Biz turkler !!

Hayat standart halen düşük ülkemde çalışma saatleri fazla ücret düşük , babalar çocuklarını göremiyor , ve ilgilenemiyor insanca yaşamak zor patronlarında gözü paraya doymuyor, 1 elemana bir kaç elemanın işini yaptırıyorlar , ücretlerde yetersiz çalışan mutsuz

personel çalışanı var işyerimizde ingiliz.
1 sayfa yazıyı 5dklık yazdırmak için 2-3 kez git gel yaptırabilir. yaptığı her iş için bir laf soyler. şimdi yogunum sonra gel vs.
2 ay once doğum izni için uğradım. 15dklık çay molasında dediler. ama gideli oldu bayağı şimdi gelir dediler.
müdürlerle personel çalışanları oturmuş (hepsi de ingiliz)
gırgır muhabbet.
30 dk geçti, bebek arabasıyla beraber bekle bekle bekle.
45 dk geçti yok.
1 saat e yaklaştı dedim artık benim başka bir randevum var gitmek zorundayım,
onlar çaydan sonra dışarı çıkar bir de sigara içer, sen kağıda ne istediğini yaz ayarlarız dediler.
yazdım masasına bıraktım. 3 gün sonra almaya geldim evrakları tabii ki hazır değil. ozur dilemek falan da yok ha.
tekrar soyledim tekrar git gel anca yaptırdım işleri.

ya o kadar çok orneğim var ki. şimdi ben ne yazsam inandırıcı olmuyor tabii,
bu ingilizlere normal işlerini yaptırmak için ricacı - yalvarıcı olacaksınız.
hele normalde olmayan bir iş yaptıracaksınız diyelim işte o mümkün değil
mesaiyi 2 dk geçtiniz isterseniz kan ter içinde kalmış olun kabul etmezler işinizi yapmazlar.
türkiyede anlayışlısına denk gelirsin yapar.
bebek arabasıyla koşarım arabanın kapısının onunde dururum da, araba durakta olduğu halde sırf kapıyı kapattığı için tekrar açmaz.
bazen alanlar oluyor, bir bakıyorum meğer türkmüş

ABD merkezli araştırma şirketi Gallup dünya çapında bir mutluluk araştırması yaptı. Birleşmiş Milletler tarafından bugün kutlanan “Uluslararası Mutluluk Günü”nde yayımlanan, 143 ülkenin yer aldığı araştırmada oldukça şaşırtıcı sonuçlar çıktı. Şiddet olaylarıyla nam salan Kolombiya, Honduras, El Salvador gibi Latin Amerika ülkeleri listenin ilk sıralarında yer aldı. Geçtiğimiz yıl Ebola virüsünün kırıp geçirdiği Liberya da şaşırtıcı şekilde pek çok ülkeyi geride bıraktı. Savaşların ve iç karışıklığın sürdüğü Ukrayna, Afganistan, Yemen gibi ülkelerde de beklentilerin üzerinde sonuçlar çıktı. Türkiye ise 54 puanla listede sondan üçüncü oldu.

Aynen öyle bosversene nasıl bi hayat istersen öyle yaşarsın. Kimseyi özellikle de kendini bilmezleri kendine dert edip de canını sıkma. Adam olan insan azıcık saygısi olup insanliktan nasibini almissa zaten karsisindaki kişiyi küçük görmez göremez. Biz kimiz ki karşımızdakini küçük görelim. Boşver canım çekemiyorlar beni de geç.

İnsanları acımı hisside çoğu insanlar halen fakir oluşundan , çocuk sayısıda çok imkansızlıklarda var acı çeken insan empati yapar ama keyfi yerinde olan yapmaz

çok haklısın türkler böyledir..

Hep andımızı okulllardan kaldirdilar diye oluyo iste turkum dogruyum caliskanim demiyolar artik
Kucuk koruma buyuk saymada yok.
Gidelim buralardan.

Gercekten cok kotu bir durum , buna benzer bir olayida ben yasadim hastanede sira bekliyorum ve haliyle cok kalabalik yaslilar tekerlekli sandalyedeki hastalar falan neyse sira bana geldi girdim iceri muayeneye baslamadan birileri daldi odaya meyersem belediye baskaninin yakinlariymis doktorum direk bayan hastam var disarda bekleyin falan dedi , baskasi olsa doktorumun yerinde elpencedivan ayakta karsilardi, benim karsima hep onun gibi insanlar cikiyor . Cirkinlesmeye gerek olmadigini dusunuyor ve iyi insanlarinda cok oldugunu siklikla goruyorum.

Konunun ilk mesajını okuduğumda zaten, beğenmeyen bu ülkeden gitsin yazılmış olabileceğini tahmin etmiştim, bir konu ancak bu kadar yanlış anlaşılabilir...

Milletçe bir bakalım, neyimiz doğru?
Ben zaten turkiyede yasamiyorum, yasadigim yere bakarak kiyasladigim zaman cok seyi gorebiliyorum ama bizim halkimiz alismis farkinda degiller. birseyin farklisini gormeden nerden bilebilirsinki dogru olup olmadigini.
yaziyi okuyan saldiriyi geciyor ben turkum ne mutlu turkum diyene begenmiyosan cek git ukala! bu tur yorumlari yapan insanlari kafamda canlandirdim zaten! tamamen dar acili bakip etrafinda olup biteni bilmeyenler!

Tembel her yerde tembel bu bir gerçek,biri tembelse İngiliz de olsa İtalyan ds olsa tembel.Bu iş biraz sorumluluk işi bence.Biz sorumlulugu iş ahlakını falan pek öğrenemiyoruz.
Ayrıca alman disiplini denen şey cidden var,keşke bende de olsa.
Gerçi bunlar heep genelleme.Ona bakarsanız biz de hala avrupanın belli cahil kısmına göre barbar türkleriz.:) Amerika ayrı bir olay zaten,gördügüm Amerika vatandaşlarının çoğu dünyayı amerikadan ibaret görüyor.

Bu arada bizim halkımız da kendini ezmeye çok meyilli.Yok türk şunu yapamaz,türk bunu yapmaz,aman türkler şöyle.Söz meclisten dışarı ama özellikle yurtdışına yerleşen insanlarda gözlemliyorum bunu.

Türklükle ne alakası var allah askına.. Sizin karşınıza kötü insanlar çıkmış demekki bunu bir millete yükleyemezsiniz
Yüklenir
yurt dışı tecrübEniz oldu mu bilmiyorum
bir oradan bakabilseniz keşke

Çünkü medeniyeti, insana saygıyı ,taciz edilmemeyi, disiplini goruyorlar
ben de dahil

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…