• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bize Nazar mı Değdi (Eşim ve Kızım)

eşin mesafeyi ayarlayamamış.
çocukla çocuk olunursa bu kadar,o çocukta yeri gelir bir akranına der gibi bazı kelimeler sarfedebilir.
kızının yaptığı terbiyesizlik tabi ama bir ömür silinecek bişey değil.
eşin abartmış bence.
en başından orta halli bir ilişki tuttursaymış iyi olurmuş.
bu kadar uç noktadarda,abartı davranışlara gerek yok.
ne öyle parkta çelme takmalar normal,ne de çocuk ağzından olmayacak bir hakaret çıkardı diye bir ömür silmek normal.
kızınızı uyarır,belirli bir ceza verirsiniz olur biter.
idamla yargılamaya kalkacak bi suç değil
Bu söylediklerinizin hepsini zamanında söyledim. Ama dinelemedi beni. sonuç bu. Şimdide ben arkadaş olmak istedim.Herşeylerini benle paylaşsınlar istedim.Hatamı ettim diyo. Nasıl çıkıcam işin içinden...

Eşiniz gereksiz gurur yapmış. Bence düzelir bu kadar dert etmeyin kendinize. Biraz zaman geçsin hele. Kızınızla da konuşmalısınız eşinizle de. Daha fazla soğumasın ortam boşu boşuna.

Bencede esiniz mesafeyi korusun.Cocugun kimbilir nasil cani yandida oyle birsey cikti agzindan. Ustelik kiz cocuguyla bogusmali oyun mu oynanir? Sonusta gelisme caginda eli gogsune deger, bel altina deger cocugunuzun psikolojisi bozulur. Hic gerek yok hic sevmem boyle seyleri. Kucukken benide gidiklamaya calisan tanidigimiz vardi. Cocukta olsan anliyorsun ve rahatsiz oluyorsun veya popoma cimdik atar veya saplak atardi ne kotu bir durum ya. Elinin nereye gittigi belli olmaz fiziki oyunlar oynamasin. Koskoca adam.

Daha bir gün olmuş ,düzelir merak etmeyin..Birkaç gün hatasından ders almasını bekliyordur..Onunda siniri yatışacaktır.

Bende hep derim yapmayın şöyle oyunlar sonu iyi bitmiyo diye.Ama dinletemedim. Oyun oynarken iyi ama can yanınca kötü. Ay demeyin böyle.üzüntüden kahroluyorum zaten. Seviyodur ya kızımı. Ben kızları hiç ayırmadım birbirinden. Görünüşte oda hiç ayırmadı.Diyorki benim kızım sana böyle bişey dese onunlada asla konuşmam.Ama evlatlarımıza böyle mi yol yordam göstereceğiz.Çok üzgünüm. İnşallah düzelir diye umut ediyorum :KK43:

asla konuşmamla terbiye mi olur canım, çocuk pskolojisinden anlamıyor işte adam, haluk yavuzerin çocuk eğitimi el kitabı var, sıkıcı değil karikatürlerle kısa kısa anlatmış onu al, okuyun beraber, 9 yaş çocukları davranış gelişim gibi makaleler bul okut kısa kısa, olaya bilimsel yaklaşırsan çocukca davrandığını anlar belki
bi aile toplantısı yapın, bundan sonra el şakalaşması olmıcak diye kesin kurallar koyun, kimse kimseye şaka yollu olsa bile hakaret etmeyecek falan diye
umarım düzelir
kızına da ayrı üzüldüm, geerçekten hak etti mi bunu bence etmedi, çok ağır çocuk için

Aynen dediğiniz gibi diyor. Çok ağırıma gitti ben onu çok seviyorum diyor.Bende yüzüne bile bakmadın çocuğun dedim.Yüzüne bakarsam affederim kıyamam dedi. Dahada çok üzüldüm. Zamanla düzelir inşallah. Ama sabah kahvaltıda boğazımdan lokma geçmedi. İşe geldim elim iş tutmuyor. Böyle çok huzursuz evimiz :KK43:
Bence eşiniz merhametli biri, yüzüne bakmadım bakarsam kıyamam demiş.
Kızınızın hatasını iyicene anlamasını sitiyor ki oyuzden böyle davranıyor.
Bence akşam kızını karşına çek konuş, sizde çekiniyordur elbet annesi olarak..
Bir daha böyle bir şey ağızından ne X abine nede başkasına demiyeceksin, söylersen bende seninle konuşmam artık diyin.
Belki ozaman biraz korkar artık dikkat eder..

Zor tabi dengeyi kurmak.Esinizin de bir art niyeti olduğunu sanmıyorum. Fazla muhabbet tez ayrılık getirirmis zaten kızlar da buyuyormus artık eskisi gibi fazla sakalasmazlar olur biter.biraz resmiyet iyi olur.nihayetinde kimse öz baba kız gibi olamaz.birbirlerine saygı duymalari yeterli bence.

kızın için yaptıklarını hatırlatmasıda hiç hoş değil, sanki çok büyük bi nankörlük kötü bişey yapmışsınız gibi, sende onun kızına kendi kızın gibi bakmışsındır ki anne için çocuk bakımı daha zor, tüm alt yapı işleri sende
Çok üzgünüm çok... Hiç aklıma gelmezdi böyle bir sorun yaşayacağımız. Şartlarmız eşit diye.

Bazen kullanır bu kelimeyi ve her zaman uyarırım. Ama okulda arkadaşlarıyla eminim çok daha kötü kelimeler kullanıyorlar. Çok tehlikeli bir dönemde şuanda. Eşime çok hak veriyorum ama evladımada kıyamıyorum. Çok üzgünüm :KK43:
38 yasinda koca adam,fedakar,ozverili, mutlu bir yuva icin ugrasiyorken, iyi bir abi olmaya calistigi uvey kizindan duyacagi kotu bir soz kendi kizindan duyacagi kotu sozden daha incitici olacaktir. Ustelik kendi kizinabterbiye vermek icin bir kucuk tokat dahi atabilse siIn kiziniz karsisinda eli kolu bagli. Bu kadar sinirli konusmasinin sebebi bu. Siz sakin olun,kizinizla iyi bir konusun,gerekirse okuldaogretmeniyle isbirligi yapin,kizinizin ic dunyasina girmeye calisin. Belki icten ice bir ofke duyuyor babasiyla ayni cati altinda yasayamamaktan dolayi. Baktiniz icinden cikamiyorsunuz bir psikologla bu durumu asabilirsinz. Esiniz de zamanla sakinlesir. Merak etmeyin..

Anlattığınıza göre kızınız da üzülmüş söyledikten sonra. Bir şekilde kendini affettirir ama bence eşiniz de biraz otorite koysun, kızınızın ondan çekinmesi için. Yani fazla arkadaşça yaklaşıyor sanırım, daha da zorlu yaşlara da gelecek kızınız,yeri geldiğinde siz başedemeyebilirsiniz. Bir baba höyt dedi mi korkutabilmeli,saygı görebilmeli bence. Oyun,sevgi,otorite iyi ayarlanmalı,babaya baya iş düşüyor

Bence eşiniz merhametli biri, yüzüne bakmadım bakarsam kıyamam demiş.
Kızınızın hatasını iyicene anlamasını sitiyor ki oyuzden böyle davranıyor.
Bence akşam kızını karşına çek konuş, sizde çekiniyordur elbet annesi olarak..
Bir daha böyle bir şey ağızından ne X abine nede başkasına demiyeceksin, söylersen bende seninle konuşmam artık diyin.
Belki ozaman biraz korkar artık dikkat eder..
İkisinede kıyamıyorum.Bizi evladım diğeri eşim. Eşiminde erhametini biliyorum ama çok gücüne gitti sanırım. Şimdi hayvan diyen ilerde neler demez.Ben hiç kaldıramam.En iyisi konuşmayımda duymayım o sözlerini dedi :(

benimde kızım var 9 yaşında çocuk yani daha... eşiniz kırılmakta haklı ama abartmış....burnu sürtsün istemiştir zamanla düzelir....

Zor tabi dengeyi kurmak.Esinizin de bir art niyeti olduğunu sanmıyorum. Fazla muhabbet tez ayrılık getirirmis zaten kızlar da buyuyormus artık eskisi gibi fazla sakalasmazlar olur biter.biraz resmiyet iyi olur.nihayetinde kimse öz baba kız gibi olamaz.birbirlerine saygı duymalari yeterli bence.
Öz babası zaten ilgilenmez arada bir görüşürler o kadar.Öz babası sanar dışardan bakan herkes eşimi. Eşim şaka olayını fazla abartır hep. Kabakta bana patlar hep :(

Bence eşinle başbaşa kalıp tatlı dille yaptığının mantıklı olmadığını anlatmalısın.

Kızınızın yaptığı ayıp elbette ama o daha çocuk ve yeni nesil maalesef akla hayale gelmez küfürler sarf ediyor okulda ve sokakta. Kızınıza x abisinin ne kadar kırılıp incindiğini izah edin, ve sonra beraber telafi yollarına gidin mesela kurabiye yapın beraber ve "x abi senin için yaptım" diyerek bi tabak götürsün eşinize böyle bi olay için silinir mi küçücük çocuk? Silse ne olacak sizin evliliğiniz nereye kadar devam eder siz arada kaldıkça?

Eşiniz arkadaşlığı abartmış ve kız da haliyle onu otorite olarak görmüyor eşiniz baba figürünü de üstlenmesi lazım en azından evin içinde bunu yapması lazım yoksa o çocuklar tepenize çıkar ileride.

Merak ettiğim bir şey var kızınız canı yanınca veya sinirlenine eşiniz dışındaki kişilere de bu tarz tepkiler veriyor mu? Yoksa sadece eşinize mi böyle?

Bu söylediklerinizin hepsini zamanında söyledim. Ama dinelemedi beni. sonuç bu. Şimdide ben arkadaş olmak istedim.Herşeylerini benle paylaşsınlar istedim.Hatamı ettim diyo. Nasıl çıkıcam işin içinden...
aşırı doz olmuş bu arkadaşlık işi.
biraz zaman geçsin eşin affeder elbet.affetmeyip napacak abartmasın.
sen de üzülme bu kadar.
ama eşin bu abartı şakalaşmalardan vazgeçsin.
karşısındakiler kız çocukları ve 9 yaşa gelmişler artık.
bir müddet sonra ergenliğe adım atacaklar.
yaşlarına uygun davranmak lazım artık.
eşinin yaptıkları hareketler 4-5 yaşlarındaki çocukla yapıldığında normaldir.
arkadaş olmak için yerde yuvarlanmaya gerek yok.
ellerinden tutsun sinemaya ,kitapçıya ,yemeğe götürsün.
satranç oynasın gülsün şakalaşssın.

ne kadar sevse de o el şakalarına ne gerek var, ben asla musade edemezdim doğrusu.
çocuğa ders vermek ıstesın hadı de, sana nıye benım ıcın bıtmıstır dıyo kı? bahane arıyomus gıbı.
daha mesafelı olunursa cıft taraflı daha rahat oturacaktır ılıskılerı

Tamam küçük çocgun anne babasına böyle konuşmasi yanlış ama kendi çocuğu gibi bakan kabullenen birinin bir çırpıda silmesi olmaz. .kendil çocuğunu silemezdi..bence siniri geçince eski düzene döner

Belkide kızınıza ceza veriyor birdaha yapmamasi için. .o yaştaki çocuk hayvan dedi diye atılmaz 29 yaşında olsada anlasak.. şuanda kendi kızınada soğuk davranıyorsa geçici bir durumdur..bence eşiniz inat filan ama vicdanli kendi kızıyla konuşup kızınizla konuşmasa sizin çocuğun psikolojisi kötü etkilenirdi

Bence eşinle başbaşa kalıp tatlı dille yaptığının mantıklı olmadığını anlatmalısın.

Kızınızın yaptığı ayıp elbette ama o daha çocuk ve yeni nesil maalesef akla hayale gelmez küfürler sarf ediyor okulda ve sokakta. Kızınıza x abisinin ne kadar kırılıp incindiğini izah edin, ve sonra beraber telafi yollarına gidin mesela kurabiye yapın beraber ve "x abi senin için yaptım" diyerek bi tabak götürsün eşinize böyle bi olay için silinir mi küçücük çocuk? Silse ne olacak sizin evliliğiniz nereye kadar devam eder siz arada kaldıkça?

Eşiniz arkadaşlığı abartmış ve kız da haliyle onu otorite olarak görmüyor eşiniz baba figürünü de üstlenmesi lazım en azından evin içinde bunu yapması lazım yoksa o çocuklar tepenize çıkar ileride.

Merak ettiğim bir şey var kızınız canı yanınca veya sinirlenine eşiniz dışındaki kişilere de bu tarz tepkiler veriyor mu? Yoksa sadece eşinize mi böyle?
Her çocuk kadar böyle tepkiler veriyor. Ama bu kelime çok ağır oldu. Kızım çok hatalı biliyorum. Ciddi bir konuşmaya gerekirse psikolğa ihtiyacı var. Ama eşim olmadan baş edememki en bu sorunla :(

Back
X