• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bol aksiyonlu kaynana konusu isteyen buyursun.

Anne cocugunu en iyi taniyan o yüzden onun icin en dogrusunu yapandir. Cok sinir oldum ya ben olsam orda keserim sohbeti muhabbeti. Esinde hic muhattap olma demis zten. Tipis tipis o gelecek özür dilicek.

Aaaa alırım bir dal :KK70: simdi okuyorum.

Edit : okudum. Benim kv geldi aklima cok gerildim yine imalı imalı laf sokmalari.

Halam kvye Ayşe hanim begonfilin kızda size benziyor dedi.
Benim kv : Ben bunun neyiyim ki ? Bu benim neyimki bana benziyecek dedi. O siradada bir mevlüt yerin de yemekteyiz kalabalik bir ortam ama herkes benim akrabam. Sen nesisin bu cocugun dedim ? Bilmeyin ki neyiyin dedi. Bilmiyosan bil ögren öyle konus bundan sonra dedim ortam buz ama hala sinirimi atamadim. Artik ben mi rezil oldum o mu rezil oldu kestiremiyorum ama Allahindan bulsun be bunlar.

Ayricaaaa idrak sen napiyosun aile apartmaninda soktayim :skandal:

Evliliğin ilk iki yılı başka bir semtte oturdum. Oğlum iki yaşına gelince biraz da hareketli ve zor bir çocuk olduğu için kalabalık ailede kuzenlerle bir arada büyür, iyi olur onun için dedim. Benim ailem de çok uzakta çünkü. Taşındığım için pişman olmadım. Oğlum en azından daha iyi bir muhitte bahçeli bir apartmanda yaşıyor. Oğlum için böylesinin iyi olacağını düşündüm ama kendimi unuttum tabi :)

Ben sakin ve sabırlı bir insan evladıyım aslında ama nasıl oldu da bu kadar çileden çıktım ben de anlamadım.

Toplumun kanatan yarası şişko çocuk süper çocuk

Kendisi nasıl ekmek börek hamırişi istediğine göre kiloludur.
Bence kvye bi randevu al kontrole gitsin kolestrol vitaminler bakılsın eminim vitaminler yerde koleatrol tavan çıkar hep kilodan bunlar vitaminsiz besleniyosun et lazım sebze lazım diye söylersin
Iki yıl önce ölümden döndü organ nakli ile hayata tutundu. Ki ona defalarca bak bu senin ikinci şansın bırak insanlarla uğraşmayı kendinle ilgilen dedim ama kadın on kere de ölümden dönse, sorunla besleniyor.

Tam cinnet getirme noktası.Öncelikle tebrik ederim bu kadar sakin kalabildiğiniz için.Tepkiniz bence çok sakince.Annelige laf etmek (şiddet ve hakaret yoksa annede) kimsenin haddi degil.Hele ki bu denli ileri gitmek...Siz çizginizi bozmayıp alttan almışsınız.Ama anlayan kim tepenize cikmislar.Muhatapların laf anlamayan,anlatmaya değmeyecek,kibarlıktan anlamayan,sabit fikirli,ben herseyi bilirim modunda,şişko çocuk eşittir sağlıklı çocuk gibi hastalıklı bir düşünceye sahip insanlar.Ennn güzeli mesafeyi koymak muhatap olmamak.

Biz ne zaman cahildir alttan alayım modundan çıkıp gerektiği yerde cevabımı verip cahilliğini alayım biseyler öğrensin moduna geçersek o zaman bu kv konuları biraz azalir...
Iyi etmişsin Idrakyollariiltihabi Idrakyollariiltihabi özür dilemese bile o konuşmaya yanaşmadan sen yanaşma, biraz biseyler öğrensin

Çok değişik bir kadın ya. Benim sakinliğim biraz da onun normal olmadığını düşünmemle alakalı. Ki eşim de "annem normal değil" diye teyit eder. Asla gitmez psikoloğa zira ona göre deli doktoru o. Kendisi deli değil. İnanılmaz dengesizdir, bazen çok iyi çok yardımseverken bir anda içinden canavar çıkıyor. Geçen hafta buzdolabının üzerine örtü ört diye tutturdu :) istemediğimi söylesem de, beğenmediğimi belirtsem de belli aralıklarla adeta bir şuursuz gibi tekrar ediyor aynı cümleyi. Mesela böyle şeylere asla takılmıyor tepki vermiyorum. Ancak oğluna acıyorum demek çok ayrı bir mevzu. Düşündükçe öfkem tazeleniyor.

Oğlum doğduğundan beri bunu yaşıyorum esasında. Doğumdan bir gün sonra oğlumda sarılık çok yüksek seviyeye ulaşmıştı ve bir gece hastanede kaldım. Fototerapi aldı. Sebebi abo uyuşmazlığı. Beklenen bir durumdu ama çok hızlı oldu. Kayınvalidemin yaptığı ilk yorum "sen nasıl annesin de fark etmedin" oldu. Uzun uzun anlatmıştım o zaman abo uyuşmazlığını ama ne fayda. Duvara konuşuyordum. Sonrasında vazgeçtim zaten laf anlatmaktan. Ufak tefek akıl vermelere, müdahale etmesine ses etmiyordum ama bu sefer epey aştı sınırı.

ya konunuzu okudum çok gereksiz bazen büyüklerin bu laflari, bide kadin yani bunlari diyen

sarılık konusunda fark edemeyebilirsiniz de, cocuk doktoru musunuz ya da on tane cocuk mu buyuttunuz. elbette eksiklerimiz yanlislarimiz olacak ama kimse evladi kotu olsun diye yapmaz ki yaşayarak öğreniyoruz. onun tirnagi kalksa sizin etiniz kopar icinizde

bence konusmayin, ben konularinizi biliyorum az cok. oglunuz icin cirpiniyosunuz ne yapabilirim diye her anne gibi. uzaktan ahkam kesmek kolay herseye, sizin yetemediginiz yerde oglu yetecek o zaman. siz oglunuzu baba evinden ceyiz olarak mi getirdiniz. ceksjn kenara kendi oglunu, oglum idrak yoruluyo yardim et, ediyosan daha cok et çocuk da idrak da rahatlasin desin.

bu kadinlar da dogurup buyutmemis gibi ne kadar rahat ahkam kesiyo deliriyorum ya

Milana görüyorsun sen buradan. Ben bu kadar çabalarken oğlum için, böyle yorumları artık kaldıramıyorum yahu. Bir de kalkmış ama "hiperaktivite diye tutturmuşsun bu çocuğun hiçbir şeyi yok Sizin yüzünüzden böyle oldu bu çocuk" diyor. Yani hırçınlığı hiperaktivitesinin sebebi benmişim.
Zor cocugu olan annelerin kaderi maalesef bu tur elestiriler duymak. Benim bebegim de düzen delisi. Her yerde uyumaz. Herkese gitmez. Yerinde durmaz cok hareketli. Tabi bunun sebebi benim. Beceremedim cocuk yapmayı. Esimin ailesi dahil arkadaslarimdan da duyuyorum. Esimden bile duyuyorum. Ki o cocugumuzun durumuna en yakindan sahit olan kişi ama toplumumuzda huy olmus bu. Cocugun her goze batan davranisindan anneyi sorumlu tutmak. Ne de olsa o cocuk bir insan evladi degil, kendi karakteri yok. Her cocuk farkli farkli degil. Hepsi tek tip ama biz bozuyoruz ayarlarini. Asıl cahil biziz!

ya konunuzu okudum çok gereksiz bazen büyüklerin bu laflari, bide kadin yani bunlari diyen

sarılık konusunda fark edemeyebilirsiniz de, cocuk doktoru musunuz ya da on tane cocuk mu buyuttunuz. elbette eksiklerimiz yanlislarimiz olacak ama kimse evladi kotu olsun diye yapmaz ki yaşayarak öğreniyoruz. onun tirnagi kalksa sizin etiniz kopar icinizde

bence konusmayin, ben konularinizi biliyorum az cok. oglunuz icin cirpiniyosunuz ne yapabilirim diye her anne gibi. uzaktan ahkam kesmek kolay herseye, sizin yetemediginiz yerde oglu yetecek o zaman. siz oglunuzu baba evinden ceyiz olarak mi getirdiniz. ceksjn kenara kendi oglunu, oglum idrak yoruluyo yardim et, ediyosan daha cok et çocuk da idrak da rahatlasin desin.

bu kadinlar da dogurup buyutmemis gibi ne kadar rahat ahkam kesiyo deliriyorum ya

Aaa oğluna der mi öyle şey. Pipili onun oğlu yardım falan ne münasebet :)

Geçtiğimiz aya kadar oğluma bakıp "annen mi kızdı sana döverim ben onu" diyordu mesela. Şaka yapıyormuş sözde. Güzelce izah ettim "anne oğlan artık üç yaşında her şeyi anlıyor, idrak ediyor. Böyle konuşup çocuğun gözünde benim otoritemi sarsma" dedim. Onuncu tekrardan sonra söylemeyi bıraktı. Hani bir şeyi anlayıp kabul etmesi neredeyse imkansız.

Hiperaktivite şüphesi var diyorum doktor saçmalamış hiçbir şeyi yok diyor. Siz hırçın yaptınız bu çocuğu diyor. Ben kendime kızıyorum hala. Sonuçta bu kadın değişmeyecek. Niye yok yere kavga edip kendimi o duruma düşürdüm ki.

Ooof of şu susmayanlar ..
Ağızlarınu büzüceksin ..
Ben en başından beri kimseye taviz vermiyorum ama susmuyorlar ..
4500 çocuğum doğdu ben 6 kilo doğurdum dediler önemli olan kilo değil sağlık dedim ..
Çoçuğuma asla meyveli yoğurt hazır gıda vermiyorum organik kendim yapıyorum.
Ispanağı bile bahcemde yetiştiriyorum ..
Ben biraz abartıyorum bu durumu ..
Aman çaya ekmaaak doğra yedir diyorlar ..
Neymiş ben bakamıyormuşum ..
Neymiş bu çocuk dandik şeyler yiyormuş.
Ver şekerli suyu nasıl rahatlıcak çoçuk demeleri yokmu hele ..
Birgün birinin üstüne atlayıp kafasını ısırıcam ..

Zor cocugu olan annelerin kaderi maalesef bu tur elestiriler duymak. Benim bebegim de düzen delisi. Her yerde uyumaz. Herkese gitmez. Yerinde durmaz cok hareketli. Tabi bunun sebebi benim. Beceremedim cocuk yapmayı. Esimin ailesi dahil arkadaslarimdan bile duyuyorum. Esimden bile duyuyorum. Ki o cocugumuzun durumuna en yakindan sahit olan ama toplumumuzda huy olmus bu. Cocugun her goze batan dabranisindan anneyi sorumlu tutmak. Ne de olsa o cocuk bir insan evladi degil, kendi karakteri yok. Her cocuk farkli farkli degil. Hepsi tek tip ama biz bozuyoruz ayarlarini. Asıl cahil biziz!

Kesinlikle haklısınız bu konuda. Otizm tanısı almış bir çocuğun annesine "o kadar şımartırsa her şey olur çocukta tabi" diyen tipler gördüm. Elbette mükemmel değilim bir anne olarak ki olmak zorunda da değilim. Beni çileden çıkaran, ben bu kadar çabalayıp yorulurken destek olmak yerine hala suçlayıcı konuşmalar yapılması. Bne sabaha kadar oğlumun başında nöbet tutup ateşini düşürmeye çabalarken "sen hasta ettin çocuğu" denilmesine tahammül edemiyorum. "doğru düzgün bak hasta olmasın O zaman" ne demek yahu. Fanusa mı koyayım çocuğu, mikropları havada mı yakalayayım ne yapayım.

Kesinlikle haklısınız bu konuda. Otizm tanısı almış bir çocuğun annesine "o kadar şımartırsa her şey olur çocukta tabi" diyen tipler gördüm. Elbette mükemmel değilim bir anne olarak ki olmak zorunda da değilim. Beni çileden çıkaran, ben bu kadar çabalayıp yorulurken destek olmak yerine hala suçlayıcı konuşmalar yapılması. Bne sabaha kadar oğlumun başında nöbet tutup ateşini düşürmeye çabalarken "sen hasta ettin çocuğu" denilmesine tahammül edemiyorum. "doğru düzgün bak hasta olmasın O zaman" ne demek yahu. Fanusa mı koyayım çocuğu, mikropları havada mı yakalayayım ne yapayım.
Cevabını vermekle çok iyi yapmışsın. Eşin aranızdaki mevzulara karısmıyorsa bir daha bu tarz konusmaların gececegi bir ortam yaratmazsan kafan daha rahat eder. Zira anlattigin tarzda insanlar ne dersen de bir süre sonra başa sarıyor.. Sanki o kadar lafı duvara saymışsın. Benim ne eşime ne de ailesine cevap verme lüksüm yok ama mesafeli durarak bu tarz yorumları bertaraf ediyorum. Aksi takdirde yorumu bırakıp cocugu alacak kendileri bakacak, o raddede zor insanlar.

Ben biraz daha umursamaz olman gerektiğini düşünüyorum... senin hakkında yapılan kötü eleştirileri duymazdan gel... cahille tartışman en büyük hatan bana göre...

Mümkünse taşının, mümkün değilse orta yolu bul, sonrasında beğenmediğin eleştirileri duyma... yani senin için kötü anne deseler ne, muhteşem deseler ne??

Tam olarak böyle düşünüyor ve buna göre hareket ediyordum ben de. Hatta bu yüzden duyarsız, umursamaz yaftaları duydum bolca :) zannediyorum bir çeşit patlama yaşadım bugün. Normalde çok dikkate almıyorum hatta bugün kendisi olay anını anlatırken :) "beni götüyle dinliyor hep" diyordu telefonda. Genel halim sakin ve eleştirilere karşı duyarsız. Lakin üç gündür adeta beni çileden çıkarmaya yemin etmiş gibi susmadı kendisi. İmalar, laf sokma halleri, eleştiriler. Bugünkü son söylediği sabrımı taşırdı. Sabaha kadar hastalık nöbeti tutup uykusuz kalınca da salim akılla hareket edemedim en nihayetinde.

Aaa oğluna der mi öyle şey. Pipili onun oğlu yardım falan ne münasebet :)

Geçtiğimiz aya kadar oğluma bakıp "annen mi kızdı sana döverim ben onu" diyordu mesela. Şaka yapıyormuş sözde. Güzelce izah ettim "anne oğlan artık üç yaşında her şeyi anlıyor, idrak ediyor. Böyle konuşup çocuğun gözünde benim otoritemi sarsma" dedim. Onuncu tekrardan sonra söylemeyi bıraktı. Hani bir şeyi anlayıp kabul etmesi neredeyse imkansız.

Hiperaktivite şüphesi var diyorum doktor saçmalamış hiçbir şeyi yok diyor. Siz hırçın yaptınız bu çocuğu diyor. Ben kendime kızıyorum hala. Sonuçta bu kadın değişmeyecek. Niye yok yere kavga edip kendimi o duruma düşürdüm ki.

bence dogru olani yapmissiniz

benim annem cahiller diye alttan alip gecistirirdi, ben annemi gucsuz ezik beceriksiz bildim belli bi yasa kadar.

oglunuz dediginiz gibi kucuk degil, siz de olgun akli basinda örnek bi insansiniz. oglunuz bisey yanlis oldugunda karsisinda durmayi sizden ogrenicek, o soz yanlissa yanlis diceksiniz elbette. o da kendisine ya da baska bi durumda yapilan yanlisi dile getirip duzeltmek isteyecek bi erdeme sahip olacak.

zaten onlarin kiymetli pipili ogullari yuzunden bu kadar yipranip yoruluyoruz. geneli bi isin ucundan tutmayip akil vermeyi yardimdan saydigi icin yari cinnetli geziyoruz bazi donemlerde

ses cikarmiyosunuz diye de azitiyolar. yarin obur gun esiniz de dediginiz gibi rahatsiz olacak konusmuyosunuz diye. ama erkekler rahat ettirilmeli diye bisey yok, rahatsiz oluyosa dengeyi o kuracak. anasina sus demeyi bilecek, bu dunyaya o deli, bu yasli, o kaynata, bu gorumce diye herkesi topyekun cekmeye gelmiyoruz bence

Cevabını vermekle çok iyi yapmışsın. Eşin aranızdaki mevzulara karısmıyorsa bir daha bu tarz konusmaların gececegi bir ortam yaratmazsan kafan daha rahat eder. Zira anlattigin tarzda insanlar ne dersen de bir süre sonra başa sarıyor.. Sanki o kadar lafı duvara saymışsın. Benim ne eşime ne de ailesine cevap verme lüksüm yok ama mesafeli durarak bu tarz yorumları bertaraf ediyorum. Aksi takdirde yorumu bırakıp cocugu alacak kendileri bakacak, o raddede zor insanlar.

Eşim genelde tarafsızdır yorum yapmaz. Benim annem cahil ve zor bir insandır alttan almaya çalış yapamıyorsan mesafe koy der. Dört yıldır hiç tartışmadığımı, sakin kaldığımı bildiği için esasında onu üzecek bir durum yaşanmış olsa da haklısın gidip gelme alakanı kes bir süre bne arkandayım dedi.

Ancak epmati yaptığımda, ben asla eşimin anneme bağırmaısnı istemezdim. Çok üzülürdüm bu duruma. Keşke yaşanmasaydı bu durum ama oldu işte.

Çok değişik bir kadın ya. Benim sakinliğim biraz da onun normal olmadığını düşünmemle alakalı. Ki eşim de "annem normal değil" diye teyit eder. Asla gitmez psikoloğa zira ona göre deli doktoru o. Kendisi deli değil. İnanılmaz dengesizdir, bazen çok iyi çok yardımseverken bir anda içinden canavar çıkıyor. Geçen hafta buzdolabının üzerine örtü ört diye tutturdu :) istemediğimi söylesem de, beğenmediğimi belirtsem de belli aralıklarla adeta bir şuursuz gibi tekrar ediyor aynı cümleyi. Mesela böyle şeylere asla takılmıyor tepki vermiyorum. Ancak oğluna acıyorum demek çok ayrı bir mevzu. Düşündükçe öfkem tazeleniyor.
herkese anlayacağı dilden konuşmak bence en güzeli, alttan almak, sakin kalmak zorunda değilsin ki, neden onun için sinir stres yapasın... boşver erken yaşlanmaya gerek yok başkaları yüzünden:)

bence dogru olani yapmissiniz

benim annem cahiller diye alttan alip gecistirirdi, ben annemi gucsuz ezik beceriksiz bildim belli bi yasa kadar.

oglunuz dediginiz gibi kucuk degil, siz de olgun akli basinda örnek bi insansiniz. oglunuz bisey yanlis oldugunda karsisinda durmayi sizden ogrenicek, o soz yanlissa yanlis diceksiniz elbette. o da kendisine ya da baska bi durumda yapilan yanlisi dile getirip duzeltmek isteyecek bi erdeme sahip olacak.

zaten onlarin kiymetli pipili ogullari yuzunden bu kadar yipranip yoruluyoruz. geneli bi isin ucundan tutmayip akil vermeyi yardimdan saydigi icin yari cinnetli geziyoruz bazi donemlerde

ses cikarmiyosunuz diye de azitiyolar. yarin obur gun esiniz de dediginiz gibi rahatsiz olacak konusmuyosunuz diye. ama erkekler rahat ettirilmeli diye bisey yok, rahatsiz oluyosa dengeyi o kuracak. anasina sus demeyi bilecek, bu dunyaya o deli, bu yasli, o kaynata, bu gorumce diye herkesi topyekun cekmeye gelmiyoruz bence

İşte dengesiz konuşma konusunda benim ailem de bu kadar olmasa da biraz ayarsız olduğundan, eşim de çoğunlukla alttan aldığından ben onun adına üzüldüm biraz da. Kimse istemez annesi ile eşinin tartışmasını.

Yalnız kayınvalidem dünyanın en gurursuz insanı olduğu için, muhtemeldir ki iki gün sonra hiçbir şey olmamış gibi aynı şekilde davranmaya devam edecek. Deli gibi kavga edip on dakika sonra birlikte çay içiyorlar ailece. Ben çok geriliyorum kavgalı ortamlarda. Olabildiğince uzak duruyorum zaten de korkarım ona benziyorum. Lanet gelmesin niye kavga ettiysem.

Eşim genelde tarafsızdır yorum yapmaz. Benim annem cahil ve zor bir insandır alttan almaya çalış yapamıyorsan mesafe koy der. Dört yıldır hiç tartışmadığımı, sakin kaldığımı bildiği için esasında onu üzecek bir durum yaşanmış olsa da haklısın gidip gelme alakanı kes bir süre bne arkandayım dedi.

Ancak epmati yaptığımda, ben asla eşimin anneme bağırmaısnı istemezdim. Çok üzülürdüm bu duruma. Keşke yaşanmasaydı bu durum ama oldu işte.
Bu tartısmadan dolayı üzülduğünü, vicdan yaptığını sadece sen bil bence :)
Yoksa bir dahaki sefere boyle bir tartisma bile onları susturmaya yetmeyebilir. İyice yüz göz olunur.

Bu arada söylemeden edemeyeceğim. Bebeğim henüz yaşina girecek ve çok sıkı giydiririm. 1 kere bile hasta olmadı. Tabi hasta olanlara yanaştırmam. Dışaridan gelince sirkeli su ile ellerini silerim vs. Yine yemegi konusunda da hic hazır bisey yedirmem, hep organik ve saglikli ev yapimi besinler veririm. Her turlu bakimi konusunda cok titizim. Ben de bebegim icin isime ara verdim. Esimin ailesi tarafindan bu yuzden elestiriliyorum. Neymis efendim. Ver eline her seyi yesin. Cok kalin giydirme sicaga alismasin vs.

Diyecegim o ki. Sen cocugu sürekli 3 kat kalın polarla gezdirsen bile elestirirlerdi. Cocugunu ihmal edecek, onun giyimi, beslenmesi ile ilgilenmekten sıkılacak olsan işe ara vermezdin. Zira kimi arkadaslarim cocugun bakimindan bunaldiklari icin izin kullanmadan işe dönüyorlar ve rahat ettiklerini söylüyorlar.

Tepki vermekle iyi yapmışsınız, ben olsam görüşmem. Ama anneliğime laf ettiler derken siz de görümcenizin anneliğine laf etmişsiniz bakıcıya bıraktı diye.

Çok haklısınız yersiz bir örnek olmuş. Evveliyatı olduğu için o sinirle öyle bir örnek verdim. Kayınvalidem sıklıkla görümcenin oğlundan örnek verir. Kilosu, zenginliği, bakımı, bilmem kaç binlik oda takımı vs. Bunları dikkate almıyordum ama sanırım bilinçaltımda bu kıyaslama hali yer etmiş olmalı ki öfke patlamasında açığa çıktı. Lüzumsuz bir örnekti o an için.
Normal şartlarda görümcem dahil hiç kimsenin özel hayatı ya da anneliği ile ilgili yorum yapmıyorum. Görümcem ile bir husumetim de yok zaten. İnatla söylediklerimi anlamak istemeyince ve de imaya devam edince, sırf zengin olduğu için her hususta mükemmel gördüğü kızını örnek vermek istedim sinirle sanırım.

Back
X