• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

borç nası istenir?:(

Evlenirken en ihtiyacın olacağı zamanda borcunu vermeyen insan şimdi hiç vermez.sinir oluyorum böyle rahat insanlara şu zamanda kim öylesine para verir.. Kendi paranla rezil olmak böyle bişey işte. hiç çekinme onlar utansın açık açık söyle yoksa bir bardak su iç üstüne...

Benim de tabağım 3 aydır komşuda isteyemiyorum :KK53: takımımın tabağı hemde.

1500₺ iyi para. Millet bir ay geçiniyor o parayla. Paraya çok sıkıştım diyip isteyin.

1 yıl olmuş
Günde 5 lira kenara atsa öderlerdi şimdiye
Umurlarinda değil sanki
Bence isteyin

buraya yazdığın gibi açık konuş onlarla. hiç kıvırma kıvranma. gerçekten iyi insanlarsa çıkarır verirler borcunu. benden 1,5 milyon borç almıştınız uzun zaman geçti hiç bahsi açılmadı yakın arkadaşımsınız düğünüme geldinizde belki o zaman verirsiniz diye düşünmüştüm düğündür malum çok ihtiyacımız oldu şimdi de var ne zaman alabilirim borcumu de.

Siz nezaketen belki aman önemli değil vs. demişseniz onu kullanıyor olabilirler, ya da evlerinde kaldıysanız bir süre, yediğinize, içtiğinize, elektriğinize, kullandığınız suya kadar saymış olabilirler, belki sizden kira yada masraf isteyemeyip borç diyerek ayıp etmiş olma ihtimalleri var.. Son ihtimal maddi güçleri yok belki, geri ödeyemiyorlar..

Bende sizin gibiydim verir ama istememezdim ama bir gün bir yerde dinledim dinimize göre söylemen gerekiyor eğer söylemezsen karşı tarafın unuttuğu ihtimali devreye giriyor yani dinen sorumluluk sende! Eğer zor durumda vs olsa tamam ama şu durumda hayır hükmünde bile değil düşün direk enayilik hükmünde
İşte bunu öğrendîğimden beri istiyorum inan ki ...vermeden evvel mutlaka ne zaman ödeyeceğini sorarım ilk ve zamanı gelince de en fazla 3 gün bekler hatırlatırım
Müslüman uyanık olur

Back
X