- 15 Kasım 2016
- 1.486
- 2.656
- 133
- Konu Sahibi sevgikelebegi17
Keşke baştan vermeseymişsiniz.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Öyle bir şey yaparlarsa oğullarını tamamen kaybedeceklerini biliyorlardır umarım, cesaret edemezler.Evet bilezikleri onlar aldı. Ama onların almasının bi önemi yok sonuçta benim hakkım olan birşeydi. Valla ispat edecek bişey yok aslında onlar aldıgını biliyo biz verdiğimizi biliyoruz. Ödemeyince zaten ne yapabilirim ki başka. Vicdanlarına kalmış artık
yok kompe bizim parayla almadı. Borcum var diye istedi o sıradada satılık aşamasında olan bi arsası vardı. Arsa satıldı 280 bine. Bizim borcu okadar para içinde ödemeyip gidip yeni arsa alındı. Yani 280 bin az bir para değil. bilezikler ödendikten sonra zaten yine kalanıyla tarla arsa alınabilirdiAnne babanın hatası tamamen. Madem oğlunun gelininin parasıyla aldın arsayı, tapuyu da onlara yapmalıydı.
Az da değilmiş.. işte bu yüzden kimse birikiminizi bilmemeli. Yeni evli olsanız bile kayınvalide kayinpeder sözde borç olarak istediginde biz altinlarla baska yatirima girdik ya da giricez vs gibi bişey denmeli. Yoksa sonuçları böyle oluyor. 2 sene ödenmemesi ne demek.. ayıp ya.3 adet 65 gr
balayından geldiğimiz gibi istediler. Oldugunu biliyorlardı bende işleri görülsün diye tamam dedim. Ama niyet başkaymış çok geç anladımAz da değilmiş.. işte bu yüzden kimse birikiminizi bilmemeli. Yeni evli olsanız bile kayınvalide kayinpeder sözde borç olarak istediginde biz altinlarla baska yatirima girdik ya da giricez vs gibi bişey denmeli. Yoksa sonuçları böyle oluyor. 2 sene ödenmemesi ne demek.. ayıp ya.
yok kompe bizim parayla almadı. Borcum var diye istedi o sıradada satılık aşamasında olan bi arsası vardı. Arsa satıldı 280 bine. Bizim borcu okadar para içinde ödemeyip gidip yeni arsa alındı. Yani 280 bin az bir para değil. bilezikler ödendikten sonra zaten yine kalanıyla tarla arsa alınabilirdi
Evet bilezikleri onlar aldı. Ama onların almasının bi önemi yok sonuçta benim hakkım olan birşeydi. Valla ispat edecek bişey yok aslında onlar aldıgını biliyo biz verdiğimizi biliyoruz. Ödemeyince zaten ne yapabilirim ki başka. Vicdanlarına kalmış artık
Küsme olayı da hikaye..tabi küsünce muhabbet olmayacağı için bilezik isteme olayı da olmayacak..inatla istebaya baya küstüler babası hiçbişekilde konuşmuyo. Annesi sadece arada bir tlfla arıyo ödücez ödemicez demedik diyor :) eşim o muhabbetten sonra gitmiyor zaten
Ne kadar acgozlulermis, pes! İşte bazen tecrübe pahaliya patlayabiliyor..inşallah en kısa zamanda verirler diycem ama pek öyle de gozukmuyobalayından geldiğimiz gibi istediler. Oldugunu biliyorlardı bende işleri görülsün diye tamam dedim. Ama niyet başkaymış çok geç anladım
işte bu yüzden vermiyorlar.Evet bilezikleri onlar aldı. Ama onların almasının bi önemi yok sonuçta benim hakkım olan birşeydi. Valla ispat edecek bişey yok aslında onlar aldıgını biliyo biz verdiğimizi biliyoruz. Ödemeyince zaten ne yapabilirim ki başka. Vicdanlarına kalmış artık
keşke vermeseydiniz ama istemek en doğal hakkınız küstülerse gidin bi daha isteyin onların yüzsüzlük siz çekinmeyin yaniMerhaba arkadaşlar.
Öncelikle yeni üyelik aldım buralarda eskiyim :)
Şimdi konuya geleyim, evlendikten sonra kp bileziklerimi istedi borcu varmış onları ödemek için. Kendisinin bi tarlası vardı o satılınca geri ödeyeceğim dedi bende verdim. Üstünden 2 sene geçtikten sonra tarla satıldı ama ödemediler. Eşim istemiş ne zaman ödeyeceksiniz tarlada satıldı diye, başka bir tarla denk geldi uyguna onu aldık satılsın öderiz demişler ama o günden sonra küstüler neden istedik diye. Tam 7 ay geçti 2. tarlayı alıp satılınca öderiz demelerinin üstünden. Ve bizim borçlarımız var kredilerimiz var çok sıkışıyoruz. Sizlerden fikir istiyorum ne yapmalıyım ?
Yapacak bir şey kalmamış . Eşiniz borçlularınızı babasına yönlendireceğini söylese nasıl olur ? Elden borçlar mı bunlar ? Yoksa tarla benim paramla alındı o zaman tarlayı verin mi dese ??? Çözüm olur mu bunlar ?
Ben de kendi babama bir sürü borç yapmışım okurken , onları ödedim . Ama erkek kardeşim ödememişti . Hatta onun aldığı 3 kuruşun üstüne 5 kuruş daha ekleyip bilezik almışlardı . Neyse gel zaman git zaman ben rahatsız oluyorum bu durumdan dedim . Bana haksızlık ediyorsun baba dedim . Para benim param istediğime borç yazarım istediğime hibe ederim demişti.
Şimdi eşinin ailesi de aynı düşünüyor olabilir . Hakkınızı helal etmeyeceğinizi ve her yerde anlatacağınızı söyleyin . Rezillik çıksın . Sonrasında kapılarının önünden bile geçmeyin , torunlarını göstermeyin.
Ben istemeye utanıyorum ama onlar utanmıyo :)keşke vermeseydiniz ama istemek en doğal hakkınız küstülerse gidin bi daha isteyin onların yüzsüzlük siz çekinmeyin yani
Aynı miktarda kendi ailemnde yaptı. Düğünde bana takılanlar ve ailemin yaptıgı takıları bozdurup peşinat yapıp ev aldık kredi çektik. Ama onlar oğullarına takılan bütün altınları aldılar borcumuz var diye düğün günü. Balayından gelincede bilezikleri borç istediler. Niyet farklıymış.işte bu yüzden vermiyorlar.
Biz yaptık nasıl olsa o altınları onlar bizim altınlarımız mantığı
Vermezler de
klasik Türk kv kp mantığı işteAynı miktarda kendi ailemnde yaptı. Düğünde bana takılanlar ve ailemin yaptıgı takıları bozdurup peşinat yapıp ev aldık kredi çektik. Ama onlar oğullarına takılan bütün altınları aldılar borcumuz var diye düğün günü. Balayından gelincede bilezikleri borç istediler. Niyet farklıymış.
klasik Türk kv kp mantığı işte
Hiç şaşırmadım
Ben anlamıyorum yeni evli çiftten borç istemek nedir ? Ya hiç altın yapma ya da isteme
Kısaca verdiği altını geri almışlar
Ama dolu tarafından bak
Eşinde görüyor ve sen muhattap olma eşin istesin
Bunu bahane eder görüşmezsin.