Bizimkisi de böyle bir şey...

randomlife

bu sefer olacak!! hedef55
Kayıtlı Üye
15 Mart 2010
3.630
8
358
Ankara
Çok sıkıntılı bir dönemimde internette tanıştık. Annem çok hastaydı. Bir yandan anneme bakıyor, bir yandan da evdekilerin yemek, bulaşık işlerine ben bakıyordum. Arada bir kafamı dağıtmak için internete giriyordum. Bir akşam, takıldığım bir sözlük aracılığıyla tanıştık. Bana yazdığım bir şeyle ilgili mesaj yollamıştı. Sözlük ortamında, uzun bir süre, birbirimizi görmeden konuştuk. Sonra beni görmek istediğini söyledi. Bu arada o sıkıntılı zamanımda onunla konuşmak bana iyi geliyordu. Birbirimizi gördükten sonra ikimiz de bu muhabbetten daha çok zevk almaya başladık. O, Ankara'da okuyordu. Bense memleketimdeydim o sıralarda. Sen okuduğun yere dönünce yanına geleceğim dedi. Ve geldi de... O günden sonra ona resmen aşık oldum. Çok sevdim onu. Taptım adeta. Çok mutluydum.

Mutluluğumun bozulması uzun sürmedi. Onun ailesi çok mutaassıp bir aileymiş, bilmiyordum tabii. Ailem senin gibi birini istemez, bunu sana söylemek zorundayım, dedi. Ben kendi ailemden hiç baskı görmemiş rahat büyümüş biriyim. Ve ara sıra arkadaş ortamında içki de içerim. Meğer benim içki içmeme içten içe bozuluyormuş. Biz birbirimize uygun değiliz dedi bana. Ayrılmak mı istiyosun dedim, ona da cesaret edemedi, seviyorum seni unutamam dedi. Sonra her şeyi akışına bırakmaya karar verdik ve bugünlere kadar geldik.

Bu insanın yüksek lisans yapmak için Amerika'ya gitme durumu var. Ağustos'ta gidip 2 sene boyunca orada kalacak. Zaten normalde de az görüşüyoruz ayrı şehirlerde olduğumuz için. Bir kaç ay önce de yine bu sebepten ayrılmak istedi. Ben gidince nasıl olacak dedi. Sana nasıl sahip çıkacağım taa oralardan dedi. Ben de ağır konuştum. Cesaretsizsin dedim. O zaman gerçekten her şeyi göze almıştım. Korkaksın, seni hiç affetmeyeceğim dedim. Ben böyle konuşunca ayrılmaktan yine vazgeçtik.

Geçen gün görüştük. Ev arkadaşım ve arkadaşlarımla hep beraber bişeyler yapalım dedik. Ortamda içki içileceğinden arıza çıkardı. Ben içersem eğer bana asla dokunmayacağını ve böyle yapacağımı bilse gelmeyeceğini söyledi. Biz onlarla takılmayalım,başka yere gidelim dedi, ben de olmaz dedim. Neyse hep beraber gittik ben içki içmedim ama huzurum kaçmıştı yani.

Sonuç olarak kızlar ben bu çocukla uygun olmadığımızı düşünüyorum. Ne yapacağım bilmiyorum. Aile yapılarımız da çok farklı. Gelecek yok...

Çok sıkıntılı bir dönemimde internette tanıştık. Annem çok hastaydı.
Yine yeni yeniden bir "Ailesinin yörüngesinde dönen" erkek modeli karşımızda. Kısaca anlatmak istiyorum.Ailesiyle anlaşamazsan çok büyük problemler yaşayacağın garantili. İçki olayına gelince,benim de etrafımda içmeyen insanlar var ama önemli olan uyumlu olmaktır.Bir yere beraber gidilmişse senin de içtiğini bile bile gelmişse ve bu hareketi yapıyorsa düşüncesizlik etmiş. Olgun bir insan en azından bir bardak da kendine doldurtup içiyormuş gibi yapardı.Benim annem de içmez ama sofrada babama eşlik eder.İçmez ama içiyormuş gibi yapar dostlar arasında. seni olduğun gibi kabul etmiyorsa değiştirmeye kalkar sen de ona aynı şeyi yapmaya kalkarsın bu da çok sancılı olur.Bence unut.Olmaz bu iş.

Çok sıkıntılı bir dönemimde internette tanıştık. Annem çok hastaydı. Bir yandan anneme bakıyor, bir yandan da evdekilerin yemek, bulaşık işlerine ben bakıyordum. Arada bir kafamı dağıtmak için internete giriyordum. Bir akşam, takıldığım bir sözlük aracılığıyla tanıştık. Bana yazdığım bir şeyle ilgili mesaj yollamıştı. Sözlük ortamında, uzun bir süre, birbirimizi görmeden konuştuk. Sonra beni görmek istediğini söyledi. Bu arada o sıkıntılı zamanımda onunla konuşmak bana iyi geliyordu. Birbirimizi gördükten sonra ikimiz de bu muhabbetten daha çok zevk almaya başladık. O, Ankara'da okuyordu. Bense memleketimdeydim o sıralarda. Sen okuduğun yere dönünce yanına geleceğim dedi. Ve geldi de... O günden sonra ona resmen aşık oldum. Çok sevdim onu. Taptım adeta. Çok mutluydum.

Mutluluğumun bozulması uzun sürmedi. Onun ailesi çok mutaassıp bir aileymiş, bilmiyordum tabii. Ailem senin gibi birini istemez, bunu sana söylemek zorundayım, dedi. Ben kendi ailemden hiç baskı görmemiş rahat büyümüş biriyim. Ve ara sıra arkadaş ortamında içki de içerim. Meğer benim içki içmeme içten içe bozuluyormuş. Biz birbirimize uygun değiliz dedi bana. Ayrılmak mı istiyosun dedim, ona da cesaret edemedi, seviyorum seni unutamam dedi. Sonra her şeyi akışına bırakmaya karar verdik ve bugünlere kadar geldik.

Bu insanın yüksek lisans yapmak için Amerika'ya gitme durumu var. Ağustos'ta gidip 2 sene boyunca orada kalacak. Zaten normalde de az görüşüyoruz ayrı şehirlerde olduğumuz için. Bir kaç ay önce de yine bu sebepten ayrılmak istedi. Ben gidince nasıl olacak dedi. Sana nasıl sahip çıkacağım taa oralardan dedi. Ben de ağır konuştum. Cesaretsizsin dedim. O zaman gerçekten her şeyi göze almıştım. Korkaksın, seni hiç affetmeyeceğim dedim. Ben böyle konuşunca ayrılmaktan yine vazgeçtik.

Geçen gün görüştük. Ev arkadaşım ve arkadaşlarımla hep beraber bişeyler yapalım dedik. Ortamda içki içileceğinden arıza çıkardı. Ben içersem eğer bana asla dokunmayacağını ve böyle yapacağımı bilse gelmeyeceğini söyledi. Biz onlarla takılmayalım,başka yere gidelim dedi, ben de olmaz dedim. Neyse hep beraber gittik ben içki içmedim ama huzurum kaçmıştı yani.

Sonuç olarak kızlar ben bu çocukla uygun olmadığımızı düşünüyorum. Ne yapacağım bilmiyorum. Aile yapılarımız da çok farklı. Gelecek yok...

cnm çok güzel anlatmışsın bak ne güzel diyorsun aileler farklı yetişme tarzınız farklı sen ya onu çok sevip kendi kişiliğinden vaz geçiceksin yada kişiliğinden vaz geçip onunla olucaksın ama kişiliğinden vaz geçersen ortada sn diye birşey kalmıyıcak sen nekadar uyum sağlarım desende şu anda öyle sansanda bu ilerde iki aile arasındada sorun olucak ve evlilik olursa yürümiyicek ailelerinde birbirine uyum sağlaması önemli ya bi içki değil sorunlar gittikçe büyüyücek malesef artık nefes alamaz hale geliceksin ve bunalıcaksın bnce ii düşün bi hevese kapılıp gözünü karartma otur düşün gene sana bişiy diyemem senin hayatın ama bnce en doğrusu bu snn isteklerine saygı göstermiyorsa ve ailesi de öyleyse yapıcak çok şey kalmıyo iyi düşün canım ...

bence hiç uğraşma sonu acı verici bu filmin...
aşk bitiyor sonra gözler açılıyor bir bakıyorsunki sen nerdesin ne yapıyorsun, karşındaki için kendini değiştirmeye çalışıyorsun olmuyor sonra birde çoluk çocuğa girince işin bitiyor kişiliği bozuk sinir sistemi çökmüş bir kadın olup çıkıyon hiiiç gerek yok...
seni anlayacak seni olduğun gibi sevecek birini bul...

Anlattiklarinizdan sonra akla tek bir cozum geliyor.. Er ya da gec- ayrilik. Siz yapmazsaniz erkek arkadasiniz yapacak bunu. Size acikca "ailem seni kabul etmez" demis. Demekki o da ailesine karsi gelemiyor boyle konularda. Buna ragmen siz sonunu gordugunuz bi iliskiye devam ettimissiniz. Ya yarin obur gun karsiniza "ailem bana kiz bulmus ben evleniyorum" diye cikarsa? Olmaz demeyin bunu yasiyan cok yakin bi tanidigim var. Hakkinizda hayirlisi ama en mantiklisi bu isi tadinda birakip ayrilmaniz.

Olgun ve makul bir genç kız durumunu özetlemiş,"Ayrılırsak ölürüm" vs. dememiş, ne kendini ne başkalarını değiştiremeyeceğini, buna değmeyeceğini düşünmüş; sadece paylaşmak istemiş, son cümleyle her şeyin farkında olduğunu ifade etmiş...

Bize laf kalmamış... Hayırlısı olsun...

Kızlar cevaplar için çok teşekkür ederim. Ayrılırsak ölürüm demiyorum evet. Bu, ilk defa uzun bir ilişkiyi bitirme deneyimim olmayacak. Bundan önce de 3 yıllık bir ilişkiyi bitirdim, kendim isteyerek. Gerçekten çok dolduğum için paylaşmak istedim burada sizlerle.

Şu anda olmayacak bir şeyi boşu boşuna devam ettirdiğim hissine kapılıyorum. Onun da kendimin de zamanından yiyorum sanki...

Ayrıca bu insan babasından da çok korkuyor. Ben ona, "ilerde evleneceğimiz zaman nerden buldun sen bu kızı, başkasını bulamadın mı" derse baban ne yaparsın diye sordum. O kadarını henüz düşünmedim; ama seni kabul ettiririm bir şekilde dedi. Yani babasının beni istemeyeceği çok aşikar. Annesi çok karşı duruyor gibi değil. Resmimi falan görmüş, olumlu konuşmuş. Ama kardeşi tam bir cadı. Bana "abim benim için çok değerlidir bak dikkat et" tarzında konuştu. Kıza şimdiden gıcık oluyorum. Çünkü benim de abim var ve evli. Ben hiç yengeme öyle bir söz kullanmadım yani. Yaptığı hiç hoşuma gitmedi.

Onun dışında o kadar acaip şeyler var ki... Mesela benim ailemin içki içtiğimi bilmesine çok şaşırıyor. Buna nasıl müsama gösteriyorlar ki falan diyor bana. Erkek arkadaşlarımla görüşmeme, arkadaş gurubumla erkek arkadaşlarımın evine gitmeme laf ediyor. Olay çıkartıyor. Oysa bunları benim ailem biliyor ve ailem karışmazken onun karışıp canımı sıkması gücüme gidiyor.

ciddi bi görüş ayrıcalığı yaşıyosunuz anlaşılan
şimdiden karışırs a ilerde daha çok baskı uygulayıp kısıtlamak ister...
eğer sende onun hatrı için bunlardan vazgemezzsen daha ciddi problemler yaşarsınız

bence daha fazla uzatmainceldiği yerden kopar gitsin..ailelerin uyuşması en az çiftlerin anlaşması kadar önemli..anlattığın kadarıyla sizin bile anlaşmazlıklarınız varken işin işine aileler girince çıkmaza girersiniz..ve bu insan her başı sıkıştığında ayrılalım diyorsa zaten hayır gelmez..insan onca farklılık bile olsa sevdiğine sahip çıkar..ama öyle bir seyde söz konusu olmadığı için yollarınızın ayrılması en doğru karar giibi görünüyor..umarım hayırlısı olur

En tahammül edemediğim durumlardan biri; ilişki ilerleyince taleplerde bulunmak, o tanıdığı günkü kişiye olan özellikleri kabul etmemek.

Elbetteki karşılıklı fedakarlıklarda bulunulabilinir ki sizden istediğide aslında kötü birşey değil.Alkol almamak ya da biraz daha doğru yaşamak özgürlüğünüzü elinizden almaz bilakis size bir takım özgürlükler kazandırır.

Fakat bunu o kişinin çok sonra söylemesi düşündürücü.Önce aşk doğuyor ortada, yani bir nevi umut veriyor, sonra kendi istediklerini sıralıyor.

Sizde ilk tanıştığınız zaman düşüncelerinin neye yatkın olduğunu az çok anlamalıydınız.

Sorgulayıcı bir yapımızın olması lazım ileriye gideceğini düşündüğümüz kişilerde..İleriye dönük düşünmüyorsak bile kiminle çay içiyoruz iyice araştırmak lazım.

Sonrasının hüsran olmaması için her zamankinden fazla düşünmeli ve sorgulamalıyız..Akışına bırakmak ise kalbinizi ve ruhunuzu yormaktan başka birşeye yaramaz.

2 yıl uzun bir süre tam oturmamış bir ilişki için..

evet başı sıkışınca çare olarak ayrılmayı görüyor. bunu 2 kez yaşattı bana. günlerimi zehir etti. ayrılık acısı yaşamak kolay mı geliyor sana diyorum. sana ulaşmaya çalışıp ulaşamamaktan kolaydır sanırım diyor. ben ilk ciddi ilişkisiyim bir de. bundan önce bir kaç kızla kısa süreli bir şeyler yaşamış. amerika'ya gidecek olmasını çok takıyor kafasına. oysa ben bu duruma hazırlamıştım kendimi. ama şimdilerde benim de gücüm yok gibi geliyor. oraya gittikten 1-2 ay sonra kalkıp da olmuyor ayrılalım demeyeceğininin garantisi yok. beklemek için bir güvencem yok yani. ona bu konuda güvenmiyorum.

çok kapalı yaşamış bugüne kadar. üniversite okumuş, hem de ankara gibi bir yerde ama hiç vizyon edinmemiş. hep dar düşünmüş. benim için sevgili olmak böyle bir şey değildi diyor. diğer bir problemimiz de şu ki; aramızda geçen yakınlaşmalardan dolayı vicdanı hiç rahat değilmiş. dua etmekten utanır olmuş. o öyle bir insan değilmiş. önceden 5 vakit namaz kılan biriymiş. ben de madem bu kadar kötüsün yapmayalım dedim. ona dayanabilecek misin, geldiğinde sen ayrı yat o zaman dedim. ben yaparım senin için ama sen yapabilecek misin dedim. ona da dayanamam göz göre göre diyor. ben şimdi kendimi onu zinaya zorlayan unsur gibi oluyorum yani. sanki aynı günaha ben de girmiyorum.

Olgun bir insan en azından bir bardak da kendine doldurtup içiyormuş gibi yapardı.Benim annem de içmez ama sofrada babama eşlik eder.İçmez ama içiyormuş gibi yapar dostlar arasında. .

Bu söz ettiğiniz olgunluk değil nabza göre şerbet vermektir..

Eğer birşey size göre doğru değilse değildir; ötesi yok. Neden başkasının düşüncesini olgun karşılayabilmek için onun yaptığını yapıyor gibi görünsün ki insan. Bu ne mantıksız bir durum.

Kişilik zedeleyici durumlardan kaçmak lazım.Buda onlardan biri.

Şöyle bakalım öyleyse ; (alkolden örnek verdiğiniz için yine aynı konuda konuşuyorum) ; içki bardağını doldurup içiyor gibi gödündüğünden olgun saydıklarınız yerine, karşısındaki insan alkol yerine başka birşey içse karşısındakine olan olgunluğundan dolayı..

Yani bardağı doldurup içmemek yerine, karşısıındaki o fedakarlığı yapsın, ikisininde içeceği birşey içsin.

canm bende 4 yıılk ilişkimi ailesi yüzünden bitirdim bence doğrusunu yapmıssın bırakarak.ailenn sözünden çıkmayan erkekle uğrasılmaz korkak olurlar yarın öbürgün sen iailesine koruyamaz bile

En tahammül edemediğim durumlardan biri; ilişki ilerleyince taleplerde bulunmak, o tanıdığı günkü kişiye olan özellikleri kabul etmemek.

Elbetteki karşılıklı fedakarlıklarda bulunulabilinir ki sizden istediğide aslında kötü birşey değil.Alkol almamak ya da biraz daha doğru yaşamak özgürlüğünüzü elinizden almaz bilakis size bir takım özgürlükler kazandırır.

Fakat bunu o kişinin çok sonra söylemesi düşündürücü.Önce aşk doğuyor ortada, yani bir nevi umut veriyor, sonra kendi istediklerini sıralıyor.

Sizde ilk tanıştığınız zaman düşüncelerinin neye yatkın olduğunu az çok anlamalıydınız.

Sorgulayıcı bir yapımızın olması lazım ileriye gideceğini düşündüğümüz kişilerde..İleriye dönük düşünmüyorsak bile kiminle çay içiyoruz iyice araştırmak lazım.

Sonrasının hüsran olmaması için her zamankinden fazla düşünmeli ve sorgulamalıyız..Akışına bırakmak ise kalbinizi ve ruhunuzu yormaktan başka birşeye yaramaz.

2 yıl uzun bir süre tam oturmamış bir ilişki için..

evet haklısınız içki içmemi istememesi kötü bir şey değil ama ben zaten her akşam içen, sarhoş olan, sapıtan bir insan değilim. her zaman kendimi bilirim. bu kadar karşı çıkmasına o yuzden dayanamıyorum. bu ilişki başlamadan önce benim içki içtiğimi biliyodu. ben az çok mutaassıp biri olduğunu anlamıştım ama hassasiyetlerinin bu kadar derin olduğunu hissettirmedi bana. bana en baştan bu kadar dar bir ilişki istediğini belli etseydi inanın başlamazdım.

çok kapalı yaşamış bugüne kadar. üniversite okumuş, hem de ankara gibi bir yerde ama hiç vizyon edinmemiş. hep dar düşünmüş. benim için sevgili olmak böyle bir şey değildi diyor. diğer bir problemimiz de şu ki; aramızda geçen yakınlaşmalardan dolayı vicdanı hiç rahat değilmiş. dua etmekten utanır olmuş. o öyle bir insan değilmiş. önceden 5 vakit namaz kılan biriymiş. ben de madem bu kadar kötüsün yapmayalım dedim. ona dayanabilecek misin, geldiğinde sen ayrı yat o zaman dedim. ben yaparım senin için ama sen yapabilecek misin dedim. ona da dayanamam göz göre göre diyor. ben şimdi kendimi onu zinaya zorlayan unsur gibi oluyorum yani. sanki aynı günaha ben de girmiyorum.

Birbirinizi olumsuz etkilediğiniz aşikar , yazdığınızla anlaşıldığı üzere.

Böyle ilişkiler iki taraftanda çok şey götürüyor.. Ya ortada bir yerde buluşulmalı yahut yolları ayırmalı.

Söz ettiğiniz örnekler gerçekten arada büyük farkların olduğunu gösteriyor. O kişi eğer inancı konusunda zedelemeler yaşıyorsa ve bir süre sonra bunun hesabını çok kötü birşeykilde ister bir süre sonra sizden. Canınızı yakar her fırsatta..
Siz kendinizi kısıtlanmış hissediyorsanız bunun acısınıda bir süre sonra ilişkinizden çıkarırsınız.

Tekrar söylüyorum, bu kadar farklıyken ve ilişkiniz oturmamışken iki yıl ayrılık söz konusu olmamalı.

ben böyle düşünceleriyle yaptıkları bağdaşmayan insanları hiç sevmiyorum..biriçkibile içemezken aynı yatakta yatmayı nasıl kabulleniyor..
belkide aslında ailesi gibi olmayan biridir ama bunu kendine bile söylemeye korkuyordur.
zor bir durum tabii ayrılık kolay bir karar değil ama şu durumda cıkmazda olmak dahada zor bence

evet haklısınız içki içmemi istememesi kötü bir şey değil ama ben zaten her akşam içen, sarhoş olan, sapıtan bir insan değilim. her zaman kendimi bilirim. bu kadar karşı çıkmasına o yuzden dayanamıyorum. bu ilişki başlamadan önce benim içki içtiğimi biliyodu. ben az çok mutaassıp biri olduğunu anlamıştım ama hassasiyetlerinin bu kadar derin olduğunu hissettirmedi bana. bana en baştan bu kadar dar bir ilişki istediğini belli etseydi inanın başlamazdım.

Bende bundan söz ettim, bu tür kişilerin yaptığı hadsizlik.. Eğer istediğin açık ve net ise ilk başta ''bu yaptığın bana çok ters'' cümlesini kurmalı , kurmalı ki karşısındakide ona göre duygularını düzenlesin.

Çoğu kişi ilk başta kendini saklıyor, sonra bakıyor ki karşısındakiyle bir ilişki başladı, kalbini kazandı ; sonra velilik kıvamına giriyor birden bire.

Ne büyük hak bu !

ben böyle düşünceleriyle yaptıkları bağdaşmayan insanları hiç sevmiyorum..biriçkibile içemezken aynı yatakta yatmayı nasıl kabulleniyor..
belkide aslında ailesi gibi olmayan biridir ama bunu kendine bile söylemeye korkuyordur.
zor bir durum tabii ayrılık kolay bir karar değil ama şu durumda cıkmazda olmak dahada zor bence

evet bu konuda haklısınız. madem günah konusunda bu kadar hassas gelip birlikte uyumasın benimle. ama dayanamam diyor bir yandan da. şimdi burda dinine bağlı olmak nasıl oluyor ben anlamıyorum. bunu söylediğimde de ben onun günahını göze aldım diyor bana.

Birsen Hanım benden çok şey götürdüğü kesin bu ilişkinin. Yaptığım her şeyi saklayan, dışardayken evdeyim diyen, facebook'a bile bir şey yazarken 30 kere düşünen bir insan oldum artık. ben benlikten çıktım açıkçası. yalan söylüyorum çünkü tartışmaya onun triplerini çekmeye gücüm kalmadı. erkeklerle gezen, içki içen serseri kız damgası yemekten sıkıldım.

Back
X