- 29 Nisan 2013
- 16.167
- 30.999
- 798
- Konu Sahibi benbakarimyarina
-
evet aynı sezeryan gibi bir ameliyat tam olarak verici için.sezeryanda da iyileşme uzun sürüyor bir süre ağır kaldıramıyor sızı oluyor vs.ben anlamıyorum ve aslaa anlamayacağım bir annenin evladına organını vermek istememesini.yok babasına bakacakmışta yok şu yok bu.koca mı önemli evlat mı?ben diş doktoru çocuğun dişleri kötü durumda operasyon lazım dedi diye pandemi öncesi baygınlık geçirdim.ameliyatında da aynı.evlat bu ya evlat iğne batsa ayağına bana bıçak saplanırBazı yorumlarda gördüm de işte anne vermek zorunda değil sonuçta ameliyatta bir risk diye o zaman kimse doğumda yapmasın özellikle sezeryan. Sonuçta oda bir ameliyat ben doğurmayacağım bu bi ameliyat diyor mu insanlar yeri geliyo art arda defalarca doğum yapıyor o yüzden ameliyat sonuçta kısmı hiç mantıklı gelmiyor. Benimde evladım var büyük konuşmayayım ama evladimin başına böyle bisey gelse değil bobregimi canımı veririm evladıma birşey olsa napim ben o böbreği ...
Iste kafanizda oturtma cabaniz derken yine ayni dusuncedeyim sebep.sonuca da gerek yok eger cok emin olamiyorsaniz internetten vucut ve organlar diye yazip fotograflara bakinizYok canim farkli sebepler de olabilir tabi sonucta doktor degilim bilemem.. ben sebeplerden birini soyledim ama tabii tekini veemek için iki tqne olmasi tek sebep degildir tabi ama mesela karaciger gibi tek olsa butun organin nakli soz konusu olamaz di.. tabi ki dedigim organlarin adedi tek sebep degildir tabi parca mi yoksa organ8n tamaminin mi nakil olacagi konuusunda..
Yazdıklarınız hoş şeyler fakat zaman kızcağızın aleyhine. Her geçen gün vücut yoruluyor. Sonra vermesiyle şimdi vermesi arasında fark var. Evlat ya. Evladın kirpiği düşse içi acıyor insanın.Öncelikle çok geçmiş olsun. İstediğin çok büyük bir sey. Önce can sonra canan demişler. Böyle bir durumda ilk olarak kendi canlarini düşündükleri için kimseyi suclayamazsin. Belki senin kardeşin olsaydı böbrek bekleyen, sen de çekimser davranacaktin.
Umarım bir an önce nakil gelir,yeniden sağlıklı günlerine kavuşursun. O zaman gelince de paranı kimsenin eline saymayaz, eve gerektiği kadar bir para birakip kalaniyla çeşit çeşit ülkeler görürsün
Gönlünü karartma lütfen. Her şeyde vardır bir hayır. Belki de nakli yapıp bir ömür boyu bunu başına kakacak- seni sömürmeye bahane olarak kullanacaklardi. Belki de senin de en çok kendini düşünmen için bu hastalık bir bahane olmuştur.. bilemeyiz ki neyin ne sebeple hayatımıza girdiğini...
Şimdi ceycey de yazmis ama sezaryen ile organ donoru olmak cok benzer seyler değil, kiyaslanamaz.Bazı yorumlarda gördüm de işte anne vermek zorunda değil sonuçta ameliyatta bir risk diye o zaman kimse doğumda yapmasın özellikle sezeryan. Sonuçta oda bir ameliyat ben doğurmayacağım bu bi ameliyat diyor mu insanlar yeri geliyo art arda defalarca doğum yapıyor o yüzden ameliyat sonuçta kısmı hiç mantıklı gelmiyor. Benimde evladım var büyük konuşmayayım ama evladimin başına böyle bisey gelse değil bobregimi canımı veririm evladıma birşey olsa napim ben o böbreği ...
elbette uzun süren bir ameliyat lilly ama hayati bir ameliyat değil verici için.kocası anlayışlı olmasa köstek olsa ne olacak ki?ben şahsen o kocayı kapının önüne koyarım gene kızıma organımı veririm.kızımla da yaşarım iyileşiriz beraber.ha kızım bana sahip çıkmazsa iyileştikten sonra o da onun insanlık eksiğidir derim başımın çaresine bakarımŞimdi ceycey de yazmis ama sezaryen ile organ donoru olmak cok benzer seyler değil, kiyaslanamaz.
Bir insanin vucudundan organının birini vermek birkac saatlik bir ameliyat. Cerrahlar kadar estetik doktorlarınin da görev aldigi, ince damarlarla uğraşılan bir süreç. Derin bir yara izi oluyor, yaklasik bir sene boyunca kendine dikkat etmeli. Ağır kaldirmamali, hamile kalmamali vs.
Her anne bir degil, bazi insanlar biyolojik surec sebebi cocuk doğurmuş olsa bile ruhen anne olamayabiliyorlar. Konu sahibinin annesi babana nasil bakarim.demis belki babasi anlayışlı degil, ameliyattan sonra kadina degil yardimci olmak daha cok kostek olacak bilemeyiz. Kaldi ki ablanin da üslubuna bakilirsa ailede bir iletisim kopukluğu olduğu asikar.
O yüzden anneyi yargılamak cozum değil
Çözüm şu olmali, konu sahibi kardeşimiz hastalığı kabullenip sanki doku uyumu yaşanmamışçasına diger surecler nasil olmasi gerekiyorsa başvurularini yapmalı ve nakil.surecine kadar da diyalizle de olsa tedavisine devam etmeli.
Üzülmekte çok haklısınız, yerinizde kim olsa üzülür, morali bozulur ancak ailenize Maddi destek vermek veya vermemekle alakalı değil. Böyle düşünerek kendinizi daha çok üzmekten başka bir şey yapmazsınız. İnşallah en kısa sürede sağlığınıza kavuşursunuzKaç yıl hem okudum hem çalıştım paramı eline alıp sayarken hiç ürkmüyordu ama sinirimden ağlıcam .
Böbrek naklini istemedikleri için duygularınızı hayal kırıklığınızı paylaşın içinize atmayın lütfen yüzüne haykırmak sitem etmek istiyorsanız yapın..doktor söyledi bir de dua falan ettiler uyması için ama sonra tık yok
Iste kafanizda oturtma cabaniz derken yine ayni dusuncedeyim sebep.sonuca da gerek yok eger cok emin olamiyorsaniz internetten vucut ve organlar diye yazip fotograflara bakiniz
Ben de doktor degilim ama bir nakilli olarak çocukluğumda yasayarak da olsa anatomiyi yaladim yuttum diyebilirim :)
Işte herkes sen ben gibi düşünmezelbette uzun süren bir ameliyat lilly ama hayati bir ameliyat değil verici için.kocası anlayışlı olmasa köstek olsa ne olacak ki?ben şahsen o kocayı kapının önüne koyarım gene kızıma organımı veririm.kızımla da yaşarım iyileşiriz beraber.ha kızım bana sahip çıkmazsa iyileştikten sonra o da onun insanlık eksiğidir derim başımın çaresine bakarım
evet lilly organ naklinde amaç hayat kurtarmak değil mi?neden bir hastanın hayatını kurtarmak için vericinin ölmesini göze alsınlar?saçma değil mi?tüm testleri yaparak karar veriyorlar ameliyata.yüzde elli ölüm riskiyle karar vermezler vericinin organ vermesine.hele ki karşı tarafın yüz de 10 yaşama şansı varsa asla olmaz.Işte herkes sen ben gibi düşünmez
Ve evet hayati bir sey degil öyle olsa zaten doktorlar kisilerin sagligini riske atacak islemler yapmazlar
Kirpiği düşse insanın canı acır vs vs doğru olabilir ama iş başa düştüğünde çoğu kişinin çekinceye gireceğine inanıyorum. Kızın annesi de diyordur ortamlarda (konu boyunca herkesin dediği gibi) "ah benim canım yavrum,Allah benim ömrümden alsın sana versin" diye. Bu gazla zaten test yapmışlar ,bobregim tutar mı diye. Eğer tutmasaydi yine ortamlarda aynı cümleleri kurmaya devam ederdi eminim ki. Ama iste, insan kendisi olunca söz konusu kişi demek ki çekinceye girmiş. Kolay bir şey değil ki. İnsan evladı için, kardeşi için, kocası için yüklü kredi çekerken bile bir huzursuz oluyor, gunlerce düşünüyor. Değil ki ameliyata girip bir organini vermek.... Tabii ki sevinse hemen verse ne ala ama kismeyi böbreğini vermiyor diye suclayamazsin. Belki de böbrek bekleyen konu sahibinin annesi ya da ablası olsaydı o da cekinceyle yaklasacaktiYazdıklarınız hoş şeyler fakat zaman kızcağızın aleyhine. Her geçen gün vücut yoruluyor. Sonra vermesiyle şimdi vermesi arasında fark var. Evlat ya. Evladın kirpiği düşse içi acıyor insanın.
Suçlamadım zaten. Şaşırdım. Bu insana bi anda kızına böbreğini vereceksin dememişler ki. Ortada bi süreç var. Hastalık teşhisi, donör bulma vs. Mantıklı her insan 1. Derece yakını hasta olunca direkt ilk aday olacağını kestirebilir. Ki kendileri doku testi yaptırmışlar.O doku testi de 1 saatte sonuçlanmıyordur elbet. Yani düşünecek zaman oluyor. İnsan kabul edip etmeme durumu için muhakeme yapabilir içinde bu çok doğal. Ben de bi düşünürdüm. Versem sağlık durumum nolur vermesem kızımın durumu ne olur diye. Ama bu düşünme sürecim doku testi sonucuyla beraber sonlanırdı. Zaten anne böbrek verince annenin sağlığını sıkıntıya sokacak bi durum olsa doktor o böbreği almaz. Verip vermemeyi düşünmek için sizce ne kadar zaman düşünmek gerek?Kirpiği düşse insanın canı acır vs vs doğru olabilir ama iş başa düştüğünde çoğu kişinin çekinceye gireceğine inanıyorum. Kızın annesi de diyordur ortamlarda (konu boyunca herkesin dediği gibi) "ah benim canım yavrum,Allah benim ömrümden alsın sana versin" diye. Bu gazla zaten test yapmışlar ,bobregim tutar mı diye. Eğer tutmasaydi yine ortamlarda aynı cümleleri kurmaya devam ederdi eminim ki. Ama iste, insan kendisi olunca söz konusu kişi demek ki çekinceye girmiş. Kolay bir şey değil ki. İnsan evladı için, kardeşi için, kocası için yüklü kredi çekerken bile bir huzursuz oluyor, gunlerce düşünüyor. Değil ki ameliyata girip bir organini vermek.... Tabii ki sevinse hemen verse ne ala ama kismeyi böbreğini vermiyor diye suclayamazsin. Belki de böbrek bekleyen konu sahibinin annesi ya da ablası olsaydı o da cekinceyle yaklasacakti
Uymayacağını umarak sırf sizin gönlünüz olsun diye yapmışlardır. Diğer arkadaşın dediği gibi iyileştiğiniz zaman araya mesafe koyun. Aile bu günler için yoksa ne için var?doktor söyledi bir de dua falan ettiler uyması için ama sonra tık yok
Allah yardımcınız olsunMerhaba kızlar ,
Ben böbrek nakli bekleyen genç bir kızım. Ailemde annem ve kardeşimin böbreği uymasına rağmen böbreklerini vermek istemediğini söylediler.Kız kardeşim hiç duymamış gibi yaptı ama annem, Hem başımda bekliyor hem yardımcı olmuyor.Vicdan azabı da çekiyorum böyle beklediğim için.Kaç yıl maaşımı ellerine saydım . Ne Yapmalıyım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?