Borç verme,Sosyal Yardım

Ev temizliğine gitse bile İstanbul’da min. Günde 500 alır. Az para mı Allah aşkına..

Evet avukat arkadaşıma hesaplatmıştım,hatta nasıl yapacağını bile araştırdım,işsiz kaldığı dönemdeydi yol param bile yok dedi.Yol param yok diyince yine belli bir miktar gönderdim.

Evet avukat arkadaşıma hesaplatmıştım,hatta nasıl yapacağını bile araştırdım,işsiz kaldığı dönemdeydi yol param bile yok dedi.Yol param yok diyince yine belli bir miktar gönderdim.
Çok güzel kullanıyor sizi arkadaşınız resmen duygu sömürüsü yapıyor

Lütfen daha fazla kaptırmayın. Sizi kullanıyor. Yol parası yok diye işe gidemeyen insan isvereniyle konuşur, bu işe ve buradan kazanacağım paraya çok ihtiyacım var ama yol param yok, bana yol parası verin der. Bir şekilde halleder. Paraya ihtiyacı olan insan iş mi bırakır? Bulmuş para kapısı neden çalışayım modunda. Bakın çalışsa yetistiremese amenna ama bu arkadaş çalışmak istemiyor. Net.

Siz çalışıp gönderirken o neden çalışsın ki yani değil mi? Ne merdiven temizler, ne ev işlerine gider, ne bir ofiste çay yapar, ne bir yerde sekreterlik. Yazık değil mi ona çalışıp kendini yorsun, param yok der şak çıkarır verirsiniz.
Bütün çevresini tüketmiş, artık kimse para vermeyince ne yapsam kimi bulsam diye düşünmüş ve sizi bulmuş işte çok belli. Kendinizi kullandırmak istiyorsanız siz bilirsiniz.

Sosyal ekonomik destek yardımı alabilir.
Tabii evi,arabası,sigortası yoksa devlet yardım yapıyor.
Elektrik yardımı,okuyan çocuk için şartlı eğitim yardımı ve aile destek yardımı yapılıyor.
Bunlar için e-devlet den başvuru yapabilir.
Ama aylık sosyal ekonomik yardım için ilçe sosyal hizmetler müdürlüğüne başvurması şart.
Bence artık para yollamayin bunları yapsın önce.
Belki de alıyor ama yetmiyor sizden istiyor olabilir.
Bu durumda birine yardım verir devlet 1-2 ay gecikmeli de olsa verilir yani.

İşi yoksa malı mülkü yoksa barodan ücretsiz avukat talep etme hakkı bile var

Kaymakamlığa gidecek yardım için eğer yardıma muhtaç birisi ise, gıda,kırtasiye, kömür veriyor parada veriyor yine sosyal yardımlaşma vakfı.

Siz yurtdışında filan mı yaşıyorsunuz acaba nasılsa o orada iyi para kazaniyordur diye düşünüyordur o yüzden devlet yardım etmiyor diye yalan söylüyor size.

Son düzenleme:
Ya bu tarz kadınlara öyle gıcık oluyorum ki biri görümcem kadın eşi aldatıyor diye baba evine geldi. Kp Allah var hiçbir şeyini eksik etmedi kızının da torunun da. Kızı Nafakasını aldı biriktirdi. Sonra Tutturdu bana ev alın diye. Kızımla rahat etmiyorum ev küçük dedi. Tazminatını ev peşinatı yaparsın işe girip de ev kredini ödersin dedik. Hanımefendiye zor geldi. O hazır bekledi ağabeylerim bana ev alırlar diye düşündü. Ben 6 aylık bebemi evde bakıcıya bırakıp çalıştım. Hatun gündüz 12 ye kadar uyuyordu. Çalışmak iş disiplini kolay mı? Şimdi de her şeye rağmen kocası ile barıştı.ben bu kafaları anlayamıyorum yok yani olmuyor..

Arkadaşınıza, borç ve yardım adı altında; toplam ne kadar para verdiniz ? Aynısını eşiniz yapsa tepkiniz ne olurdu ?

Arkadaşınızı ve arkadaşınızın evini yakın zamanda gördünüz mü ?

Son düzenleme:
Eğer gönderecek gücünüz yoksa benim de elim sıkışık bu aralar kusura bakma diyebilirsiniz.

Verdiğiniz toplamda ne kadar şu an?
Kadını resmen siz bu rahatlığa alıştırmışsiniz. Bundan sonra yok demeyi bilin. Oda tekrar edemez. Vicdan yapacaksınız tamamda eli ayağı tutuyor bişeyler yapabilir

Size o kadar yapma etme dedikleri halde para gönderecekseniz sizin sorununuz. Bu kadar para gönderene kadar gel nafaka davası için harcını yatıralım deseydiniz anlardınız durumunu. Belki de zaten nafaka alıyordur.
Millete de zor durumda biri var yardım etmek isteyen ona versin demeyin. Birisi yardım eder araştırır ihtiyacı olmadığını öğrenir sizi sorumlu tutar. Ayrıca eşinizden gizlemeniz bile büyük hata. Güven problemi çıkar aranızda.

Artik irtibati kesin bence yapacaginiz her turlu yardimi yapmissiniz para verip yol gostermissiniz bundan sonrasi artik sizi kullanmaya giriyor. Ne kendinize ne yalan soyleyerek evliliginize zarar vermeyin aynisini esiniz yapsa ne dusunursunuz?

Taşıma su ile değirmen dönmez. Evet yardım yapmışsınız gerekirse yine de yapılır ama devlet desteği var. Bulunduğu ilçenin belediyesine gidip başvursun. Fakirlik belgesi ile durum tespit yapıp aylık ihtiyaç yardımı oluyor. Yakacak gıda giyim vs. Aile sosyal politikalar bakanlığınin da var aynı şekilde.
Bir de yaşı gencse iş bulsun, meslek edindirme kursları da var bilemedim araştırması lazım. Baba ödemekle yükümlü ne demek bakmıyor. Ordan da geliri olacak. Coccugu kaç yaşında biyukse okula gider o da çalışır. Yok mu ailesi vs? Biri gelsin çocuk ufaksa o baksın, yada o da onların yanına taşınsin falan

Evet yurtdışında yaşıyorum.Ama buraya adapte olmak için yapmadığım iş kalmadı.Temizlikte buna dahil…Bazen bende düşünüyorum ben temizlik yapabiliyorsam herkes yapar diye hatta bunu ona da söyledim işten çıktığında.İş bulana kadar temizlik işine filan bak,hem eline para geçer hemde evde durup bunalıma girmezsin diye.Ama ağır geliyormuş temizlik işi…

Büyük miktarlardan eşimin haberi var ama evet haklısınız aracı olmakla hata yaptım

Verdiğiniz toplamda ne kadar şu an?
Kadını resmen siz bu rahatlığa alıştırmışsiniz. Bundan sonra yok demeyi bilin. Oda tekrar edemez. Vicdan yapacaksınız tamamda eli ayağı tutuyor bişeyler yapabilir
20 bini geçti.Ufak tefekleri geri almak için göndermedim çocuk için okul açıldığında filan göndermiştim.Ama büyük kalemleri Aydan aya ödeyeceğim demişti.Ama artık geri gelmeyeceğinden eminim çünkü istedikten sonra bile benden istemeye devam etti

Dün eşimle tamda bu konuyu konuştum. bazı insanlar yardım için nete yazıyorlar bende "il / ilçe sosyal dayanışma ve yardımlaşma vakfına başvurmaları gerek "diyorum dedim. doğru yapıyorsun dedi. şuaralar seçim nedeniyle daha çok yardımlar artmış. hatta evde askeri ücret giriyor ama kişi başı düşen para çok az. ona bile yardım çıkıyor dedi... yani bahsettiğim kuruma başvursun...

sizi kullanıyor. yurtdışında yaşayınca rahat sanıyordur sizi... temizlikde de çalışmışsınız. kendiside çalışabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…