Borç verme,Sosyal Yardım

Buraya konu açmam çok iyi oldu,çünkü vicdan yapıyordum ama hepiniz çok haklısınız,kendi huzurumu kaçırmaya izin vermeyeceğim artık.
Size bir örnek anlatayım bana temizliğe gelen bir kadın vardı. Oğlu vardı birde. Evliydi ama eşi har vurup harman savuran ,arada başka kadınlarla takılan bir tipti.
En son adamla boşandı. Oğlunun velayetini de aldı,hala deli gibi çalışıyor oğluna bakıyor.
Evliyken zorda kaldığı zaman para istemezdi ama haftaya gelecekse erken arayip ihtiyac varmı temizliğe erkene cekelim mi derdi. Kocası yine maaşıni giyime,kendine yada başka bir kadına yedirmiş oluyordu,hatta kadının parasını almaya çalışıyordu fatura vs diye. Düşünün çocugun ihtiyacında yok gibi bir adamdı,varlığı da dertti kadına.
Şimdi sigortalı bir iş buldu calişıyor ama oğlunu o beş para etmez eşinden fayda göremeden kendisi büyüttü/büyütüyor. Hiç öyle aglayıp yakınan dilenen biri de olmadı bu kadın. Telefon konuşmalarından şahit olup sorup ögrendim ben o dönem. Kendimce destekte oldum ama asla gururunu incitmeden.
Çalışmaya gönlü,niyeti olan çalışıyor yani.
Arkadaşınız hazıra alışmış.

inşallah bu süre zarfında yine göndermediniz
kesin ve net bir şekilde artık yardım edemeyeceğinizi söyleyin..
net konuşmazsanız bu böyle devam eder
bize de yazın
Hayır göndermedim,ama özel hesabımda hiç para kalmadığını söylememe rağmen 3 kere istedi Bir dönem demiştim eline geçtikçe 3-5 farketmez borcunu gönder eşime karşı mahçup oldum diye ama bir hareket olmamıştı.

Alışmış para gelmesine istedikçe istiyor. İnsan biraz da kendi çabalamalı ya, nereye kadar gidecek böyle. Onların bu durumda olması sizin suçunuz değil, biliyorsunuz. Uyanıkmış arkadaşınız baya, vicdanınıza oynuyor. Kendinizi kullandırtmayın.

Bir dönem özel sebeplerden ötürü çocuğumla tek kalmak durumunda kaldım. Sosyal hizmetlerden destek aldım. O zamanlar cocugum çok küçüktü bırakıp çalışamıyordum. Annemde çalışıyordu yani çocuğa bakacak kimse yoktu açıkçası. Neyse uzatmayayım daha fazla. Yani üzerimde bir mal varlığı felan yoktu, banka da param da. O yüzden o zamanın şartlarıyla kötü denmeyecek miktarda aylık ödeme aldım. Sonra zaten durumlar düzelince işe felan girince, kesildi. Allah muhtaç etmesin tabiki ama alınıyor. Ben ki devletin kapısına giderken bile renkten renge girdim utancımdan. O günden bugüne kadar tek duam Allah alan elden değil veren elden eylesin beni diye. Çok şükür bitti gitti o günler. Ama yardım yapılıyor. Ha birde şunu söyleyeyim. Ben tek bir yere başvurdum sıkıla sıkıla. Bir çok yerden bir çok yardım alan çok kişi duydum.

Benim eşimin ilk okul arkadaşı da böyle aradı hal hatur sordu pandemi dönemiydi çocukların videosunu attı adam sonra kardeşim paraya ihtiyacım var dedi eşim kredi çekip 3000 TL gönderdi 2020 de ödeyeceğim dedi adam yıllar geçti hala ödeyecek eşim kimle konuşsa hepsine aynısını yapmış tanıdığı herkesten almış paraları ve üstüne yatmış böyle insanlar var malesef bence vermeyin ben artık kimseye vermiyorum ben çalışıyorum geberiyorum kimseden bir kuruş istemedim bu güne kadar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…