- 22 Mayıs 2018
- 3.500
- 5.717
- 158
- Konu Sahibi Nergizolsun
-
Ne demek devlet vermiyor. Külliyen yalan.Herkese merhaba.Yaklaşık iki sene önce çocukluk arkadaşım bana ulaştı ve çok zor durumda olduğunu söyledi.Bir miktar borç istedi gönderdim tabi ki geri gelmeyeceğini bildiğim için gözden çıkarttığım bir miktardı.Ama gerçekten ihtiyacı var bundan eminim.Çalışıyordu,işten çıktı.Kızıyla birlikte yanlız yaşıyor,kızının babasından hiçbir destek yok.Pek detay vermek istemiyorum ama daha sonra yüklü miktarda paraya ihtiyacı oldu onuda gönderdim çünkü gerçekten zor durumdaydı,aydan aydan göndereceğim dedi ama hiçbir şekilde göndermedi.Onuda gözden çıkardım zaten.Ama benden devamlı borç istemeye devam ediyor ve artık piskolojimi çok fazla etkiliyor.Hatta söyledim kendisine elime para geçtikçe gönderirim ama benden isteme,elimden birşey gelmeyince etkileniyorum diye.Bu zamana kadar eşimin haberi vardı ama artık onada söyleyemiyorum.Göndersem bir dert,göndermesem ayrı bir dert oluyor içime.Birkaç sefer arkadaşlarıma söyledim ihtiyacı olan biri var yardım etmek isterseniz aklınızda olsun diye,yardım etmek isteyenler bir miktar gönderdi.
Şimdi yine kötü durumda.Yine bir miktar istedi ama eşime söyleyemedim ve ben kendimi kötü hissediyorum.Devlete başvur dedim devlet vermiyor dedi.Zaman zaman işsiz kalıyor.Öğrenmek istediğim ‘’çalışmayan,yanlız yaşayan annelere devletin yapmış olduğu bir yardım var mı?
Bende Müge anlı da denk geldim birkaç kere çocukları devlet korumasına vermek isteyince bile telif ediyorlarmış biz size para verelim filan diye ama tam olarak ayrıntısı nedir bilmiyorumNe demek devlet vermiyor. Külliyen yalan.
Vermiyorsa vardır sebebi. Banka hesabında yüklü para vardır, üzerine kayıtlı menkul vardır vs vs. Yoksa belediye, kaymakamlık kime başvursa, ihtiyacı olduğu kesin ise mutlaka veriliyor.
Haklısınız.Öyle veya böyle siz sorumlu degilsiniz
Bence kendinizi üzmeyin asla. Yapabileceginiz kadarini yapmissiniz zaten. Devlet de bir sekilde yardim yapiyor. Benim kuzenim de evlenip bosandi. Mecburen gecimini saglamak icin yardim aliyor. Cocugun babasi yok mu ? Hani nafaka ? Kadinin ailesi nerede ?Herkese merhaba.Yaklaşık iki sene önce çocukluk arkadaşım bana ulaştı ve çok zor durumda olduğunu söyledi.Bir miktar borç istedi gönderdim tabi ki geri gelmeyeceğini bildiğim için gözden çıkarttığım bir miktardı.Ama gerçekten ihtiyacı var bundan eminim.Çalışıyordu,işten çıktı.Kızıyla birlikte yanlız yaşıyor,kızının babasından hiçbir destek yok.Pek detay vermek istemiyorum ama daha sonra yüklü miktarda paraya ihtiyacı oldu onuda gönderdim çünkü gerçekten zor durumdaydı,aydan aydan göndereceğim dedi ama hiçbir şekilde göndermedi.Onuda gözden çıkardım zaten.Ama benden devamlı borç istemeye devam ediyor ve artık piskolojimi çok fazla etkiliyor.Hatta söyledim kendisine elime para geçtikçe gönderirim ama benden isteme,elimden birşey gelmeyince etkileniyorum diye.Bu zamana kadar eşimin haberi vardı ama artık onada söyleyemiyorum.Göndersem bir dert,göndermesem ayrı bir dert oluyor içime.Birkaç sefer arkadaşlarıma söyledim ihtiyacı olan biri var yardım etmek isterseniz aklınızda olsun diye,yardım etmek isteyenler bir miktar gönderdi.
Şimdi yine kötü durumda.Yine bir miktar istedi ama eşime söyleyemedim ve ben kendimi kötü hissediyorum.Devlete başvur dedim devlet vermiyor dedi.Zaman zaman işsiz kalıyor.Öğrenmek istediğim ‘’çalışmayan,yanlız yaşayan annelere devletin yapmış olduğu bir yardım var mı?
Taşıma suyla değirmen döndürmeye calisiyor. Girsin bir işe çalışsın. Çocuğunu bahane edecekse evlere temizliğe gitsin merdiven silsin. İş bulun ona para vermeyin.Herkese merhaba.Yaklaşık iki sene önce çocukluk arkadaşım bana ulaştı ve çok zor durumda olduğunu söyledi.Bir miktar borç istedi gönderdim tabi ki geri gelmeyeceğini bildiğim için gözden çıkarttığım bir miktardı.Ama gerçekten ihtiyacı var bundan eminim.Çalışıyordu,işten çıktı.Kızıyla birlikte yanlız yaşıyor,kızının babasından hiçbir destek yok.Pek detay vermek istemiyorum ama daha sonra yüklü miktarda paraya ihtiyacı oldu onuda gönderdim çünkü gerçekten zor durumdaydı,aydan aydan göndereceğim dedi ama hiçbir şekilde göndermedi.Onuda gözden çıkardım zaten.Ama benden devamlı borç istemeye devam ediyor ve artık piskolojimi çok fazla etkiliyor.Hatta söyledim kendisine elime para geçtikçe gönderirim ama benden isteme,elimden birşey gelmeyince etkileniyorum diye.Bu zamana kadar eşimin haberi vardı ama artık onada söyleyemiyorum.Göndersem bir dert,göndermesem ayrı bir dert oluyor içime.Birkaç sefer arkadaşlarıma söyledim ihtiyacı olan biri var yardım etmek isterseniz aklınızda olsun diye,yardım etmek isteyenler bir miktar gönderdi.
++ Özellikle boşanmış ve çocuğu olanlara evine bakmaya bile gelmeden bağlıyorlar.Ne demek devlet vermiyor. Külliyen yalan.
Vermiyorsa vardır sebebi. Banka hesabında yüklü para vardır, üzerine kayıtlı menkul vardır vs vs. Yoksa belediye, kaymakamlık kime başvursa, ihtiyacı olduğu kesin ise mutlaka veriliyor.
Sizin vicdanınızı kullanabileceğini öğrenmiş isteyip duruyor. Daha fazla para kaptirmayin. İhtiyacı olan insan isteyemez öyle, hadi istedi borcunu ödemeden tekrar istemeye yüzü olmaz. Arkadaşınız istedikçe istemeye devam edecek ve siz vermemeye başlayınca sizi suçlayacak. Musluğu kesin. Sizden önce ne yapıyormuş mesela? Neden size güveniyor? Sizi para istemek için mi bulmuş? Madem paraya ihtiyacı olacak neden işten çıkıyor sürekli?Herkese merhaba.Yaklaşık iki sene önce çocukluk arkadaşım bana ulaştı ve çok zor durumda olduğunu söyledi.Bir miktar borç istedi gönderdim tabi ki geri gelmeyeceğini bildiğim için gözden çıkarttığım bir miktardı.Ama gerçekten ihtiyacı var bundan eminim.Çalışıyordu,işten çıktı.Kızıyla birlikte yanlız yaşıyor,kızının babasından hiçbir destek yok.Pek detay vermek istemiyorum ama daha sonra yüklü miktarda paraya ihtiyacı oldu onuda gönderdim çünkü gerçekten zor durumdaydı,aydan aydan göndereceğim dedi ama hiçbir şekilde göndermedi.Onuda gözden çıkardım zaten.Ama benden devamlı borç istemeye devam ediyor ve artık piskolojimi çok fazla etkiliyor.Hatta söyledim kendisine elime para geçtikçe gönderirim ama benden isteme,elimden birşey gelmeyince etkileniyorum diye.Bu zamana kadar eşimin haberi vardı ama artık onada söyleyemiyorum.Göndersem bir dert,göndermesem ayrı bir dert oluyor içime.Birkaç sefer arkadaşlarıma söyledim ihtiyacı olan biri var yardım etmek isterseniz aklınızda olsun diye,yardım etmek isteyenler bir miktar gönderdi.
Yardım konusunda bilgim yok ama neden çalışmıyor çocuğu çok mu küçük? Ya arkadaşınız öyle midir bilmiyorum ama çevremde gördüğüm bazı kadınlar çalışmak istemiyor devamlı ordan burdan yardım bekliyor, zekat fitre topluyor ama iş çalışmaya gelince yok.. taşıma suyla değirmen dönmüyor işte adam gibi bir işe girip çalışması lazımHerkese merhaba.Yaklaşık iki sene önce çocukluk arkadaşım bana ulaştı ve çok zor durumda olduğunu söyledi.Bir miktar borç istedi gönderdim tabi ki geri gelmeyeceğini bildiğim için gözden çıkarttığım bir miktardı.Ama gerçekten ihtiyacı var bundan eminim.Çalışıyordu,işten çıktı.Kızıyla birlikte yanlız yaşıyor,kızının babasından hiçbir destek yok.Pek detay vermek istemiyorum ama daha sonra yüklü miktarda paraya ihtiyacı oldu onuda gönderdim çünkü gerçekten zor durumdaydı,aydan aydan göndereceğim dedi ama hiçbir şekilde göndermedi.Onuda gözden çıkardım zaten.Ama benden devamlı borç istemeye devam ediyor ve artık piskolojimi çok fazla etkiliyor.Hatta söyledim kendisine elime para geçtikçe gönderirim ama benden isteme,elimden birşey gelmeyince etkileniyorum diye.Bu zamana kadar eşimin haberi vardı ama artık onada söyleyemiyorum.Göndersem bir dert,göndermesem ayrı bir dert oluyor içime.Birkaç sefer arkadaşlarıma söyledim ihtiyacı olan biri var yardım etmek isterseniz aklınızda olsun diye,yardım etmek isteyenler bir miktar gönderdi.
Neden çalışmıyor?Herkese merhaba.Yaklaşık iki sene önce çocukluk arkadaşım bana ulaştı ve çok zor durumda olduğunu söyledi.Bir miktar borç istedi gönderdim tabi ki geri gelmeyeceğini bildiğim için gözden çıkarttığım bir miktardı.Ama gerçekten ihtiyacı var bundan eminim.Çalışıyordu,işten çıktı.Kızıyla birlikte yanlız yaşıyor,kızının babasından hiçbir destek yok.Pek detay vermek istemiyorum ama daha sonra yüklü miktarda paraya ihtiyacı oldu onuda gönderdim çünkü gerçekten zor durumdaydı,aydan aydan göndereceğim dedi ama hiçbir şekilde göndermedi.Onuda gözden çıkardım zaten.Ama benden devamlı borç istemeye devam ediyor ve artık piskolojimi çok fazla etkiliyor.Hatta söyledim kendisine elime para geçtikçe gönderirim ama benden isteme,elimden birşey gelmeyince etkileniyorum diye.Bu zamana kadar eşimin haberi vardı ama artık onada söyleyemiyorum.Göndersem bir dert,göndermesem ayrı bir dert oluyor içime.Birkaç sefer arkadaşlarıma söyledim ihtiyacı olan biri var yardım etmek isterseniz aklınızda olsun diye,yardım etmek isteyenler bir miktar gönderdi.
Ailesi yok.Birikmiş nafaka varmış ama onun için dava açması gerekiyormuş,harç parası filan gerekli ama tabi oda yok.Bence kendinizi üzmeyin asla. Yapabileceginiz kadarini yapmissiniz zaten. Devlet de bir sekilde yardim yapiyor. Benim kuzenim de evlenip bosandi. Mecburen gecimini saglamak icin yardim aliyor. Cocugun babasi yok mu ? Hani nafaka ? Kadinin ailesi nerede ?
Bence fazla göndermeyin.Belli limit e kadar toparlamaliydi kendini.Siz veriyorsunuz diye alışmış.Herkese merhaba.Yaklaşık iki sene önce çocukluk arkadaşım bana ulaştı ve çok zor durumda olduğunu söyledi.Bir miktar borç istedi gönderdim tabi ki geri gelmeyeceğini bildiğim için gözden çıkarttığım bir miktardı.Ama gerçekten ihtiyacı var bundan eminim.Çalışıyordu,işten çıktı.Kızıyla birlikte yanlız yaşıyor,kızının babasından hiçbir destek yok.Pek detay vermek istemiyorum ama daha sonra yüklü miktarda paraya ihtiyacı oldu onuda gönderdim çünkü gerçekten zor durumdaydı,aydan aydan göndereceğim dedi ama hiçbir şekilde göndermedi.Onuda gözden çıkardım zaten.Ama benden devamlı borç istemeye devam ediyor ve artık piskolojimi çok fazla etkiliyor.Hatta söyledim kendisine elime para geçtikçe gönderirim ama benden isteme,elimden birşey gelmeyince etkileniyorum diye.Bu zamana kadar eşimin haberi vardı ama artık onada söyleyemiyorum.Göndersem bir dert,göndermesem ayrı bir dert oluyor içime.Birkaç sefer arkadaşlarıma söyledim ihtiyacı olan biri var yardım etmek isterseniz aklınızda olsun diye,yardım etmek isteyenler bir miktar gönderdi.
Ben boşanma davası açtığımda kaymakamlığa, belediyeye ve aile bakanlığına başvurdum. Hatta gıda kolisi yardımı bile geldi yardım bağlanana kadar idare edin diye.Bende Müge anlı da denk geldim birkaç kere çocukları devlet korumasına vermek isteyince bile telif ediyorlarmış biz size para verelim filan diye ama tam olarak ayrıntısı nedir bilmiyorum
Sigara alışkanlığı var mı?Ailesi yok.Birikmiş nafaka varmış ama onun için dava açması gerekiyormuş,harç parası filan gerekli ama tabi oda yok.
Bence kendinizi üzmeyin asla. Yapabileceginiz kadarini yapmissiniz zaten. Devlet de bir sekilde yardim yapiyor. Benim kuzenim de evlenip bosandi. Mecburen gecimini saglamak icin yardim aliyor. Cocugun babasi yok mu ? Hani nafaka ? Kadinin ailesi nerede ?
Taşıma suyla değirmen döndürmeye calisiyor. Girsin bir işe çalışsın. Çocuğunu bahane edecekse evlere temizliğe gitsin merdiven silsin. İş bulun ona para vermeyin.
Sizin vicdanınızı kullanabileceğini öğrenmiş isteyip duruyor. Daha fazla para kaptirmayin. İhtiyacı olan insan isteyemez öyle, hadi istedi borcunu ödemeden tekrar istemeye yüzü olmaz. Arkadaşınız istedikçe istemeye devam edecek ve siz vermemeye başlayınca sizi suçlayacak. Musluğu kesin. Sizden önce ne yapıyormuş mesela? Neden size güveniyor? Sizi para istemek için mi bulmuş? Madem paraya ihtiyacı olacak neden işten çıkıyor sürekli?
Yardım konusunda bilgim yok ama neden çalışmıyor çocuğu çok mu küçük? Ya arkadaşınız öyle midir bilmiyorum ama çevremde gördüğüm bazı kadınlar çalışmak istemiyor devamlı ordan burdan yardım bekliyor, zekat fitre topluyor ama iş çalışmaya gelince yok.. taşıma suyla değirmen dönmüyor işte adam gibi bir işe girip çalışması lazım
Bir ara işten çıktı,sonra tekrar başladı ama şimdi tekrar işsiz kalmış.İş var ama uzakta işe gidecek param bile yok diyor.Bende söyledim günlük para alabileceğin işlere git bu şekilde bu döngüden çıkamazsın diye.Neden çalışmıyor?
Çok üzülerek söylüyorum ama malesef sizi kullanıyor. Sizin bam telinizi bulmuş vicdandan vuruyor.surekli işten cikartilan ya da işten çıkan birinde sorun vardır. yavaş yavaş kendinizi geri çekin içinizden geldiğinde yapın yoksa yapacak bir şey yok.Bir ara işten çıktı,sonra tekrar başladı ama şimdi tekrar işsiz kalmış.İş var ama uzakta işe gidecek param bile yok diyor.Bende söyledim günlük para alabileceğin işlere git bu şekilde bu döngüden çıkamazsın diye.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?