Bizim gelin!

bu konu tutmaz :)
bir kere konu gelin, kesin tutmaz :)

neyse konuya geleyim banlanmayım
arkadaşım o kadar nefret dolu ifadelerin var ki
insan okurken bir düşünüyor
acaba bu sözleri sarfeden biri ne kadar anlayışlı olabilir

siz temizlik yaparken gelip o lafı etmesi terbiyesizliktir
yada siz önceden temizlikle ilgili bir şey söyleyip ona intikam sebebi vermediyseniz
kahvaltı meselesinde de madem ondan yemekte destek bekliyorsunuz
o zaman siz de sofrayı kurmasına yardım etseydiniz, aile böle oluru gösterseydiniz

size tavsiyem geçmişi unutun ,bir süre mesafeli olun görüşmeleri azaltın
evlendiğinin bir farkına varsın
sonra baktın tavırlar aynı
tatlı bir şekilde konuş bir sorun mu var
neden böyle uzak mesafeli gibiyiz felan diye
baktın olmuyo mutluluklar dile abine minumum görüşmede kal
sen sağ onlar selamet

Bu konuyla, bahsi gecen gelin ve esinin mutlulugunun ne alakasi var anlamadim. Kadin erkek kardesinle mutluysa konu sahibine birsey demek dusmez ne alaka yani? Zaten konu sahibi bu ciftin evinin icindeki sorundan bahsetmemis, bahsi gecen gelinle kendi sorunlarini, gelinin saygisizliklarindan bahsetmis. Iyi, "abim mutlu bu kizla, o zaman bu kiz agzimiza da etse yarabbi sukur" mu deseydi?
Evet, sifati muhim degil, evlilik arifesinde bana da boyle muamele yapilsaydi ben de arkasindan hakaret ederdim. Adim gibi eminim ki bu forumdaki herkes birseyler saydirirdi icinden.Bu forumlarda bile es-kayinvalide-elti-gorumceye toplu olarak hakaret ederek rahatliyor bazi uyeler. "Nankor kopek" demis ne var? Gercekten de oyle. Esine odun, okuz, kayinvalidesine domuz diyene birsey denmez de bu konuda sikayet edilen gelin olunca herkes melek kesilmis, "aaa aman ne ayip"lar havada ucusmus. Kusura bakmayin, hic inandirici degilsiniz.

Sirf konuda "gelin" kelimesi var savunalim diye de bu kadar ezbere konusulmaz ki kardesim.

katılıyorum ve bir eklemede ben yapıyorum

bana sen çok gezmişssin heryerde bi kırıgın var falan dıyo.

şimdi gelinin bu sözüde yenilir yutulur değil.
köpek kelimesi, bir insanın namusuna laf etmenin yanında solda sıfır kalır.
biri namusuma laf etse bu kelimeden daha feci şeyler duyardı şahsen benden.. bu yine hafif kalmış.

Son düzenleme:
Tahminimce yengeniz sizden büyük ve üslubun hiç hoş değil..

bizim gelin! diyemezsin.

özel ünv. kazandım gitmedim demişsin gitseydin seni tutan mı vardı :44: öyle bir anlatmışsın ki tüm herşeyi sen yapmışsın gibi.

nankör köpek derken !!!:44::44::44: bu seni yengenden daha terbiyesiz yaptı.

abini paylaşamama yengeni kıskanma sendromundasın.

tebrik ediyorum kız yaşı da küçük sanırım ama iyi beceriyor bu işi. ama hatanın bir kısmı da sizde. ev temizleme olayından başlamışsınız yanlış yapmaya. sen de bilir gibi konuşuyorsun da şahsen gelin dursun annem ev temizlesin olacak şey değil. o kadar masraf yapılmış 100-200 verip bir temizlikçi alsaydınız keşke hem yeni evi temizlemek de zor olmuştur..yapacak çok şey yok kızın huyu bu bence. abin de değiştiremez..yapacağınız olabildiğince az görüşmek. hem sizin kafanız rahat olsun hem de abinin. ben bile gıcık oldum kıza buradan.

Insan 7'de neyse 70'dede odur.
Kv'de kötü bir gelindi, kvde olması bunu değiştirmedi.
Bazi insanların içinde vasyatlik, ön yargı ve acımasızlık var.

Siz yaptığınız iyiliği boşuna yapmadınız.
Çünkü, o iyiliği ona değil, aslinda abiniz için, ona yaptınız.

Abinizle aranızın kötü olmazsını istemiyorsanız,
Yengeni öğle kabul edeceksin ve kesinlikle seni o hareketlerinden dolayı kışkırtmamasi icinde, epek uzak durman gerekiyor.
Bir insan icin ne kadar kötü şeyler düşünürsen, o okadar gözünüzde devleşir ve bu kişi, ciddi anlamda kafaya takmış olursun.

Yani, bu durumda evli evine, köylü köyüne:)

Kimsedende yardım beklemene gerek yok, kimse sana gerçek yakınlarından ve ya kendinden başka biri daha iyi yardim edemez.
Ben evlenirken, içime hiç sinmiyordu bir başkasının eşyalarıma dokunup, yerleştirip, temizleyecegine.
Öğle kötü bir şey olmuştuki, ciddende başkasının temizlemesine, dokunmasina gerek kalmadı.
Demek, yinede nasil olursa olsun, Allah sesimi bir nevi duydu:)
Ve sen o üzuldügun şeyler için bir neden ararken, belki allah seni kötülüklerden koruyor, belki böyle en hayırlısıdır.

Birde yaşınıda önemse,
Henüz daha toysa bu bazı tavırları normal olmazsada, kabul edile bilinir diye düşünüyorum.
Sonuçta sala gitsin, sana deyer vermeyen birine sende vermesin, olur biter.

Sıfır beklenti ve sonsuz mutluluk getirir

Ayrıca bu ders olsun bundan sonra hayatına yön verecek fırsatları başkaları için ters çevirmemelisin demekki değmiyormuş.(örnek okulun gibi)

ah ah ne gelın derdı bıter ne kaynanaa ya benımde kaynanadan cekıyom arasıra ne zman bı gezmeye gıtsek sıfırr ne temızlık ne yemek bısey yokkk en son gıttıgımızde sofrada rahat sekız dokuz kısı vardık ve ben sanıyomkı bsyler yapmıstır yoldan geldıkya kadın bı getırdııı cıcek pisrmıs oda bulgur pılavı gıbı dagıllmıs bı kap yemek o kadar kısıye oda ozensızzz yanında ne bı salata ne bısy kahvaltılık koymuss yaa evı b...k goturuyooo ıcımden dedım artık yeter ya 10 gun durduk o gun ıcerısınde ne yemek yaptım ne bı yere dokundum nasıı oluyomuss dedım bana kufur eder gıbı al sanaaa rahatsız oldugumuda of puff dıyerek dıle getırdım bundan sonrada bole kardess ya ıste bolee sende aynısını yapp hep bızmı fitil olcaz ya of yeter garıı

Söylediklerinize kısmen katılarak birşey belirtmek istiyorum.Benim üslubun yanlış olduğunu belirtmemde ki amaç asla bır kesımı savunmak adına değildi.Ben sıfatına bakmadan kim olursa olsun öyle denmesine karşı olduğumdan yazdım.Aslında bende görümceyim dediğiniz niyette olsam konuya ilk destek çıkanlardan olmam lazımdı.
Teşekkürler

Hayatimizdaki yeri ve sifati ne olursa olsun ben adamina gore muammeleden yanayim.
Yapilacak sey mesafe koymak , gereken yerde dogru uslupla cevabini vermektir.
Abinizin esi, evinize sokmayinca abiniz size gelir mi saniyorsunuz.
Boylelikle zamanla iliskileriniz kopar gider.
Sabir ve sagduyu size dusuyor.
Mesafeli olun ama iliskinizi kopartmadan asgari musterekte yurutmeye calisin.
Esegin hatri yoksa sahibinin hatiri vardir unutmayin.

Aşılmayacak sorunlar degıl yeter ki daha duyumesıne yüz göz olunmasına fırsat verılmesın . sende evlenmiş gıdıyormussun sen nasıl gelın olunduğunu davranışlarıyla ona ornek olabılırsın
Ben bızım gelını bı anlatsam ınankı gelınınızı öper basına koyarsın bızım ailemıze hıc yakışan bırı degıl ama kardesım kendı sectı kendıde çekiyor malesef

buraya konu açan gelinler görümcelerıneköpek aptal gıbı kelimeler kullanınca tepki yıne aynı oluyor

Son düzenleme:
buraya konu açan gelinler görümcelerıneköpek aptal gıbı kelimeler kullanınca tepki yıne aynı oluyor

yok keti inan aynı olmuyor.. bir de ne hikmetse konu gelin olunca "karşı tarafı da dinleyelim" diyen adaletçi üyeler beliriyor, ama altta ki k.valide konusunda ne hikmetse hiç karşı taraf dinlenmiyor, "tipik kaynana" etiketi yapışıveriyor.. kızın namusuna edilen lafın yanında konu sahibinin ettiği laflar devede kulak..

neyse konu sahibi, çok sevdiğim bir laf vardır.. Men dakka dukka.. görüşme ve adamına göre muamele et.. o seni tersliyor mu, sende tersle.. madem abinin karısı, abin idare etsin o zaman siz değil.. sana nasıl davranıyorsa sen de öyle yap, takma kafana

burada tek sorun karşı tarafı dinlemeden ancak anlatan kişi ağzından yorum yapıyor oluşumuz. ve anlatan kişinin canı yandığı için az da olsa yanlı ya da abartı oluyor. bir de o kızı dinlemek lazım aslında sağlıklı yorum yapabilmek için. amma velakin normal şartlarda anlattıklarından kızın hareketlerini doğru bulmadım. temizlik esnasında dediği şeyi özellikle.."yardım ederdim ama bizde adet erkek tarafı temizler" tr de hiç böyle bir adet görmedim ben resmen kullanmış ve siz de kuzu kuzu durmuşşunuz.
onun da kendince sizi sevmemesi için nedenleri vardır. herkesin çocuğu kendi çocuğudur abin gidip gelir ama o kız isterse gelir size. sen de evlendiğinde öyle olacak. bu durumda olayları daha kötüleştirmeden evli evinde kölü köyünde mutlu olsun.

Nedense boyle gelinlere karsi hep bir hosgoru, sabir ve anlayis'la yaklasilir,
Aman kirmayalim bidaha gelmez
Aman bisey demeyelim simdi bir saat suratini asar felan
Ben sunu anladimki boyle gelinler gayet rahat oluyo benim gibi saf gelinleride millet ezmekten zevk aliyo "aman nasil olsa o, alinmaz, hemen guler, kus kalmaz " diye
amaaann kardes valla yengen en iyisini yapmis goruldugu gibi kiza kimse bisey diyemiyo sen bile burda dert yaniyosun abin dahil hepinizi sindirmis ...

Bu konuyu açan gelin olsaydı, gelini de dinlemek gerek diyenler acaba görümceyi de dinlemek gerek diyecekmiydi?

Her yerde kırığın var lafını nasıl yedirmedin ona? o dakika çizgiyi çekerdim ben olsam...

İyilikten maraz doğar demişler. Sırf gelin hanımın istekleri olsun diye eğitimini bırakıp çalışmışsın, daha iyisi alınsın diye çabalamışsın. Ben bu kadar fedakarlık yapmazdım. Oturacağı evi de size temizletmiş. Çok saf davranmışsınız ailecek. Sizi sömürmesine izin vermişsiniz. Niye kötülük olmasın diye? eee şimdi daha mı iyi yani... Düzelir mi demişsin bence düzelmez. Çünkü baştan şımartmışsınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…