- 24 Ocak 2016
- 556
- 440
- 103
- Konu Sahibi Cilli_begonya
-
Anlıyorum sizi. Nişanlınızın durduk yere günahını almak istemem. Ama maddi açıdan çok farklı noktalarda duruyorsunuz. Bence yanlış anlaşılmalara mahal vermemek için bu konuları iyice konuşun. Maddi konuları açıkça konuşmadan, anlaşmadan evlenirseniz sıkıntı yaşayabilirsiniz.
Yıllardır memur olup ailesiyle yaşadığı halde birikimi olmayan adama ben de iyi gözle bakmam kusura bakmasın. Nereye harcamış parayı şimdiye kadar?
Bence tam anlatamamış ne demek istediğini. Yani ben okuyunca şöyle anladım; evlilik arifesinde araba aldın onun borcunu ödüyorsun. Onun ise ailesinden yardım istemeyecek olmasına bozuluyorsun. Aynısı bana yapılsa ben de ters tepki verirdim.Bir adım atılacaksa ortak ödeyin,herşeyi ailelerden beklemeyin ya da ne bileyim; gidip araba borcuna girmezdim mesela ben.
Aynen öyle bu arkadaş halihazırda 70.000 biriktirmiş. Karşı taraf bir düğün yapacak kadar bile biriktirmemiş. Yemiş içmiş evlenince birikim hevesine tutulmuş. Açık açık anlat. Anlamak istemiyorsa ya da saygı duymuyorsa dediklerine. O zaman da kararını verirsin.
An itibariyle anlattım rahatladım. Calismasamda benimle evlenmezmis yeni yeni huyları öğreniyorum ona mi kaldım
Yenilir yutulur cinsten değil bu ne demek demedin mi
Tek maaşla anne evinde biriktirmeyen sen benim maaşıma mı güveniyorsun deseydin.Dedim tabikide yani hayat zormuş tek maaşla yapamazmis. İşime gelince esitliktn bahsediyormusum fakat hayati müşterek yasayamiyormusum
Yani atıyorum bi çanta mi alacağım ihtiyacim varsa alacakmisim bide ortak hesap oluçağı için fikrini sorucakmisim. Yani demek istiyor ki ozaman hiç bir şey alamiycaksin
Bu ortak hesap çok kötü birsey değil aslinda ama adamı tanımıyoruz sonucta cimrinin tekiyse zehir edebilir bu durumu.
Ben calisirken esimle butun paramiz ortakti. Suan ben calismiyorum. Esim calisiyor ama yinede ortak paramiz ve eşim 60tl lik birsey bile alcak olsa gelip bana sorar, söyler. Ben kazaniyorum bu parayı havalarina girdigini gormedim hic.
Bende böyle şeylerde problem cikartan bir insan degilim zaten . Biz böyle anlasabiliyoruz yani. Ama size hicbisey aldirmayacagini dusunuyorsaniz bu ortak muhabbetini kabul etmeyin.
Yani tabikide o parayı ben o evde yiycem neticede bunun muhasebesini yapmak ta ne oluyo bayanlar ihtiyacına göre alışveriş yapmaz erkekler bunu anlamiyor varken niye yokluk cekiyim
Erkekler anlamiyor diye birsey yok. Senin nisanlin anlamiyor şayet bu kadar cimriyse çok problem yaşarsıniz hesabinız ortak olmasa bile.
Bende yeri geliyor gereksiz birseyler aliyorum esimde.. bunu herkes arada yapar yapmali. Bütceyi fazla sarsmadikca problem yok
Ya şimdiden maaşına karışamayacağını söylersin ya da evlenince maaş kartını verir kendi paranın dilencisi olursun.
Aslında parça parça anlatmışsınız konuşmanızı ama bir mesajda tamamını yazar mısınız? Sizin konuşmanıza tam olarak ne dediYani cimrisin sen diyorum ne cimriligimı gördün diyor gerçektende görmedim bulustugmuz da falan comerttir suan en son bu konusmalarindan çıkardım diyorum. ama sorun şu ki adamın değişik huyları çıktı hiç böyle değildi çok şaşırıyorum
Aslında parça parça anlatmışsınız konuşmanızı ama bir mesajda tamamını yazar mısınız? Sizin konuşmanıza tam olarak ne dedi
Alışverişine karışmaya şimdiden başlamış.
Bir mont alıyım desen evlenince senin montun mu yok der ayakkabı alsan ayakkabın mı yok der.
Karıştırtma boşa mı çalışıyosun sen ? Baba evinde prenses evlenince dilenci mi olucaksın?
alışveriş yaptım şukadar tuttu de maaşına yakın bi rakam söyle bakalım nediyecek
Siz sanirim dugunu ailesi yapsin, kurdugumuz yuvayi da kocam gecindirsin, ben de 70 bin tl'lik arabama binip alisveris yapayim modundasiniz! Oyle gordum, zira hic evin gecimi ya da dugunu ortak olacak demiyorsunuz, siz yapamamissiniz birikim o da yapamamis, evlenince yapmak istemesi cok dogal, evlenince acil paraya ihtiyac oldu ne yapacaksiniz, baskasindan mi isteyeceksiniz, ayrica tek basina 70 bin TL'lik arac alip binen hatunla evlnmek cesaret ister, nisanliniza bol sans!İşte tamda bu soylediklerinizi anlatıyorum anlamıyor ben çalışan insanim kazanmiyorum bi çantayla bi kişi gecircem geçirsen ne olura getiriyor varken yokluk niye cekiyim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?