- 28 Şubat 2013
- 469
- 255
- 53
- 42
- Konu Sahibi Hayat_buysa_35
-
Hep cagiriyor ama, her zaman gidemiyorum. Guvensin sorun degil ama, evini karistirmak hosuma gitmiyor.Bence kullanmiyor.
4 kere evine gittim diyorsunuz kullanacak insan zirt pirt cagirir.
Gelininuz cok rahat birisi bence.
Size de guveniyor belli ki.
Annem bana geldiginde ben de oyle yapiyorum elimi etegimi cekiyorum her isten :)
Istemeye gittigimizde bile mutfaga bardak koymaya girmistim. Baktim mutfakta is yapiyor nezaketen " Canim yardima ihtiyacin var mi? " dedim. Bulasiklari dizebilirsin makinaya dedi. Dizdim sonra abla su pastayi kesebilir misin? Dedi kestim. Tabaklari onume koydu " bakayim ne konusuyorlar" dedi dinlemeye gitti. Pastayi dilimleyip tabaklara koydum gelen giden yok. Kiz istemeye gittik ben mutfakta gecirdimDeğişikmiş sizin gelin. Sizi kullanıyor bence. Arkadaşlara ikram yaparmısın cümlesini bana bakmaya gelen kendi anneme bile kurmadım ben. Ben yapı itibariyle kendimden büyüklerden hizmet beklemem. Bana garip geliyor.
Esimin memleketi uzak mesafe de. Ve kv. Kafasi su toplamisti. Kv. Ile ilgilenecek o an da tek kisi bizdik. Durumu ciddi olabilirdi simdi hastayi birakip gelmek ne kadar dogru olurdu? Sonucta gelin dogum yapmisti ve herkes yanindaydi zaten.2 senelik evliler sadece 4 kere evlerine gitmişsiniz. Doguma bile izin dönüşü gidilmiş. Kardeşimin çocuğu olsa, hele ki izindeysem saniyesinde yanında olurdum. Anladığım kadarıyla mesafelisiniz. Bu mesafeyi muhafaza edin. Rahatsız olduğunuz şeyleri de gelininizi kırmedan bizzat ona söyleyin. Depresyomdan saracak yer aramışsınız gibime geldi. Ortada abartılacak bir şey göremedim açikcası. Başka yaşanmışlıklar varsa bilemem tabii
Tatlı dilli uyanık gelinIstemeye gittigimizde bile mutfaga bardak koymaya girmistim. Baktim mutfakta is yapiyor nezaketen " Canim yardima ihtiyacin var mi? " dedim. Bulasiklari dizebilirsin makinaya dedi. Dizdim sonra abla su pastayi kesebilir misin? Dedi kestim. Tabaklari onume koydu " bakayim ne konusuyorlar" dedi dinlemeye gitti. Pastayi dilimleyip tabaklara koydum gelen giden yok. Kiz istemeye gittik ben mutfakta gecirdimKardesime de ablan cok iyi biri bana yardim etti insallah hep boyle olur demis. Yardim edeyim de baskasinin evinde, kendi evimmis gibi davranmak cok garibime gidiyor.
E bahsetmemissiniz ki bu durumdan?Esimin memleketi uzak mesafe de. Ve kv. Kafasi su toplamisti. Kv. Ile ilgilenecek o an da tek kisi bizdik. Durumu ciddi olabilirdi simdi hastayi birakip gelmek ne kadar dogru olurdu? Sonucta gelin dogum yapmisti ve herkes yanindaydi zaten.
Bu saatten sonra yapmasanız garip karşılar mutlaka. Başka sebepler arar. Sanırım fazlaca rahat biri. Eğer çok sık görüşmüyorsanız ve başka can sıkıcı huyları yoksa sabretmeye çalışın diyeceğim ama **Kardesime de ablan cok iyi biri bana yardim etti insallah hep boyle olur demis**Istemeye gittigimizde bile mutfaga bardak koymaya girmistim. Baktim mutfakta is yapiyor nezaketen " Canim yardima ihtiyacin var mi? " dedim. Bulasiklari dizebilirsin makinaya dedi. Dizdim sonra abla su pastayi kesebilir misin? Dedi kestim. Tabaklari onume koydu " bakayim ne konusuyorlar" dedi dinlemeye gitti. Pastayi dilimleyip tabaklara koydum gelen giden yok. Kiz istemeye gittik ben mutfakta gecirdimKardesime de ablan cok iyi biri bana yardim etti insallah hep boyle olur demis. Yardim edeyim de baskasinin evinde, kendi evimmis gibi davranmak cok garibime gidiyor.
Cok detaya girince konu cok uzuyor. Yorumlara skstiriyorum bu yuzden. Mesafe konusuda bizim maddi durum pek iyi degil. O bakimdan cok gidemeyiz ki ayni sehirde de olsak zirt pirt gidip rahatsiz etmek istemem. Sert olursam da kirilir ve kardesimide kirar diye korkuyorum. Cabuk yukselen bir yapisi var.E bahsetmemissiniz ki bu durumdan?
Allah acil sifa versin.
Kiz istemeden beri geliniz iş buyurma meraklısıymış.
Kesin bir dille uyarmadan kendine gelecegini sanmiyorum.
Aslinda cok uyanik birisi. Bu huyundan dolayi calistigi is yerlerinden hep olayli bir sekilde ayrildi.Bu saatten sonra yapmasanız garip karşılar mutlaka. Başka sebepler arar. Sanırım fazlaca rahat biri. Eğer çok sık görüşmüyorsanız ve başka can sıkıcı huyları yoksa sabretmeye çalışın diyeceğim ama **Kardesime de ablan cok iyi biri bana yardim etti insallah hep boyle olur demis**
cümlesi rahatsız etti beni. İyi niyetli ve saf mı acaba? Yanlış anlaşılabileceğini düşünemiyordur belki
Ben de oyle yapmayi istiyorum ama, acaba kardesime yuklenir mi? Hizmette beklemiyorum bana yemek falan yapmasina bile gerek yok. Sonucta oraya gelin sinamaya, karin doyurmaya gitmiyorum. Kahvalti bile olur yardimda ederim.Yerinde olsam yapmam.Git bebege bak, sev.Islerini kendi yapsin.
Kullanıyor demeyelim, çok rahat biri tabii o kesin.
"10 dakikalık iş yarım saat oluyor, sen malzemeleri çıkar, ben çocuğu alayım." deyin.
Açık açık söylemek gerekiyor işte.
Her ne kadar kardesimin evi olsa da karistirmak hos degil. Mesela yatak odasi mahrem bir yer. Ora da esya aramak tuhafima gidiyor. Yeri geliyor ozel seyleri elime geliyor. Rahatsiz olup sesleniyorum bulamadiysan surda olabilir diyor. Ne bileyim ben yatak odama kimseyi sokmak istemem.Canım gelin seni kullanmıyor.
Yardım etmeye gitmişsin, sen yemek yaparken yanında durup her şeyi kendi bildiği gibi yapmanı isteseydi emin ol daha gıcık olurdun.
Başkasının evi diye düşünme, orası kardeşinin evi. o da sana aksini hissettirecek bir şey yapmamış.
Fazla takılmaya gerek yok :)
Aynen oyle oluyorKullanıyor demeyelim, çok rahat biri tabii o kesin.
"10 dakikalık iş yarım saat oluyor, sen malzemeleri çıkar, ben çocuğu alayım." deyin.
Açık açık söylemek gerekiyor işte.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?