Biz turkler !!

Evet çoğu kadın pembe dizi izliyor haber okumuyor , kendini geliştirmiyor herşeyden bi haber , ama şuda bir gerçek kitap pahalı halen zaten çoğu asgari ücretli
Zaten ülkede değilmiş ki.

Bir de şunu ekleyelim bu fırsatla, Türklerin okuma alışkanlığı yok.

Evet çoğu kadın pembe dizi izliyor haber okumuyor , kendini geliştirmiyor herşeyden bi haber , ama şuda bir gerçek kitap pahalı halen zaten çoğu asgari ücretli
Zaten ülkede değilmiş ki.

Bir de şunu ekleyelim bu fırsatla, Türklerin okuma alışkanlığı yok.

Türk Olmak ovunulecek veya utanilacak bir şey değil ki
Türk işte bir ırkın adı
yani beni iyi veya kötü insan yapan Türk olmam değil
ama toplum olarak inanilmazzz gerideyiz
Ortadoğu lanetine yakınlık mi başka sebep mi bilmiyorum son derece agresif insanlariz
ruslar da öyle

Yok ya haklısın bizim anlayisimizda bi sorun var bence de. Çok tembeliz ve uzmanı olmadığımız konularda ordinaryus profesör. Bende türkiyede yaşıyorum ama bunları gözlemleyebiliyorum.

Çünkü medeniyeti, insana saygıyı ,taciz edilmemeyi, disiplini goruyorlar
ben de dahil

Ben kendimi anlatamadım sanırım,insan haklarıyla ilgili şeylerden ,davranışlardan bahsetmiyorum.Yurtdışına giden kişilerde birden bir kendini küçük görme başlıyor ya da birden doğma büyüme oralı gibi kendi ülkesinin vatandaşını büyük genellemeler yaparak tabiri caizse 'ezikliyorlar'. Zaten avrupa ya da amerikayla medeni seviye insan hakları olarak ölçüşemeyiz ama insani özellikler bakımından eleştirmek saçma bence kişiye bağlı değişir böyle şeyler.Yani her türk bağnaz,cahil,ataerkil olacak diye bir şey yok,her Avrupalı da medeni,süper bilgili değil.

Haklısınız ama ben daha küçük ölçekli bir örnek vermiştim.

Mesela bu forumda, çoğu insan geliyor 5 sayfa konuyu bile okumuyor. Yarısını bile anlamadığı konuya muhteşem fikirleriyle yorum yapmazsa eksik kalacak sanıyor, mutlaka yorumunu da yapıyor.

Okumamışsın denilince de, okumak zorunda mıyım diye yine harika bir yanıt geliyor. Yok okumak zorunda değilsiniz, hiçbir şey yapmak zorunda değilsiniz.

Ama fikir bildirmek zorundasınız, bildirmezseniz olmaz.

Araba kaza yapar başında 50 kişi bilirkişi gibi bakar, yorum yapar konu hakkında. 1 kişi ilk yardım öğrenme zahmetine girmez, ama yardım edene de herkes muhteşem fikirlerinden bir deste sunar, adam işini de yapamaz.

Beğenmeyene ülkeden gitmesi teklif ediliyor, ki zaten ülkede değilmiş, ben de çok beğenenlere her yerdeki şark kurnazlarını bağırlarına basmalarını tavsiye ediyorum. Zaten basmışlar da. Konulardan belli.

Ben bu tür genellemeleri yanlış buluyorum,çok milletten çok yabancı arkadaşım oldu yurtdışına çıkamadım ama kişiliklerini tanıma fırsatı buldum daha önce de bu konuya yazdığım gibi ne her avrupalı çok bilgili ve çok medeni ne de her daha düşük seviyelerdeki ülke vatandaşları cahil.Bu tür genellemeler saçma bence.
Kıyas yapabildikleri için olmasın

Yani Nihat doğan demiş ya hani benim memleketimin koyunu bile başka bakıyor =) onun tam tersi avrupanin bazı yerleri için geçerli .
elbette insan bir ırka mensup diye iyi insan veya kötü insan olmaz
toplumdan bahsediyoruz
ama toplumu oluşturan da bizler değil miyiz ?
çok cahiliz şu an ben afedersiniz dana gibi yatıyorum sabahtan beri hemde
arkadaşlarımla konuştum tez okuyorlarmis birisi de futbol seyrediyormus
bilin bakalım bu grubun Türkleri kimler =))

aa ne ilginç, henüz "onlar çocuklarını 18 yaşında kapının önüne koyuyorlar ama" diyen çıkmamış.. gerçi "kız alma" adı altında kocasının ailesinin mal varlığında hak iddia edip; nişanda külçe takmadılar, ev almadılar demektense 18 yaşında ayaklarımın üzerinde durmayı ve durdurmayı tercih ederim..

Bu geyiği ortaya atacaklar hiç yorulmasınlar yani..

Valla dediğim gibi.Bu genellemeler tutuyor ya da tutmuyor ama benim için tutan tek genelleme alman disiplini.Adamlar yapmış ve olmuş.

Bizde torpil olduğu sürece kalite olmaz ,

Ne milletten iyisi kötüsü çıkıyor tabi ki. Ben de türklüğümüze gurur duyarım, milli hassasiyeti oğluma aşılamaya çalışırım. Fakat milletlerin genel özellikleri de var. Biraz uyanık bir milletiz biz, kısa yol aramalar bazen iyi bazen kötü yönde. İş ahlakı da zirvede değil. Yaptığımın en iyisini yapayım, aldığım paranın, ya da kendime saygımın gereği olarak diye bir anlayış yok. Saatlere tam uyulmaz, belgeler tam olmaz falan filan.

Kötü yönlerin yanında iyi yönler de var. İşte her toplumda olduğu gibi. Batıdaki soğukluk ve mesafede beni rahatsız eder mesela. Misafirlik anlayışının çok olmayışı, ikramlarda kıtlık. Hollandalı birine misafirliğe gitmiştim yurt dışında. İçeriden bir tabakta bir kaç bisküvi getirdi, aldık birer tane, tabağı geri götürdü. Cimrilik ya da kötü bir şey yapmıyor, anlayışı bu yönde. Bizdiyse çok farklı. Ya da İrlandalı bir evsahibimizin kızı üniversiteye başladıktan sonra ondan kira alması, bizim verdiğimiz gibi. Parası olmadığında o zaman evi boyarsın diye anlaşması.oralarda da, buralarda da herkes bu gördüğümüz insanlar gibi değil şüphesiz. İnsanoğlu cins cins..

Ben feyz aldım artık alman disipliniyle yaşam sürmeye çalışıyorum kendimce.Ama onlara çocukluktan aşılıyorlar bizimkisi onlar gibi olmaz:)
ben Türkiyeyi çok seviyorum mesela bir almanla o kadar samimi olamiyorsun ülkeni ozluyorsun disiplini Batsın diyorsun
ama işte gelir gelmez tekrar gitmek istiyorsun
biz yakın gelecekte gelişmiş ülke olamayiz
bir kaç nesil daha gerekir
ama inanin bu bizim toplumun bize yaşattığı iğrenç bir çelişki
öyle olmak istiyorsun ama istemiyorsun da
hem ozluyorsun hem nefret ediyorsun
insan ne yapacağını bilemiyor
Turkiyede orayı anlatıyor övüyor hep
orada birisi ülken hakkında bir şey dese o zoruna gidiyor

Türkiye bilmiyorum ya çok farklı bir yer
ÜlkeM adına umutlu değilim ama seviyoruM
ışık çok uzakta ama henüz
biz bir kaç nesil daha eski savaslarla ,eeski imparatorluklarla, eskiden kazanılmış zaferlerle kendimizi avutmaya devam ederiz
1 adım ileri gittigimizi görürüz de 2 adım geriledigimizi farketmeyiz

Buna belli meslek grupları ve istisnalar dışında katılmam mümkün değil.

En basitinden devlet dairelerinde 100 kişilik dairede 3 kişi çalışır, diğerleri o sözde o yüksek mesai saatlerini törpü yaparak, oyun oynayarak, kısır yaparak geçirir.

Özel sektörü baz almak da doğru değil çünkü kovulma ve geçim kaygısı ile mecburen çalışılıyor uzun süreler ve yine de verimli çalışılmıyor.

Mesela Almanlar 3 saatte bizde 1 hafta yapılan işi bitirir genelde. Çünkü yaşamak için çalışmıyorlar, çalışmak için yaşıyorlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…