Biz mi odemeliyiz ev sahibi mi?

Kombinin parça değişimi gerekiyorsa ev sahibinize bildirirsiniz. Senelik kombi ve petek bakımı masrafı kullanana aittir. Sahsen ben eğer parça cok pahalı degilse kiradan düşmezdim ama ev sahibine bilgi verirdim. Yetkili servis çağırın bir de çok dolandırıcı var.

Biz de ev sahibi ödemişti.350 lira gibi birşeydi.Kiradan düşmüştük.Ama her ev sahibi böyle olmuyor.

Kombi bakımı evsahibinin aslında lakin yaptıran var mı bilmiyorum.
Fakat petek temizliği keyfi yaptırdığınız bişey zorunlu değil o evsahibini ilgilendirmez.
Fanda siz kullanırken bozulmuş kapı kokunun kırılması gibi bişey bu olabilir bu sizi ilgilendirir.

Kombi fani ev sahibine ait ama bakim masraflari size. Kombi ve petek bakimini biz her yil kis gelmeden yaptiririz kendi cebimizden. Sonucta bu bakimlar yillik olur ve kiraciya fayda saglar. Kombi arazasi icin degisen fan demirbasda kalacagi icin sizi alakadar etmez.

Iste ilk anakart değişikliği ve bakimi yaptirdigimizda bu sebeple kiradan dustuk. Kac senedir bakim.gormediginden olmustu ariza. Ama petek bakimi da yapilmamis yillardir. Ara ara petekler buz kesiyor. Yetkili servistekiler motor da bozulabilir dediler. Petek bakimi sorunu cozermis.

Petek bakımı dediğiniz neymiş? Benim bildiğim peteklerin sadece havası alınır. Başka ne yapabilir ki?

Bence full bakım yaptırın kışın arızalanırsa siz donarsınız, böyle şeylerin ödemesini de kullanıcı yaptırmalı bence. (Eve girmeden bakım yaptırıp ödemesini ev sahibine yıkabilirdiniz ama artık kullanıcı sizsiniz, ödemek zorunda değil bence)

Sen uyanık akıllı kadınsın nasıl yedin bu numarayı Petek bakımı ile soğutucu fanının uzak yakın alakası Yok. Petek bakımı olmazsa kombi bozulur diye söylemeleri de komik. Kombinin ana kartı fanı elektrik tesisatı ile ilgili sorunlarda olur. Kombi kaç senelik Artık değilim vakti gelmis

2 sene once oturdugumuz eve tasindigimizda ilk kis kombi arizasi olmuştu. Kombiye uzun zamandir bakim yapilmamis olmasindan kaynakli anakart bozulmustu. Anakarti degistirip kombiye bakim yaptirdik. Petek bakimi yaptirmadik o zaman. Ucretini de ev sahibinin onayiyla kiradan dustuk. Gecen kis kombide herhangi bir sorun olmadi. Ancak bu kis da fan hatasi oldu ve kombi atesleme yapmadi. Yeni fan taktirip tekrar kombi bakimi yaptırdık. Sorun cozuldu. Ancak servis yetkilileri petek bakimi yaptirmazsak bu kez de kombinin motorunun bozulabilecegini soylediler. Biz tasinmadan önce neredeyse hic bakim gormediginden cesitli arizalar cikiyor iste. Simdi bu 2.bakim ve fan ücretini biz mi odemeliyiz yoksa kiradan mi dusulmeli gene? Esim ilkinde tamam ama 2. Belki bizim kullanimimizdan kaynakli biz odeyelim diyor. Ama fan benim kullanimimdan nasil bozulmuş olabilir ki? Ben yillik kombi bakim ucretini odeyelim ama yeni fan ucretini kiradan duselim diyorum. Hatta petek bakimini da yaptirip kiradan duselim.diyorum kombinin surekli bozulmamasi icin. Sonucta kombi demirbas degil mi? Esim ev sahibi cimri oldugu ve bes kuruş vermek istemeyecegi icin hic muhattap olmayalim biz odeyelim kafasinda ama az buz rakamlar degil yani. Goruslerinizi bekliyorum.
Alakasiz birsey diyicem ama. Bizimde kirada evimiz var. Dusakabin taktirdik yeni. Ondan sonra kiraya verildi. Kiraci olacak kisi dusakabini bozmus nasil bozduysa tamir parasini bizden kesiyor. Biz ona kullanilmis dusakabin biraksak neyse ama yaptigi yanlis degilmi. Ilk kullanan kendisi bozan kendisi sonucta.

Kombi bakımı evsahibinin aslında lakin yaptıran var mı bilmiyorum.
Fakat petek temizliği keyfi yaptırdığınız bişey zorunlu değil o evsahibini ilgilendirmez.
Fanda siz kullanırken bozulmuş kapı kokunun kırılması gibi bişey bu olabilir bu sizi ilgilendirir.
Kombiyi acip fanla oynamadik ki bozulsun.kapi kolu ornegi burda alakasız oldu.

Sen uyanık akıllı kadınsın nasıl yedin bu numarayı Petek bakımı ile soğutucu fanının uzak yakın alakası Yok. Petek bakımı olmazsa kombi bozulur diye söylemeleri de komik. Kombinin ana kartı fanı elektrik tesisatı ile ilgili sorunlarda olur. Kombi kaç senelik Artık değilim vakti gelmis
Petek bakimi yapilmazsa motor bozulabilir dendi. Peteklere yeterince su iletilmezse motor kendini korumaya aliyormuymus neymis...pek.bildigim konular degil acikcasi. Petekler bazen buz kesiyor.

Back
X