boğuluyorum çekin alın beni ... :'(

ben şimdiye kadar lys çalıştım da :) o yüzden daha üslü sayılardayım :) Amam haklısınız :)

Kararın bu sekilde net ise neden çevrenin ne dediği ile ilgileniyorsun? Sen kazandıktan sonra ailen desteğini esirgemez zaten.

Çünkü çevre baskısının ihtimalinden bile korkar hale geldim

Aileniz mezuna kalirken ne tepki verdi?

Gecen seneki tm2 ve tm3 sıralamanız kactı?

Ben,ailelerin cocuklarina, ellerinden geldigi olcude destek olmak zorunda olduklarina inaniyorum.

Babanız da boyle dusunuyodu ki, universite okumanizi istemis.Ama bu yıl fikrinin degismesi garip.

Acaba calismanizi,cabalarinizi yetersiz mi goruyo?

Ben geçen sene ts de 30 bindeydim ve ts den istediğim bütün bölülere yerleşebiliyordum ama hedefim pdr olduğu için mezuna kalmama bir şey demediler. hatta ben Türkçe öğretmenliği yazayım deyince hayır deyip karşı çıktılar . Geçen sene tm sıralamam 180 bin civarıydı tm3 puanım 331 di .

Dershaneye gitmeden bu sıralama ve puanı yapıca sevinip mezuna kalmamı desteklemişlerdi ... hala dershaneye gitmiyorum :)

Canım hayalinde bir meslek varsa eger onun icin çalış.Bir ömür o isi yapacaksın ve sevmek cidden onemli Ailen sıkışık olabilir ama kazandıktan sonra inan bir şekilde halledersin. Suan 400 tl kredi alıyor öğrenciler ve devlet yurtlari 150 tl diye biliyorum ekstra bir burs daha bulabildiginde rahat gecinirsin.Yurtta kalip sadece krediyle gecinen de cok insan var.Istanbulda ailenle kalabilirsin ya da küçük sehirler de okumak icin uygun fiyatlı olabilir.Part time is de bulabilirsin.Sen maddi yöne ve ailene takılma hedefine odaklan eminim 4 yil sonunda keske memur olsaydim demeyeceksin

Dersaneye gitmiyormussun ama bu sitede yapamadığın sorularda sana yardımcı olabilecek öğretmen arkadaşlar vardır eminim.Ben üniversiteyi bitirdim ama hala mat1 i cözebiliyorum yapamadığın soruların fotoğrafını cekip atarsan ozelden çözüp sana atabilirim.Baska bir cozum gelmiyor aklıma

Hedefiniz pdr ise neden tm puan turu icin degil de sözel icin calistiniz orasını anlamadım.

Pdr icin 45binde falan olmalısınız en kotu ihtimalle,yani x4 katı fazla calısmanız gerekiyo.

Etrafınızda olup bitenleri anlamlandırmaya calışmak yerine ders calisin,her gun daha cok calisin ki kaygılarınız azalsın.

Dershaneye gitmemek cok buyuk bi kayıp degil,bu sistemde evinde calisan insanlar da cok rahat yuksek sıralamalar yapıyo,bu sizin motivasyonunuzu bozmasın.

Emeklerinizin karsiligini alirsiniz umarim.

Her taraftanda bi engel var, uzuldum. Kuzum benim ya. Peki ailen seni baska bi sehre yollarmi? yada sehre? bari birileriyle beraber bi eve cikarsin , guzel bi is bulursun kendi parani kendin cikarirsin.
Yuk olmazsin ailene?

Her taraftanda bi engel var, uzuldum. Kuzum benim ya. Peki ailen seni baska bi sehre yollarmi? yada sehre? bari birileriyle beraber bi eve cikarsin , guzel bi is bulursun kendi parani kendin cikarirsin.
Yuk olmazsin ailene?

Var ya o kadar çelişkili davranıyorlar ki anlamıyorum . Üni tercih döneminde benim en fazla 6 saat uzaklığı yazma hakkım vardı ama şimdi kpss de istersem tutuyorsa 20 saat uzaklığı yazabilirim anlıyor musun ? ben anlamıyorum şahsen . Onlara kalsa ben kesinlikle anne babama yük olmuyorum . Bu düşüncelerim çok saçma ama hareketleri öyle demiyor . Şimdi kalksam ben işe gireceğim desem onun yerine kalk kpss ye çalış diye kavga çıkar evde . Başkalarının lafına çok geliyorlar ya . Biliyorum çevrelerinden 1-2 kişi ESk zaten bu sene üniyi kazanamadı seneyede yapamaz hem lise kpss var ona girip atansın size destek olur lafları yüzünden bu haldeyim ama çok yoruldum

Sözel için çalışmadan 30 k geldi ben tm için çalışmıştım aslında ama sözelim daha sağlammış demek ki :) Çok çalışmam gerek farkındayım ama ne zaman elime lys kitabı alsam kpss daha önce lafı başlıyor evde . YApmam lazım farkındayım çok çalışmam lazım ama ev beni çok yoruyor 5 gün önce deneme yaptım ygs için ygs 5 :320 çıktı ham puan . Deneme ortadan biraz basitti ama puan fena sayılmaz hani buna bile sevinemedim

Allah cc sizden çok razı olsun :) çok uğraşıp da yapamadığım soru olursa atarım size :) Lise öğretmenlerimde çağırıyorlar yine gel sor filan diye o konuda sıkıntım yok şükür :))

Üzerlerine nikah düşmüyo ne demek? Kafam takıldı oraya
Üzme kendini inş istediğin bölümü kazanırsın, bu kıyaslama hiç bitmez biri susarsa diğeri başlar

Üzerlerine nikah düşmüyo ne demek? Kafam takıldı oraya
Üzme kendini inş istediğin bölümü kazanırsın, bu kıyaslama hiç bitmez biri susarsa diğeri başlar

Aklı dengesi tam yerinde değil ama fiziki kuvveti yerinde ya nasıl desem küçükken yüksek ateş geçirmişler ...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…