Borc istemiyorum..

Yani atıyorum bi çanta mi alacağım ihtiyacim varsa alacakmisim bide ortak hesap oluçağı için fikrini sorucakmisim. Yani demek istiyor ki ozaman hiç bir şey alamiycaksin

Ortak hesap derken ne kastediyor
mesela.
Senin paran onun kontrolüne mi geçecek.
Yoksa onun parası mı senin kontrolünde olacak.
Yoksa ikiniz paraları ortak bir kavanoza atıp
ihtiyacınız oldukça mı alacaksınız.

Banka hesabı olsa
ortak maaş hesabı diye bir şey hiç duymadım.
İlla ki biriniz parasını eft yapacak diğerine.
O zaman da ortak hesap
ortak hesaplıktan çıkmayacak mı :)

Bunları tek tek sorman ve detaylı
cevaplar alman lazım.

Son düzenleme:
Açık söylüyorum. Evlenme!

Kendi başını yakma. Maaşın var araban var. İstedğini al giy gez. Kendi paranı kafana göre harcayamayacaksan niye çalışıyosun niye evleniyosun? Kendini zora sokmak için mi evleniyosun?

Adam sinyali vermis. Sen bu sinyale ragmen nikahi yaparsan. Bile bile lades. Ama bu adamla buna ragmeb evlenecegine eminim. Evlilik dahi olmadan parana göz diken adamin kartina el koyacagina da eminim. Allan bizim karsimiza bazi gercekleri seriyor. Ama kullar gormezden gelip sonra ne biçim kaderim var diye agliyor.

Naasıl iş ya bekarken diledigim gibi harcayacagım ama karım olunca birikim yapacagım. Erkeklik neresinde, ustelik para mevzusu? Arkadas olsun aile olsun para mevzusu bi insani anlamak icin iyi secenek.
Tek basina tutamadıgı gırtlagını, calısan kadınla evlenip 2.maas uzerinden birikim yapmaya adıyorlar.
Bu noktaya gelip dönmek cidden zor.insan bir sey diyemiyor ama sonradan daha zor..

Tam bunu hakediyor kendi de evlenince düzeyli ve fikrimı alarak harciycakmis ya anlamadigim bu cimriligi bekarken yapsaydı evi de olmuştu arabasida daha gencim bukadar niye sıkışıym

Senin paran benim param mevzusu yapilirsa zaten o zaman daha cok sorun yaşarsiniz...maaş kartini ona verme evlendikten sonra ama masraflar vs ortak ödersininiz

Kabul etse ortak hesap olucakmis kartı versem ne olur vermesem ne olur bu durumda 1 liranın da hesabını yapar

Canım çok haklısın sürekli tartisiyoruz net tavrimi koyucam artık işine gelirse

Kimse bulunmaz hint kumaşı değil onunla mi ugrascam korkuyorum şimdi anlassak evlendikten sonra yine bu huyu patlak verecek

Çok doğru söylüyorsun evlilik bu kadar zor olmamalı bu para konusu nedir ya bi anlasamadik

Belli bi yere gelip para kazaniyosan paranin hesabinida yaptırma o firsati verme sakin ortak hesap yapin sende kazancının bi kismini koy tabiki ama hepsinide değil calisip kazanip bide eşinden harclik isteyenlere 3 5 kurusun hesabini yaptıran erkeklere sinir oluyorum

Şu para mevzusu birtek bizim evde farklı işliyor galiba :)
Eşimin kazandığı ikimizin, benim kazandığım ise benim
Benim kazandığım paranın 1 lirasını bile istemeyen bir eşim var. İhtiyacı olsa da hayatta istemez aç gezer yürüyerek gider yine de benden para almaz.
Hayat müşterektir aşkım derim ama beyfendi geri kafalı neymiş efendim "Kadın parası yiyeceksem neden evlendim ki? Karısına bakamıyor derler" miş mişte miş miş :)

Ortak hesap zaten öle her aklına estikçe harcama yapacağın bşy deil ikinizin de onayı ımzası olmadan cekım yapılamaz sen maaşını al o maaşını alsın gıderleri yapın harclıklarınızı alın kalanı atın ortak hesaba bırıksın olesi mantıklı olan herkesin kendi harclıgı da olur kımse karısmamıs olur

Daha dün akşam üstü eşimle aramızda geçen olayı anlatayım sen ona göre davran.
Eşim evden çıkarken canın ne istiyor akşama ne yiyelim diye sordu bende balık yiyelim dedim tamam gelirken alırım dedi. Neyse akşam üstü aradı "bir işim çıktı canım akşam yemeğine gelemeyebilirim belli olmaz gelebilirim de kesin değil" dedi.Bende para olduğunu bildiği halde "istersen sen çarşıya in bir balıkçıda ye yemeğini ben sana falanca yere para bırakcam ordan alırsın" dedi. Bende akşam 7 gibi çarşıya indim parayı aldım tam yemek yemeğe gideceğim eşim aradı "ne yaptın yedinmi yemeğini" diye sordu. Bende "tam yemeye gidiyordum" diyince "bekle o zaman nerdeysen bende oraya geleyim beraber yiyelim" dedi.
Biz eşimle gittik yemeğimizi yedik hesabı da eşim ödedi. O arkadaşına bıraktığı parayı da hiç sormadı nerde ne oldu para diye.Para hala çantam da duruyor :)
Şimdi eşim evde birazdan çıkar. Çıkarken de bişeye ihtiyacın varsa gelirken getireyim der kesin. Ve o parayı asla ama asla bana sormaz sadece aldığımdan emin olmak için aldınmı der o kadar.
Haaa bazen yeri gelir 2 liranın hesabını yapar o başka Nede olsa erkek milleti onları anlamaya çalışmaktansa olduğu gibi kabul etmek daha huzur verici bence.
Sen nişanlını seviyorsan kendisiyle otur güzelce konuş bize yazdıklarını ona da anlat aldığın tepki ve cevaba göre ne yapacağına kendin karar ver.
Senin için en sağlıklı çözüm bu gibi

Anlıyorum sizi. Nişanlınızın durduk yere günahını almak istemem. Ama maddi açıdan çok farklı noktalarda duruyorsunuz. Bence yanlış anlaşılmalara mahal vermemek için bu konuları iyice konuşun. Maddi konuları açıkça konuşmadan, anlaşmadan evlenirseniz sıkıntı yaşayabilirsiniz.

Maşallah maşallah bencede olması gereken.

Bence tam anlatamamış ne demek istediğini. Yani ben okuyunca şöyle anladım; evlilik arifesinde araba aldın onun borcunu ödüyorsun. Onun ise ailesinden yardım istemeyecek olmasına bozuluyorsun. Aynısı bana yapılsa ben de ters tepki verirdim.Bir adım atılacaksa ortak ödeyin,herşeyi ailelerden beklemeyin ya da ne bileyim; gidip araba borcuna girmezdim mesela ben.

Teşekkürler hayatinizdan bi kesit verdiniz allah mutluluğunuzu daim etsin. Ya adamda para biriktirme sevdası başladı benim sorunum o ondan zatn harçlık almiycam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…