• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Borç meselesi..

güzellikle ödemeyeceği belli mahkemeye başvursun ama elinde senet belge filan varmı?

Kocası batsın.
iğrenç bir adam..
Ablası 30 yaşına yakın evlendi sırf evde kaldım derdi ile..
Şimdi çok değişti..
Bende çok iyi görüşüyordum bide demiş ki e kajmery'nin durumu iyi sen ondan borç al ben sana ödicem diyormuş..
Bunları bana baya ağlayarak anlattı..

o zaman inkar eder şait filan gerekebilir. bi aile büyüğü filan varsa belki konuşup yola getirir.
yok kız ödeyecek durumum yok diyip duruyormuş..

iğrenç bir adam..
Ablası 30 yaşına yakın evlendi sırf evde kaldım derdi ile..
Şimdi çok değişti..
Bende çok iyi görüşüyordum bide demiş ki e kajmery'nin durumu iyi sen ondan borç al ben sana ödicem diyormuş..
Bunları bana baya ağlayarak anlattı..
Çok üzüldüm gerçekten. Ama ben olsam ne olacaksa olsun der, babama söylerdim. Babanın siniri geçer, yoksa iş mahkemeye taşındı mı zaten haberi olacak adamın öyle daha kötü. Ablası arar söylerse, bir de acıtasyon yaparsa ortalık iyice karışır.

Çok üzüldüm gerçekten. Ama ben olsam ne olacaksa olsun der, babama söylerdim. Babanın siniri geçer, yoksa iş mahkemeye taşındı mı zaten haberi olacak adamın öyle daha kötü. Ablası arar söylerse, bir de acıtasyon yaparsa ortalık iyice karışır.
kızın tek ablası bu değil 2 ablası daha var onları devreye sokmuş
durumumu görmüyormu bitik haldeyim diyormuş..
böyle bir kız asla değildi ama evlendiği adam onu mahvetti..

Günaydın hanımlar
Hayırlı cumalar..
Bugün kendim için değil ama bir akrabam için konu açıyorum.
Bu akrabamın ablasıyla arası çok iyiydi ve ablasına 2,5 sene evvel 15 bin borç vermişti..(düğünü olacaktı ablasının bu yüzden) ablası borcu alırken sana hepsini en fazla 5 ay da öderim dedi..
Fakat ablasında 2.5 senedir tık yok..
2ay evvel mesaj attı abla paramı ver zor durumdayım artık diye. Oda çok mu acil ne yapacaksın parayla falan dedi, arkadaşım da araba alacağını söyledi ve o günden sonra ablası kızı hep salladı..
bu arada ablası kendisine 60 binlik araba aldı.Arkadaşımın eniştesi acayip gamsız ve umursamaz birisi.
Son olarak ablası tamam ayda 1000 lira öderim diyor e buda olmaz çünkü alacağı arabanın yarısını arkadaşım verecek bir kısmını da babası verecek.. Babasının durumu öyle ahım şahım değil ama fena da değil..
Şimdi arkadaşım mahkemeye başvurmayı bile düşünüyor ne mesajlarına cevap atıyor ablası ne arayınca açıyor..
Sizce ne yapması lazım?
para verdiğine dair delili var mı,varsa vallahi versin emsal olsun insanlara içimin yağları erir..öyle ablayı da kardeşlikten reddedip yağmurlu havada bir bardak suyu esirgerse bundan sonra gözümde yücelir.

Günaydın hanımlar
Hayırlı cumalar..
Bugün kendim için değil ama bir akrabam için konu açıyorum.
Bu akrabamın ablasıyla arası çok iyiydi ve ablasına 2,5 sene evvel 15 bin borç vermişti..(düğünü olacaktı ablasının bu yüzden) ablası borcu alırken sana hepsini en fazla 5 ay da öderim dedi..
Fakat ablasında 2.5 senedir tık yok..
2ay evvel mesaj attı abla paramı ver zor durumdayım artık diye. Oda çok mu acil ne yapacaksın parayla falan dedi, arkadaşım da araba alacağını söyledi ve o günden sonra ablası kızı hep salladı..
bu arada ablası kendisine 60 binlik araba aldı.Arkadaşımın eniştesi acayip gamsız ve umursamaz birisi.
Son olarak ablası tamam ayda 1000 lira öderim diyor e buda olmaz çünkü alacağı arabanın yarısını arkadaşım verecek bir kısmını da babası verecek.. Babasının durumu öyle ahım şahım değil ama fena da değil..
Şimdi arkadaşım mahkemeye başvurmayı bile düşünüyor ne mesajlarına cevap atıyor ablası ne arayınca açıyor..
Sizce ne yapması lazım?

mahkeme mi, okadar bitmiş kardeşlikleri, aile arasında çözümlenmesi lazım ama eğer ablası ve eniştesi çok sorumsuzsa du içsin bence,bir dahada borç vermesin,ama mahkeme olayına ben olsam girmezdim, arabayı geç alırdım ve birdaha borç vermezdim

para verdiğine dair delili var mı,varsa vallahi versin emsal olsun insanlara içimin yağları erir..öyle ablayı da kardeşlikten reddedip yağmurlu havada bir bardak suyu esirgerse bundan sonra gözümde yücelir.
yok canm ablasına güvenmiş vermiş.
Söz vermiş 5 aya kalmaz altınları falan bozpu paranı toplu ödiyeceğiz diye..
ama işte olayın üstünden 2,5 sene geçti..
mahkeme mi, okadar bitmiş kardeşlikleri, aile arasında çözümlenmesi lazım ama eğer ablası ve eniştesi çok sorumsuzsa du içsin bence,bir dahada borç vermesin,ama mahkeme olayına ben olsam girmezdim, arabayı geç alırdım ve birdaha borç vermezdim
bende öyle dedim ama ben o parayı kazanmak için gece gündüz köpek gibi 600 tl aylıkla çalıştım dedi..
mahkemeye vermekte istemiyor aile ilişkimiz tamamen biter diye

birde jeep almazsan çocuk olmaz diyen ota b*ka borç eden kızı ömürlük sömüren o sürüngen koca var ya ablanın g*tüne tekmeyi vurması yakındır önce jeepi ödetir sonra evi aldırır ve çocuk katiyen yapmaz..sonra o abla tüm yavş*klığı ile uğurkan erez misali kardeşiim kardeşiiim diye okkalanır,e arkadaşında az karakterliyse işte o vakıt tükürsün suratına..

birde jeep almazsan çocuk olmaz diyen ota b*ka borç eden kızı ömürlük sömüren o sürüngen koca var ya ablanın g*tüne tekmeyi vurması yakındır önce jeepi ödetir sonra evi aldırır ve çocuk katiyen yapmaz..sonra o abla tüm yavş*klığı ile uğurkan erez misali kardeşiim kardeşiiim diye okkalanır,e arkadaşında az karakterliyse işte o vakıt tükürsün suratına..
ya sen delisin biliyorsun dimi
böyle bir durumda bile güldürüdün beni:D
Aynısını bende söyledim ona..
Ama çocuk tam bir asalak..

ya sen delisin biliyorsun dimi
böyle bir durumda bile güldürüdün beni:D
Aynısını bende söyledim ona..
Ama çocuk tam bir asalak..
ben sana geçen de arkadaşınla ilgili bir konu açtığında bi cevap verdim benim dediğim çıktı ;)
kahin miyim ileri görüşlü müyüm bilemem ahanda byull dediydi diyceksin gene ;)

kızın tek ablası bu değil 2 ablası daha var onları devreye sokmuş
durumumu görmüyormu bitik haldeyim diyormuş..
böyle bir kız asla değildi ama evlendiği adam onu mahvetti..
Anlaşıldı, bu parayı bu şekilde alamayacak arkadaşın. Bitikmiş, peh. İnsan borcuna sadık olur biraz. Şimdiye kadar 5 defa ödemişti ödemek istese, ayda 1000 tl verse 15 ay sürer maximum.
Arkadaşın hiç üzülüp ağlamasın, elinden geleni de ardına koymasın. Ailesi devreye girdi olmadı mı, mahkeme.
Ablası da alsın o kocasını başına çalsın. Olabilir, maddi durum sıkışık olabilir ama yüzsüz yüzsüz "arabayı napıcan?", "babam versin" , " Kajmery'den al" diyerek üstünü örtmeye çalışmak çok çirkin.
Şimdi desek ki tamam ayda 1000 tl ödeyecek madem, kız kredi çeksin, taksitlerini ablası versin, ama eminim ki 3. ay patlayacak o kredi.
Hani kızcağız arabaya heves etmiş anlaşılan, ortada bu olmasa suratına tükürsün ilişkisini kessin diyeceğim ama...

ben sana geçen de arkadaşınla ilgili bir konu açtığında bi cevap verdim benim dediğim çıktı :KK66:
kahin miyim ileri görüşlü müyüm bilemem ahanda byull dediydi diyceksin gene :KK66:
evet baya ileri görüşlü bir vatandaşsın senden korkar oldum kuzum..
Falcı parkbyull:D

Anlaşıldı, bu parayı bu şekilde alamayacak arkadaşın. Bitikmiş, peh. İnsan borcuna sadık olur biraz. Şimdiye kadar 5 defa ödemişti ödemek istese, ayda 1000 tl verse 15 ay sürer maximum.
Arkadaşın hiç üzülüp ağlamasın, elinden geleni de ardına koymasın. Ailesi devreye girdi olmadı mı, mahkeme.
Ablası da alsın o kocasını başına çalsın. Olabilir, maddi durum sıkışık olabilir ama yüzsüz yüzsüz "arabayı napıcan?", "babam versin" , " Kajmery'den al" diyerek üstünü örtmeye çalışmak çok çirkin.
Şimdi desek ki tamam ayda 1000 tl ödeyecek madem, kız kredi çeksin, taksitlerini ablası versin, ama eminim ki 3. ay patlayacak o kredi.
Hani kızcağız arabaya heves etmiş anlaşılan, ortada bu olmasa suratına tükürsün ilişkisini kessin diyeceğim ama...
evet inanılmaz araba istiyor babası da tamam bende destek olacağım diyince tabi oda hemen aradı taradı bir araba buldu..
Ablasının arabası var hemde baya güzel bir araba..Onuda evlendikten sonra aldılar af edersin donu yok giyemeye dünya borç takmışlar peşlerine..
Ben asıl o borç nasıl oldu onu anlamıyorum. Evleri kira eşyalar desen toplamda max 20 falan tutmuştur tüm evi..

Back
X