borclar...evlilik fedakarlik yoruldum.

İki tane dugun yapmanin, o kadar masrafa girmenin ne alemi vardi ki Tam gezip tozma zamaninizda borclar belinizi bukmus. Ben cok uzuluyorum boyle borcla evlenenlere. Keske ayaginizi yorganiniza gore uzatsaydiniz.
Neyse olan olmus onumuze bakalim simdi. Bence arabayi kesin satin, sen de esin askerdeyken gecici bir ise gir ve calis, krediyi ode. Babasi yardim etmez, cunku ayni babadan esimde de var. Esim issizken bi kere bile napiyosun, nasil geciniyosun diye sormus bir adam degil, beklentimiz de yok zaten ama sorsa bile mutlu olurduk. O yuzden esinin ailesine guvenme. Madem bu kadar borc var elini tasin altina sokma sirasi sana gelmis.
Umarim her sey hallolur, Allah yardimcin olsun.

Hattayi basta yapmissiniz , krediyi cekip iki dügün yapmak ..

Keske daha onceden hesaplarinizi yapsaydiniz ..

Allah yardimciniz olsun ..

Ama kalan 800 lira cok az miktar ..
Nasil hen kiraya hem size yetiyor ..

Edin lütfen
Bende sizi bana terbiyesiz diyerek hakaret ettiginiz için dava edeceğim çünkü. .....
Bende o hakareti yıyemem. ...
Ha bide beddua var..... unutmayalım. .
Beni kiskirtan sizsiniz sizde bunu unutmayin lutfen.dilencilik nedir ya.kimden dilenmisiz.beni tanimadan etmeden neler yasadigimizi gormeden bunu deme hakkini nerden buluyosunuz siz

Herkes tuhaf karsiladi çünkü aile beklentisi doğru değil...

Bakin aile neden var demissiniz bu yorumunuzda bile... Oğlunu büyütmüş , beslemiş, sevmiş bu yasina kadar yaninda olmuş artik oğlu büyümüş ev is es sahibi olmuş. Belki baba olacak yaninda. Artik evini geçindirme, sorumluluk alma , aile olma sirasi sizde ..

Harcamalarinizi beklentiye göre yaparsaniz zor durumda kalmak kacinilmaz olur. Evlenirken esinizin askere gideceğini de biliyordunuz, harcamaları da birlikte yaptiniz. Suçlu neden baskalari ki?

Cok cok tesekkur ederim.aslinda buraya konu acmamin nedenide bu guzel temennileri duymak icim birazda olsa rahatlasin istedim.toplam borcumuzu yazamam desifre olabilirim.ama epey var yani bi uc yil kadar odenecek o mebla.

Askere gitmesine 2-3 ay kala satarsınız o aracı. Askerdeyken kredi kartı borcunu bu şekilde her ay yatırabilirsiniz. Bedelli için aracı satmak yerine borcunuz için satmış olursunuz.

Allah yardımcınız olsun esınızın aılesınsen sız brsey beklemıyosunuz sadece destek ıstıyosunuz ve en dogal hakkınız anlamıyorun evlenınce cocuk anne babalık bıtıyo mu da boyle yapılıyo ve de yargısız ınfaz etmıyelın kımseyı bole acımasızca lutfen.

Yani benim bu konuyu okurken aklıma gelen . Eşinizin aklı nerdeymiş. Asekerliğini yapmadan niye evlenmiş. Niye borca girmiş. Şu bedelli olayına zaten sinir oluyorum. Ah ah onca engelli vatandaş var ama en büyük üzüntüsünü sorsan askere gidememek derler. Bir komşumuz vardı boy yüzünden çürük raporu vermişler mahallede askere giden gençlere öyle imrenerek bakardı.

Ben de eşimin ailesinden hiç bir şey görmedim hatta evlendik hala onların borcunu ödüyoruz kayınvalidem bana ve eşime danışmadan evimin eşyasını kendi zevkine göre aldı borcunu bize bıraktı.
Bunlara rağmen aile niye var sorgulamasını hiç yapmadım.
Siz konu sahibi için hesap bile yapmışsınız neden hep olumsuz yorumlara takılıyorlar anlamıyorum.

Beni kiskirtan sizsiniz sizde bunu unutmayin lutfen.dilencilik nedir ya.kimden dilenmisiz.beni tanimadan etmeden neler yasadigimizi gormeden bunu deme hakkini nerden buluyosunuz siz
Ben kışkırtıcı bişey yazdığımı düşünmüyorum Allah aşkına yorumlara bir bakin. Herkes tuhaf karşılamis değilmi.
Dönüp bi kendinize baksanız .
Yani şimdi bu kadar insan yanlış düşünüyor , bir tek siz doğrusunuz öyle mi?
Buna gerçekten inanıyor musunuz.
Ben bu beklenti olayını hoş görmediğimi belirttim sadece.
Ama siz benim ailemden almis oldugum terbiye varan a dek hakaret ettiniz. Aynısını iade ediyorum. Sonuçta herkes kendisine yakışanı yapar. Orası ayrı. .
Ama bi laf var .
Hergün surunerek birilerinden biseyler bekleyerek yaşamak tansa sadece 1 gün ayakta yaşamak daha iyidir.........
Hayatınız hep böyle mi , hep boyle bencilce mi bi yasam tarziniz var? Hic keninize bakmadan hep beklenti icinde mi yasarsiniz..
Sizin adiniza üzüldüm. .
Keske arada bir aynaya baksanız.
Bu son mesajımdi..
Ders çalışmam gerekiyor..

İnşallah borçlarınızı bi an önce ödersiniz ya da bir çıkar yol bulursunuz... Ama ben " borcun miktarını yazamam deşifre olabilirim" lafınıza takıldım. İsim, meslek vb. neyse de borç miktarıyla deşifre olunabildigini ilk defa duydum...
Cok cok tesekkur ederim.aslinda buraya konu acmamin nedenide bu guzel temennileri duymak icim birazda olsa rahatlasin istedim.toplam borcumuzu yazamam desifre olabilirim.ama epey var yani bi uc yil kadar odenecek o mebla.

Kredi çekip 2 şehirde ayrı ayrı düğün yapmak çok mantıklı değil.

Eşinizin ailesinden şikayet ediyosunuz ama biraz da özeleştri yapmalısınız. 2 düğüne ne kadar para gitmiştir yazık değil mi ?
Bizim maddiyatımız çok da kötü değil Allah a şükür buna rağmen borca bulaşmamak için bir yerde sadece nikahla evlendik, kimseden (banka dahil ) tek kuruş almadık.

insanlar şu düğün olayını acaib abartıp sonra da şikayet ediyolar

Bir insanin zor zamanında yardım bekleyeceği ve yeri geldiğinde darılıp kırılacağı insanlar ailesidir, eşi ve dostudur.
Bunu dile getirmesi de çıkarcılık sayılamaz.
ha aile verir ya da vermez bu ayrı bir boyuttur.
Önemli olan bunları düşünüp yalandan da olsa oğlum/kızım Nasılsıniz bir ihtiyacınız var mı diyebilmektir.
Bunu demeyen insanların da evlat sevgisini sorgularım ben...

Katiliyorum, bu maddi beklenti degil de dusunuldugunu hissetmektir bana gore.

Sadece aileden beklenti icine girmek hos degil demediniz.dilenci gibi dediniz...konuyu saptirmayin daha fazla.siz destege akla ihtiyaci olan birine zor durumdayken dilenci dersiniz brnde size terbiyesiz derim.uzatmayalim daha fazla yeterince sikimtim var bana yetiyor

Eşiniz bedelli parasını karşılamıyor araba ama 5 ay kredinizi karşılar
Askere gitsin siz arabanın parasından kredinizi ödeyin
Atanmayı beklerken başka iş yapın, yerinizde olsam ne iş olsa yapardım, geçmeyecek bir sıkıntı değil
Allah daha büyük dert vermesin, biraz daralırsınız askerlik döneminde ama atlatılır
Ailelerin bir şey yapmaması gayet normal, evlenmek demek; bir ikimiz bu hayatı idame ettiririz demek, bir şey yapma zorunlulukları yok zaten.

Canim bak iki dugune toplam srkiz bin gitti.ama bizi inan bu borclar sikmiyor.odemelere ragmen geciniyoruz.evdeki hesap carsiya uymadi.ben gecen yil atanirim saniyordum ama olmadi.bu uuuzden rahattim.ama askerlik olayi bizi cikmaza soktu.israrla iki dugune takilmis herkes..keske tek sikintimiz o olsaydi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…