boğuluyorum çekin alın beni ... :'(

Elbette bişeler yolunda gidiyodur yada gitmeye başlayacaktır bence fazla düşünme önüne bak bi an önce kendin için bişeler yap ailedir işte bazen farkında olmadan çocukları böyle çıkmaza sürükleyebiliyoor eminim güzel günler seni bekliyodur

Ortağım sen küçükmüsün çıtırmısın daha denk gelen yorumlarından olgun gelmişsindir bana hep
Gelelim konuna
Kuzeninle alakalı konulara yorum yapmamaya,mümkünse bi süre aynı ortama girmemeye çalış
Çalışma şansın yokmuş bu aralar mutlaka dikkatini dağıtacak rahatlatacak bi uğraş bulmaya çalış.
Kıyaslama denilen şeyle hep bi şekilde uğraşmak zorunda kalıyor çoğunluk.
Ailen yaşadığı zorluklardan belkide bi an önce para kazanmanı istiyordur.şartlara bakarsak haklılarda üslupları yanlış
En önemlisi hayatının baharındasın böyle şeyler için içine kapanıp dünyanı kendine zindan etme

şu ortağımı okudum ya yüzümde bir tebessüm peyda etti :) 20 yaşındayım ortağım . kuzenimle zaten farklı şehirlerdeyiz ayda yılda 1 yan yana geliriz ben arayıp mesaj atmam hiçbir kuzenime sevmiyorum ben kuzen o ararsa arar :) bizim çevremizde hiç akraba yok :)) Daha önce hiç takılmamıştım bu laflara filan aman bana ne deyip geçmiştim . Ama ailem çok değişmiş gibi hissediyorum. Ondan bu acım önceden böyle değillerdi ...

O ani tebessümler iyi gelir sık sık yap artııı çözecek çok esrarengiz konular var unutma ortaam
Ayy küçümensin böyle dalgalanmalar normal.havalarda etkiler.ailenle çok ciddi sorunlarınız yoksa oda geçecek.teog diye 13 yaşındaki çocuklarına nerdeyse çin ilgencesi yapacak veliler görüyorum.ağlıyorlar artık sınav stresinden.kpss ayrı dert
Sen atlatırsın o potansiyeli gördüm ben

Eyvallah ciğerim ya sen çözülecek olaylarda beni etiketle birlikte el atalım birlikten kuvvet doğar

Beni lütfen yanlış anlamayın fakat aileniz öyle ya da böyle sizi okutup büyütmüş.
Bir dört sene daha hiçbir katkınız olmadan onlara yük olup üniversite okuma hayalinizi bencilce buldum.
Çok idealistseniz bence bir işe girip kendi paranızı kazanın ve üniversitenizi öyle okuyun.
Onlar da artık kaç yaşında insanlar bi boğaz doyurmak kolay değil ve koskoca dört sene.
Ailemiz diye bu kadar yük olmayı, her türlü masrafımızı yüklemeyi doğru bulmuyorum.
Artık onlar da kendileri için bir şeyler yapmak istiyor olabilirler sonuçta ve haklılar da.

"okutup büyütmüş" demişsiniz ya. Üniversite okul değil mi? Üniversite okutmak ailenin sorumluluğu değil mi?

hımm fikrinize saygı duyuyorum . Ama beni yanlış anladığınızı düşünüyorum . Çünkü ben burada ailem bana bunu almadı şunu yapmadı diye şeyler yazmadım . Hatta ailemden harçlık almamak için çalıştığımı da yazdım yapabileceğim iş bulunca ... Sorun bana para vermemeleri vs değil . Önüme taş koymaları yapmamı istememeleri . Bir anda bu kadar değişmeleri . Benim kk da babamın emekleri diye de bir konum var . O konuda ki babamla bu konuda ki babam aynı kişi değil anlıyor musunuz ? 20 yaşındayım 19 sene boyunca benim kızım okuyacak . esk üniversiteye gidecek laflarıyla büyüdüm ben . Ne olduysa bu yıl oldu . Sizin düşündüğünüz gibi düşünen bir ailem olsaydı 20 yaş hani tr ortalamasında evlilik için küçük yaş değil fotoğraflarıma bakarsanız bende çirkin bir kız değilim eve görücü filan kabul ederlerdi ... Ve her türlü masraftan kastınız ne bilmiyorum ama lise okumuş kaç kişi hiç okul çıkışı kafeye gitmemiş olur ? Ben hiç gitmedim aylık okul kitapları filan en fazla 50 tl harcadım . Kolay kolay harçlıkta istemem ailemden bu yüzden cüzdanıma para bırakırlar ... karışık yazdım bilmiyorum ( anlamıyorum

Canım maalesef çoğu insan istediği mesleği yapamıyor..

Depresyona girmeden kendini bulunduğun noktadan çekip çıkartman gerekiyor. Silkelen ve seni rahatsız eden şeyleri duymazdan gel.

Samimi ve mantıklı bir ölçüde düşün. İstediğin bölümü kazanmak mı daha kolay kpss mi? Hayata atılmak için bir 4 yıl daha okumak istiyor musun?

İki tercih arasında eksisi ve artısı üzerine düşün kararını ver ama çevreden bağımsız bir şekilde.

"okutup büyütmüş" demişsiniz ya. Üniversite okul değil mi? Üniversite okutmak ailenin sorumluluğu değil mi?
Üniversite okuyup hayallerine ulaşmak istiyor kızları, ne demek "hiçbir katkınız olmadan"

Sizin düşündüğünüz kadarını ailesi de düşünüyodur.
Ben de idealistim mesela yurtdışında yüksek lisans yapmak istiyorum ne biliyim bilkentte executive mba istiyorum.
Ama hayallerim 30 bin civarından başlıyor ailemi zorlasam verdiririm ya da kredi çekerim ama yapmıyorum çünkü biliyorum ki yapsalar da zora girecekler. Bu ailenin durumu da bu işte, çok zora girecekler gönderseler.
Asgari ücretle istanbulda yaşayıp bir çocuk daha okutan bir aile için çocuklarını ünvye göndermek lükstür.
Ve hayır aile çocuğunu ünvye göndermek ve masraflarını ödemek zorunda değil.
Gönderse ne iyi tabi ama dediğim gibi, zorunda değil.
Çok idealist olan insan ders çalışıp burs kazanır veya ne biliyim gider iş bulur çalışır öyle ünvye gider.
İmkansız bi durumu yok yani, insanlar ne şartlar altında nerelerde okuyorlar kendi gayretleriyle.
Ailesinden bir şey beklemektense kendisi de bi yandan kendisi için çaba gösterse daha çok yol kat edecektir.

Sırf 2000 tl maaş alacağım diye bir yerde çaycı olmak istemiyorum .Postanede memur olmak istemiyorum . Psikolojiye ilgim var ve bana en uygun meslek pdr ile sosyal hizmet . Geçen sene sosyal bilgiler öğ. ile Türkçe öğ. tutuyordu hemde istanbulda tutuyordu . sevdiğim istediğim mesleği yapacağım diye mezuna kaldım ki ailem beni destekledi . Çevre baskısı olmadığı sürece gram kpss düşünmüyorum . Tek hedefim pdr oluyor o zaman . Ben üniveristeyi bitirsem bile okumaktan eğitimden kopacak biri değilim yapamam . Öğrenmeye , okumaya aşık biriyim ben ...

Ben burs bulmam demedim ki ? Beni çalıştırmadan okutsunlarda demedim . Sadece okumamam engel olmasınlar dedim ... Burs bulamayacağımı nerden çıkardınız ?

siz sorunu anlamamışsınız zaten o yüzden en iyisi boş verin ...

Ne yaşadığınızın veya kimle niye kıyaslandığınızın bi önemi yok.
Ben size hayatınızı yoluna sokmanız için gerçekçi çözüm önerileri sunuyorum.
Babanızın tüm hayatı boyunca benim kızım okuyacak derken şimdi niye değiştiğini ben bilemem.
Veya kuzeninizle niye kıyaslandığınızı da, buna engel de olamam, burdaki diğer herkes gibi.
Şu an yapabileceğiniz somut şeylerden bahsediyorum.
Ygs yaklaşıyor ve şu an bunları düşünüp uğraşacak vaktiniz olmamalı bence.
Çok idealist, burs arayışı içinde olan biri için çok fazla bdvdesiniz her konuda yorumunuz var burda.
Hayatınızı yoluna sokmaya pek niyetiniz yok gibi.
İyi geceler.

Ben 4 yıllık mezunsun ve bir 4 yil daha okumak istiyorsun diye algıladım.. Elbette üniversite öğrenimini de görmelisin.

Kararın bu sekilde net ise neden çevrenin ne dediği ile ilgileniyorsun? Sen kazandıktan sonra ailen desteğini esirgemez zaten.

Ben ailelerin çocukları üzerine beklenti olusturmalarina karşıyım, ama sizin de elinizden geleni yaptığınızı düşünmüyorum.
Uslu sayılar demissiniz , Aylardan Kasım. dersane öğretmenliği yaptım oradan az çok fikrim var her ne kadar sistem değişmiş olsada zamanlama çok degismemistir. Bu hızla hedefinizdeki yerden çok uzaktasiniz.

Ve bence aileniz durumun farkında sizi motive etmek için böyle bir yol tutturmuslar. olur da gaza gelirsiniz diye..

Küçük şeyleri gözünüzde büyütmeyin. kuzeninizi kafanızda evirip cevireceğinize ders çalışın.

Bir de köşedeki PDR dmye selam olsun :)
Gittim adama başladım anlatmaya, cok baskı hissediyorum, ailem bunca zaman bana emek verdi, şimdi karşılığını verememekten korkuyorum, şöyle baskı böyle laflar..
Verdiği cevap e demesinler mi? oldu.
Tabiki biraz baskı altında kalacaksın, bu yaşlarda biri kendi haline bırakılırsa geleceğini tehlikeye atmış oluruz dedi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…