- 22 Ocak 2008
- 6.322
- 7.028
- 723
Bir nesil evlatlarını sevmeden opmeden buyuttu illaki istisnalar vardır ama bu durum ozellikle Y kusagının kanayan bir yarası malesef.. Bunun en buyuk nedenlerinden birinin ekonomik buhranlar oldugunu dusunuyorum.. Babamın dort cocugunu buyutmesi icin tek iste calısması yetmiyordu malesef, gunde iki tane ise gitmesi gerekiyordu.. Haliyle baba eve geç gelir cocuklar coktan uyurdu.. Babam haftaiçi haftasonu demeden boyle calıstı. Anı biriktirmek icin oncelikle zamana ihtiyaç vardır işte o zamanı hiç bulamadı bir cok baba gecim kaygısı yuzunden.. Anneler ise buradaki konularda okuyoruz ya cocuguma yetemiyorum vs. Bizim annelerimiz çamaşır mk bulaşık mk gibi ev işi yukunu azaltan bu teknolojilerden mahrum oldukları icin tüm günlerini bulasık camasırla geciriyorlardı artı yemek temizlik derken şimdiki anneler gibi etkilinlik yapalım cocugumuzu gezdirelim vs bunlar yasanmadı. Ve birde kaynana terörü var.. Psikolojik olarak ciddi anlamda siddet gormusler. Ya birlik otururlarmıs yada cok yakın olurmus evler. Annelerimiz ev cocuk yuku yetmiyormus gibi kaynanana cileside cekmis hemde fazlasıyla.. Bunca sıkıntı dert icinde olan annelerimiz kendileride sevgiden mahrum kaldıkları icin cocuklarına gereken sevgiyi veremediler. Bunları bizde yasasaydık bizimde yuzumuz gulmez uzuntu stresimizi baska bir sekilde cıkarabilirdik..Annem 65 kv 55 yasında hala dün gibi anlatırlar bu yasadıkları zorlukları eziyetleri gözleri dolarak.. İste bu yuzden uzulup sorgulamayı bıraktım ben.