- Konu Sahibi emvacilbihar
-
hayır özel ders imkanımız yok çünkü sınıf öğretmeniyiz. çok da revaçta olan bi branş değil. bir de özel ders almak isteyeni bulsam veririm. üniversitede veriyordum matematik.Evet ben olsam tatile çıkmazdım..
Yanlış anlamayın ama bu kadar sıkıntının içinde çocuk da yapmazdım.
Ama her ikisi için de çözüm yok sanırım. Öğretmenmişsiniz,özel ders imkanınız yok mu her ikiniz için de?
canım durumunu anlatmaktan çekinme.şu anda sizin bir maaşdan fazlası krediye gidiyor zaten.bu durumda da sizi çift maaşlı olarak görmesinler yani.bol bol dert yan krediyi ne kadar zor ödediğinizi anlat.millet diyordur şimdi ooh iki maaşlılar,evleri de var bunlardan zengini yok,ama için yüzünü bilmezler,bilmek de istemezler.sadece beklentilerle yaşarlar.hayır özel ders imkanımız yok çünkü sınıf öğretmeniyiz. çok da revaçta olan bi branş değil. bir de özel ders almak isteyeni bulsam veririm. üniversitede veriyordum matematik.
ben de tatile çıkmamayı tercih ederim ama bunun pek oluru yok. bebiş konusunda da haklısın. yaşlarının arası çok olmasın istedim. Allah gönlüme göre de verdi. inşallah o zamana kadar bişeyleri toparlarız. şu an önümüzdeki 1.5 ayı atlatalım istiyorum . izmire gelip kendi hayatımıza dönünce dert olmuyor çok maddi sıkıntılar biliyor musunuz? alıştık sıkıntıya. galiba beni asıl sıkan insanların sen çalışıyorsun diyip elime bakması. offfffffffff
olsa vermez miyim ama inanmıyorlar. bu beni sıkıyor galiba.
hayır özel ders imkanımız yok çünkü sınıf öğretmeniyiz. çok da revaçta olan bi branş değil. bir de özel ders almak isteyeni bulsam veririm. üniversitede veriyordum matematik.
ben de tatile çıkmamayı tercih ederim ama bunun pek oluru yok. bebiş konusunda da haklısın. yaşlarının arası çok olmasın istedim. Allah gönlüme göre de verdi. inşallah o zamana kadar bişeyleri toparlarız. şu an önümüzdeki 1.5 ayı atlatalım istiyorum . izmire gelip kendi hayatımıza dönünce dert olmuyor çok maddi sıkıntılar biliyor musunuz? alıştık sıkıntıya. galiba beni asıl sıkan insanların sen çalışıyorsun diyip elime bakması. offfffffffff
olsa vermez miyim ama inanmıyorlar. bu beni sıkıyor galiba.
krediyi 6 yıllk çekebilirdik ama eşim biran önce ödemeliyiz diyerek biraz sıkışmamıza sbep oldu. krediyi yapılandırmak şu an bizi ferahlatsa da 1 yıl daha bağlayacağı için istemez sanırım eşim. ev sahibi olmamız en büyük mutluluklarımızdan biri. bu işe girmemizdeki asıl sebep de şu: evlendik düğün borcu. o bitti mobilya aldık mobilya borcu. o bitti öğrenim kredisi borcu. o da bitti kayınbabam kaynımın düğünü için her ay para göndermemizi istedi. işte bu aşamada eşim ev aramaya başladı. bu böyle olmayacak bu para istemelerin sonu yok. benim düğünümü ypmadılar kardeşimin de yapmayacak benim sırtıma yıkacak dedi ve hooop eve girdik:) yani akıllılık mı ettik desem:) kaynıma da yardım ettik tabi. bu arada o mu nasıl evlendi. aynı bizim gibi. kayınbabam bütün borçlarını ona yıktı.canım zaten ödemeleri çıkardığınızda elinize 1000 lira gibi bir para kalıyor anca.bunla da anca karın doyurulur.hesapta bir yanlışlık yok yani.ama ev sahibi oluyorsunuz bu da önemli bir şey.kredi bitince zaten rahatlayacaksınız.
peki krediyi yeniden yapılandırma,vadeyi uzatıp ödemeyi küçültme gibi bir durum olamıyor mu?eğer olmuyorsa gelecek güzel günleri düşünüp sabretmek kalıyor sana canım.
ben dert yanıyorum tatlım ama onlar benden daha çok dert yanıyorlar beni bastırıyorlar. kayınbabam 48 yaşında gencecik adam ama inşaatlarda çalışmaktan yıpranmış. ve hep zamanında çok para kazandım diye övünür. ne yaptın o paraları derim eee ben elimde tutamadım der. şimdi de bizim tutmamızı istemiyor herhalde.canım durumunu anlatmaktan çekinme.şu anda sizin bir maaşdan fazlası krediye gidiyor zaten.bu durumda da sizi çift maaşlı olarak görmesinler yani.bol bol dert yan krediyi ne kadar zor ödediğinizi anlat.millet diyordur şimdi ooh iki maaşlılar,evleri de var bunlardan zengini yok,ama için yüzünü bilmezler,bilmek de istemezler.sadece beklentilerle yaşarlar.
500-600 tl bence de az değil. benim eşim engelli. çocuk felci geçirdiği için küçükken koltuk değneği kullanıyor. ona ya masa başı ya da internet üzerinden bir iş olması gerekiyor. maşallah internetle arası iyi. ben de bilgisayar bilgini paraya dönüşütrebilirsin diye teşvik ediyorum ama bi sonuca gitmiyor. ben de hamile olduğum için çalışmama sıcak bakmaz.Anlıyorum..
Allahım yardımcınız olsun inşallah!
Zaten bizde de yok dediğinize göre,olmayan bir şeyi nasıl vereceksiniz öyle değil mi?
Bebiş doğunca onun bakımı,masrafları da olacak.
Acaba yaz tatili için ek iş düşünmez misiniz eşiniz ya da siz?
Ben işsiz kaldığımda çok araştırmıştım. Anket yapıyorlar esnafa,halka falan. Tanesine belli bir ücret veriliyor. Çarşıya çıktığınızda binlerce insana yapabilirsiniz.
Bir çok devlet memuru,öğretmen boş vakitlerini değerlendiriyordu. Tamam milyarlar kazanmıyorlar ama 500,600 de az para değil. Tabii bence az değil.
ne kadar güzel bir aile tablosu. işte ben bunu ne kendi ailemden ne de kayınbabmlardan görmedim.eşimle kıbrısta bi otele tatile gitmiştik. orda boynumu büktüm dedim ki ' ailelerimiz biz okuyalım diye bi ev sahibi bile olamadılar. bütün imkanlarını bizim eğitimimiz için seferber ettiler, bu yaşa kadar hayatlarını yaşayamadılar. biz okuduk meslek sahibi olduk ama şimdi biz geziyoruz, onlar yine evlerinde oturuyolar...' bu düşünce gerçekten canımı sıkmıştı. tatil dönüşü eşim hemen söyledi böyle dediğimi babamlara. onlar da dediler ki siz iyi kazanın, iyi hayat yaşayın, bizim başka bi isteğimiz yok zaten..
işte aynen öle. martta kayınvalidem geldi ve ne dedi biliyor musun? bi eteğim var benim birçok kıyafetim gibi onu da yıllardır giyerim. bu eteği 8 senedir giyiyorsun dedi. ben de alacak durum yok dedim. ama şu da var. ev kıyafetlerimi sık sık yenilemesem de dışarda giydiklerimi iyi kötü alıyorum. onlarında gözüne batıyor tabi. ne yapayım. sana da Allah kolaylık versin.sende kendimi gördüm boğğazıma kadar battım borca ama ne ailem ne kayınvalidemler inanmıyor sizde vardır diyor en ufak bişi alsamkendime hemen hani paranız yok die laf sokuyorlar bıktımmmmmm
güzel fikir. ben de deli olmuyorum tatlie gitmeye. ama eşim dayanamaz ailesini akrabalarını görmeden. ben desem ki anne biz gelemiyoruz imkanımız yok. siz bilirsiniz kızım durumunuzu der. onun ailesi illa ki bekler.Arkadaşım hiiç canını sıkma hepimiz bu darboğazlardan geçtik..
Yıllık izinde ailelerin yanına giderken 40 kere düşünmek ve eli boş gitmek zorunda kalmak hepimizin yaşadığı şeyler..
Eğer buna rağmen ailelerin sizden hala bir beklentisi varsa onlar utansın siz değil..
Evlendikten sonra mobilya aldık,düğün borçlarını ödedik,diyorsunuz..Bunlar ailelerin görevi değil midir?
Demek ki herkes yapması gerekenleri tam yapmamış..Bu durumda bir beklentilerinin olması abes olur..
Siz kendi yağınızda kavrulun da ailelerden birşey istemeyin,o bile bir devlettir..
Ben olsam tatile çıkmazdım ki bu sene eşimel tatile gitmeme kararı aldık..
Sadece uçak biletleri iki tarafa da gitmemiz için 900 tl'den fazla tutuyor..
Bu zamanda ha deyince birşey yapılmıyor..birer hafta ailelerimizi göreceğiz diye bütün kış borç ödüyoruz..
Bunu istemiyorum artık..Para yoksa tatil de yok..
tatile gitmeme fikrini eşime nasıl kabul ettiririm?
bizde ayrı bir sorun daha var. dur onu da söyleyeyim de tam olsun. biz 1 temmuzda tatile çıkıyoruz 1 eylülde iş başı yapıyoruz ve eşimin ailesi bu 2 aylık sürenin tamamını onlarla geçirmemizi istiyorlar ve 4 yıldır da 1.5 ayı orda geçirdik. bu konuda da sıkıntılarım var. geçen eşimle tartıştık ama eşimi onlar yüzünden ya da kendi ailem yüzünden yıpratmak istemem. biz tatile çıkınca bayramı da yapıp öle döneceğiz eve. eşime biraz sonra yazdıklarınızı okutmayı planlıyorum bende. bakalım ne diyecek. sık dişini. bu seneyi de atlatırız der büyük ihtimalle. sıkıyoruz bakalım:) ama canımızı sıkıyoruz bu ara.Canım eşini tanımadığımız için nasıl ikna edersin bilemeyiz tabii..
Burda yazanları bi okut istersen..
Eşim bu sene ailesini görmeye 2 günlüğüne yanlarına gitti..Ve masraf % 50 azalmış oldu..
Çünkü onlar da seninkiler gibi gelmiyorsunuz diye diye kedimiz köpeğimizi uyutmazlar..
Zaten bayrama ne kaldı ben o zaman gideceğim,eşim de tatilde ailesini görmüş olacak..
2 ayın içinde hem tatilde hem bayramda gidemeyiz..Hem masraf hem perişan oluyoruz yorgunluktan..
Bayram çok yakın iki türlü masraf olmasın,bayramda gidelim diyebilirsin..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?