Bol bebiş topiği

Tr de yapinca asi sonrasi hasta oluyordum. Aklimda acaba var korkuyorum iste. Son 1 ayda olcam. offff

beni hasta yapmadı.. bak burda da yazıyor. canlı aşı olmadığı için hasta yapmaz diyor.

Grip aşısı inkative virüs aşısı olduğundan yai canlı virüs içermediğinden gebelikte kullanımının herhangi bir sakıncası yoktur. İkibin hamile kadın üzerinde yapılan bir araştırmada aşının ne anne adayı ne de bebek üzerinde herhangi bir olumsuz etkisinin olmadığı gösterilmiştir. Benzer ancak daha az sayıda kadın üzerinde yapılan başka bir araştırma da aynı sonucu vermiştir.

Grip aşısı gebeliğin her döneminde güvenli olmakla birlikte, ilk trimesterda çok gerekli olmadıkça ilaç kullanımından kaçınma geleneği nedeni ile pekçok hekim aşıyı bu dönemin sonunda yaptırmayı uygun görmektedir. Yine ilk trimesterda düşük olma olasılığı fazla olduğundan bu dönem atlatıldıktan sonra aşının yapılması daha uygundur.

Aşı aynı zamanda emziren annelerde de güvenle yapılabilir.

Kimlere yapılmaz?
Grip aşısı, aşının içinde bulunan maddelere ve özellikle yumurtaya karşı alerjisi olanlara yapılamaz.

Ne zaman yapılır?
Grip aşısı için en uygun dönem Ekim ve Kasım aylarıdır. Ancak bu aylarda hamileliklerinin ilk trimesterını yaşayanlarda ertelenebilir. Aşı kas içi enjeksiyon olarak koldan yapılır.

Yan etkiler
Grip aşısı canlı virüs içermediğinde hastalığa neden olmaz. Aşı sonrası erken dönemde ortaya çıkan grip tamamen rastlantısaldır.

En sık karşılaşılan yan etki enjeksiyon alanında görülen şişlik ile hassasyettir ve olguların %10-64'ünde görülür.

Ateş, halsizlik, kas ağrısı gibi elirtiler özellikle ilk kez aşı olanlarda 6-12 saat sonra ortaya çıkabilir ve genelde 1-2 günde kaybolur.

Nadiren alerjik reaksiyon ve anafilaksi gelişebilir. Yine çok nadir olarak Gullain-Barre Sendromunun ortaya çıkabileceği bildirilmiştir.

Sonuç olarak hamilelikte grip aşısı güvenlidir ve yapılması önerilmektedir.

alıntı..

Sen asi sonrasinda hasta olmadin mi canim oksuruk ates oldum diyordun ben mi yanlis anladim??

slm kıslarr nasılsın öncelikle cumanız mubarek olsun benim bat 7-9 eylül arası bir haftadır sol kasığımda bir batma damar atıyo sanki akıntı cok fazla kokulu kokusuz karısık ve sık idrara cıkma var kaşıntımda var enfeksiyon mu kaptım acaba

kızlar bebişime maşallah demeyi unutmayın

anneeeeemm ne kadar tatlı bir bebek maşallah allahım nazarlardan korusunnn bayıldım bayıldım Allah size bağıoşlasın evladınızı hayırlı evlat olsun ömrü uzun bahtı açık olsun..

nasılsınız arkadaşlar ayse sayılı günlerin kalmış canım allah yardımcın olsun bir avazda kurtarsın inşallah canım

özlemciim seninde az kaldı iyisinizdr sağlığınız iyidir inşallah
diğer arkadaşlar zeytinin annesi karapisso,, inci, ipek, sosyoloji seyide-cim ismini hatırlayamadığım arkadaşlarım hepiniz iyisinizdri umarım

Günaydınlaaar hayırlı cumalarrr
nasılsınız bakalım kızlar?
hamd olsun ben bugün daha mutluyum
sabah tartıldıgımda dahada kilo düşüşü gördüm.
hemde akşam diyeti bozup abur cubur yediğim halde
totalde verdiğim kilo tam 3.00 kg.
bugün yumurta günüm. sabahta beri 3 tane yedim. ama daha öğ gelmedi. ve acaip tok tutuyor.güzel de süt yapıyormuş hani
onun dışında bir sıkıntı yok hamd olsun.
sabah gözümü açtıgımda saat 11.00 di. nasıl uyumuşuz yea. maşallah oğluşlarıma

hadi bakalım hayırlısı ayşem. inşallah dr un dediği zamanda ve kolayca gelir bebişin.
dualarım seninle

ayda 5 kilodan fazla mı :44:
ben daha önce de sirkeli suyla haftada 2,5 kilo felan veriyordum...
ama sürekli yiyince kafama yattı bu diyet. bakalım 5 günü tamamliim de olmadı mola veririm accık...
3 kg vermişim şimdiye kadar...

kızlar bebişime maşallah demeyi unutmayın

oyhhh maşallah subhanallah
Rabbim nazarlardan saklasın
çok tatlı çok sevimli.yeni doğan bebişler hemen sevimli olmuyor kimi zaman. ama senin bebişin çok sevimli maşallah kuzuma
sen nasılsın sunbalım. toparlanabildinmi?

Sen asi sonrasinda hasta olmadin mi canim oksuruk ates oldum diyordun ben mi yanlis anladim??
canım ben gribi aşı olduktan 2--3 ay sonra oldum. aşı korumadığı için grip oldum ben. yani aşının etkisiyle grip olmadım.

çok şükür meleğim sen nasılsın özledim seni

Bence de annen getirsin onu.Sonra boyuna gör alırsın.İster netten ister mağazadan.Eve mi kapancaz sanki doğurduk diye.Karda kışta arabasız büyütmüş annelerimiz bizi.Hastalıklımıyız sanki.Hesabını yapma sen herşeyin.Rabbim senden benden iyisini düşünür,yoluna koyar herşeyi,

Ay cani anne seni.Cadıııı Bakalım kızında senin gibi cadı mı olacak yoksa seni dengeleyecek kadar sakin mi olacak

Hoşgeldin canım.İnşallah güzel haberlerin habercisidir bu belirtiler.Dualarım seninle şirine.Kızımın odasındaki şirinlere baktıkça seni anımsayıp dua edeceğim

He valla az kaldı meleğime kavuşmama.Beklemelerdeyiz teyzesi

Maşallah iyi vermişsin 3 kilo.Yinede vücudunun dengesini bozacak kadar uzun sürdürme diyeti.Kendinden önce taze kuzun ve Kenan'ın var sana bağlı olan.korkarım ben öyle hızlı verilen kilolardan.Sağlıklı ol da varsın azıcık kilon olsun.

dengeli mi yoksa dengesiz bir terazi mi bakalım.
gerçi eşimde bir dengesizlik görmedim ama çok kararsız.. o karar verene kadar ben yolu yarılıyorum

Gezmeye götürecek kocacık beni
Sürpriz yaptı az önce geldi eve.Namazdan gelince gitcez
Öpüyorum hepinizi
ne güzel kuzum hadi gezin bakalım. benim yerime de gez emi :)
hava almak iyigelecektir ikinize de... öptüm sizi

özlemcimm bende sizi özledim canım napim bi ara tatildeydıım sonra işe devam. çok şiştim bende 14 kılo aldım 70 oldumm ona takılıyorum bu aralar daha 2,5 3 ay var nerdeyse ne kadar da dikket etsem kılo alıyorumm şekerim biraz yüksek çıktı gitmedim diyestisyene falan kendim dikkat etmeye çalışıyorum ödem var ellerim ayaklarım şiş akşam geçiyor ertesi gün yine aynı tombiş tombiş dolanıyorum ortada sıkıntı yaratmıyor ama daha uzun süre var önumde bu ödem başıma iş açar diye korkuyorum benden haberler böylee sen evdesındır dimi işi bıraktınmı

ayse zaen uzun zamandır evde hazırlıklar da bimiştir. ben de çok heyecanlanıyorum vakıt geçsse de kavuşsak meleklerımıze

yok canım benim çalışıyorum işteyim. 5 haftayı doğum sonrasına atmak için rapor aldım. son 3 haftaya kadar çalışıyorum. önümüzdeki hafta son çalışacağım..
bir ara ben de Ayşe de hızlı kilo aldık canım.. dikkat edersen yavaşlar eminim bir de bebeğin gelişiminden kaynaklanıyor herhalde. bazen hızlanıyor bazen yavaşlıyor. biraz yürüyüş filan yapsan diycem ama benim de yapasım gelmiyor akşama kadar iş sonra çık bir de yürüyüş yap bana çok zor geliyor. evde biraz egzersiiz yapıyordum ben ama şu ara ev işlerinden onu da bıraktım. canım yapabilirsen gebelik egzersizleri yapabilirsin evde akşamları..
benim ayaklarımda da şişme oluyor canım akşama kadar aşağı doğru duruyor ya. bol bol su iç canım.. atarsın ödemi..
28 olmuşsun canım son 12 haftan... 4 hafta sonra istersen ayrılabilirsin izine..
minik kızın iyi dimİ? hala hanımefendi mii?ne güzel uslu sakin bir bebek olacak inşallah.
benimki yılan dansı yapıyor kurtlu naciye :)

aaahha ne güldürdün benı özlemcim ya kurtlu naciyeni yerım yaa
benımkıde hareketlerndi bayağı bi dışardan çok belli oluyoor ama hareketleri yumuşak bazıları canımı acııyor diyor bende öyle birşey yok kibar feyzo benımkıdee
bebeğimi ne zamandır görmedim çok merak ediyorum yarın randevum var. bakalım ne oldu bu arada hergün 2 km. yürüyorum yürüyüş yapmazsam daha çok şişicem 4 lt. de su içiyorum karbonhidrattan tatlıdan uzak durmaya çalışıyorum ama yıne de kılo alıyorum bebeğim ne alemde acaba en son 760 grdı 26 gün olmuş şimdi ne kadar olmuştur acaba 1 kg geçmiştir inşallah ben şişiyorum ona yarasın bari sadece kendim kılo almayayım.

bu arada 36. hafta bitincemı alınıyordu i,zin 36ya girerken sanıyordum

Hoşgeldin canım.İnşallah güzel haberlerin habercisidir bu belirtiler.Dualarım seninle şirine.Kızımın odasındaki şirinlere baktıkça seni anımsayıp dua edeceğim

saol aysecim tsk ederim ins bel ağrımda var korkuyorum vala bebişini yerim senin rabbim ikinizide korusun

yok kuzum 37 yi doldurunca ayrılcam işte. son 3 hafta. 32 yi doldurunca alcan dediler bana burdan. 5 hafta uzatmak için.tam 32+0 olduğum gün gittim aldım çalışabilir raporunu ben..
şimdi de 37 yi dolduruyor olcam işte o zaman ayrılcam..son 3 haftaya kadar çalışabilir yazıyor raporda. aslında erken de alınabilir doktor veriyor aslında da ben işyerinde sorun çıkmasın dedim.

ooo maşallah melekcim ya ne çok yürüyorsun.. kibar feyzo :)) oyy yerim ben onu. ne güzel ya kibar çocuk işte..maşallahhh..
benimki çok fena kızıyorum bazen acıtıyor canımı eşşek sıpası..
canım bazen ne kadar dikkat edersen et kilo alıyorsun ama biraz da vücuttaki artan su miktarı ve kan.. çok takılma bence ikinizde iyi olun da önemli olan bu. doğumdan sonra hepsi gidecek kendiliğinden emzirirken..

Son düzenleme:

canım ödüm koptu dünden beri,gece tuvalete her uyandığımda kıyafetimin sırılsıklam olduğunu gördüm ve ucundan da değil canım kaşıdığım yer çok küçücük kabuk bağlamış bende dün bidaha kaşırken kaldırmışım orayı farketmedim bile.sabaha kadar ıslandım hala da ıslanıyorum ama doktora gittim geldim öğleden önce ultrason yaptı genel cerrah herhangi bişi görmedim dedi yani herşey yolundaymış,yapcak bişi yokmuş. kadın doğumcuda senin dediğini söyledi canım süt vermeye hazırlanıyo göğsün ve oradan kaçak yapmış dedi.üzerine gazlı bezle iyice bastır kurusun akmasın dedi ,çok şükür kötü bişi çıkmadığına .

benım daha var canım iki ay daha çalışıcam ozaman sağlıklı olursam inşallah.
canım hem şeker sınırda cıktı hm ödem oldu diye yürüyüşe başladıım işe bazen normale dönüyorum bazen sürekli şişim işe yarıyormu anlamadım en azından şeker için iyi. fiziksel bir sıkıntım yok görüntü anlamında varr ama doğumdan sonra vericezz hepsiniii:)

ah ayşemm keşke dediğin gibi olsa ama ben sıkmadan da sabaha kadar geldi malesef, benimkide senin gibi ucundann gelseydi dediğin gibi olurdu ama göğsümün beyaz yerinde küçücük biyer kaşırken tırnaklamışım oda kabuk bağlayınca bidaha kaşırken açılmış bütün sızıntı ordan geliyor.oğluma bişey kaldı mı acaba merak ediyorum okadar çok geldiki.bide göğüs pedi kullanma dedi doktor gazlı bezi iyice bastır kurusun dedi yoksa durmazmış o sıvı hep akarmış

iyi bari canım kötü birşey yok çok şükür.. kaşıma kuzum aman. açılmış orası demek ki süt bezlerinden gelmiş..
geçmiş olsun canım..

8 haftan var işte canım senin de izini aktaracaksan.. 12+12 yi vermedi ya verseydi ne güzel olacaktı. ben hamileliğimi ilk öğrendiğimde konuşuluyordu doğuracam hala izin yok..

boşver canım görüntüyü hepimiz tombalağız işte. penguen gibi yürüyorum yolda ben de koca bir göbek. ama olsun biz sempatiğiz :) hem bizim durumumuz özel. anne olacağız biz... beğenmeyen küçük oğluna almasın
hele bir doğuralım eski halimize döneceğiz...Allah sağlık versin önemli olan bu. kilo elbet verilir..

ayse ye sorcaktım ama özlem sende bilirsin bu çatı muayenesi oluyormuş normal doğuma müsaitmiyiz diye oldumu sizee nezamn oluyor nasıl oluyorr

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…