- 22 Kasım 2010
- 11.338
- 20.388
- 598
- Konu Sahibi TheQueeninthenorth
-
Iste ilk anakart değişikliği ve bakimi yaptirdigimizda bu sebeple kiradan dustuk. Kac senedir bakim.gormediginden olmustu ariza. Ama petek bakimi da yapilmamis yillardir. Ara ara petekler buz kesiyor. Yetkili servistekiler motor da bozulabilir dediler. Petek bakimi sorunu cozermis.Petek bakımını kiradan düşmüyorlar diye biliyorum.
Ben yaptırdıgımda kendim ödedim.
Ama kombide ciddi bir arıza çıktıgında eski evimde de kendim ödemiştim.
Ev sahipleri anlayışlı olmuyorlar genel olarak bu konularda.
Sizden kaynaklı bir bozulma söz konusu ise zaten sizin karşılamanız gerekecektir.
Eski kiracı tasındıgı zaman bütün bakımların yaptırılıp kiracıya öyle verilmesi lazım evlerin ama nerdeee !
ev sahibi konusuna degil ama .
radyatör bakımını biz kendimiz yapıyoruz gelen kişilerden farklı bir sistem görmezsiniz
radyatör tahliye vanası vardır genelde banyoda yada su gider kapagının orda olur.
once kombiyi kapatıyor sonra tahliye vanasını açıp petekde ki tüm pis sulu atıyorsunuz
zaten çıkan suyu gördügünüzde simsiyah ve kalımtılıdır.
su bittiginde tahliye borusunu kapatıp kombiye su aldırıp aynı tahliyeyi yaptırınca temizlenmiş oluyor
tabi en son kombiye su aldırıp basıncını 2.dereceye ayarlayıp radyatörün basıncını da almanız lazım.
bunun için küçük anahtarı vardır genelde dogalgaz döşeyen firmada yada bir milyoncu denilen dükkanlar da bulunur
300 tl cebinizde kalacagı için de içiniz rahat edecektir
anlatamamış olabilirim videolar var seyretsin eşiniz kendi yapsın
kombi masrafı ev sahibine aittir, petek bakımı kiracıya2 sene once oturdugumuz eve tasindigimizda ilk kis kombi arizasi olmuştu. Kombiye uzun zamandir bakim yapilmamis olmasindan kaynakli anakart bozulmustu. Anakarti degistirip kombiye bakim yaptirdik. Petek bakimi yaptirmadik o zaman. Ucretini de ev sahibinin onayiyla kiradan dustuk. Gecen kis kombide herhangi bir sorun olmadi. Ancak bu kis da fan hatasi oldu ve kombi atesleme yapmadi. Yeni fan taktirip tekrar kombi bakimi yaptırdık. Sorun cozuldu. Ancak servis yetkilileri petek bakimi yaptirmazsak bu kez de kombinin motorunun bozulabilecegini soylediler. Biz tasinmadan önce neredeyse hic bakim gormediginden cesitli arizalar cikiyor iste. Simdi bu 2.bakim ve fan ücretini biz mi odemeliyiz yoksa kiradan mi dusulmeli gene? Esim ilkinde tamam ama 2. Belki bizim kullanimimizdan kaynakli biz odeyelim diyor. Ama fan benim kullanimimdan nasil bozulmuş olabilir ki? Ben yillik kombi bakim ucretini odeyelim ama yeni fan ucretini kiradan duselim diyorum. Hatta petek bakimini da yaptirip kiradan duselim.diyorum kombinin surekli bozulmamasi icin. Sonucta kombi demirbas degil mi? Esim ev sahibi cimri oldugu ve bes kuruş vermek istemeyecegi icin hic muhattap olmayalim biz odeyelim kafasinda ama az buz rakamlar degil yani. Goruslerinizi bekliyorum.
İLK sene ev sahibi vermişti ama sonra biz verdik sonuçta kullanan biziz siz vericeksiniz mecbur cnm2 sene once oturdugumuz eve tasindigimizda ilk kis kombi arizasi olmuştu. Kombiye uzun zamandir bakim yapilmamis olmasindan kaynakli anakart bozulmustu. Anakarti degistirip kombiye bakim yaptirdik. Petek bakimi yaptirmadik o zaman. Ucretini de ev sahibinin onayiyla kiradan dustuk. Gecen kis kombide herhangi bir sorun olmadi. Ancak bu kis da fan hatasi oldu ve kombi atesleme yapmadi. Yeni fan taktirip tekrar kombi bakimi yaptırdık. Sorun cozuldu. Ancak servis yetkilileri petek bakimi yaptirmazsak bu kez de kombinin motorunun bozulabilecegini soylediler. Biz tasinmadan önce neredeyse hic bakim gormediginden cesitli arizalar cikiyor iste. Simdi bu 2.bakim ve fan ücretini biz mi odemeliyiz yoksa kiradan mi dusulmeli gene? Esim ilkinde tamam ama 2. Belki bizim kullanimimizdan kaynakli biz odeyelim diyor. Ama fan benim kullanimimdan nasil bozulmuş olabilir ki? Ben yillik kombi bakim ucretini odeyelim ama yeni fan ucretini kiradan duselim diyorum. Hatta petek bakimini da yaptirip kiradan duselim.diyorum kombinin surekli bozulmamasi icin. Sonucta kombi demirbas degil mi? Esim ev sahibi cimri oldugu ve bes kuruş vermek istemeyecegi icin hic muhattap olmayalim biz odeyelim kafasinda ama az buz rakamlar degil yani. Goruslerinizi bekliyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?