Kıyas yapabildikleri için olmasınBu arada bizim halkımız da kendini ezmeye çok meyilli.Yok türk şunu yapamaz,türk bunu yapmaz,aman türkler şöyle.Söz meclisten dışarı ama özellikle yurtdışına yerleşen insanlarda gözlemliyorum bunu.
Zaten ülkede değilmiş ki.
Bir de şunu ekleyelim bu fırsatla, Türklerin okuma alışkanlığı yok.
Zaten ülkede değilmiş ki.
Bir de şunu ekleyelim bu fırsatla, Türklerin okuma alışkanlığı yok.
Sigara ? Sigaradan daha mı pahali?Evet çoğu kadın pembe dizi izliyor haber okumuyor , kendini geliştirmiyor herşeyden bi haber , ama şuda bir gerçek kitap pahalı halen zaten çoğu asgari ücretli
Çünkü medeniyeti, insana saygıyı ,taciz edilmemeyi, disiplini goruyorlar
ben de dahil
Evet çoğu kadın pembe dizi izliyor haber okumuyor , kendini geliştirmiyor herşeyden bi haber , ama şuda bir gerçek kitap pahalı halen zaten çoğu asgari ücretli
Kıyas yapabildikleri için olmasın
Yani Nihat doğan demiş ya hani benim memleketimin koyunu bile başka bakıyor =) onun tam tersi avrupanin bazı yerleri için geçerli .Ben kendimi anlatamadım sanırım,insan haklarıyla ilgili şeylerden ,davranışlardan bahsetmiyorum.Yurtdışına giden kişilerde birden bir kendini küçük görme başlıyor ya da birden doğma büyüme oralı gibi kendi ülkesinin vatandaşını büyük genellemeler yaparak tabiri caizse 'ezikliyorlar'. Zaten avrupa ya da amerikayla medeni seviye insan hakları olarak ölçüşemeyiz ama insani özellikler bakımından eleştirmek saçma bence kişiye bağlı değişir böyle şeyler.Yani her türk bağnaz,cahil,ataerkil olacak diye bir şey yok,her Avrupalı da medeni,süper bilgili değil.
Yani Nihat doğan demiş ya hani benim memleketimin koyunu bile başka bakıyor =) onun tam tersi avrupanin bazı yerleri için geçerli .
elbette insan bir ırka mensup diye iyi insan veya kötü insan olmaz
toplumdan bahsediyoruz
ama toplumu oluşturan da bizler değil miyiz ?
çok cahiliz şu an ben afedersiniz dana gibi yatıyorum sabahtan beri hemde
arkadaşlarımla konuştum tez okuyorlarmis birisi de futbol seyrediyormus
bilin bakalım bu grubun Türkleri kimler =))
çok canımı sıkıyor onlar =D ortalamayi yukseltiyorlarValla dediğim gibi.Bu genellemeler tutuyor ya da tutmuyor ama benim için tutan tek genelleme alman disiplini.Adamlar yapmış ve olmuş.
Ben feyz aldım artık alman disipliniyle yaşam sürmeye çalışıyorum kendimce.Ama onlara çocukluktan aşılıyorlar bizimkisi onlar gibi olmaz:)çok canımı sıkıyor onlar =D ortalamayi yukseltiyorlar
Bizde torpil olduğu sürece kalite olmaz ,
ben Türkiyeyi çok seviyorum mesela bir almanla o kadar samimi olamiyorsun ülkeni ozluyorsun disiplini Batsın diyorsunBen feyz aldım artık alman disipliniyle yaşam sürmeye çalışıyorum kendimce.Ama onlara çocukluktan aşılıyorlar bizimkisi onlar gibi olmaz:)
Turk milleti olarak tembel degiliz, tam tersi calisma saati olarak gelismis ulkelerden fazla calisiyoruz. Turk calisma sistemindeki problem su: Konsantre, disiplinli calisma kulturu yok; is yerinde calisma etigi ve profesyonellik yok. Yoksa bizim Turk ustalar falan bircok Avrupaliyi sollar. Onlar gibi 3 saat is yapip paydos etmezler. Bir ise basladilar mi is bitinceye gecelere kadar calisirlar. Bir Avrupaliyi gecelere kadar calistiramazsaniz mumkunati yok. Mesai saati doldu mu direkt kalkar, eve gider. Dedigim o ki insanimiz caliskan, hatta enayilik derecesinde caliskan. Sadece sistem kotu ve yoz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?