Bizim ev bes yildizli otel mi?

Bence sesinizi cikarma vakti gelmis. Acicka konusun bence zor geciyor deyin hep dinlenmem gerek doktorum istedi diyin korkutun az. Laftan anlarlar umarim

Bu iki kadın kendi gelinlerine yapamadıkları kaynanalık zulmünü size yapıp kendilerini tatmin ediyorlar gibime geldi.Güçleri size yetiyorsa demek ki kendi gelinleri evine bile koymuyordur emin olun.Zaten sizi sevmiyorlardır , bari evinize gelmeden sevmesinler.Yapsan da kötüsün yapmasan da kötüsün onların gözünde.Bari bişey yapma ki yorulmadan kötü ol.

Cahil insanlar kendileri sizin gibi okumuş etmiş , meslek sahibi olsa kocalarına kök söktürürlerdi bu cadalozlukla.El mahkûm çekmişler kendi kocalarını , biz çektik sen de çek diyorlar sana.Devir değişti hanım teyze deseydin ya.

Evime tasindigimdan beri gelen giden bitmedi.
Gecen hastaneden ciktim evime geldim bir iki saat yatayim dedim esimin halasi osu busu geldi konus konus artik gozlerim kapaniyor saat olmus 3 gitmiyorlar. En son kusura bakmayin bugun taburcu oldum uykum geldi dedim
Meger kalin dememi bekliyorlarmis
Yorgani yatagi gosterdim acin yatin yataklarinizi diyince kalkip gittiler saat 3'te.
Bu halde kimseye hizmet edemem
Sizde oyle yapin
Musait degilim hastayim diyin

Kayınvalideniz sizinle mi yaşıyor?

Çok iyi olmuş

Canım acilen arayıp müsait olmadığını soyle. Eşini de dinleme başta tepki verir ama bi zaman sonra sana teşekkür eder. Yuvani tehlikeye sokar bunlar. Zaten zor zamanlardan geciyormussun ustelik hamilesin aramazsan siniri koymazsan çok aglarsin sonra, kk acı söyler ama doğru söyler.

Iltifatlari gururunuzu okşuyor olabilir ama karnınızdaki bebek daha doğmadan bu siniri yorgunluğu çekmek zorunda değil en başta, ona zarar veriyorsunuz.
Ayrıca iltifatlara kanmayın. Bakın bi kaç kere sınırı çekin sizden kötüsü o gelinden iyisi olmayacak siz, biz gelinler onlar için peçete gorevindeyiz ne de olsa.

Iki kişiler. Biri teyze biri hala. Yaşları 45-70 yaşlarında esleri yok
Kendi çekirdek ailemi, eşimin anne baba kardeşini zor ağırlıyoruz teyze hala ne alaka ?
Öncesinde temizlik yap gittiklerinde yap birde evdeyken gönüllerini hoş tut ikramlarda kusur etme birde memnun olmayıp laf saysınlar
Eşinizin anne babası yok mu? Onlarda mı birşey demiyor

Koymayın eve bunları
Biz misafirliğe gittiğimiz evde kalkıp ev sahibine yardımcı oluruz bu görgü meselesidir deyip laf sokun
Eşinize kesinlikle istemediğinizi gelirlerse odadan bile çıkmayacağınizi söyleyin

Bahane bul kabul etme

Eşimle tatile gideceğiz başka yatılı misafirin gelecek rahatsızım kabul edemeyeceğini bul bı bahane

Bir ararlar iki ararlar yüzsüz değillerse eğer daha aramazlar artık

Eşimin de kendimin de anne baba kardeş dışında kimseyi ağırlayamam. Ana baba kardeş yanlışta yapsalar insanı kullanıyor bile olsalar, insanın gözüne gelmiyor gibi, görevimdi yaptım dersin kıymst bilir ne ala bilmese kendi bilir.
Benim düşüncem bu yönde geriye kalan diğer akrabaları yatılı ağırlayamam kusura bakmasınlar.

Aynen öyle. Bende şunu söyledim eskiden devlet korumazmis şimdi bir erkek kolaysa bir tokat atsın bir yıl uzaklaştırma cezası alır dedim sustular.

Ben de böyle davransam iyi olur artık bir yıl arkamdan konuşurlar. :) gelinlerinin yıllar önceki lafını hala ediyorlar :)

Kayınvalideniz sizinle mi yaşıyor?
Yok canım yardıma geldi yakında gidecek. Ev taşıyorum. Eni bitti düzen.

Onlar da sevmiyor bu insanları cagirmayin gelmesinler diyorlar. Ama zaten bize sormadan geliyorlar.

Bir de en kötü taraf su esim onlar gelince bana daha sert davranıyor . Çok üzülüyorum. Aile yanında daha da erkeklesiyorlar.

Ailenizle aranız nasıl bilemiyorum ama ben böyle bir durumda arabayı da alıp ailemin yanına giderdim. Annem çağırıyor gitmek zorundayım derdim. Hem de son dakika yapardım bunu. Sen ailenden döndükten sonra gelelim muhabbeti olmasın diye. Eşim ağırlasın insanları madem öyle ya.

Belki de onları kendi silahları ile vurmalısınız.
X teyze ne kadar düşüncelisiniz ben hamileyim diye yemek yapamadığımı iş yapamadığımı anlayıp yardın etmeye geliyorsunuz valla keşke herkes sizin gini ince düşünceli olsa. canım da nasıl bilmemne yemeği çekiyor zaten eşim hep der x teyzenin yemekleri çok güzel diye.
ütüler de birikmişti zamanlamanız harika.

zaten kendileri vazgeçecek gelmekten:)

1. Bu kez siz arayip hamileligim zor geciyor misafir kabul edemem diyin.
2. Kim olursa olsun esinizle kavganizi baskalarinin yaninda etmeyin.

Sizin de kötüymüş. Benim de bu yaz bir sürü zoraki misafirim gelecek, onlar da otel sanıyorlar. Sırf deniz için geliyorlar. Bu yaz kabul etmiş bulundum ama bu son bir daha mümkün değil kabul etmem. Bizi düşünen yok herkes kendi keyfine bakıyor. Ve ben de hamileyim ona rağmen 1 haftalık geliyorlar. Off aklıma geldi yine sinirlendim ya.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…