- 25 Temmuz 2013
- 3.822
- 12.044
- 208
- Konu Sahibi SusmayanKalem
-
Hayatındaki olumlu şeylere odaklan.Tabi hayat her zaman acı değil güzelliklerde varİnşaallah hep mutlu olursun
Elbette bişeler yolunda gidiyodur yada gitmeye başlayacaktır bence fazla düşünme önüne bak bi an önce kendin için bişeler yap ailedir işte bazen farkında olmadan çocukları böyle çıkmaza sürükleyebiliyoor eminim güzel günler seni bekliyodur
şu ortağımı okudum ya yüzümde bir tebessüm peyda etti :) 20 yaşındayım ortağım . kuzenimle zaten farklı şehirlerdeyiz ayda yılda 1 yan yana geliriz ben arayıp mesaj atmam hiçbir kuzenime sevmiyorum ben kuzen o ararsa arar :) bizim çevremizde hiç akraba yok :)) Daha önce hiç takılmamıştım bu laflara filan aman bana ne deyip geçmiştim . Ama ailem çok değişmiş gibi hissediyorum. Ondan bu acım önceden böyle değillerdi ...Ortağım sen küçükmüsün çıtırmısın dahadenk gelen yorumlarından olgun gelmişsindir bana hep
Gelelim konuna
Kuzeninle alakalı konulara yorum yapmamaya,mümkünse bi süre aynı ortama girmemeye çalış
Çalışma şansın yokmuş bu aralar mutlaka dikkatini dağıtacak rahatlatacak bi uğraş bulmaya çalış.
Kıyaslama denilen şeyle hep bi şekilde uğraşmak zorunda kalıyor çoğunluk.
Ailen yaşadığı zorluklardan belkide bi an önce para kazanmanı istiyordur.şartlara bakarsak haklılarda üslupları yanlış
En önemlisi hayatının baharındasın böyle şeyler için içine kapanıp dünyanı kendine zindan etme
O ani tebessümler iyi gelir sık sık yap artııı çözecek çok esrarengiz konular var unutma ortaamşu ortağımı okudum ya yüzümde bir tebessüm peyda etti :) 20 yaşındayım ortağım . kuzenimle zaten farklı şehirlerdeyiz ayda yılda 1 yan yana geliriz ben arayıp mesaj atmam hiçbir kuzenime sevmiyorum ben kuzen o ararsa arar :) bizim çevremizde hiç akraba yok :)) Daha önce hiç takılmamıştım bu laflara filan aman bana ne deyip geçmiştim . Ama ailem çok değişmiş gibi hissediyorum. Ondan bu acım önceden böyle değillerdi ...
O ani tebessümler iyi gelir sık sık yap artııı çözecek çok esrarengiz konular var unutma ortaam
Ayy küçümensin böyle dalgalanmalar normal.havalarda etkiler.ailenle çok ciddi sorunlarınız yoksa oda geçecek.teog diye 13 yaşındaki çocuklarına nerdeyse çin ilgencesi yapacak veliler görüyorum.ağlıyorlar artık sınav stresinden.kpss ayrı dert
Sen atlatırsın o potansiyeli gördüm ben
Aksiyon iyi gelecek etiketlerim ne demek her zamanEyvallah ciğerim ya sen çözülecek olaylarda beni etiketle birlikte el atalım birlikten kuvvet doğar
"okutup büyütmüş" demişsiniz ya. Üniversite okul değil mi? Üniversite okutmak ailenin sorumluluğu değil mi?Beni lütfen yanlış anlamayın fakat aileniz öyle ya da böyle sizi okutup büyütmüş.
Bir dört sene daha hiçbir katkınız olmadan onlara yük olup üniversite okuma hayalinizi bencilce buldum.
Çok idealistseniz bence bir işe girip kendi paranızı kazanın ve üniversitenizi öyle okuyun.
Onlar da artık kaç yaşında insanlar bi boğaz doyurmak kolay değil ve koskoca dört sene.
Ailemiz diye bu kadar yük olmayı, her türlü masrafımızı yüklemeyi doğru bulmuyorum.
Artık onlar da kendileri için bir şeyler yapmak istiyor olabilirler sonuçta ve haklılar da.
Beni lütfen yanlış anlamayın fakat aileniz öyle ya da böyle sizi okutup büyütmüş.
Bir dört sene daha hiçbir katkınız olmadan onlara yük olup üniversite okuma hayalinizi bencilce buldum.
Çok idealistseniz bence bir işe girip kendi paranızı kazanın ve üniversitenizi öyle okuyun.
Onlar da artık kaç yaşında insanlar bi boğaz doyurmak kolay değil ve koskoca dört sene.
Ailemiz diye bu kadar yük olmayı, her türlü masrafımızı yüklemeyi doğru bulmuyorum.
Artık onlar da kendileri için bir şeyler yapmak istiyor olabilirler sonuçta ve haklılar da.
"okutup büyütmüş" demişsiniz ya. Üniversite okul değil mi? Üniversite okutmak ailenin sorumluluğu değil mi?
Üniversite okuyup hayallerine ulaşmak istiyor kızları, ne demek "hiçbir katkınız olmadan"
Canım maalesef çoğu insan istediği mesleği yapamıyor..
Depresyona girmeden kendini bulunduğun noktadan çekip çıkartman gerekiyor. Silkelen ve seni rahatsız eden şeyleri duymazdan gel.
Samimi ve mantıklı bir ölçüde düşün. İstediğin bölümü kazanmak mı daha kolay kpss mi? Hayata atılmak için bir 4 yıl daha okumak istiyor musun?
İki tercih arasında eksisi ve artısı üzerine düşün kararını ver ama çevreden bağımsız bir şekilde.
Sizin düşündüğünüz kadarını ailesi de düşünüyodur.
Ben de idealistim mesela yurtdışında yüksek lisans yapmak istiyorum ne biliyim bilkentte executive mba istiyorum.
Ama hayallerim 30 bin civarından başlıyor ailemi zorlasam verdiririm ya da kredi çekerim ama yapmıyorum çünkü biliyorum ki yapsalar da zora girecekler. Bu ailenin durumu da bu işte, çok zora girecekler gönderseler.
Asgari ücretle istanbulda yaşayıp bir çocuk daha okutan bir aile için çocuklarını ünvye göndermek lükstür.
Ve hayır aile çocuğunu ünvye göndermek ve masraflarını ödemek zorunda değil.
Gönderse ne iyi tabi ama dediğim gibi, zorunda değil.
Çok idealist olan insan ders çalışıp burs kazanır veya ne biliyim gider iş bulur çalışır öyle ünvye gider.
İmkansız bi durumu yok yani, insanlar ne şartlar altında nerelerde okuyorlar kendi gayretleriyle.
Ailesinden bir şey beklemektense kendisi de bi yandan kendisi için çaba gösterse daha çok yol kat edecektir.
Ben burs bulmam demedim ki ? Beni çalıştırmadan okutsunlarda demedim . Sadece okumamam engel olmasınlar dedim ... Burs bulamayacağımı nerden çıkardınız ?
Paralarını yemeyim diye okutmak istemiyolar dediniz.O zaman sorun kalmıyor zaten.
siz sorunu anlamamışsınız zaten o yüzden en iyisi boş verin ...
Sırf 2000 tl maaş alacağım diye bir yerde çaycı olmak istemiyorum .Postanede memur olmak istemiyorum . Psikolojiye ilgim var ve bana en uygun meslek pdr ile sosyal hizmet . Geçen sene sosyal bilgiler öğ. ile Türkçe öğ. tutuyordu hemde istanbulda tutuyordu . sevdiğim istediğim mesleği yapacağım diye mezuna kaldım ki ailem beni destekledi . Çevre baskısı olmadığı sürece gram kpss düşünmüyorum . Tek hedefim pdr oluyor o zaman . Ben üniveristeyi bitirsem bile okumaktan eğitimden kopacak biri değilim yapamam . Öğrenmeye , okumaya aşık biriyim ben ...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?