Bizim gibi kadınlar neye aldanıp ta boşanmıyor ki?

Öncelikle maddi bağımsızlığı olmayan bir kadın için daha zor. Ya da çok zengin bir hayat sürüyorsa eşin kötü olmasına göz yumuyor kimi kadın.

Sonra aile ve çevre baskısı. Özgüven eksikliği, gelecekten korkma, pişman olur muyum düşüncesi, bazen de vicdan merhamet duygusu.

Bir de son zamanlarda boşanmalarin artmasının sebebi kadınların maddi manevi güçlenmesi ve erkeklerin yerinde saymasi
Geçen gün bir arkadaşım evlendi, resmi nikahtan sonra dini nikahi da kıyıldı
Hoca diyor ki, erkek kadından önde olmalı ama şimdi kadınlar önde durmak istediği icin dengeler bozuldu
Halbuki yanlış bir tespit
Erkekler rahat yetişiyor yemeği önüne gelir, utusu yapılır yapmasi gereken sey sadece okula gitmek ve mezun olmak. Mezun olunca da is bulup kariyer yapma sansi var ama kadinlar daha küçük yastan itibaren ev işleri ile okulu bir arada götürmeye çalışıyor
Okulu bitirince erkek dunyasinda is bulmak zor oluyor, bulsa bile kendiyle denk seviyede bir erkekten daha az maas alabiliyor, becerisi daha fazla olsa bile üst düzeylere gelmesi daha zor oluyor, evlenip cocugu olunca kariyer hayal oluyor.
yani kadin her yerde hep cabalayarak bir şeyleri başarmaya çalışıyor erkekse daha az çabayla o seviyeye gelebiliyor sonra da "ben erkegim üstünüm"havalarina giriyor
Kadınlar da artık kendilerini erkeklere ezdirmiyor, evlilikte idarenin tek tarafli olmayacagini, onun esini mutlu etmesi kadar erkegin de kendisini mutlu etmesi gerektiğinin farkında ve mutsuzsa bunu çekmiyor
Eskiler katlanirmis çünkü ne maddi anlamda güçlüymüş ne de ayrilmak istese dönebilecegi bir baba evi varmış
(Malumunuz bazi yerlerde hala gecerlidir, gelinlikle gider kefenle gelirsin dusuncesi )

Kesinlikle doğru. Kadın dışarı çıktı, okudu, çalıştı, kazandı, ev bile geçindirdi ama erkek yerinde saydı. Kendini geliştirmek için hiçbir şey yapmadı. Kısacası kadın gitti aya, erkek kaldı yaya...E yaya erkek de kadına yetmemeye başladı, çare olarak kadın erkekleşti. Kadın erkekleşince de seni napayım o zaman erkek diye dedi ve adamı boşadı. Finito

Ben aldatılarak boşandım. Daha çok yeni 3 ay oldu. Allah'a şükür ekonomik özgürlüğüm var, ki bence en önemli kriter bu boşanamayan kadınlar için. Yaşadığım yerde, bir kadının kocasının işyerindeki bir kadınla ilişkisi ayyuka çıktı ama kadın boşanmıyor. Çalışmayan bir kadınmış o yüzden boşanmak istemediği söyleniyor. Duyduğum başka bir örnek; adam çok zengin karısı çalışmıyor. Adam tek gecelik ilişkiler yaşıyor, karısı bana babamın evinde görmediğim hayatı yaşatıyor, o kadarcık nazı olsun diyor. Yeterki tek gecelik olsun, birine aşık olmasını kaldıramam diyor. Ha çalıştığı halde boşanmayanlar da var. Onlar da adım evli olsun, çocuklar mutsuz olmasın( ki annenin mutsuz olduğu bir evde zaten Mutlu olamıyorlar) ... Hayatını değiştirmekten korkmak, sorumluluk almaktan korkmak... Bir sürü nedeni olabilir ama bir kadının onuru, gururu, kendine saygısı çok daha önemli bana göre. Keşke adamlar adam olsa, kadınına değer verebilse de hiç kimse boşanmasa

Aynen :)
Aslinda ben bunu erkeklesmek olarak düşünmüyorum da hayatın yükünü tek başına taşıyıp ayaklari üzerinde dik durmak olarak tanımlıyorum
Ben böyle bir insan olduğuma inanıyorum bir erkek karakter olarak olgun ve güçlü olduğunu bana hissettirirse ancak o zaman geri planda kalıp erkegin benden daha önde durmasına razı olurum ama henüz kendimden güçlü birini bulamadım :)))

Süper tespitler

Büyük konusmayayim ama benimde mantigim almiyor hwm wrkek acisindan hem kadin acisindan cocuk icin diyorlar ama oyle bir evliligivsurdurnek bence cocuga zarar

maddi imkan maddi imkan en önce kadınların boşanmamasında bu geliyor kadın ya çalışmıyor ya tek başıma koca evi nasıl gçindireyim diye kocasından ayrılmıyor
aile baskısı toplumsal baskı bizde boşanıp da tek başına yaşayan kadına çok huzur verilmiyor
mecbur ailesinin yanına taşınıyor ailesinin yanından daha çok eziliyor bazı aile de kızının hiç boşanmasına izin vermiyor

kadınlar bu meseleyi hırs yapıyor özellikle başka kadın varsa o kazanamayacak ben kazanacağım
neyi kazanıyorsa neyse
hem başka bir kadına aşkım hayatım diyen adamı bir kadının delicesine sevdiğini kimse inandıramaz beni

yani bu hırslar geçim dertleri çocuk büyütme sorumluluğu toplum baskısı olmasa yeminle kadınların yüzde 70i boşanır

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…