Bol bebiş topiği

sağol teyzesi
kaldırabiliyorsan bu kıloyu üzme kendini hareketsizlikten olabilir özlemin de dediği gibi. ilk aylarda almadığından belki böyle olmuştur. durur yada yavaşlayabilir canım. yediklerini yazmışsın bir aşırılık görmedim dikkat ediyorsun anladığım kadarıyla test sonuçların inşallah iyi çıkar herşeye takma kafanı canım sen çok pozitif bir insandın teselli ederdin herkesi bırakma kendini sakın olumsuzlukları at kafandan

Günaydın canım.
Kendi druma gitmedim bugün,aile hekimimdi bunu söyleyen.Hızlı kilo almak vücudun dengesini bozar dedi.Her ay kilo alsan normal ama 2 ayda 8kg çok fazla dedi.5.aya girinceye kadar kilo almadım hiç.2,5 ayda en fazla 5 almalıydın diyor.Ebe de dedi,aile hekimimde.1 haziranda kadın doğumcum da 6 kg aldım diyince çok aşırı hızlı gitmişsin demişti.1 hazirandan beri 2 kg daha almışım.Bugün yediklerimi yazıyorum kağıda.Akşam size de yazarım.Yorum yaparsınız nerde hata yapıyorum bilemedimki Günde 3 lt su içiyorum zaten.Özlem'in yöntemden gideceğim bugün.Salatalık alacağım biraz sonra.Arada ondan yersem ödem varsa onu da atarmış.:26:
Sende iyi bi gece geçirmişsin maşallah.İnşallah kolayca geçer son günlerinde doğumunda Ben daha hastane çantamı hazırlamadım.Listeyi netleştireyimde sen doğurmadan fikirlerini alayım.Peşpeşe gidecek hamişler doğuma.Sonra gelecek zamanınız olmaz belki.:26:

İdeal kilom 68 benim.68-70 arasındaydım hep.Hamile kaldığım ayda 70dim.8 kg almışım.Gören çok az kilo almışsın,bulantılarınmı var,iştahmı yok falan diyor.Az bol giyinsem hamilemisiniz diye şaşırıyorlar.Doğum yaptım sanıyor mağazalarda herkes.İnşallah testler iyi çıkar.
Olumsuzluk konusunda dipteyim bu aralar.Nefes alışım bile yavaşladı sanki.Kendimi bile teselli edecek halim yok.

Allah razı olsun ayşem.inşallah sizin son zamanlarınız çok daha kolay geçer.
inan hastane çantamı Kenan da daha erken hazırlamıştım.insan doğum zamanını bilince heralde agırdan mı alıyor nedir.
en son annem telefonda kızmıştı da ondan sonra hazırlamaya başlamıştım çantamı
sen yawaştan başlayabilirsin hazırlamaya. çünki hemen 1 günde hazır olmuyor.
özellikle bizimkiler.(ben 2 çanta yapıyorum da)
2 çanta olunca çok daha kolay oluyor.
senin çantan odanda kalıyor, bebişinkini bebek odasına veriyorsun.

canım sen benim yediklerimi görsen? aşırı değil. ama vücudum çok müsahit kilo almaya da vermeye de...
3-4 litre de su içiyorum...
1.78 boy ve ideal kilom senin gibi 69-70.
ilkinde 69 la hamile kalmışıtım. 21-22 kilo almıştım...
şimdi hamile kaldıgım kilo daha yüksekti.çünki hamile kaldıktan sonra sütten kestim kenanı.
emziriyordum...
ama bu boyda bir vücut kaldırıyor 20 kiloyu.
çok da şişko görünmüyorsun ama şişkinlikler başlayınca aa şişmişsin diyorlar tabii...
yanaklar eller ve ayaklar son ay şişiyor zaten.
doğumdan 1-2 hafta sonra kayboluyor.

doğumdan sonra bir süre gelemem sanıyorum evet.
çünki misafirlerim olucak.
annemle babam gelicekler.
ayrıca yusuf paşa da gelicek
ee bu durumda Ramazan a kadar çok sık ugrayamicam gibi görünüyor.
ama o günki şartlar da belli olmaz.belki bebişi anneme şutlarım yine buralara atarım kapağı

Günaydınlarr

bu topikte 2. bebek bekleyen ya da 2. bebeğe hamile arkadaşlar kimler?

Bizde niyetlenmek istiyoruz inşallah bakalım Rabbim verirse

2. bebekte ne kadar çalıştınız ve sonuç verdi bunu sorayım ?

Kilolu görünmek değil zaten sıkıntım.Bi sorun olmasında veririz bakalım kiloları elbet.Vücut tiplerimiz aynı hemen hemen.1,76 boyum var benimde.Kiloyu da çok göstermem,kemiklerim iri.

Yakın arkadaşım da hemşirelere bebek çantası vermeyin dedi.Başka bebeklerinkiyle karıştırabiliyorlarmış.Battaniyesine hastane çıkışını bohça yaparsam daha iyi olurmuş.Fazla olan eşyaları kaybedebiliyorlar dedi.Eşyaları az çok hazırladım.En azından hastaneye gidecek olanlar tam.Kendime 1 etek 2 de yedek alt alayım incelerden.Başka da bi eksiğimiz yok çok şükür.Islak mendil ve pamuk alacağım bi de.Bezlerimizde bugün gelir büyük ihtimal.Kafayı toplayıp liste yapabilirsem buraya yazarım ne koyduklarımı.Ona göre deneyimlilerin fikirlerini de almış olurum.

Günaydın herkese.
Çok güzel bir gün geçirmenizi diliyorum.
Bende senin çok güzel bir ömür geçirmeni diliyorum kardeşim...
Canım hiçcanını sıkma ablamda senin gibi oldu.6.veye 7.ayda bir kereden 5 kiloya yakın kilo aldı onunda doktoru ne yaptın sen demşti. spora başlarsan kilo alımın durur canım plates ve yürüyüş.
bende şimdiden başlamak istiyorum amabildiğin gibi ilkler düşünce bir anne olarak korkuyorsun
acaba bebişime bişey olurmu diye 4.ayımı bitireyim inş başlayacağım.
ayrıca doktor önlem amaclı gönderiyor senigit bakalım inş sorunsuz döneceksin...
Rabbim kilo alımını durdursun...
Ha birde şu var kilo alımı bazen yediklerinle alakalı olmuyor bünyenle alakalı olyor.
İnş önüne geçersin sen işini becern bi hatunsun MAŞAALLAH...
günaydın kızlar nasılsınız geçmiş akmış gitmiş. çok güzel şeyler var geçmişe dalıyorum şimdi tecrübelerinizden tavsiyelerinizden yaralanayım
Canım hoşgeldin.
Bebişin çok tatlı Maşaallah Allahım sağlıkla kucağınızza versin.
Bebişini hissediyormusun Melekcim.
Kaçıncı haftalarda hissettin?

Bu sefer iyi haberlerle geldim ( ayrica iyi bir doktora gitmenin ne demek oldugunu anladim yani) kizlar adetimin 11ci gunu ya folikulume bakti doktor ve hormon analizlerime folikulum normal cikti ama yinede catliyor mu diyeee bakicak yinede.... yani hersey normalmisssss cok sevindim dusunmekten kafamda kaya vardi sanki oh beeeeeeeeeeeeeeeeeeeee...

bu arada prolaktinim 18 cikmisti yaa doktor normal dedi ama yinede yarim hap prolaktinin azaltan hap verdi bazen cok azda fazla olsa dollenme olsa bile yapisamiyormus rahime ve bana folik asit ve b vitamini verdii bazen bunlar eksik oluncada yapisamiyormus rahime. kisaca doktorum dedi ki 3 - 4 aya hamile kalabilirsin dedi hatta buyuk ihtimalle bu ay kalacaksin dedi.... boyle ucuyorummm sevincten insallah bu aya hamis olucam bendeeee.... unutmayin dualarinizda beni bacilarim....

Kızlar yine benim size bir sorum var beni anlayın lütfennn
Şimdi doktor barsak düzenleyici verdi ya bana.
Ben onu kullnanınca vucudum bağımlı olacak diye endişeleniyorum.
ELEVİT bırakmayı düşünüyorum acaba yanlışmı yapıyorum.
Bi arkadaşta kalsyum ve başka ilaçlar kullanmaya başalamış elevitle birlikte ve sorunu çözülmüş.
Sizce o ilaçlara kadar Duphalacı düzenli kullansammı?

amin canım hepimzi sağlıkla kavuşalım inaşşalh.. ben daha hisstmiyorum canım ya gecen hafta sancı hissediyordum ama o da geçti şimdi. gündüz işyerimde işten güçten zaten nasıl geçiyor anlamıyorum eve gidince uzanıyorum bakıyorum varmı bir değğişiklik diye ama yok daha hissedemıyorum sabırsızlıkla beklıyorum

hadi inşaallah güzel haberler verirsn bu ay . Allah isyeten herkese sağlıklı evlatlar nasip etsin

canım benim şöyle yapsan hergün üst üste değil de gün aşırı içsen mesela. benim doktorum bana demir ilacını öyle yap dedi. beni de ishal yapıyor ya haftada 3-4 kez içmeye çalış dedi..

MAŞAALAH bacım ne güzel haberler verdinnnn...
İNŞAALLAH hamile haberinide verirsin bizeeeeeeeeeeeeeeeeee
Rabbim sevincine sevinç katsınnnnn...

Canım bende 2 gündür hissetmiyorum.Üzülüyorum acaba nasıl diye:18:
Geçen günlerde net hisseetiğim için beklemek zor geliyor.
Konuşunca tepki vermesini bekliyorum belkide çok şey bekliyorummmm
canım benim şöyle yapsan hergün üst üste değil de gün aşırı içsen mesela. benim doktorum bana demir ilacını öyle yap dedi. beni de ishal yapıyor ya haftada 3-4 kez içmeye çalış dedi..
ALLAH Senden razı olsun içimden geçti ama denemye korktım.
Okey dadlım doktora gidene kadar gün aşırı içeyim en iyisi
Gün aşırı deyince mazi aklıma geldi
Ne günlerdi yavvv ELHAMDÜLİLLAH MAŞAALLAH artık öyle değil...
Rabbim herkesi kurtarsın gün aşırılardan

Ne kadar güzel şeyler yazmışsın.Çok duygulandım.Zaten duygulanacak yer arıyorum
İnşallah bi sorun çıkmaz hormonlarda.Hayırlısıyla bi doğuraydım

Doktor ne kadar önemli değilmi?Geçmiş olsun şimdiden.İnşallah bu ay güzel haberlerle halayını çekeriz seninde.Dualarım seninle canım..
Doktorlar bazen patavatsızlık edebiliyorlar.Hem hamilelik gibi bi durumda hemde en hassas durumdayken söylenen herşey dağ görünür gözümüze.Maalesef drlar bunu hep göz ardı ediyorlar.Bana drum su toplaması var bebeğinin kafasında dedi.Bi anlık yanlış görmesinin bedelini hasta kaybetmekle ödedi.Doktoruma olan güvenim sarsıldı resmen.Dr değiştireceğim bu ay bende.

Canım drun ne verdiyse kullan.Ben 6 tane hap içtiğimi bilirim 1 günde.Elevit+kalsiyum+magnezyum+kaşıntı için 2 hap+omega3+demir hapı.Üzerine bir de losyon sürerdim kaşıntılarım için.İlaçlar dokunduğunda eczaneye sorabilirsin bende şöyle bi sorun oldu bunları nasıl kullanayım diye.Onlar yardımcı oluyorlar drlar gibi.Ben öyle yapmıştım.Eczacı vitaminleri beraber yutma dedi mesela.Dediğini yaptım.1 saat arayla içtim geçti bulantım.Elevit önemli bi vitamin.Doğuma kadar kullanılacakmış.Bağımlılık yapan bi ilaç vermez drlar.Hele de hamilelikte.Bebeğe de geçse bağımlılık nasıl düzeltilir durum düşünsene.Doktoruna fazla güvenmiyorsun sanırım sen.O yüzden kafan karışıyor.Bence başka bi dra geçiş yap.Arkadaşının bünyesi farklıdır o yüzden ona bakarak değiştirme haplarını.

İçimden geçenleri yazdım canım hakkatten seviyorum ben seni
tanışmayıda çok isterim sanal alemdede olsa gönlümde yeriniz var hepinizin...
Hakkaten Aişem tanışsakya bizzzz
İst gelen olursa inanın gelmeye tanışmaya can atarımmm
Evet dediğin gibi Aile hekimine güvenim birz sallantıda ama kçdoğumcuma hem seviyorum hem güveniyorum.
Ama gidemedim işte tembellik.
Yarın s.ocağında tahlillerimi yapayım ona göre giderim.
Bide gitmişken 16.haftamda gideyim diyorum cinsiyetinide öğreniriz....

Son düzenleme:
Kızlar ben gittim.İşlerim var sonrada arkadaşıma gideceğim biraz açılayım diyorummm karşı apartmana kadar gidip geleceğimmm
Allaha emanetsiniz öpüyorum sizleri...

canım ikinci bebeğin değildi yanılmıyorsam hissediyordum derken nasıl yani? tam olarak ne hissediyorsu n çok sanslısın ozamn .
doktor.: daha çok küçük kas hareketleri ve refleksleri henüz yeterince gelişmediğinden bebğin yaptığı hareketleri biz anlayamazmışız bu haftalarda 17 -18 den sonra anlaşılır diyor hissedilen bağırsak hareketleridir diyor. tabi bu kişiden kişiye değişir belki ben bulantılarım olmasa kusmasam hamile olduğumu anlayamam bir hareket hiisetmedim biraz sancım olmuştu geçenlerde kasıkta... sanırım idar yolu enfeksiyonu olmusum ondan kaynaklandı.

İnşallah canım.Birgün tanışırız hepimiz.
Her duygu karşılıklıdır.Sevgi olmasa aramızda saatlerce sohbet etmeyiz burada
İnşallah öğrenirsiniz cinsiyetinizi.Druna her sıkıntında gitmene gerek yok.Tlfda da sorabilirsin.Verdiğiniz ilaçlar şu sorunlar yaptı dersen şunu alma yada şu zaman al falan diye değiştirir dozlarını.Her sıkıntıda dra gitseydik ayda 200-250 tl dr parası verirdik.Maalesef devlet hastanesi drları daha az eğitim almış gibi hastalarıyla yeterince ilgilenmiyor.Biz de özele gitmek zorunda kalıyoruz.Eşimin rahatsızlığını 3 yıldır gittiği herhangi bir dr teşhis edebilirmiş.Bilgisizlikmi desek ilgisizlikmi bilmiyorum ama ameliyat safhasına gelinceye kadar hiç bir devlet hastane doktoru teşhis koyamadı.Teşhisi koyan sanki prof muydu?Yoo sadece girişte 50 tl ücret yatırdık.Allah imansızların eline düşürmesin.Mutfağımdan,alışverişimden kısarım ama drun iyi olması şart bu zamanda.Hepsinde aynı insaf yok maalesef.

Canımsın Allah senden de razı olsun. Benim doktorum ELEVİT için de dedi.. Çünkü elevit içinde de demir var o da seni ishal yapar dedi. haftada 3-4 kez içmeye çalış dedi. demiri öyle yapıyorum da eleviti içiyorum bazen unutuyorum gerçi de..

Kıyamam ya merak etme yakında çok çok hissedeceksin. geceleri coşuyor benim sıpa. ben yatınca başlıyor. uyuycaz artık doğru dur bakiim diyorum ama dinlemiyor.. Gece kıpır kıpır rahat tabi ortam ohhh sallantı yok.. uyur mu hiç :)

melekcim gaz gibi pıt pıt atışlar olmuyor mu? hareket ediyordur da sen gaz sanıyorsundur. ben senin haftalarında fark etmiştim daha doğrusu kızlar öyle dedi o gaz değil bebek dediler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…