- Konu Sahibi honeysuckle
-
kapitalizmin sonuçları bunlar
Katılıyorum arkadasım bizler hala özellikle erkek çocuklarımızı şiddete yönelik yetiştirirsek sonuçlarıda böyle oluyor..kimseyi dövemezse önce karısını sonra kızını dövüyor
ne demişler: kadının sırtından sopayı...
kızını dövmeyen dizini döver
Rabbim önce içimize Allah korkusu ve vicdan versin..
Bak ne guzel dedin arkadasim, erkek cocuklarimizi dogru durust, kizlar ile esit, terbiyeli egitmemiz lazim.. onlara ozgurluk verelim ama herseyi yapacak kadar degil.
Egitime yonelmek gerek herzaman ama cocuk buyudukten sonra is isten geciyor. Keske herkes bunun bilincinde olsa da egitime onem verse. ama nerde, cocuk yap, yedir icir sonra sorumsuz ol!!
keşke olabilseler..ama çok zor..herşey önce ailede başlıyor..
eskiler sanki daha iyi evlat yetiştiriyordu yada bana öyle geliyor şimdi delikanlı geçinenler boşvermiş bananeci olmuş ..yanında kadını dövüyor arabaya bindiriyor taciz ediyorlar dönüp bakmıyor bile..bacım deyip sahiplenenler kalmadı kısaca delikanlılık öldü..
Evet, eskiden millet birbirine daha cok bagliydi. Mahalle taninmis taninmamis birinin derdi mi var, herkes kosardi galiba. Simdi ise ancak samimi olduklari gorursun yaninda..
Ben cocugum olmasindan bu sebeplerden korkuyorum.. Ya duzgun bir sekilde yetistiremezsem, ya oyle olursa.. okdr korkuyorum ki. O yuzden once kendimi gelistirmek istiyorum..
evet şimdi kimsenin kimseye eyvallahı yok..çoğumuzun gözünü hırs bürümüş..
ailenden aldığın terbiye yeter canım ..hiç korkma rabbim hayırlısını versin insallah..
hele hele grup grup olup gecenin uşağı olmuş gençler yok mu sesli sesli konuşa konuşa "biraz sessiz olun gençler" demeye korkuyo insan ya "sanane lan ya da konuşmazsak nolur" ana avrad gidiyolar hemen bunların aileleri yok galiba böyle piskopat gençler yetişiyo allahım sonumuzu hayr eyleye valla.
bugün gazetede okudum kadın 3 yasında çocuğunu öldürmüş..içim sızladı ve daha niceleri var kim bunlar nasıl yapıyorlar anlamıyorumki..
konuyu okuyunca bende anlatmak istedim ne hale geldiğimizi
1 ay kadar önce istanbulda metrobüsteyim
her zaman olduğu gibi iş çıkış saati metrobüs tıklım tıklım
üst üste insanlar,
bir kaç kişi önümde bir kadın var ama kadın bişeyden rahatsız olmuş belli sürekli sağına soluna bakıyor
derken kadın arkasında ki adama bağırmaya başladı
utanman yok mu senin
senin annen kız kardeşin yok mu ahlaksız diye
adam kadını taciz etmiş
adam tepki verdi ağıza alınmaacak laflar söyledi
kimseden çıt çıkmıyor
derken metrobüs durakta durdu kapının önündeler
adam kadını saçından tutup metrobüsten indirdi
resmen kadını sürükleyerek dövmeye başladı
ve metrobüste en az 200 kişi var
kimse inmedi
ben bağırmaya başladım bi kaç erkek insin ne olur vicdanınız yok mu sizin diye
ben tek kadın inemiyorum o kadını nasıl sürükledi kımıldıyamıyorum
ben bağırmaya başlayınca metrobüs şöförü kapıları kapattı ve ilerledi
ineceğim durağa kadar sinirden ağladım
amerika ya da avrupada haberler bizim ki gibi şiddet içerikli değil.
rant için milletin ruh sağlığı ve toplumun sosyal yapısını bozuyorlar.
bilmediğimiz vahşetleri öğreniyoruz.
guya modenlesiyoruz...
bizim ulkemizde kanunlarin degismesi lazim once...
ben amerikada yasiyorum tanik oldugum iki olayi anlatacagim, kiyasi siz yapin.
bir gun evde oturuken disarda bagirma sesleri geldi, baktim bir kadinle erkek tartisiyorlar, adam arabaya binip gitmek istiyor, kadin aglayarak birakmiyor, adam tuttu kadini hafifce itti, diger balkondaki bir adam polisi ariyorum dedi,cok degil 5-10 dakika icinde ambulans, polis ve itfaye geldi, adami alip gittiler.
digeride benim bir arkadasimla esi arabada yolda gece giderken tartisiyorlar, kocasi buna vuruyor, bu arad a arkadasim, arabadan inmek istiyor, esi birakmiyor. tesadufe bak bunlarin aranbasinin arkasinda polis arabasi varmis hemen durdurup arkadasimin kocasini hapse atiyolar.
daha sonra arkadasim sikayetci omadigini belirtsede, kurallar geregi polis gordugu olaydan sikayetci oldu, ve kolay kolay cikamadi icerden, bayagi yuklu bir para odemelri gerekti, ve bunun akabinde hapisten ciktiktan sonra, mecburi olarak sinirlerini kontrol etmesyi ogrenmesi icin derslere katilmak zorunda kaldi, ve uzun bir sure surekli goz hapsinde tuttular adamai.
yorumlari size birakiyorum, o kadar cok olay gordumku burda ister istemez kiyasaldimkendi ulkemle.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?