, kadının misafiri var mı bilmiyor, dolapta misafire yemek çıkacak malzeme var mı bilmiyor. Tamam deyip annemi arayıp müsait misin diye soracağına "yengeni ara" diyor,annem zaten konuşur halleder.
Bu arada yuzde yüz eminim ki ablamın eşini arasa biri o da asla 'tabii tabii gelin' diyecek bir adam değil:)
Bence bu kavga gürültüyle olan bir süreç değil de anlayış ile olan bir sürec. Çünkü bencillik yapmadan on saniye düşünen bir erkek doğru olanın bu olduğunu bilir (daha önce de dedim, geleneksel evlilikler için geçerli. Adam zaten evi temizlemistir, dolabına yemeği koymuştur, akşam gelirken de misafire bir şeyler alacaktır, eşinin başka misafiri olmadığını falan da biliyordur tabii gelin der, eşini arar haber verir. Bu normal)

Selam kızlar ❣❣

Geçen hafta binamızda genel bi ilaçlama yapıldı. İki üç saat sonra eve girebilirsiniz dendi. Komşularımız evden çıkmadı bile ama bizim daha 4 aylık bebeğimiz olduğu için korktuk. Sabah ilaçlanınca çıkıp akşam girelim eve dedik. E malum onca saat de bebekle dışarılarda zor. Dokuz on saatlik bi süreden bahsediyorum.

İlaçlamadan bi gün önce çift olarak görüştüğümüz yakın (!) bildiğimiz arkadaşlarımıza gideriz dedik. Eşim de arkadaşını aradı "Böyle bi durum var, size gelebilir miyiz" diye. Adamın cevabı "Benim için sorun yok, bi de kızlar konuşsun" oluyor. Eşim bana "siz bi konuşacakmışsınız" dedi. İlk başta garip gelmedi. Hatta teli alıp "nasılsın" yazdım arkadaşıma. Sonrasında ne diyeceğimi düşündüm düşündüm bulamadım. "Kocanla konuştuk, o izin verdi sen de kabul edersen gelelim" mi diyecektim ne diyecektim kitlendim kaldım. Hemen mesajı sildim. (Bu arada karı kocanın arası iyiydi. Paylaşımlarından anladım)

Eşimle konuştum . O da bana hak verdi. Onlardan o gün akşama kadar da ses çıkmadı. Sonra yine biz onlara eski bi komşumuza gideceğimizi söyledik. Öyle de yaptık.
Birlikte çok vakit geçirdiğimiz insanlardı ama aşırı soğudum 🤦‍♀️

(Bu arada burada eş dost akraba kimsemiz yok)
Hata sizde evin hanımı ile konuşulur bu durumlar
Ben olsam bende kizarim eşim benden habersiz misafir getiremez

Evet evet. Zaten birkaç gün önceden belliydi. Biz bi önceki günün öğleni haber verdik
Ertesi gün icin bir planları vardi belki de.
Mesaj olmaz zaten arayip.arkadasim.durum bu 9 saat bir yer lazim bize bebegimizle gidecek yer yok kahvalti yapar geliriz deseydin mesela.
9 saatmisafir agirlamak kahvalti ogle ve aksam.yemegi demek çok yorucu diye düşünebilir.

Samimi ilişkimiz var dediğiniz birini aramaktan neden çekindiniz ki, eşi belki de kadının yanında değildi o yüzden haber veremedi. Adam o gün müsaitmiş fakat karısının planı olup olmadığını bilmiyor o yüzden eşi adına karar vermek istememiş olabilir. Siz şu anda biz aradık ama onlar geri dönüş yapmadı olarak düşünüyor olabilirsin ancak karşı tarafta big babol seni arayacaktı aramadı mı belki meşguldür ilerleyen saatlerde arar diye düşünmüş olamaz mı? Kendinize herşeyi bu kadar dert etmeyin

Arkadaşlık ilişkilerinde kadınlar sadece kadınlarla,erkekler de sadece erkeklerle mi görüşüyor? Bu kısım saçma olmuş. Biz eğer samimi arkadaş ya da sık görüşüp iyi anlaşan akraba isek herkes birbirine sorabilir. Adamın en başta verdiği cevap gereksiz,hanıma sorun ben bilmem demeye getirmiş gibi. Ben eşime sorayım size döneyimm diyebilirdi. Demek ki yeterince samimi değilsiniz ya da haremlik selamlık konuşma durumunuzdan dolayı iletişimde aksaklıklar var.
Bende böyle düşünüyorum.
Birde hanıma sorayım size döneyim derler bu tip durumlarda genelde
Hanıma sorun deyip ne oldu diye arayıp sormamak tuhaf olmuş.
Yakın bir ilişki yokmuş aralarında

Kadin sizi agirlayacagi ocin benlik sorun yok kizlar konussun demis bana hic garip gelmedi aksine kardesi bile olsa esine sormadan kabul etmesi guzel olmazdi. Napiyorsun yazmissiniz cevap gelmedi mi

Bence bunda bir şey yok müsait olmayabilirler hasta olabilir yorgun olabilir o güne başka planları olabilir 🤷

Back
X