- 4 Aralık 2012
- 14.265
- 10.132
- 198
- Konu Sahibi ManzaramDeniz
-
Beni kiskirtan sizsiniz sizde bunu unutmayin lutfen.dilencilik nedir ya.kimden dilenmisiz.beni tanimadan etmeden neler yasadigimizi gormeden bunu deme hakkini nerden buluyosunuz sizEdin lütfen
Bende sizi bana terbiyesiz diyerek hakaret ettiginiz için dava edeceğim çünkü. .....
Bende o hakareti yıyemem. ...
Ha bide beddua var..... unutmayalım. .
Herkes ne kadar basit yargiliyor.
Ne kadar kolay
Esimin ailesinden maddi beklentim olsaydi bir yil once takardim.kaldiki aile bu yahu insan bes kurusluk bi esyadami almaz yok.kimsenin isine gelmedi.aile neden var peki..iyi gunde zor gunde ysnimizda yoksalar neden varlar peki.kaldiki bizim askerlik mevzumuz olmasa gayette geciniyoruz.benim tek derdim su askerlik sorununu cozmekti.bes ay boyunce odemeler gecim.hersey uzerime kalacak.esim maas almayacak ve kaybi ayni olacak hemen hemn hemen.hatta banka kredisi odemelerni sayarsak bedelli parasi bulmak en mantiklisi.burda mantikli yorumda bulunan bi kac arkadas a tesekkur ediyorum.uzerime gelmein..yargilamak sizin haddiniz degil
Canim resim ogretmeniyim.arabayi pesin aldik 11.000 bine.fakat o zaman benim birikimim vardi bekarken bakimilarini yaptirdik.yani arabanin suanki degeri 15.000 kadar.esim arastrdi.alman arabasi modeli dusuk iyi bi marka.ah keske bransim farkli olsaydi..resim ogretmeniyim yillarca ozel kolejde calstum.evlendim belediyelermi basvurmadim ama yok yok...tek care atanmak.biraz sabirli olmam gerekiyor cok tesekkur ederim
ALlah sizden razi olsun...sikintim uzerine cok iyi geldi bu yargilanmalar...tezgahtarlik yapin diyolar..evliyim degilmi.isimin izin vermedigi gurur yaptgi durimlarda var.o kadar zor durumda degiliz cok odemelerimiz olsada.ne kadar basit yorum yapiyor herkes sanki hic bisey dusunmedik biz.o dilenci yazani dava edecegim.yiyemem o hakareti.
Allah yardımcınız olsun esınızın aılesınsen sız brsey beklemıyosunuz sadece destek ıstıyosunuz ve en dogal hakkınız anlamıyorun evlenınce cocuk anne babalık bıtıyo mu da boyle yapılıyo ve de yargısız ınfaz etmıyelın kımseyı bole acımasızca lutfen.ALlah sizden razi olsun...sikintim uzerine cok iyi geldi bu yargilanmalar...tezgahtarlik yapin diyolar..evliyim degilmi.isimin izin vermedigi gurur yaptgi durimlarda var.o kadar zor durumda degiliz cok odemelerimiz olsada.ne kadar basit yorum yapiyor herkes sanki hic bisey dusunmedik biz.o dilenci yazani dava edecegim.yiyemem o hakareti.
Esimle bir yildir evliyiz ama oncesinde 6 yillik gecmisimiz vardi.esim babasindan yana cok ilgisiz buyudu..ne yol gostereni oldu ne dogruyu yanlisi..esim yillarca hem calisip hem okudu.bekarken 1000 aliyodu calistgi isten.aldigida babasinin borclarina ve gittigi kursa gidiyordu acik ogretimide bitirmek adina.
Esim.okulu bitirdi sinava girdi ve cok sukur yasadigi yerde memur oldu.ve bir kisa surede evlendik.hem benim sehrimde dugun oldu hem suan yasadigimiz sehirde.
A dan Z ye esim.kredi celip yapti.benim.ailem yatak odasi ve mutfak esyalarini aldi.ozetle esimin ailesinim dugunde taktgi bilezige kadar esim aldi hepsini.
Evimiz kira.esimin geliri 2.700
Ben ise kpss ye hazirlaniyorum.gecen yilda atanamadim.
Her ay 1.900 banka kredisine gidiyor.ev kirasi mutfak masrafi derken maas geldgi gibi gidiyor ve biz heray borclanarak geciniyoruz yine.
Esim onumuzdeki.kasimda askere gidecek.ve o gittigi surede maadi yatmayacak ve banka kredisi ev gecimi nasil olacak diye dusunup cikmazdayken bedelli askerlik cikti.
Ve suan bizim durumumuz isin buyuk firsat...banka kredisi askerlik suresince odenmezsse batma noktasina girecegiz resmen.
Ben atansam bile eylul ayinda aldigim maas yetmeyecek odemelere.
Nitekim bedelli icin 18.000 e ihtiyac var.ve evlendikten sonra tum bileziklerimi bozdurup orta derece araba almistik yasadgimiz yerde cok ihtiyac oluyor.
Ama simdi o arabayi satmaktan baska care yok.
Hem esimin dusunmekten bozulan pskolojsi duzelecek..
Esimin ailesinin ise umularinda degil bisey..
Cok yoruldum..bir baba sormazmi oglum nasil geciniyosunuz diye yada askere gidince ne olacak diye.cok gamsiz bu konuda..cok yorgunum hep bi maddiyatsizlik..dusunun gorumcem( evli)istanbuldaki dugune masraf olur diye gelmek istememis fakat esim mahcup olurum diye yol masraflarini bile esim vetmis..boyle ketumluk olurmu..ne yardim var ne dayanisma..ama biz bitmek uzereyiz kimsenin umrunda degil..
Ben de eşimin ailesinden hiç bir şey görmedim hatta evlendik hala onların borcunu ödüyoruz kayınvalidem bana ve eşime danışmadan evimin eşyasını kendi zevkine göre aldı borcunu bize bıraktı.Herkes tuhaf karsiladi çünkü aile beklentisi doğru değil...
Bakin aile neden var demissiniz bu yorumunuzda bile... Oğlunu büyütmüş , beslemiş, sevmiş bu yasina kadar yaninda olmuş artik oğlu büyümüş ev is es sahibi olmuş. Belki baba olacak yaninda. Artik evini geçindirme, sorumluluk alma , aile olma sirasi sizde ..
Harcamalarinizi beklentiye göre yaparsaniz zor durumda kalmak kacinilmaz olur. Evlenirken esinizin askere gideceğini de biliyordunuz, harcamaları da birlikte yaptiniz. Suçlu neden baskalari ki?
Ben kışkırtıcı bişey yazdığımı düşünmüyorum Allah aşkına yorumlara bir bakin. Herkes tuhaf karşılamis değilmi.Beni kiskirtan sizsiniz sizde bunu unutmayin lutfen.dilencilik nedir ya.kimden dilenmisiz.beni tanimadan etmeden neler yasadigimizi gormeden bunu deme hakkini nerden buluyosunuz siz
Cok cok tesekkur ederim.aslinda buraya konu acmamin nedenide bu guzel temennileri duymak icim birazda olsa rahatlasin istedim.toplam borcumuzu yazamam desifre olabilirim.ama epey var yani bi uc yil kadar odenecek o mebla.
Esimle bir yildir evliyiz ama oncesinde 6 yillik gecmisimiz vardi.esim babasindan yana cok ilgisiz buyudu..ne yol gostereni oldu ne dogruyu yanlisi..esim yillarca hem calisip hem okudu.bekarken 1000 aliyodu calistgi isten.aldigida babasinin borclarina ve gittigi kursa gidiyordu acik ogretimide bitirmek adina.
Esim.okulu bitirdi sinava girdi ve cok sukur yasadigi yerde memur oldu.ve bir kisa surede evlendik.hem benim sehrimde dugun oldu hem suan yasadigimiz sehirde.
A dan Z ye esim.kredi celip yapti.benim.ailem yatak odasi ve mutfak esyalarini aldi.ozetle esimin ailesinim dugunde taktgi bilezige kadar esim aldi hepsini.
Evimiz kira.esimin geliri 2.700
Ben ise kpss ye hazirlaniyorum.gecen yilda atanamadim.
Her ay 1.900 banka kredisine gidiyor.ev kirasi mutfak masrafi derken maas geldgi gibi gidiyor ve biz heray borclanarak geciniyoruz yine.
Esim onumuzdeki.kasimda askere gidecek.ve o gittigi surede maadi yatmayacak ve banka kredisi ev gecimi nasil olacak diye dusunup cikmazdayken bedelli askerlik cikti.
Ve suan bizim durumumuz isin buyuk firsat...banka kredisi askerlik suresince odenmezsse batma noktasina girecegiz resmen.
Ben atansam bile eylul ayinda aldigim maas yetmeyecek odemelere.
Nitekim bedelli icin 18.000 e ihtiyac var.ve evlendikten sonra tum bileziklerimi bozdurup orta derece araba almistik yasadgimiz yerde cok ihtiyac oluyor.
Ama simdi o arabayi satmaktan baska care yok.
Hem esimin dusunmekten bozulan pskolojsi duzelecek..
Esimin ailesinin ise umularinda degil bisey..
Cok yoruldum..bir baba sormazmi oglum nasil geciniyosunuz diye yada askere gidince ne olacak diye.cok gamsiz bu konuda..cok yorgunum hep bi maddiyatsizlik..dusunun gorumcem( evli)istanbuldaki dugune masraf olur diye gelmek istememis fakat esim mahcup olurum diye yol masraflarini bile esim vetmis..boyle ketumluk olurmu..ne yardim var ne dayanisma..ama biz bitmek uzereyiz kimsenin umrunda degil..
Katiliyorum, bu maddi beklenti degil de dusunuldugunu hissetmektir bana gore.Bir insanin zor zamanında yardım bekleyeceği ve yeri geldiğinde darılıp kırılacağı insanlar ailesidir, eşi ve dostudur.
Bunu dile getirmesi de çıkarcılık sayılamaz.
ha aile verir ya da vermez bu ayrı bir boyuttur.
Önemli olan bunları düşünüp yalandan da olsa oğlum/kızım Nasılsıniz bir ihtiyacınız var mı diyebilmektir.
Bunu demeyen insanların da evlat sevgisini sorgularım ben...
Sadece aileden beklenti icine girmek hos degil demediniz.dilenci gibi dediniz...konuyu saptirmayin daha fazla.siz destege akla ihtiyaci olan birine zor durumdayken dilenci dersiniz brnde size terbiyesiz derim.uzatmayalim daha fazla yeterince sikimtim var bana yetiyorBen kışkırtıcı bişey yazdığımı düşünmüyorum Allah aşkına yorumlara bir bakin. Herkes tuhaf karşılamis değilmi.
Dönüp bi kendinize baksanız .
Yani şimdi bu kadar insan yanlış düşünüyor , bir tek siz doğrusunuz öyle mi?
Buna gerçekten inanıyor musunuz.
Ben bu beklenti olayını hoş görmediğimi belirttim sadece.
Ama siz benim ailemden almis oldugum terbiye varan a dek hakaret ettiniz. Aynısını iade ediyorum. Sonuçta herkes kendisine yakışanı yapar. Orası ayrı. .
Ama bi laf var .
Hergün surunerek birilerinden biseyler bekleyerek yaşamak tansa sadece 1 gün ayakta yaşamak daha iyidir.........
Hayatınız hep böyle mi , hep boyle bencilce mi bi yasam tarziniz var? Hic keninize bakmadan hep beklenti icinde mi yasarsiniz..
Sizin adiniza üzüldüm. .
Keske arada bir aynaya baksanız.
Bu son mesajımdi..
Ders çalışmam gerekiyor..
Canim bak iki dugune toplam srkiz bin gitti.ama bizi inan bu borclar sikmiyor.odemelere ragmen geciniyoruz.evdeki hesap carsiya uymadi.ben gecen yil atanirim saniyordum ama olmadi.bu uuuzden rahattim.ama askerlik olayi bizi cikmaza soktu.israrla iki dugune takilmis herkes..keske tek sikintimiz o olsaydiKredi çekip 2 şehirde ayrı ayrı düğün yapmak çok mantıklı değil.
Eşinizin ailesinden şikayet ediyosunuz ama biraz da özeleştri yapmalısınız. 2 düğüne ne kadar para gitmiştir yazık değil mi ?
Bizim maddiyatımız çok da kötü değil Allah a şükür buna rağmen borca bulaşmamak için bir yerde sadece nikahla evlendik, kimseden (banka dahil ) tek kuruş almadık.
insanlar şu düğün olayını acaib abartıp sonra da şikayet ediyolar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?