boğuluyorum!

evlenirlerse bence nişanlısının hayatı zindan olacak :):) hergün sedef aşağı sedef yukarı..

kayınvalidenize katılıyorum en fenası amanede,beni ilerde döver bile demiş ya.valla çok fenasın.eminim abartıyosundur sedef mevzusunu da.ben de nişanlımın kızlarla çok samimi olmasını istemem ama yanaktan öpmesinde ne var allahaşkına.insan yengesiyle tokalaşırmıymış ya,kardeşi o onun.sarılır öper.
valla sedefin yerinde olsam asıl ben kızardım sana yıllardır alıştıkları abla kardeş ilişkisini bozuyosun diye.sizde nasıldır bilmiyorum ama bizde kardeşin karısı kardeştir.genç nesilsiniz ya,desem eski devirde kalmışsınız diye o da değil. kadınlarda kıskançlık çok kötü.bi de benim dediğim olmadı sedefin dediği oldu ne demek anlamadım.nişanlın kukla sanki bir ipi sedefte biri sende sanki.bence yazık çocuğa.

Bugün bu konu hakkında gelen kötü içeriğin haddi hesabı yok. Konuyu geyiğe çevirmek için epey çaba harcanmış. İlk mesajdakji sorun hakkında yeni bir fikriniz yoksa burayı msn ortamına çevirmeyin isterseniz.

Bu arada sayın konu sahibi okurken gerçekten fenalık geçirdim. Eski konularınızı incelemedim. Zaten sitemizde eski konuları araştırıp aralardan cımbızla mesaj alıp başka konulara ekleyen yeterince üyemiz var. Ama bu konuyla bile oldukça fikir sahibi oldum. Buradaki birçok arkadaşa katılıyorum. Davul bile dengi dengine demişler. Kendiniz ile bu kadar farklı kafa yapısında biri ile mutlu olmanız zor görünüyor. Bugün sizden özürler dileyen, yalan da olsa gönlünüze hoş kelimeler kuran nişanlınız kocanız olduğunda senden önce sedef vardı hayatımızda, sen haddini bil kız ne yapıyor ki diyecek. Sonra dönülmesi çok daha zor bir yola gireceksiniz. Sedef bu atsanız atılmaz satsanız satılmaz. Bütün ailenin nedense oldukça sempatisini kazanmış birisi. Siz onu yerinden edemezsiniz gibi geliyor. Nişanlınız da bunun farkında ama şu anda hani kaba bir tabirle suyunuza gidiyor gibi diyebilirim. Tabi Allah ben ve benim gibi düşünenleri utandırsın da siz evlenip çok mutlu olun. Ama bu işin eğrisini doğrusunu iyi tartın. Nişanlılık ayrı evlilik çok ayrı...

sana katılmıyorum arkadaşım bence normal birşey değil ve hiçbir kan bağı yokki aralarında nasıl kardeş oluyorlar o zaman eltiyle eltide kardeş oluyorlar. benim eşimede eltim böyle davransa bir daha o eltinin olduğu ortama ne eşimi gönderirim ne kendim giderim. bu normal değil herkes kendi kocasıyla ilgilensin samimi olsun canım cicim desin onunla uyusun. sedef denen kız bilmiyorum artık kalbini Allah bilir art niyetle mi yapıyor bunları ama eğer öyle bir şey değilse bile kesinlikle amaneyi dışlamak bütün ilgiyi üstünde toplamak için yapıyor bunları. tamam hadi kayınbaba kayınvalideyi elinde tutmak istiyor onu anlarımda kayınlarına bunları yapması hemde nişanlıları ve eşlerinin yanında, çok ahlaksızca bence.

Son düzenleme:
son kararın nedir en son ayrılacağına dair konuşma yapacaktın , yaptın mı.. önceki konularını okumadım , abartmadığından eminmisin bazen insan kafasında, aslında var olandan daha fazlasını kurar kötü niyet yoksada var olduğuna inandırır. kendini çok yıpratmışsın ve yıpratıyorsun, nişanlını da öyle. onun yapabileceği bişey yok.

birde kabul et ki sedefi kıskanıyorsun yani nişanlından kıskanmanı geçtim ailede çok kabul görmüş olması ve ailenin seninle ilgili olumsuz söylemleri sedefi hedefin haline getirmiş. ve belli ki sen bunlara alışamayacaksın, nişanlında sende pembe gözlüklerdesiniz o senin alışacağını umuyor sende sedefle görüşmeyeceğini.

Nişanlınız evlenmeden önce eltiniz ile ilgili bir takım itiraflarda bulunuyorsa; bu ,evlendikten sonra öğreneceklerinize sizi hazırlama kaygısı olabilir mi?
Anlatılanlar buz dağının görünen kısmı ise evlendikten sonra zorlanırsınız.Bence bir süre hiç bir şey olmamış gibi davranıp çok iyi gözlem yapın.Gerçekler siz ilgisiz kalınca ortaya çıkabilir.

valla ilk mesaji okudum gerisini takip eemdim coook uzundu..
ama bisey yazmadan edemice..
herkes mesafesini bilmeli ne oyle yenge dahi olsa opmek sarilmak bilmeme ne
nisanli rahatsiz oluyosa yapmiceksin kardesim..
ayni sey kadin icinde gecrli..
ben boyle konularda cok hassasim..
vicik vicik ne olyleee
hem bide hic hosuma gitmedi cok fena yuzgoz olmussunuz bunun gerisde gelir ben soyliyim...

Arkadasim sedef'i cok kafana takma :) kiskanmana ne hacet, nisanlin senden oncesinde taniyormus sedefi, senden once onu tercih edebilirdi evlilik icin.. etmemis demek ki ilgilenmiyor.. arkadas olarak goruyor demek ki.. siz degil nisanliniz bogulacak seviyeye gelmis .. sedef'inde ne hissettiginin pek bir onemi yok.. nisanlinizi begensede cok gec, begenmeyip arkadas gibi gorsede cok gec.. her halukarda gec kalmis bir kiz sedef.. :) zavalli bir tip bence .. ama siz kendinizi boyle alcaltip, nisanlinizin gozunden dusmeye devam ederseniz, sedeften beter olursunuz soyliyim.. sedef'e de burdan sesleniyorum cik kiz aradan parazit yapma..

anam sedefi ne duruma koydun sen kız zaten bunun eltisi kocası var

ağzın bal tutsun,bence de öyle,amanede bak arkadaşım sen başkasın o başka. demekki kız tatlıdilli, güleryüzlü...saygısız olsa mümkünatı varmı bir kayınvalide gelinini sevsin?en çok kayınvalide kayınpeder ve nişanlın konuşurdu hakkında kızın bir art niyeti kötü tavrı olsa...ama sen çekemiyosun bariz ortada yani.ve nişanlın da farkediyo bu durumu bence.kendini zavallı,kıskanan kız konumuna düşürme... sen de nişanlının ailesine çok iyi davran seni de onun kadar severler o zaman,böylece sedef konusunda saplantı yapmassın.

Son düzenleme:
Ay Allah'ım yine mi sedef yaa

Yazınıza başlarken Allah rızası için yargılamayın demişsin... Allah rızası için dediğin için buraya kalp kıran şeyler yazmayacağım(yoksa fenalık geldi gerçekten).

bu arada şu maviyle yazılmış yeri nişanlım bana söyleyecekki bak ben ona ne yapıyorum...ne kadar sinirlenirsen sinirlen seviye korunmalı...
kırmızıyla yazdığım yere dikkat bi de...amanede eminim bunları okurken bile kendi haklılığından şüphe etmeyeceksin ama lütfen tekrar tekrar oku ki biraz anla neler yaptığını. hem zorla öptürmüyosun çocuğa yengesini,hem beraber karar verdik diyosun sonra faceinden silmişsin(ki bence hiç hakkın yok) sonra tekrar ekliyosun...bunlar istikrarsız hareketler. ve evlenecek olgunluğa gelmediğinin göstergesi, eğer bu kafayla evlenirsen başka başka dertlerini okursam burda şaşırmam.

Sedef yengeymis , yeni gorendim..

arkadasim haksizsin o zaman sedef yenge yahu.. aile olmuslar artik nolcak elini verse , nolcak yanagindan opse.. senin isin zor nisanlini degistirmeye calismaktan vazgec, kiskancligini yenmeye calis..empati yapmayi dene .. yarin bir gun kendi kizkardesinin esiyle, sadece uzaktan selamlasirsin,saka yapmazsin, konusmazsin.. nemrut, soguk, sevimsiz, aile baglari zayif biri olarak anilirsin.. nisanlindan aynen boyle hareket etmesini istiyorsun.. hakkin yok buna..

sedef'cim az onceki postumda saydirmistim sana, kusura bakma , haberim yoktu anacim..

Son düzenleme:

amanedecim bunlar 3 ayrı konundan 3 yazı.şimdi hadi sen söyle bakalım kıskanıyo olabilirsin(!) diyenler haksızmı?

Sizin sedefi kıskanma olasılığınızı bir kenara bırakalım, bu sedef anladığım kadarıyla çok rahat ve daha önemlisi akıllı biri. Yaptığı şeyler ona o kadar normal geliyor ki kimsenin gözüne batmıyor. Yapacağını sakince yapıp kenara çekiliyor gayet normal hayatını devam ettiriyor. Size de sinirlenerek böyle konu üstüne konu açmak düşüyor. Bence siz de biraz sakin ve akıllıca davranın, faceden silmeniz, yanağından öptürmemeniz sizi çok kıskanç biri gibi göstermiş insanların gözünde. Benim merak ettiğim şey olay madem ki bu kadar ciddi, nişanlınıza biraz durumu anlaması açısından empati yaptırsaydınız. Mesela sedef nişanlınıza nasıl davranıyorsa sen de kaynına öyle davran bakalım rahatsız olacaklarmı? Bir tepkileri mi olacak yoksa aynı sedef gibi umursamayacaklar mı? O zaman aile yapılarıyla ilgili yeni şeyler de öğrenmiş olursunuz.

Sedefi hiç görmedik ama sayende çok iyi tanıyoruz artık,kk ailesinden biri oldu..arkadaşım ben bu evliliğin uzun süreceğini düşümüyorum,daha nişanlıyken bunca sorun ortaya çıkıyorsa evlenince kim bilir neler olcak..şimdi mutsuzsun o zaman iki katı mutsuz olacaksın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…