Borç vermek

Ağzını ara atıyorum 5 ocakta ödemem var senden gelecek olana güveniyorum o zamana kadar ayarlarsın di mi de.

Biz bir de kalkıp çocuğumuzun öğretmenine borç vermiştik geçen yaz, o süreçte tövbe ettim bi daha kimseye borç vermem diye.

Sorma ben de sözde tövbe etmiştim aynı hataya düştüm

Çok yakın ailemden biri olmadıkça borç vermem. İstemesi ölüm gibi gelir ve bilerek ödemeyen biri olursa iyice sinir bozucu. Son borç verdiğimizde çok üzücü şeyler yaşadık borçta baya yüklüydü birdaha tövbe ettik eşimle. Ödeyeceği zamanı bekleyin vermezse istersiniz. Bu devirde kimseye borç vermeyin birdaha bence.

Çok yakın ailemden biri olmadıkça borç vermem. İstemesi ölüm gibi gelir ve bilerek ödemeyen biri olursa iyice sinir bozucu. Son borç verdiğimizde çok üzücü şeyler yaşadık borçta baya yüklüydü birdaha tövbe ettik eşimle. Ödeyeceği zamanı bekleyin vermezse istersiniz. Bu devirde kimseye borç vermeyin birdaha bence.

Daha once de vermiştim birine tam 1 yıl sonra 5-6 parçada zar zor aldım ama akıllanmamışım

Nerden buluyorsunuz bu tipleri hiç bilemiyorum arkadaşlık ediyor sonrada memnun kalmıyorsunuz... gerçi aradan 3ay falan geçse neyse birazda siz abartıyorsunuz

az ya da çok para farketmiyor borç borçtur dara düşünce insanlara yardım ediyoruz isi gorulsun diyoruz bu isler boyledir ama istemeden vermiyor insanlar vermeyi birakin üstüne yatıyorlar başımıza geldi yani arkadas kardes dediklerimiz biz pandemide yokluk içinde iken kredi cikmadi diye yalan soyleyen insanlar bunlar ki istemedik de isteriz diye korktular zamanında borç verdik geri alamadık 150 tl bakın az bi para belki ama inanin bizim icin 1500 tl degerinde .
Haftada bir arayıp hatırlatın yüzsüz insanlara yüzsüzlük yarar .

Borç vermekten de almaktan da nefret ederim birisi ile aranıza para girince eskisi gibi olmaz artık. Keşke baştan hayır deseydiniz. Bence çok zor durunda olmadıkça sağlık vs gibi , borç istenmemesi lazım bu parayı isteyecek üstüne daha fazla isteyecek yuzsuzlukte olan , Aralık ayında vericem diye geniş bir zaman dilimi verip sizi huzursuz eden üstüne de öyle bir borç yokmuş gibi normal davranan bir insandan boşuna incelik beklemeyin açık açık sorun Aralık ayında demiştin tam gününü söyler misin ben senin lafına göre ödeme ayarladım zor duruma düşmek istemiyorum de

Büyük konuşmamak lazım ama ben aile bireylerim haricinde kimseden borç istemem çünkü ailenin haricinde araya para mevzusunun girdiği ilişkiler zedelenebilir. Çok yakın arkadaşım benden isterse veririm ama o parayı hiç alamama ihtimalimin olduğunu düşünerek veririm.

Babam birine borç verirsen o parayı gözden çıkar, çıkaramayacağın miktarı da kimseye borç olarak verme demişti. Siz vereli 1 ay geçmiş çok az bir zaman hemen aranızı kötü yapmaya değmez ama keşke vermeseymişsiniz başta.

Aralıkda ödeyeceğim demiş daha aralığın ilk çeyreğindeyiz. Aysonuna kadar bekleyin ocak ayında istersiniz. Madem bi iyilik yaptınız hemen darlamayın. Parası yoksa 500 tl yi de ödeyemez haliyle. Fatura olsun olsun 50 tl olsun, kendinden daha zor durumda gördüyse yardımcı olmuştur. Size daha önce defalarca yemek ısmarlayan, bi telefonla arkadaşına yardım eden biri, kötü niyetli değildir. Bence arkadaşlığınızı bozmayın.

Demek ki sizin ihtiyaciniz olsa vermeyecek.Ihtiyaciniz olduğunu söyleyip paranizi bir an once isteyin.Yoksa ilerleyen zamanda coviti bahane edip yine vermez.Kimseyle para alisverisine girmeyin bence
Kac lira olursa olsun gitsin kredi ceksin insanlar aksi durumda paranizla rezil ediyorlar...

Daha 1 ay olmuş borç vereli. İnsan yakın arkadaşı sıkışınca borç verebilir. Ne kadar paragöz bir toplum olduk. 3 kuruş verince sonra borç verdiğiniz kişinin bütün hayatının himayesi kendinizde sanıyorsunuz. Telefon faturası dediğiniz kaç tl olacak ki vermiştir ama 500 tl az para değil üstünde olmayabilir. Ayrıca hoş bir davranış bak ödeyebileceği bir meblağı direk daha telefon kapanmadan Ödemiş ikiletmemiş bile. Ya borç vermeyin ya da böyle para da para demeyin. Daha 1 ay olmuş insan yakın arkadaşının derdine yetişmeli

Müge Anlı der ki:peşine düşeceğin parayı vermeyeceksin..2000 tl çok para ve bence arkadaştan istenecek bir para da değil..arkadaştan 50_100_200 falan istenir en fazla..ki sizden başta 4000 istemiş, dayısı,amcası ,teyzesinden falan istemesi lazım bu parayı..ben bu durumlarda şöyle düşünüyorum.büyük paralar akrabalardan istenmiyorsa o parayı ödemeye niyeti yoktur. .yada ödeme durumu yoktur. .çünkü onların yüzüne hep bakacak,ailesine laf gelecek ama siz dış kapının dış mandalısınız. .en fazla ilişkisini keser sizinle.bu da bir kayıp değil

Bende bu insanlari anlamıyorum ya, söyle bir dönemde arkadaşın sana para vermiş, sende borcumu hatırlatmana gerek yok şuan para veremem diye çıkıyorsun ne kadar ayıp. Tamam telefon faturası az miktardır ama borcun varsa onu atarım bi kenara, az az biriktirir borcumu veririm arkadaşıma
Sanki sizin para geri gelmeyecek gibi hissettim, insallah yanılırım

Back
X