- 11 Mayıs 2009
- 27.926
- 15.235
- 823
- Konu Sahibi graphicdesigner
-
- #8.381
sedacığım senin için dua edemedim canım,malum adet olur gibiyim lekeler falan oluyor inşallah temizlendiğimde Allah nasip ederse okurum, diğer arkadaşların dualarınıda okuyamıyorum şuan, artık temizlendiğimde hepsini okurum inşallah.
canım hiç önemli değil kalbinden geçirmen bile yeterli gülm benim sağolasın..
inşallah diyorum ama yok hala bir şey, dün gece yatağıma girdim iyice ağladım içimi boşalttım, eşim tv izliyordu onun yanında ağlayamıyorum da. Çevremde, akrabalarda herkesin ya bebeği var ya da hamile ben daha doğru düzgün regl bile olamıyorum. düzenli rgl olunca en azından o ay için ümidin oluyor
canım ağlamak iyidir ağlayamadığı zaman insan çevresine zarar veriyor, çatıyor, sinirini başka şeylerden çıkarıyor böylesi daha iyi ama iyi olacaksın arada oluyor öyle hepimize neden biz diye soruyoruz kendimize ama yine silkinip ayağa kalkmak zorundayız tevekkül etmek zorundayız sabır göstericez canım benim görelim mevlam neyler neylerse güzel eyler hayırlısı hayırlı zamanda olsun hepimiz için.
ben biliyom zaten bu soğan kürü bi işe yaramıyo:))ben boşuna yapmıyım demi bircan:))
ayşe ,tümay,zeynep, dualarınızı geciktirdim..kusuruma bakmayın..bu ara bir tembellektir almış başını gidiyo..mutfağımı görseniz şaşar kalırsınız..bir kişi makarna yapar yer geriye bu kadar bulasşık çıkar mı? çöpü bile atmak tan acizim...sabah 7 30 da alarmım çalıyo ben kalkana kadar 8 oluyo..aklımda bin türlü senaryo çiziyorum..ne giyeceğimi düşünüyorum kalk hadi güzelce giyin taran çık diyorum ama yok..son 20 dakkada giyinip saçımı tarayıp çıkıyorum..gözümdeki çapakları bile temizlemekten acizin bu aralar:)))..ilaçlar mı yapıyo..yoksa ben zaten böyle birimiyim kestiremedim:))bidaha bi doktora gitmem gerek aslında..
müştakda öyle diyoo:))
bana da oluyor bazen hem de nasıl psikoloji ile ilgili işte böyle dönemlr oluyor insan hiçbirşeyle ilgilenmek istemiyor ama geçecek sende tabii direnç göstermelisin. Doktordan önce sen kendi içinde hallet canım bunu kararlı ol. Meseşa yürüyüşler yap haftasonları, kitaplar oku, birşeylerle uğraş hiçbirşey yapmadıkça daha da yapası gelmiyor insanın dönemlik birşey geçer merak etme.
canım 30 una göre tam günlerinde yumurtlamışsın bence birde her ay aynı günlerde yumurtlamıyabiliyorsun benim mesela bir ay erken bir ay geç olur ben adet günlerimden anlıyorm... sen canını sıkma gayet iyi günlerde birlikte olmuşsunuz.. :))))))))))) Allahtan hayırlısını iste canım..
kızlar ben dün hocaya gittim ümmü sübyan muskası yazdırmak için hoca bana ümmü sübyan, nazar,korku,ve düşük olmaması için muska yapıcak ben çok araştırdım gerçekten ümmü sübyan diye birşey varmış beni rüyamda çok korkutuyorlar.. özellikle hamileyken , 3. gebeliğimde
'arap birisi bana dondurma yedirdi bu dondurma zehirli sen şimdi bebeğini zehirlendin bu dondurmayı yemekle dedi.. ondan sonra düşük yaptım'
denize düşen yılana sarılır misali büyüklerimiz sübyan muskası yaptır diye çok ısrar ettiler belki bileniniz vardır. ALLAH ne derse o olur tabi ama bunlarda vesile olur belki...
canım duydum bunu hatta çok ürkmüştüm hocaya gitmekle iyi yapmışsın muskayı yanından ayırma canım. Duaları da hep oku Yaradana sığın.
ohhh kalabalıkmış burası ne güzel yaa off beee özledim şurda hergün tıkır tıkır yazmayı.
bazen sinir oluyorum, ben herkesle iyi anlaşıyorum müşterinin nabzına göre şerbet veriyorum diye babam her işte beni öne sürüyor, her dakka kafam ve elim meşgul yani. bugünde yine bi müşteriye gidilecekti illaki sen gel diyor, ayy hiç içimden gelmiyor yaa, bugün zaten bide kendimi çirkin hissediyorum, bide kafama koydum topikte yazışıcam ohhh diye, yine bir iş çıkartacaktı başıma, neyseki şimdilik atlattım. canım sıkkkın hiçbişeye yetişemiyormuşum gibi hissediyorum, heleki bebek dşüncesi kafamdan tamamen çıktı nerdeyse son 1 aydır işten güçten. bide göbeğim büyüdükçe büyüyor gıcık oluyorum, bugün artık ölüm rejimine giriyorum bu nedir yaa, hem rejim yapıcam hem spor yapıcam, bebekte olacaksa zaten Allah onu korur ne diyim, zaten bebek olacak diye 1 senedir ne spor ne diyet yapıyorum 5 kilo aldım, ortada çocukta yok. onun için saldım çayıra psikolojisini artık bi kenara bırakıp toparlanmak istiyorum. hiçbir kıyafetim olmuyor, işe gelirken çöpçü gibi giyiniyorum buda benim kendime olan güvenimi azaltıyor, müşteriye gitmek istemiyorum, biri gelince halimden utanıyorum vs vs.. yani bi silkelenip hayata yeniden başlamak istiyorum bugün.
ayy bircan cım aynen bende öyle, düzensizim, soğan suyunu içtikten sonra brkaç ay düzenli oldum şimdi yine uzamaya başladı. artık akrabaları bırak müşterilerle bile konuşurken bayan olanlar hep varmı bişey diye sordukları için onlarla bile iletişim kurmak konuşmak istemiyorum, işte bugün yaptığım gibi gitmiyorum. nedir bu yaa sizede be arkadaş başka soracak bişeymi yok, küçük beyinli insanların küçük penceresinden yaptığı konuşmalar bukadar olur işte, bizde onlara kafa takıyoruz bizde az akılsız değiliz. onlarla ne bir oluyoruz sanki..
buketim aynı ruh halindeyiz üfff daraldım bugün, müştağı banada gönder azıcık banada akıl versin
canım sen içini temiz tut ALlaha inan güven, sonuçta büyü değil bişey değil, içinde heralde dualar ayetler yazıyordur. birde onu dene bakalım.
canım benim hoşgeldin sen nasılsın hayat nasıl gidiyor anlat biz hep aynıyız, adet olduk olamadık, yumurtladık yumurtlayamadık :))))...
Canım kendini nasıl iyi hissedeceksen öye yap kendine bak tabii ki öncelikle anne adayının kendini iyi hissetmesi önemli işte o zaman bebişte geliyor. Kilo verince mutlu olacaksan öyle yap kendin içinde yaşamalısın seni mtlu eden şeylerle vakit geçirmelisin senin moralini bozacak birşey olduğu zaman işyerinde hemen tepki verme dur derin nefes al bak göreceksin o an ki sinirin geçecejk stres bize en büyük zarar canım.. Bir de insanlar ne kadar meraklı herkesin özeline ben soramam hiç kimseye öyle şeyler mesela hayret yanii benim derdim bir yerinizi mi gerdi demek geliyor içimden bazen de yutuyorum.
Sabah ve akşam 7'şer kere;
Hasbiyallahu lâ ilâhe illâ Hû, aleyhi tevekkeltu ve Huve rabbül arşıl azîm
Ebu Davud'un süneninde rivayet olunduğuna göre; Ebu'd-Derdâ Hazretleri demiştir ki, "Her kim sabah ve akşam yedi kere bu ayeti okursa, Allah Teâlâ o kulun önemsediği şeylere kifâyet eder". (Suyuti, ed-Dürrü'l-mensur, 4/334; Elmalılı Hamdi Yazır, Hak Dini, ilgili ayetlerin tefsiri)
Yedi defa okunmasının sırrına gelince; Ayetin merkezinde oturan cümle “hasbiyellah” dır.
a. “Allah bana yeter” mealindeki “hasbiyellah” cümlesine kadar yedi kelime kullanılmıştır. Buna bir tevafuk düşünülmüş olabilir.
b. Okunmayan vasıl elifi hariç, “hasbiyellah” cümlesinin yedi harfi vardır. Bu sayı göz önünde bulundurulmuş olabilir.
Not: ben bu duaya çok inanıyorum hakkaten çok yaygın bir duadır, sabah ve akşam 7 kere okuyan kişinin duası kabul olur diye tüm dua kitaplarında mutlaka yazar, bulabilirsiniz yani.
bence bu dua olsun ben hep okurum bu duayı anlamına da baktığım için aşılamadan önce de okudum anlamı çok güzel gelmişti.