- 13 Nisan 2007
- 33.974
- 103.891
- 1.123
- 46
- Konu Sahibi Cilli_begonya
-
Ben de kocama sorar,öyle alırım.Yani atıyorum bi çanta mi alacağım ihtiyacim varsa alacakmisim bide ortak hesap oluçağı için fikrini sorucakmisim. Yani demek istiyor ki ozaman hiç bir şey alamiycaksin
bıraz bekleyıp bırıkım yapmaktan başka çare yokMerhaba arkadaşlar sevgilimle evlilik planimiz var çünkü iki farklı şehirde zor oluyor. Vel hasıl evlilik kolay değil bir sürü masraf neyse senelerdir memur ve ailesiyle yaşayan biri çok az birikimi var aslında evlenirken ailesinden yardım istemiyor ve durumları da var bende borç istemiyorum bu durum artık çok büyüdü. Zaten suan bi araba aldım onun borcunu ödüyorum. Ve bunun yanında benim maaşımin muhasebesini tutmaya başladı yok evlenince ihtiyacın olursa alışveriş yapican falan demeler. Artık batmaya başladı bana sinirim bozuldu nasıl bi tavır takinsam bilemedim
siz onun brikim yapmasını isterken siz ne kadar birikim yapıyosunuz? herşey karşılıklı.
Eşimde bende nişanlanmadan önce bile hesaplarımız resmen birdi.
Nişanlanınca da dahada birleştirip herşeyimizi kendimiz aldık.
Evlenincede cok borç ödedik ama kimseye eyvallahımız yoktu.
Biz böyle aldık diyip işin içinden cıkıyorduk.
bıraz bekleyıp bırıkım yapmaktan başka çare yok
Benim 70 bin liralık bi arabam var onunla evleneceğim ve tek basima kredi ödüyorum ve okadar tutumlu ve cimriyse kendide bi araba alsaydı ki ben ılkin aileme de çok para harcadım bekar ken para biriktirmeyen adam evlenince illa para biriktirecek
çok saçma evlıyken kavga mı çıksun yanı.hep para yuzunden kavga çıkıyor.Ayrıca sızın maaşınızı katması çok saçma.araba oduyormussunuz zaten.Sorun da o beyefendi bekar ken birikim yapmiycak evlenince yapıcak sinir oluyorum
Çok itici hakkaten; mesela sana göre mavi bir çanta ihtiyaç olabilir, ona kalsa siyahını kullan 2 sene daha. Neye göre belirlenecek bu ihtiyaç durumu? Son söz kimin? Her alışverişiniz geldiğinde oturup durum değerlendirmesi mi yapacaksınız? Hayır yokken kısmak başka, ama varken kendi kazandığın paranın hesabını adama vermek de bi tuhafYani atıyorum bi çanta mi alacağım ihtiyacim varsa alacakmisim bide ortak hesap oluçağı için fikrini sorucakmisim. Yani demek istiyor ki ozaman hiç bir şey alamiycaksin
siz bu ilişkide "aşk" olduğuna emin misiniz?
kurduğunuz cümleler samimiyetten çok uzak geldi bana
Çok itici hakkaten; mesela sana göre mavi bir çanta ihtiyaç olabilir, ona kalsa siyahını kullan 2 sene daha. Neye göre belirlenecek bu ihtiyaç durumu? Son söz kimin? Her alışverişiniz geldiğinde oturup durum değerlendirmesi mi yapacaksınız? Hayır yokken kısmak başka, ama varken kendi kazandığın paranın hesabını adama vermek de bi tuhaf
çok saçma evlıyken kavga mı çıksun yanı.hep para yuzunden kavga çıkıyor.Ayrıca sızın maaşınızı katması çok saçma.araba oduyormussunuz zaten.
Burda karşılıklı fikir almaktan başka ve iyiniyetten uzak bir durum var bence. "Alınacak şeyler için birbirimizin fikrini alalım canım" ile "ihtiyacın olmadan birşey almayacakSIN" arasında ciddi bir iyiniyet farkı var benceBen de kocama sorar,öyle alırım.
O da bana sorsun isterim.
Bence garip bir durum değil ki bu.
Sonuçta tek başımıza yaşamıyoruz.
Bir aileyiz biz.
bıraz bekleyıp bırıkım yapmaktan başka çare yok
O kesın canım senın maasınla kredı odeyecek onun maaşla gecıneceksınız.Onun verdıgıyle artık ne kadar verırseYa sorun da tam da bu bekar ken biriktirme taraftarı değil bi standartı var dusurumez burda standartini düşürecek ben olacağım onu anlıyorum yani
bencılmısAynen öyle işte yok olması gereken bu daha dogmamis çocuklarının geleceğini düşünüyor okadar düşünceli tutumlusun şimdiden başla diyorum biriktirmeye ozaman lafı gecistiriyor
Arabanızın kredisi evlenene kadar bitmezse borca ortak etmiş olacaksınız eşinizi. Yani onun bir miktarda olsa birikimi, sizinse borcunuz olacak. Kaldı ki evlilik öncesi alınan bir araç olduğu için de eşinizin söz hakkı olmayacak. Eğer eşinizin ailesinden sizi evlendirmeleri (!) gibi bir beklentiniz varsa bence bu çok yanlış. Çünkü bu durumda onlara her konuda söz hakkı verirsiniz. Bence buraya yazdıklarınızı nişanlınızla da konuşun. Maddi anlamda çok farklı noktalarda görünüyorsunuz.Benim 70 bin liralık bi arabam var onunla evleneceğim ve tek basima kredi ödüyorum ve okadar tutumlu ve cimriyse kendide bi araba alsaydı ki ben ılkin aileme de çok para harcadım bekar ken para biriktirmeyen adam evlenince illa para biriktirecek
Arabanızın kredisi evlenene kadar bitmezse borca ortak etmiş olacaksınız eşinizi. Yani onun bir miktarda olsa birikimi, sizinse borcunuz olacak. Kaldı ki evlilik öncesi alınan bir araç olduğu için de eşinizin söz hakkı olmayacak. Eğer eşinizin ailesinden sizi evlendirmeleri (!) gibi bir beklentiniz varsa bence bu çok yanlış. Çünkü bu durumda onlara her konuda söz hakkı verirsiniz. Bence buraya yazdıklarınızı nişanlınızla da konuşun. Maddi anlamda çok farklı noktalarda görünüyorsunuz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?