• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

boğazımı tutamıyorum

teşekkürler :)
bugün hiç tatlı yemedim :)

canım bu teşekkür banaysa rica ederimkaydirigubbakcemile5

yasemin soysal ın kitaplarını okumadıydan 2 kitabınıda alıp okumalısın mutlaka, ilk çıkardığı kitaptan başla, zaten o kadar akıcı ki birini bi günde kolayca bitirceksin:hulya:

bende boğazımı tutamıyorum çoğu zaman ama tatlılara karşı değil normal ev yemeklerine karşı ..ama buara iyiyim çok şükür hiç yiyesim gelmio sebebide ramazanda yemeğe yemeğe midem küçüldü galiba yemek yemedikçe iştahın kapanır canım sende aklına geleni yeme uzun süre özellkile bak bu ramazan çk yardımcı olur sana bence bu 1 ay boyunca hiç yeme tatlı bak nasıl göresin bile gelmez

Canın tatlı istediğinde meyve yiyebilirsin ya da şu tam tahıllı gevrekler var ya onun çikolatalısını ya da meyvelisini yiyebilirsin. Açlık hissini de bastırır.

Öncelikle kendini psikolojik olarak şuna alıştır "yemek yemeyi sevmiyorum" bir süre sonra, senin için doğru olmayan bu söze kendini inandırmış olacaksın. Gerçektende yemek yemekten soğuyacaksın...Kendimden biliyorum. Bunu denedim ve işe yaradı bu yüzden tavsiye ediyorum.

Tatlı ihtiyacını gidermek için en iyisi kuru üzüm. Çok tatlı ve sağlıklı, kalorisi de az. Ben en çok büyük siyah renkli olanları seviyorum.

Bir şey daha ekleyim. Ton balıkları beni çok tok tutar. Kalorisi de az oluyor hem. Bir dene istersen..Salatalarla tüketebilirsin.

Ayy tatil ramazanlik derken bende iice saliverdim kendimi, 2 ayda 3 kilo aldm heryerimi yag baglamis gbi hissediorum ne igrenc bi duygu ya :( 3 kiloyu vermem lazim acilen ama orucluykn yapamiorum iftardn sonra tutamiorm kendimi oofff

bende zamanında 20 kilo vermiş birisi olarak şunu önericem;
tatlı yeme isteğini yok edemezsin,
veya ekmek yeme isteğini, veya bi başka kalorili yiyecek...
hiçbirini yeme isteğini yok edemezsin,
önce bunu kabullenmen gerek, yemek istesen bile yemeyeceksin...
ben kilo verdiğim dönemlerde canımın çok çektiği halde yemek yiyenlerin yanına oturur onları izlerdim... ama tek lokma dahi almazdım... onların yanında dururdum ki yemek istesem de yemeden durabilme yeteneğim artsın...

yani demem o ki;
aç kalmayı kabulleneceksin önce, sonra diğer taktikleri uygulayacaksın :)

ekler ekler ekler..kafamçokkarıştı.
tatlı sevenlerden biride benim ,maalesef:delphin:

Oyyy... özellikle küççük olanları cokacimcoook

Ben de tutamıyorum boğazımı, ama Ramazan iyi geldi. Az yemeye alıştım. İnş. Ramazandan sonra frenler boşalmaz sempatiksalakcinni

Son düzenleme:
tatlı böyle bişey bağımlılık yapıyor insanda.

ben hamur işi pilav ekmek çok severdim.hala seviyorum gerçi,ve öğünlerimde pilav olmazsa olmazdı.şöyle düşündüm hazır ramazanı da iyi değerlendirmek lazım,bi süre (15-20 gün kadar) hiç yemezsem pilav yeme alışkanlığımı öldürücem.ve ramazan gireli yemiyorum o kadar sevdiğim pilavı şimdi ne kadar aç olursam olayım canm hiç istemiyor.şuan oruç tutuyorsan şeker yeme isteğini bastıramayabilirsin akşamları,ama ramazandan sonra buna dikkat edersen sen de çok kolay vazgeçebilirsin.

bir de bende geçen sene çok kilo almıştım,baktım o kilolarla kalıcam,spor salonuna gittim istemeden de olsa,madem bu kadar emek veriyorum yoruluyorum,ozaman boğazımı da tutayım kilolarımı vereyim diye düşündüm hep.o kadar kiloyu almmışken vermesi çok zor oldu.bir diyet arkadaşı lazımdı ama yok tek başıma başardım,8 9 kilo kadar verdim toplamda,ama yaz geleli şuan yine 2buçuk 3 kilo aldım evde hareketsizim ne kadar dikkat etsemde hareket olmadıkça zor.bayramdan sonra inş bu kilolara hep beraber veda edelim..:) sanırım çok yazdım ama bi faydası dokunsun isterim.belki yardımcı olur.

sürekli yiyorsan birden kestiğinde kendini aptal gibi hissedersin. mesela ben bir gün boyunca hiç et yemesem kafamın çalışmadığını doymadığımı hatta başımın döndüğünü falan hissediyorum. o yüzden 3 öğün yiyorsan bir öğün ye 5 tane yiyorsan 2 tane ye giderek azalt.

sürekli yiyorsan birden kestiğinde kendini aptal gibi hissedersin. mesela ben bir gün boyunca hiç et yemesem kafamın çalışmadığını doymadığımı hatta başımın döndüğünü falan hissediyorum. o yüzden 3 öğün yiyorsan bir öğün ye 5 tane yiyorsan 2 tane ye giderek azalt.

kesinlikle. et yemezsem b,rşeyler eksikmiş gibi oluyor. ama et sorun değil çünkü bifteği yağsız terbiyesiz ızgara yiyorum en fazla iki parça.
ama işte tatlı sorunum var.
tatlı ve çerez (çerez isteğim yazın azaldı) :))))
tatlı isteği konusundaki her önerinizi not ettim defterime. dikkate alıcam çok teşekkür ediyorum

Son düzenleme:
bende boğazımı tutamıyorum çoğu zaman ama tatlılara karşı değil normal ev yemeklerine karşı ..ama buara iyiyim çok şükür hiç yiyesim gelmio sebebide ramazanda yemeğe yemeğe midem küçüldü galiba yemek yemedikçe iştahın kapanır canım sende aklına geleni yeme uzun süre özellkile bak bu ramazan çk yardımcı olur sana bence bu 1 ay boyunca hiç yeme tatlı bak nasıl göresin bile gelmez

tatlı böyle bişey bağımlılık yapıyor insanda.

ben hamur işi pilav ekmek çok severdim.hala seviyorum gerçi,ve öğünlerimde pilav olmazsa olmazdı.şöyle düşündüm hazır ramazanı da iyi değerlendirmek lazım,bi süre (15-20 gün kadar) hiç yemezsem pilav yeme alışkanlığımı öldürücem.ve ramazan gireli yemiyorum o kadar sevdiğim pilavı şimdi ne kadar aç olursam olayım canm hiç istemiyor.şuan oruç tutuyorsan şeker yeme isteğini bastıramayabilirsin akşamları,ama ramazandan sonra buna dikkat edersen sen de çok kolay vazgeçebilirsin.

aslında arkadaşların dediği gibi tüm mesele alışkanlıklarını değiştirmek

bundan 10-12 sene önce çaya şeker atmayı bıraktım, ve günde 20 bardak çay içerdim düşün..

iki hafta sıktım dişimi, tatsız tuzsuz zorla içtim çayları, sonra alıştım, bugunde şeker atayım dediğim bi gün, inanırmısın şekerli çayı yutamadım

eminim çaya şekeri sonradan bırakan herkesin hikayesi aynıdır

tatlı aslında tatlı değildir, onu yuttuğun ağzında kalan o acılığı hisset, bunu hissetmeyi başardıkça tatlı sana o kadarda cazip gelmicek

şeker artık mısırdan yapılıyor ve tr de bile ithal mısırdan yapılıyor, büyük bi markete gidip patlayacak mısır poşetinin arkasına bak genelde menşi USA yazar, GDO lu, yaratık bi ürün yani, şekere dönüşmüş yaratık yiyosun yani
sempatiksalakcinnisempatiksalakcinni

geçenlerde şekerin vucutta kimyasal tepkimeye girerek kolestrolu yükselttiğini okumuş ve çok şaşırmıştım, kimsenin aklına gelmez değil mi?

inanmıcaksın ama hızlı yaşlanmada da güneş ve sigara kadar etkili:
"Büyüme hormonu gençleştirici hormondur. Büyüme hormonunun yapımını artırmak için aşırı şeker tüketiminden kaçınmalıdır. Yüksek kan şekeri AGE riskini artırır. Kan şekeri ne kadar yüksekse, şeker ve proteinlerden AGE oluşumu o kadar kolay olur. Serbest radikallerle okside olmuş şeker, okside olmuş proteinlerle birleşerek karamel benzeri AGE (Advanced Glycosylated Endproducts) olarak tanımlanan ürünleri oluşturur. AGE hücrelerin içerisinde ve hücre aralarında birikir. Ciltte yaşlılık lekeleri diye adlandırılan kahverengi lekeler bu karamel birikintileridir. Şu var ki, ciltteki hücre karamellerinin aksine, vücut içindeki karameller, hücrelerin birbirleriyle iletişimini bozar ve sağlığı negatif etkiler. Kronik hastalıkların seyri kötüleşir, yaşlanma hızlanır. AGE ince damarları tıkar ve kan dolaşımını ve kalp çalışmasını kötüleştirir. alıntı"

evet cnm biz aileden gelen alışkanlık gereği doğduğumdan beri çayı şekersiz içeriz.

hatta dişleri sarartıyor diye 700 liraya bleaching yaptırıp o kadar para yeniden boşa gitmesin diye 3 yıl önce bıraktım çayı ve kahveyi :))

canım forumda okumustum arkadaslardan biri şöyle bi tatlı yapıyormus.bir kilo sütü bi bardak irmikle kaynatıp içine tatlandırıcı atıyormus sonrada diyet bisküvi dizdiği borcamın üstüne döküp soğutup yiyormus.bence iyi bi alternatif olabilir.
bu tarifi bisküvisiz yapsanız daha iyi olur diyet olduğuna bakmayın ondada muazzam kalori var.

bende zamanında 20 kilo vermiş birisi olarak şunu önericem;
tatlı yeme isteğini yok edemezsin,
veya ekmek yeme isteğini, veya bi başka kalorili yiyecek...
hiçbirini yeme isteğini yok edemezsin,
önce bunu kabullenmen gerek, yemek istesen bile yemeyeceksin...
ben kilo verdiğim dönemlerde canımın çok çektiği halde yemek yiyenlerin yanına oturur onları izlerdim... ama tek lokma dahi almazdım... onların yanında dururdum ki yemek istesem de yemeden durabilme yeteneğim artsın...

yani demem o ki;
aç kalmayı kabulleneceksin önce, sonra diğer taktikleri uygulayacaksın :)

kesinlikle olay bu. beyinde bitirmek!

evet cnm biz aileden gelen alışkanlık gereği doğduğumdan beri çayı şekersiz içeriz.

hatta dişleri sarartıyor diye 700 liraya bleaching yaptırıp o kadar para yeniden boşa gitmesin diye 3 yıl önce bıraktım çayı ve kahveyi :))

kaydirigubbakcemile3 acaba tatlıyı bırakmak içinde para vermen mi gerekiyorkaydirigubbakcemile3

her tatlı yediğinde bi yere hesabından 20 lira bağış yap, yemin et kendine bu yapcağına:1:

Back
X