- 2 Ocak 2020
- 182
- 360
- 18
- 30
- Konu Sahibi Trombostik
-
Ben ozetleyim kenarda 2bin var suan ama benim 11 bin borcum var.Konuyu yanlis eksik okudum sanirim donup bir daha bakicam
Öyle arkadaşım. Valla atanmış olsam misli misline ödicem de hem iş yok hem borcu ödemek zorunda olunca insan üzülüyor.Borç yiğidin kamçısıdır diye bir söz vardı ya o hesap
Bakalım artık altında takip edelim ne yapalım.
Hadise bir ayakkabisini kupesini verse ikimizin borcu ödenecek. Birde bize bak
Estağfurullah olur öyle bazen ☺Offffff ilk paragrafi atlamisim arkadasim ozur dilerimcok zor yaa ben sadece yatirim kismini okudum.ozur dilerim...
Güzel bir alışkanlık bende para biriktirirdim ama hep para olarakBen senelerdir altın alırım.
bekarken sürekli çeyrek alıp kenara atardım.
bunu artık alışkanlık haline getirmiştim.
bu benim için çok iyi bir alışkanlık olmuştu.
ve bunları yaparken hiç zarar etmedim.
tabi ben evde saklardım. Ne kadara almışım,hangi ay,gün yazardım.
para öylece yatacağına mutlaka değerlendirin.
ben otelde çalıştığım için,dövize de çok yatırırdım.
Ama bu kısa vade.
yani sıkı takip ederdim.
az biraz düştü mü, bilirdim ki daha fazla çıkacak.
hemen gider döviz yapardım,fırladı mı bozardım.
bu şekilde. :)
Ya aslında bu aralar bende altın almayı düşünüyorum.Güzel bir alışkanlık bende para biriktirirdim ama hep para olarak
Hiç ne döviz ne altın girmedim bu işlere siz bana arada aklınıza gelirse mesaj atın benden iyi takip ediyorsunuz malum ❤
Şuan kesinlikle altin alma para olarak koy kenara düşüse geçince altina cevirirsin altin hesaplari oluyor genelde bankalarda gram olarak koyarsin bankaya her ay parana göreKeşke 3 hafta önce yapsaydım diyorum keşke. Şimdi yapilmasi mantıklı olmaz mi?
Hic böyle altındır bonodur bilmem nedir isim yoktu bilgi sıfır
Onu yapabiliyorsunuz diye biliyorum yani taksite başladıktan başvurup geri kalanı peşin ödenebiliyorNeee
İnanamıyorum bende önce 4 ay taksit oderim sonra hepsini veriri kaparım demiştim. 2 yıl her ay ugrasmak beni çok bunaltir.
Psikolojik olarak borcum var fikri bile beni inanılmaz geriyor zaten.
Maliyeye düşünce üstüne faiz biniyor mu ?
yani iki ay icinde altın zarar ettirebilir ama 1 yıl sonra karlıdır gibiUzun kısa nasıl oluyor peki?
Misal yazın bozduracagim yeterli mi altın için?
Altını şöyle biliyorum aslında bir kac yılda çok kâr ettiyor diye. Euro ise beni ürkütüyor sanki bir anda dusecek gibi düşünüyorum sürekli;(
Önceden yoktu ertelemede faiz bu sene arkadaşım erteleyecekti faiz çıktı karşısına. Yeni bir şey sanırsam.İki yıl ödenmediği için faiz konduğunu ilk sizden duydum. Arkadaşlarım hep 2 yıl bekleme süresi var diyordu ödeme başlangıcı içinerteleme faizliyse erteletmem tabi ama şuan gündemde işsizlik nedeniyle erteletme hakki verilme konusu dönüyordu.
Faiz koyuyorsa issiz insan nasıl ödeyecek ne mantıkla iş yapıyorlar belli değil.
Teşekkür ederimYa aslında bu aralar bende altın almayı düşünüyorum.
uzun zamandır yurtdışındayım.
döviz ve altın’dan geri kaldım.
annem de sürekli sorardı ne yazık ki,7-8 aydır uzak kaldım.
sahalara geri dönüyorum.
genelde tahminlerim hep tutmuştur.
kuzenim,teyzem,annem hep sorar yatırırlardı.
aramızda zarar eden olmadı.
ben bir ön araştırma yapmam lazım.
sonrasında size de bilgi veririm.
Ama eklemeliyim,garantisi yok..
Benim çok bir sürem yok malesef. 7 ay içinde kâr ettim ettim. Ama bu ara biraz bekleyeyim bakalim kimi daha da çıkacak diyor amaŞuan kesinlikle altin alma para olarak koy kenara düşüse geçince altina cevirirsin altin hesaplari oluyor genelde bankalarda gram olarak koyarsin bankaya her ay parana göre
Benim 1 yılım yokyani iki ay icinde altın zarar ettirebilir ama 1 yıl sonra karlıdır gibi
enflasyona bağlı biraz da
Şuan gerçekten yüksek.Teşekkür ederim
Evet malesef garantisi yok o yüzden hiiic bu islere kalkışmadim. Ama artık yapacak bir şey yok vadeli hesaplar hic faiz vermiyor artık neredeyse.
Bende biraz bekleyip ilk altınımi alayim diyorum şuan çok yüksek diyor herkes.
Sizin vakit sınırlı sanırım.Benim 1 yılım yok
Evet 6-7 ay gibi bir süre şuan elimde az var ama atabilirsem her ay 1000 atacağım kenara.Sizin vakit sınırlı sanırım.
siz kısa süre için pek açılmayın.
öyle elinizdeki büyük bir para değil.
yazıktır boşuna iki üç kuruş kaybedip üzülmeyin.
sorunlarınızı inşallah atlatırsınız.
sonrasında her ay mutlaka kenara altın atmanızı öneririm.
1 çeyrek parasını 2 ayda çıkarırsınız mesela ama olsun.
Siz şuan yurt disindayken aslında yabancı para getirseniz çok karlı olur bence sizin için TR ye. Bakalım bende 1 hafta bekleyeyim dusecek mi diyeSizin vakit sınırlı sanırım.
siz kısa süre için pek açılmayın.
öyle elinizdeki büyük bir para değil.
yazıktır boşuna iki üç kuruş kaybedip üzülmeyin.
sorunlarınızı inşallah atlatırsınız.
sonrasında her ay mutlaka kenara altın atmanızı öneririm.
1 çeyrek parasını 2 ayda çıkarırsınız mesela ama olsun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?