Borç vermek

Borç vermekten de almaktan da nefret ederim birisi ile aranıza para girince eskisi gibi olmaz artık. Keşke baştan hayır deseydiniz. Bence çok zor durunda olmadıkça sağlık vs gibi , borç istenmemesi lazım bu parayı isteyecek üstüne daha fazla isteyecek yuzsuzlukte olan , Aralık ayında vericem diye geniş bir zaman dilimi verip sizi huzursuz eden üstüne de öyle bir borç yokmuş gibi normal davranan bir insandan boşuna incelik beklemeyin açık açık sorun Aralık ayında demiştin tam gününü söyler misin ben senin lafına göre ödeme ayarladım zor duruma düşmek istemiyorum de

Alırken de sözde utana sıkıla almıştı ama arkasından tekrar isteyince o utanmalar numaraydı galiba...Bir de 2.defa istemesine getek yoktu, bi ben değilim kardeşim dediğim insanlar var diyordu sonucta..

Şimdi de konuşmuyor 3 gündür...Sebebi de evimdeki bi tanirat için usta bulmuştu..Bana dedi ki paranın cogunu iş bitmedrn verme...sonra aradı ustaya şu kadar gönderecekmişsin istedi...soylediği miktar cogu ediyor...hani dedim cogunu verme demiştin, zaten sinir ettiler düzgün iş yapmıyorlar,zaten bi miktar verdim, iş bitince gerisini vereyim dedim...o gün de sinirliydim çünkü usta mutfağı komple toz içinde bırakmıştı, lavaboya harç dökmüş yani sesim biraz yüksek cıktı konusurken....Bu da ben neyin azarını yiyorum artık karısmıyorum deyip tamamen küsüp ortadan kayboldu

Bende bu insanlari anlamıyorum ya, söyle bir dönemde arkadaşın sana para vermiş, sende borcumu hatırlatmana gerek yok şuan para veremem diye çıkıyorsun ne kadar ayıp. Tamam telefon faturası az miktardır ama borcun varsa onu atarım bi kenara, az az biriktirir borcumu veririm arkadaşıma
Sanki sizin para geri gelmeyecek gibi hissettim, insallah yanılırım

Ben de oyle düşünüyorum
500 veremem dedi bana zor anımda ya şaka gibi
İşyerinde toplamda 6bin elemanlara veren her gün senetler ödeyen biti

Müge Anlı der ki:peşine düşeceğin parayı vermeyeceksin..2000 tl çok para ve bence arkadaştan istenecek bir para da değil..arkadaştan 50_100_200 falan istenir en fazla..ki sizden başta 4000 istemiş, dayısı,amcası ,teyzesinden falan istemesi lazım bu parayı..ben bu durumlarda şöyle düşünüyorum.büyük paralar akrabalardan istenmiyorsa o parayı ödemeye niyeti yoktur. .yada ödeme durumu yoktur. .çünkü onların yüzüne hep bakacak,ailesine laf gelecek ama siz dış kapının dış mandalısınız. .en fazla ilişkisini keser sizinle.bu da bir kayıp değil

Kesti zaten anlattım son yorumumda

Daha 1 ay olmuş borç vereli. İnsan yakın arkadaşı sıkışınca borç verebilir. Ne kadar paragöz bir toplum olduk. 3 kuruş verince sonra borç verdiğiniz kişinin bütün hayatının himayesi kendinizde sanıyorsunuz. Telefon faturası dediğiniz kaç tl olacak ki vermiştir ama 500 tl az para değil üstünde olmayabilir. Ayrıca hoş bir davranış bak ödeyebileceği bir meblağı direk daha telefon kapanmadan Ödemiş ikiletmemiş bile. Ya borç vermeyin ya da böyle para da para demeyin. Daha 1 ay olmuş insan yakın arkadaşının derdine yetişmeli

Yetiştim de borc ta istemedim
Ama 2.defa borc istemesi
Ukala davranısları
2bin tl vermemin ardından beni hiç arayıp sormaması

Alırken de sözde utana sıkıla almıştı ama arkasından tekrar isteyince o utanmalar numaraydı galiba...Bir de 2.defa istemesine getek yoktu, bi ben değilim kardeşim dediğim insanlar var diyordu sonucta..

Şimdi de konuşmuyor 3 gündür...Sebebi de evimdeki bi tanirat için usta bulmuştu..Bana dedi ki paranın cogunu iş bitmedrn verme...sonra aradı ustaya şu kadar gönderecekmişsin istedi...soylediği miktar cogu ediyor...hani dedim cogunu verme demiştin, zaten sinir ettiler düzgün iş yapmıyorlar,zaten bi miktar verdim, iş bitince gerisini vereyim dedim...o gün de sinirliydim çünkü usta mutfağı komple toz içinde bırakmıştı, lavaboya harç dökmüş yani sesim biraz yüksek cıktı konusurken....Bu da ben neyin azarını yiyorum artık karısmıyorum deyip tamamen küsüp ortadan kayboldu
Sen aslında borç konusunda sinirlisin ama.baska şeyden dolayı patlama olmuş. Şimdi parayı istesen de böyle tartışma oldu diye istedi diyecek.. zor bir durum keşke bu muhabbetlere hiç girmeseydiniz usta işi filan daha fazla içli dişli olmaya gerek yoktu

Sen aslında borç konusunda sinirlisin ama.baska şeyden dolayı patlama olmuş. Şimdi parayı istesen de böyle tartışma oldu diye istedi diyecek.. zor bir durum keşke bu muhabbetlere hiç girmeseydiniz usta işi filan daha fazla içli dişli olmaya gerek yoktu

Mecburdum usta bulmaya

onun ödememesi bir sorun da 500 TL tutacak bir şeyi birinin sen hallediver demesi de sorun bence

herkes cebinde 500 TL ile mi geziyor yani alınacak yeri arayıp ben parasını öderim deyip onu da teslim almaya gönderseniz anlarım da 500 TL'lik şeyi bir başka kişiden beklemek çok

yıllar önce görümcemler düğün yapacaktı

bir yere kuru pasta siparişi vermişler

neyse eşime de sen araba ile alıp getirsen olur mu demişler o da olur demiş

teslim almaya gitmiş ki hani ödeme demişler

ödenmedi mi demiş hayır demişler 11 yıl önce 150 TL şimdi kaça denk gelir bilemem ama o zaman iki küçük altın parası idi

üstünde o kadar para yok hatta bankada da o kadar para yoktu zira düğün için harcama yapmıştık ertesi akşam da tatile gidecektik bütçemiz ona göreydi

ben de o an arabada idim kredi kartından çektik ama orada olmasam eşim gelip benden kart alacak vs bir sürü işkence

o davranışı da aradan geçen uzunca süreye rağmen unutmadık

bu arada unutmamışlar vs, bilerek ödememişler muhtemelen

aradan bir ayı aşkın zaman geçip maaşlarını alınca ayak üstü şu parayı da verelim dediler

Benzer bir durum yaşadım, arkadaşıma 500Tl borç verdim sonrasında onu 2-3 kere akşam yemeklerine (1 yemek benim borcumdan pahalıdıır bildiğim yerler) giderken gördüm. Hayat planlaması yaparken şunu şunu yaparım sana borcumu öderim vs. diye anlatırdı ödemezdi 6 ay geçti ödemiyor :). Çok kısa bir süre daha verip sonra itinayla isteyin, yaşayan biri olarak seni linçlemiyorum :)

Daha vereli 1 ay olmus bu ne acele.belki telefon faturasi azdir vermistir.mesela biz borc alinca hicbisey yapmadan borc icin mi topluyoruz.ben sizi haksiz buldum 1 aydan ne olacak ki keske vermeseydiniz.

Benzer bir durum yaşadım, arkadaşıma 500Tl borç verdim sonrasında onu 2-3 kere akşam yemeklerine (1 yemek benim borcumdan pahalıdıır bildiğim yerler) giderken gördüm. Hayat planlaması yaparken şunu şunu yaparım sana borcumu öderim vs. diye anlatırdı ödemezdi 6 ay geçti ödemiyor :). Çok kısa bir süre daha verip sonra itinayla isteyin, yaşayan biri olarak seni linçlemiyorum :)

Yasayan anlar işte sağol

Borç almayı da vermeyi de hiç sevmem. Yakınlarımdan birine geçen yıl çeyrek altın verdim hala vermedi, hatta hiç sözü bile geçmiyor. Bu yetmezmiş gibi bir kaç ay öncede yine bir yakınıma 5 bin lira verdim, bunuda alabilecek miyim bilmiyorum. İsteyemiyorum da ben öylede tuhaf bir durumdayım, bekliyorum kendilerinin geri ödemelerini.

Size şunu diyebilirim, ya hiç borç vermeyin kimseye yada sizi hiç etkilemeyecek miktarı verin. Ben öyle yapıyorum. Çünkü o paraları isterken sanki sizin borç verdiğiniz değil de kendilerinin parasıymış gibi davranıyorlar, tatsızlık çıkıyor.

Umarım dediği zamanda geri öder arkadaşınız da aranız bozulmaz.

Daha vereli 1 ay olmus bu ne acele.belki telefon faturasi azdir vermistir.mesela biz borc alinca hicbisey yapmadan borc icin mi topluyoruz.ben sizi haksiz buldum 1 aydan ne olacak ki keske vermeseydiniz.

Aslında böyle yapmanız lazım. Borcunuz varsa yeme içme gibi şeyler dışında harcama yapmanalısınız

Aralıkta veririm demiş , hemen telaşa düşmüşsünüz. Borç bu hiçbir zaman vaktinde ödenmez. Bir de kendiniz teklif etmişsiniz vereyim diye. Biraz zaman geçsin vermezse istersiniz.
Yalnız o usta ve 500 lira olayı hiç şık olmamış. Sen vermiyorsun ama ben zorla alırım der gibi. Paranız o kadar kıymetliyse - benim öyledir ve borç falan vermem - hiç teklif etmeseydiniz keşke.

Back
X