• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Borçlar ve Boşanma Davası

sendrom01

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
31 Mart 2011
1.118
0
66
Adana
Merhaba.. Ben 5 yıllık evliyim ve çalışmıyorum. 3.5 yaşında bir oğlum var. Eşimle boşanmayı düşünüyorum fakat kredi borçları var. Hem ev hem de ihtiyaç kredisi borçları ayrıca kredi kartları. Boşanma gerçekleşirse bu borçlar ortak mı olur yoksa onun adına olduğu için kendisine mi kalır? Ev satılırsa tazminat alabilir miyim ve sigortalı çalışıyor olarak görünmediğinden nafaka oğluma bağlanır mı? Yurt dışına gidip çalışacak bu durumda ne yapabilirim? Ayrıca kendi ailemin yanında kalıyoruz ( istemediğim halde ) ve bu durumda kardeşinin kirasını ödüyor. Şiddet yok fakat anlaşamadığımız bu tip noktalar var. Mahkemede bunlar benim lehime mi olur?

canım öncelikle iyi düşünün sonra karar verin şuan herşey basit gelebilir ama mahkeme ortamı çok farklı bir atmosfer pişman olmayın sorun tam olarak nedir bahsetmemişsin ama iki kere düşünün helede bir evladınız var hayat kolay değil üstelik çalışmıyorsun sanırım maddi hadi bir yere kadar ama evlat büyütmek kolay değil ve hiç bişey döndüğün gibi olmayabilir ailenin yanına onlar nekadar iyi olursa olsun sen kendin takacaksın herşeyi kafana çocuğuna yada sana birşey dediklerinde zoruna gidicek pişmanda olabilirsin ama tabiki büyük sorunlar halledilemeyecek konular varsa öyle bir ortamda çocuk için sağlıklı değil tabiki nafaka sen istersen ve imkanı varsa alırsın ve sanırım şuanda devlette para veriyor ayrılan kişiye sigortalı bir işte çalışmadıkça her ay 500 veriyor diye biliyorum nafaka alamasanda devlet bakıyor borçlara gelince senin adına olmadığı için seni etkilemez kimin adınaysa o öder

Back