Boğuluyorum...

MeriSu

Oh Papatya!
Kayıtlı Üye
5 Mart 2009
562
36
318
Merhaba arkadaşlar,
Yazın başından beri beni tanımlayan tek sözcük bu... Sorunlar beni de dibe çekiyor.
Öncelikle kendimden bahsedeyim: 28 yaşımdayım, öğremenim, bir oğlum var. Sorunum olan kocam da öğretmen. Aile yapılarımız çok farklı. Onlar kavgacı, hırçın ve çıkarcı. Bizimkiler ise iyiniyetli ve kavgadan hoşlanmayan edepli insanlar. Babam öldü.
Yazlar benim için zindan çünkü eşm hep memlekete gitmr derdinde. Neyse bu sene de küçücük çocukla sıcakta 12 saat yolculukla gittik. Benimkine de uğradık geçerken o da sadece 2 gün. Onlarda da 10 gün falan geçirik ben döndüm o da annesiyle annesinin memlektine gitti. Neyse orda kavga edip geri postalandı. Onlardayken kan kustum resmen. Kocam 2 kardeş. Erkek kardeşi memlekette. Şimdi ona ailesi 2. evini yapıyor. İlkini evlenirlerken yapmışlar küçük diye 2.ye yapıyolar. Biz ise kredi çektik. Benim maaşım tamamen ona gidiyor. Kocamın ki ise kendi eğlencesine. Günde 4 paket sigara içiyor, motorsikleti, arabası derken almadan kredi kartına gidiyor para. Nasıl mı geçiniyoruz annem sayesinde. Bunları sineye çekerken sabah delirdin. Kardeşi aradı araba alcakmış para istiyor. Bizimki de dedi ki zaten motoru satıcam, parasını sana yollarım. O motoru kavga dövüş benim bileziklerimi satarak aldı 2 sene önce. Delirdim kızlar, dedim böle böle zaten borçlarımız var elimizde para kalmıyor verme demem ama helal etmem o parayı. Neyse aldı oğlanı gezmeye çıktı beni de daha bir dibe batırdı.
Kızlar napsam nasıl vazgeçirsm nasıl düzeltsem bu adamı bilemefim. Bi akıl verin nolur!

evli değilim ama uzun süreli bri beraberliğim ve açıkçaıs çevremde özlelikle annem ve babamdan çok tecrübem var. Evlilikelrde erkeğe para yönünd etaviz vermiyeceksin .Ben bunu daha evlenemden hatta ergenliğimden beri anladım . Tabiki hayat müşterek falan filan ama o zevkinem i harcıyor ben senin yerinde olsam maaş hesabımı krediye kapattıırm eşine deki senin maaşından çekilsin de madem bakalılm kabule icek mi sen de evi geçindirisin. ve en önemlisi benimde ananemim en büyük hatası damada yardım kızıma diye yardım ediyrolar ama emin olun kİ YANLIŞ YANLIŞ YANLIŞ alışıyorlar nasıl olsa birileri var nasıl olsa aç kalmıyor e ev kredisi de ödeniyor e bu zamanda böle enayi zor . Kusura bakma sana enayi demiyorum ama benim annem de zamanında böyle dayandı sonuç mu BoşanMA BOŞAN DİYE YALVARAN ÇOCUKLAR .bilmiyorum arkadaşım sen bilrisin ne kadar sevsende taviz verme kocana verme

Hey Allahım işin çok zor.Mesleğinde güzel aslında.Öğretmenlik dışında başka bir mesleğin olsaydı çık evde otur oda paşa paşa sana baksın derdim ama şu şartlarda buda mümkün değil.Öncelikle annenin yardımı kesmesi lazım.Senin maaşında krediye gittiğine göre oda eve bakmak zorunda kalır.

erkeklere taviz verdikce dahasını istiyorlar. öncelikle maddiyatından geçimt 4 paket sigaranın en fazla 1 e indirilmesi lazım. sonra kesinlikle
verme demem ama helal etmem o parayı
doğru değil. vermemen gerekir, verirsen de, bi dahaki aylarda kredi ödemesi yapmayacağını bunun yerine kendine altın alacağını söyle, motor satılacaksa o versin krediye. anneniz size bakmakla yükümlü de değil.

aldığınız ev sizin üzerinize mi olacak?

Kendi yaşadıklarıma çok benzettim
Benim extradan kaynanam gelip evime yerleşiyordu
Eşim hep çalıştı kardeşlerini kardeşlerinin çocuklarını doyurdu..
Canım nasıl oluyor biliyormusun şuan eşim 7 aydır işsiz o baktıı beslediği kardeşleri arayıp sormuyor tek desteğimiz benim ailem..
Adam böle olunca anladı..
Başlarına böle şeyler gelmeden anlamıyorlar illaa insanların bu yüzlerini görmeleri için dibee vurmaları gerekiyor..
Benim evime faturalarım yüzünden ihbarnameler gelirken onlar evlerine yeni eşyalar alıyorlardı..

Dibe vurmadan anlamaz canımm senin çabalaman da boşa oluyor çünkii sen herşeyi hallettiğinden adam düşünmüyor kii bizler yapıyoruz aslında ailelerimiz destek bizler herşeyi düşünüyoruzz adamlarr keyfindee ailesine baksın doyursun..
benim ailem bana o da kendi ailesine bakıcaksa evlilik niye var diyor insan..

Düzeleceğini düşün kötü düşünmee..

şaka gibi canım ya .seni çalıştırıp paranla kredi ödüyorsunuz ve aldığı motoro satıp parasını kardeşine senin rızan olmadan yolluyor çok yanlış şeyler yapıyor aslında .senin çocuğun hiç mi büyümücek hiç mi okula gitmicek ,geride ona birşey kalmıcak mı bilmiyorum çocuğun rızkını özellikle zevkine sigarasına ,motoruna vermesi bence sağlıklı değil .
nasıl düzelir hiç bilemiyorum çalışan eşler daha iyi biliir bakalım inşallah düzelir canım .hem çalış hem de eline avucuna değmesin ben olsam senden daha kızgın olurdum .

evlenmek İSTEMİYORUM artık....!!

Canım bence evlilikden korkmaa eşin olacak insanın ailesinden kork seçimini ona göre yap ailesini iyi analiz et derim
3. şahıslar evliliğe karıştığı an o evlilikden çıkıyor..

Nacizane fikrim..

evi hep sen mi çekip çeviriyorsun?
faturalar kredi düzenli ödemeler vs?
bir de kredi borcun daha çok var mı?

tüm bunlara evet demezsin umarım çünkü biz kadınlar tüm sorumluluğu üstümüze alıyoruz adamlar da mağara adamına dönüşüyor işe git yemek ye uyu yat kalk iç gez harca
evde biri sürekli dengeleri düzende tutuyor zaten

ben bu işten korkmaya başladım;
erkekler sözde evi kadının üstüne yapıp krediyi ona çektiriyor borcunu kadına ödetiyor kadın korkuyor gık diyemiyor ama boşanılacak olsa evlendikten sonra alınan mallar ortak oluyor adam yarısını alıp gidiyor

bir bilen varsa söylesin lütfen: evlendikten sonra krediyi kim çektiyse tüm yükümlülük onda mı? ödenmezse eşlerin 2sinin de yükümlülüğü var mı?

Bizde kredi ödüyoruz ve benimde maaşımdan kesiliyor. Ama eşimin maaşı düzensiz ,ne zaman yatacağı belli değil.
Benim eşiminde para konusunda sorumsuzlukları oldu eski konularıma bakarsanız görebilirsiniz. Ama bu derece değil tabiki.
Bende kesin tavrını koy ne demek sen çalışacaksın kaynın yiyecek. Yok öyle yağma valla , herkez baksın başının çaresine.
Borç derler onu bile vermezler. Sakın vermesine müsade etme. Sonuna kadar diret derim. Çalışmak borç ödemek nedir çok iyi biliyorum bende.

offf ya bu nasıl bi duyarsızlık. yerinizde olsam çalışmam bırakın haciz gelsin. eşinizin umrunda değilse sizin de umrunuzda olmasın

Canım sen de bir bahane bul, de ki annem rahatsızlanmış veya kirasını ödeyemiyor veya bocu varmış vesaire vesaire..

Önümüzdeki 6 ay boyunca maaşını annene yolla,tabi paralar bu müddet zarfında bir yerde birikecek..

Eşin de senin desteğin olmadan ev geçindirmenin ne demek olduğunu anlayınca gözünün çayırı açılır..

Ne demek kardeşi araba alsın diye motosiklet parasını göndermek ya...

Nasıl bi sorumsuz kafa bu erkeklerdeki nasıl bir çocuk beyni?

Zaten bileziklerin bozdurulması lafı bile yerimden zıplamama sebep, "al ben yemedim sen ye" dermiş gibi bir de kardeşine gidecek!

Nasıl sinirlendim nasıl öfkelendim yaa!

yok artık ya bu kaçıncı konu erkeklere neler oluyor çoğunluğu asalak olup çıktı bide ailelerine para yediriyorlar hay allahım yaa sakın verdirme o motorun parasını o kavga çıkartırsa sende çıkart senin hakkın bileziklernimş zaten of of yazık ya

Eşinin parası eşine fazla gelmiş belli ki canım,sağa sola para saçacak yer arıyor..

Sen onun üstünden maddi desteğini kes de bak ona buna araba,motosiklet parası bulabiliyor mu..

oh ne ala memleket ne güzel iş. ben senin yerinde olsam neler yapmazdım. bu ne terbiyesizlik sakın izin verme koy tavrını cnm

kesinlikle o parayı vermesine izin verme canım,madem senin altınlarınla alındı o motor satılınca da yerine senin altınların alınmalı.sakın izin vermeee.

Ben olsam motoru sattırır aldığı bilezikleri geri alırdım... böle hayat geçmez bak söliyim sana...

su hayatta en nefret ettıgım sey haksızlıkverme demem nedemek o sızın hakkınız vermıcektınız ahhhhhhhhh benım anacımda cok cektı kaynından eltısınde beyfendı ısyerı acıcak abısınde para ıstıyo babam cıkarıp annemın altınlarını bılezıklerını verıyo amcam ıckı yuzunde batırıyo hacız davasından babamdan para ıstıyo akılsız babam hop evımızı satıyo sonucmu yuvaları yıkıldı sebep bıtek amcam degıl bıcok seyın bırlesımı tabıkıde 18senedır felan ayrılar babam tek basına kaldı amcam bıgunden bıgune halını hatırını soryormu acaba?babam sımdı hepsıne dusman anladı ne halt olduklarını cok pısman ama cok gec kaldı son pişmanlık fayda etmıyor.boyle tıpler tam kan emici anneme bır suru borcları var kaynının ama akıllarına bıle getırmıyolar hal bole olunca hıc bır ıslerı yolunda gıtmıyor ama farkında degıller.vermeyın musade etmeyın sakın sızı kullanmalarına çok kızarım bole yıyıcı tı nefretlık ınsanlar

canım bence kesinlikle verme parayı sen taviz verdikçe bu böyle devam edip gidecek erkek milletinin doğası yüz verdikçe astarını istiyorlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…