- Konu Sahibi graphicdesigner
-
- #10.481
ya bedriye şimdi ben tam anlamadım..valla kafam basmadı kusura bakma:))şimdi testteki tek çizginin yanında ikinci cizgi çıkarsa yumurtladım demek demi..rengi tam birinci çizgi gibi olursa tam yumurtladım..yani test silikleşince yumurtlama bitmiş artık kılıftan çıkmış hali hazırda bi yumurta mı var demek.. ??
beni bi aydınlat bacım:)
Canm riskli gebeliklerde evet dinlenmek yatmak çok önemli ama bir risk yoksa çok kasmamak lazım inan olacağı varsa bebek tutunamıyorsa olmuyr yani yatsan da gidiyor ama olmayacaksa ne yaspsan olmuyor sıkıca tutunduysa ancak dikkat her daim gerek. Uçağa bin falan demesini absürd buldum.
KEsinlikle doktorun günahını almıyorum ve çok inanıyorum o bebek bizim kısmetimiz olsaydı zaten kalırdı ama değilmişde farklı doktorlar da nasıl gönderdi seni senin dış gebeliğin ve düşüğün var.. Seni çok sık hem görmeli hemde kan testine yönlendirmeliydi dedi.. Ama işte kısmet.
o akıntıdan bende de oluyor ovu. testindede çift çizgiyi görüyorum ama ağrım olmaz ya benimki çatlamıyor yada kişiden kişiye değişiyor, sen soğan kürün yarıda bırakmadın dimi kistlere bire bir. kendim bizzat şahitim:))
Canm riskli gebeliklerde evet dinlenmek yatmak çok önemli ama bir risk yoksa çok kasmamak lazım inan olacağı varsa bebek tutunamıyorsa olmuyr yani yatsan da gidiyor ama olmayacaksa ne yaspsan olmuyor sıkıca tutunduysa ancak dikkat her daim gerek. Uçağa bin falan demesini absürd buldum.
Canımm şincik bu ovu testleri lh hormunun ölçüyori lh hormonuda yumurtayı çatlatmaya yarayan bir hormon. Vücudumuzda belli bir seviyenin üzerine çıktığı zaman yumurta 36 saat içinde çatlayacak anlamına geliyor. İŞte o çift koyuyu gördüğün gün lh'ın en yükseğe çıktığı gün yani yumurtayı çatlatacak o yüzden çatlama ihtimali yüksek ancak yumurtanın çatlamaya direncini bilemeyiz lh yükseldiği halde çatlamayabilir de. Bence ov yapmak ve düzenli ilişkiye girmek iyidir. Bu arada çatlatma iğneni nasıl iki tane vurdun onu anlamadım zaten tek çatlatrma iğnesi veriliyor.
Bak normalde test şunu diyor aslında testi yaptığın anda ilk 2-4 dkda koyulaştı sana diyor ki 36 saat içinde yumurtan oluşuyor.. değerlendir. (ama ben kendimden de çevremden de yaşayıp duyduğum 36 saat falan değil çift çizgiyi gördüğün an yumurtan var o an ) sonra silikleşme başlıyor diğer günlerdeki testlerde o zaman yumurta oldu çatladı.. tuttu tuttu tutmadı bi daha ki aya kısmetse..
Sana bir örnek benim döngü 28 günde bir ben o ay 15.gün çift çizgiyi gördüm ilişki oldu sonraki günlerde çizgiyi görmedik ilişki olmadı zaten ve döllendi doktor o zaman bana dedi ki tahmini 12 günlük falan dedi bende ona 15. gün gördüm çift çizgiyi ilişki yok başka zaten dedim.. o da tam yumurta oluşmuş işte ilişkiyle spermle buluşmuş 2 gün gibi ööle geçmiş 12 günlük gibi bir gebelik demişti..
yok yaptım soğan kürünü,şimdide şu bahsettiğim hac kavununu yapacam..hactan gelme bir meyme..dün 3 saat boyunca suda kaynattım ama banamısın demedi..bugün kaynatmaya devam edecem ..kaynatıp ezip yiyilecekmiş..niyeti şifaaaaaaaaaaaaaa:))
anacım ben yanlış anlamışım iki gün üst üste vurulmuşum..kaldıki üçüncü gün gittiğimde yumurta hala çatlamamıştı..doktor bi tane daha verecekti ki ben dedim zaten iki tane vuruldum :))o zaman anlaşıldı benim yanlışım..ama yanlışda olsa bi işe yaramadı..benimkiler taş kaya maşallah:))çok sağlamlar..açıklama içinde sağol oldukça bilimsel oldu:)
anacım şimdi ne demek istediğini anladım..seninkide çok pratik oldu..sedacımda işin teorisini anlatmış..ama senin mantık doğru,,silikleşiyorsa lh düştü demekdir..buda çatladığını gösterir yok hep koyuysa çatlamıyo demektir..buda benim aklıma yasemini getirdi ne dense..yasemiiiiiiiiiiiiiiinn doktora git:))
ama bi mantıkda şu..çatlamıyo diye lh ne zamana kadar yükselecek..yükseliyo yükseliyo..e benimkiler çatlamıyo sa o zaman benim lh lara ne oluyo..nereye gidiyolar..boşunamı hipofizim hormon salgılıyo..anacım o kadarda diyorum şu hipofize, doğru çalış diye..ama nerde..:))
canımcım geçmiş olsun..sen zaten hamarat bir kardeşimizsin, tek ellede yaparsın işlerini:)Çok acıktım kızlar ya öğle yemeğinde de az yedim beğenmedim yemeği ama başım da çatlıyor ağrıdan eve gidicem dünden kalam şnizeller var ısıtıcam çorba da var yeriz de canım istemiyor tavuk ne yesem bilemiyorum eşim c.tesi günü çiğköfte almış evde yeek yaptığım halde kendisi yemez de bana almış ama etli birşey olmuş mudur yaa dünde kaynanamar gelince de yemek vardı kaldı şimdi öyle canım çekiyor ki. Daha yarına kalsın diye ıspanak yapıcam duş alıcam ve yerimden kalkıp arabaya binip eve gitmee dermanım yok sanki başağrısından ilaçta içemiyorum dr bu arada ilaç kullanma dedi ama olmazsa arıcam bir tane içebilir miyim dicem son zamanlarda çok ağrıyor yaa.
iyileşir sin iyileşirsin..iyi olacak deki iyi olasın..yoksa hastalık seni bırakmaz:)Gamze,Yasemin,Buket ve Merve arkadaşlar dualarınızı okudum Allahım kabul eder inşallah Geç okumamdan dolayıda hakkınızı helal edin hastalıktan başımı kaldıramadığım için anca bugün tamamladım bi aksilik olmazsa gününde okurum hoşş ben pek iyileşecek gibi değilim ama hayırlısı
aYY bugun bi ağız tadıyla yazamadım işyeri yoğun yazdım şifre istiyor meğer sayfa dışı kalmışım tekrar bi iş çıkıyor vs..
kaç oldu yazdım da gönderemedim buket bana bi de doktor demişti ki yumurta çatlamıyorsa kiste dönüşür.. ve bazı kistler adet kanamasıyla atılırmış ama kist sancısı da yoğun olurmuş.. yani hissedersin galiba kistin olduğun.. bayağı sancı ağrı diyorlar.. bence senin çatlamadığın zamanlar oldukça az bana kalırsa.. bende kendi kendime eşim geldi şimdi şirkete almamış sanırım keçiboynuzunu çörek otunu şu an itibariyle küstüm yaa.. sormaya fırsatım olmadı ama almamıştır. aktarda kapanırsa hakkatende kızıcam..
Canım Çok sevindim Allahım hayırlısıyla kucağına almayı nasip etsin inşallah
Büşra canım Ayetel kürsileri okudum duanı eetim hayırlı doğumların olsun hayırlısıyla ve sağlıkla bebeğini kucağına alırsın inşallah Allah yardımcın olsun canım
Gamze,Yasemin,Buket ve Merve bu sabah dualarınızı okudum hakkınızı helal edin bugüne kaldı Allah kabul eder inşallah
Kızlar cuma gününden beri inanılmaz kötüyüm hiç nete giremedim hoş tuvalete bile zor gidiyodum :) fena üşütmüşüm önce omuzlarım ağrımaya başladı sonra da göğsüm de şiddetli bi ağrı öksüremiyorum bile hala devam ediyo ama bu halimle sürünerek geldim işe yatıp dinlenmeye ihtiyacım var ama izin alamıyorum aşılama döneminde baya izin aldın göze çarptı e bide sürekli hastaneye gidiyorum valla böle nolacak bilmiyorum kızlar adam anlamıyo hoş gelemdiğim günleri bırak saatleri bile düşüyo maaşımdan da ne dicen sizler nasılsınız kızlar özledim valla
Aylinim erkek bebek nazli olur derler, bak gül'de aynisini yasadi oglu olacak insallah, kuzum yat dua et bide böyle durumda 'ya mubdi' cekilir bir bak internetten istersenselam canlar canım sıkkın bugün biraz sabah hafif kanamam oldı peçeteyle silince gelen önce pembeydi sonra kahveye dönüştü doktora gittik progestan verdi iğne herşey olabilir o yüzden dikkatli ol tuvalet dışında kalkma dinlen bol sıvı al falan dedi yolladı bu arada baktı ultrasonla keseye 1 cm olmuş mercimeğim fındık kadar artık
allahım korusun onu...
sende benim bacımsın çiğdemim:)) ama beni yiyemezsin..kartlaştım artık yaşlıyım.. yaş oldu 30..bi çocuğum olsa aramızdaki jenerasyon farkını düşünebilmiyorum bile:))anaam..
Bircaaaakuzum insallah 5 olur saglikli hayirli olur bu arada çörek otu için verdigin bilgiler süper dün keciboynuzu bugün çorek otu valla topikce çoşacağız, peş peşe gelecek insallahAllah sendende razı olsun bana bu duayı ettin ya :) valla isterim 5 çocuk bile isterim bukadar hasretten sonra:)
kızlar şize birşey soracam..
ilk defa bu konularda bilmediğim bir halt çıktı onuda siz değerli bilgili-görgülü-kültürlü-müstakbel anne arkadaşlarıma sorayım dedim:))
şimdi malumhaliniz bende luf denilen bir rahatsızlık var..yani luzeinize olmamış iblmem ne bilmemne..türkçesi YUMURTALARIM ÇATLAMIYOR. ama bu herdaim değil..çatlamıyor tamam ama, ne zaman çatlayıp ne zaman çatlamadığını bilemeyiz..son aşılamamda yanlışlıkla vurduğum 2 çatlatma iğnesine rağmen doktor bakmıştı çatlamamış demişti..her neyse..şimdi bu ovulasyon teslerini ben yaparsam, o ay,çatlayıp çatlamadığını anlamış mı oluyorum.. yani çizgi çıkar ama koyu renk değilse yumurta mumurta yok dolayısıyla çatlamamış mı demek:)))
sorum bu..siz ovulasyon testlerini yumurtlama gününü tutturup o gün beraberlik olsun diye yapıyosunuz, ben se çatlayıp çatlamadığını anlamakta kullanmak istiyorum..sizce mantıklı mı? boşa mı para vermiş olurum?
aYY bugun bi ağız tadıyla yazamadım işyeri yoğun yazdım şifre istiyor meğer sayfa dışı kalmışım tekrar bi iş çıkıyor vs..
kaç oldu yazdım da gönderemedim buket bana bi de doktor demişti ki yumurta çatlamıyorsa kiste dönüşür.. ve bazı kistler adet kanamasıyla atılırmış ama kist sancısı da yoğun olurmuş.. yani hissedersin galiba kistin olduğun.. bayağı sancı ağrı diyorlar.. bence senin çatlamadığın zamanlar oldukça az bana kalırsa.. bende kendi kendime eşim geldi şimdi şirkete almamış sanırım keçiboynuzunu çörek otunu şu an itibariyle küstüm yaa.. sormaya fırsatım olmadı ama almamıştır. aktarda kapanırsa hakkatende kızıcam..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?