- 25 Temmuz 2013
- 3.822
- 12.044
- 208
- Konu Sahibi SusmayanKalem
-
Ben ailelerin çocukları üzerine beklenti olusturmalarina karşıyım, ama sizin de elinizden geleni yaptığınızı düşünmüyorum.
Uslu sayılar demissiniz , Aylardan Kasım. dersane öğretmenliği yaptım oradan az çok fikrim var her ne kadar sistem değişmiş olsada zamanlama çok degismemistir. Bu hızla hedefinizdeki yerden çok uzaktasiniz.
Ve bence aileniz durumun farkında sizi motive etmek için böyle bir yol tutturmuslar. olur da gaza gelirsiniz diye..
Küçük şeyleri gözünüzde büyütmeyin. kuzeninizi kafanızda evirip cevireceğinize ders çalışın.
Bir de köşedeki PDR dmye selam olsun :)
Gittim adama başladım anlatmaya, cok baskı hissediyorum, ailem bunca zaman bana emek verdi, şimdi karşılığını verememekten korkuyorum, şöyle baskı böyle laflar..
Verdiği cevap e demesinler mi? oldu.
Tabiki biraz baskı altında kalacaksın, bu yaşlarda biri kendi haline bırakılırsa geleceğini tehlikeye atmış oluruz dedi.
Kararın bu sekilde net ise neden çevrenin ne dediği ile ilgileniyorsun? Sen kazandıktan sonra ailen desteğini esirgemez zaten.
Aileniz mezuna kalirken ne tepki verdi?
Gecen seneki tm2 ve tm3 sıralamanız kactı?
Ben,ailelerin cocuklarina, ellerinden geldigi olcude destek olmak zorunda olduklarina inaniyorum.
Babanız da boyle dusunuyodu ki, universite okumanizi istemis.Ama bu yıl fikrinin degismesi garip.
Acaba calismanizi,cabalarinizi yetersiz mi goruyo?
Ben geçen sene ts de 30 bindeydim ve ts den istediğim bütün bölülere yerleşebiliyordum ama hedefim pdr olduğu için mezuna kalmama bir şey demediler. hatta ben Türkçe öğretmenliği yazayım deyince hayır deyip karşı çıktılar . Geçen sene tm sıralamam 180 bin civarıydı tm3 puanım 331 di .
Dershaneye gitmeden bu sıralama ve puanı yapıca sevinip mezuna kalmamı desteklemişlerdi ... hala dershaneye gitmiyorum :)
Çalışırım çalışmaktan gocunmam bak gerçekten 11. sınıftayken annem okulda hademe ve okul çıkışı annemin sınıflarını süpürüyordum süpürdüğüm her sınıf için 1 liraama şuan mümkün değil çünkü İstanbulun en ücra köylerinden birinde yaşıyoruz. part time iş bulmak imkansız part time çalışacağım yere gidip gelmek bile sadece 3 saatimi alır . Onun yerine komik gelebilir ama annemin pazar alışverişini yapıyorum ve artan para üstünü cebime atıyorum bu sayede ailemden para istemek sorunda kalmıyorum :) Ünide de zaten onlara yük olmamak için part time çalışırım ben . Onların isteği benim onların pararsını yememem artı benim paramı yemeleri
Her taraftanda bi engel var, uzuldum. Kuzum benim ya. Peki ailen seni baska bi sehre yollarmi? yada sehre? bari birileriyle beraber bi eve cikarsin , guzel bi is bulursun kendi parani kendin cikarirsin.
Yuk olmazsin ailene?
Hedefiniz pdr ise neden tm puan turu icin degil de sözel icin calistiniz orasını anlamadım.
Pdr icin 45binde falan olmalısınız en kotu ihtimalle,yani x4 katı fazla calısmanız gerekiyo.
Etrafınızda olup bitenleri anlamlandırmaya calışmak yerine ders calisin,her gun daha cok calisin ki kaygılarınız azalsın.
Dershaneye gitmemek cok buyuk bi kayıp degil,bu sistemde evinde calisan insanlar da cok rahat yuksek sıralamalar yapıyo,bu sizin motivasyonunuzu bozmasın.
Emeklerinizin karsiligini alirsiniz umarim.
Dersaneye gitmiyormussun ama bu sitede yapamadığın sorularda sana yardımcı olabilecek öğretmen arkadaşlar vardır eminim.Ben üniversiteyi bitirdim ama hala mat1 i cözebiliyorum yapamadığın soruların fotoğrafını cekip atarsan ozelden çözüp sana atabilirim.Baska bir cozum gelmiyor aklıma
Üzerlerine nikah düşmüyo ne demek? Kafam takıldı oraya
Üzme kendini inş istediğin bölümü kazanırsın, bu kıyaslama hiç bitmez biri susarsa diğeri başlar
migim söylesene sence kuzenime karşı hissettiğim şey ne kapris mi kıskançlık mı ne ben karar veremiyorumdoğal mı bu hislerim ...
Sen istemiyorsun ama seni zorla rekabete sokuyorlar sende herkese nefret hissetmeye basliyorsun senin sucun yok bu ailelerin cocuklarini baska cocuklarla kiyaslamalari kadar yanlis bise yok sen kendini sikarsan ve iyice strese girersen dahada kötüye gider sinavlarin falan hic takmamaya calis insallah her sey istedigin gibi olur babanda parasini kendi yesin
sen 90 üstü al muhabbeti olmadan önce üstlü sayılara çalışıyordumama bu olaylar beni o kadar çok geriyor ki önüme bakamıyorum . düşünsene kpss geçse bile bunun tercih dönemi vs si var ve ben o dönemi düşünmek dahi istemiyorum :'(
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?