borçlardan çok yoruldum.

Yani borç azalmıyo aksine hep artıyo.
Şu durumda 1300 ekside değil faizle 2000i buluyo
işyerinden avans alsanız ve ailenize söyleyin haciz gelecek eve artık el atmanız lazım gibisinden

kesinlikle öyle. en son çare onu düşünüyorum ben de. ama beni karşılayacak kadar avans alabilir miyim onu kestiremiyorum.

siz kardeşinizden daha fazla kazandığınız için belki kardeşinize karşı daha yumuşaktırlar.

ben de evlenmeden önce eve çok yatırım yaptım, evlenmeye karar verdikten sonra da kredi çekip, babamın tüm borçlarını kapattım.

ben gelin gidicem, babam da rahat etsin dedim.

ama adam borçsuz yaşayamıyor, gene kendini borca sokmuş :)

keşke siz ödeyemeyeceğiniz borcun altına girmeseydiniz, kardeşinizle kendinizi kıyaslamayın bence, boşuna üzmeyin kendinizi. bir daha aylık giderlerinizi kontrol etmeden hiç bir harcama yapmayın, bu da ders olsun size.

keşke, haklısınız ama taksit ödemelerinde yardımları olucağını söylemişlerdi. sadece tek taksit yardımları dokundu :)
büyük bir ders oldu zaten. bir daha kredi mi aslaaa.

Ödemenizi yapılandırın süresini uzatın. Ve aileye artık para vermeyin para sorduklarında krediye verdim yada borca verdim kalmadı deyin ve kiradaki evin kira parasinin yari parasını da isteyin yoksa kafayi yer insan aşırı derece de ayrım var şuan aranızda

keşke, haklısınız ama taksit ödemelerinde yardımları olucağını söylemişlerdi. sadece tek taksit yardımları dokundu :)
büyük bir ders oldu zaten. bir daha kredi mi aslaaa.

bir kaç banka ile görüşün belki kredi konusunda yardımcı olacak banka bulabilirsiniz.
gerçi böyle de idare etmeye çalışabilirsiniz, her ay o kadar fazla ödemeniz yoktur muhtemelen.
şimdi 18000 çekseniz, 2 yılda falan ödeseniz, sizin düğün planlarını da etkiler, en iyisi, en kısa yoldan, bolca tasarruf yaparak borcu kapatmak, bir müddet evde yemek yiyin, sosyal aktiviteleri azaltın.
arada anne-babadan para kaçırın :) liseli gibi olacak ama olsun

asla vermem zaten artık. benim en çok kızdığım nokta da bu ayrım zaten. istedim ama vermiyorlar. tek başıma çözmem gerekicek sanırım

çalıştığımız bankalar ile görüştüm gecikmelerden dolayı kredi notum etkilendiği için kredi alamıyorum malesef. dediğiniz gibi yapıcam tüm maaşımı birkaç ay verip dişimi sıkmam gerekicek. umarım çabuk atlatırım. teşekkürler tavsiyeniz için :)

Şimdi siz krediyi aileniz için çektiniz değil mi? Babanız yardım etsin, yarısını o yarısını siz ödeyin. Bunaldığınızı da ekleyin.

Borçlar dışında rutin giderin ne
Neyden kısılabilir
Anne babanın zayıf noktası ne haciz desen korkarlar mı bi el atsınlar, hayta biri değilsin sende eklersin hallolur

kesinlikle öyle. en son çare onu düşünüyorum ben de. ama beni karşılayacak kadar avans alabilir miyim onu kestiremiyorum.

5-10 binde kısa vadede işinizi görüp uzun vadede ödemenizi kolaylaştırır.
Önce kartları kapatın günlük faiz bile çok yüksek çünkü.

Avans alamazsanız kredi veren farklı yerler var banka dışında onları denersiniz 18 çekip 25 ödeme olsa bile 10ayda bitmiş olur.

doğurmakla aile olunmuyo maalesef. babanıza falan sert bir dille açıklayın bu durumu

Bilmem belki de ben kendime göre yorum yaptım. Ben 2 üniversite okudum, 2. üniversiteyi okurken ailem çok dara düşmüş, kız kardeşim kredi çekmiş hatta okurken çalışmaya da başlamış. Bana hiç belli etmemişlerdi Aradan yıllar geçti tesadüfen öğrendim. Kardeşime karşı mahcup hissettim kendimi benden 8 yaş küçük kardeşim "biz kardeşiz , o sırada sana destek olunması gerekiyordu biz annemlerle yaptık kalktık bu işin altından. Sen olsan yapmayacak mıydın?" dedi. Şaşırdım. Ben okurken o hem kredi ödemiş, hem çalışmış hem eve destek olmuş. Şu zamana kadar ağzından tek kelime duymadık. Tek söylediği "biz kardeşiz"..Şimdi nişanlandı, bende onun çeyizini düzüyorum. Aileme hiç birşey yaptırmıyorum.

Fakat sonraki yorumları şimdi okudum, ailenizin hiç destek olmuyor olması gerçekten zor bir durum. Onlar sıkıştığı zaman siz nasıl el uzattıysanız onların da size el uzatmaları gerekirdi. Hatta anne baba olmak demek bazen yoku var etmek demektir. Kırdıysam kusura bakmayın lütfen. Kredi konusunda bankalarda sıkıntı çıkıyorsa bir süre maaşınızın tamamını borçlara yatırarak biraz nefes alabilirsiniz belki. Ne tuhaf, insanlar eskiden kapı komşusuna koşarmış sıkışınca, şimdi bankalara muhtaç yaşıyoruz. Allah tez vakitte feraha ulaştırsın inşallah.

Şimdi siz krediyi aileniz için çektiniz değil mi? Babanız yardım etsin, yarısını o yarısını siz ödeyin. Bunaldığınızı da ekleyin.
tekrardan konuşucam bugün babamla.

Borçlar dışında rutin giderin ne
Neyden kısılabilir
Anne babanın zayıf noktası ne haciz desen korkarlar mı bi el atsınlar, hayta biri değilsin sende eklersin hallolur
üzgünüm ama sanmıyorum. aslında bakarsanız bu aralar bir giderim yok diyebilirim. dışarı çıkmamaya harcama yapmamaya özen gösteriyorum.

tekrardan konuşucam bugün babamla.

üzgünüm ama sanmıyorum. aslında bakarsanız bu aralar bir giderim yok diyebilirim. dışarı çıkmamaya harcama yapmamaya özen gösteriyorum.
Ben şey duyuyorum faiz oranı şundan buna düştü
Hop gidip yeniden yapılandırma oluyo
Hiç denedin mi

yok estafurullah olur mu kırılmadım. sonuçta aile içine girmeden hepimiz için geçerli bazı şeyleri çok iyi anlayamıyoruz. amin inşallah, sağolun.

Ben şey duyuyorum faiz oranı şundan buna düştü
Hop gidip yeniden yapılandırma oluyo
Hiç denedin mi
bunu denemedim bankayla bunla ilgili görüşeyim yarın. aslında kredi kartlarım olmasa her şey daha kolay olucak ama. umarım yakın zamanda biter hepsi.

bunu denemedim bankayla bunla ilgili görüşeyim yarın. aslında kredi kartlarım olmasa her şey daha kolay olucak ama. umarım yakın zamanda biter hepsi.
Zaman zaman oranlar iniyo çıkıyo
Sen bi görüş bankacı seni bilgilendirir yüksek mi değil mi şu an bu kadarken yapılandırmadan sonra şu olur der

Muhtemelen sizi dibe sürükleyen kredi kartlarınız.Az kullanmaya çalışın.Hatta borcunuz bitince kullanmayın bile.
Yalnız ben kardeşinizin kirayı neden aldığını anlayamadım.

şu yazdıklarına göre borçtan kurtulup, hayatına yön vereceksen önce üstündeki fazlalıkları bir kenara koyy..

Ah canım borç işi zor ailen için borclandigin için bir şey diyemiyorum ama akıllı ol bundan sonra kimse için değmez.
Benim kv de kızkardeşinin kocasının kumar borçları için kredi kredi kartı ne varsa kullanmış ben evleneli 6 sene dolcak gelin geldiğimin 4. Günü kredi çek dedi sonra düğünde olan ceyrekleri aldı. Benden 31 çeyrek ve 40 gram altinimi aldı hâlâ vermedi hesapta ödeyecek borcmus! !! Bunun borcunu kp bu sene 45 binira olarak ödedi nisan ayına bitiyor borcum diyordu geçen ay sadece 1 kredi kartının odemesi 6300 lira idi. 8 bankadan hem kredi kartı hemde kredi odemesi var. Bankanın biri avukat a vermiş.
Sen daha gencsin bu borcun altından kalkarsin sana ders olsun gelirin kadar harca hatta tek bir kart kullan. Benim öyle tek kredi kartım var bende 2800 lira maaş alıyorum evim kira iki çocuk bakıyorum. Benim kv ise 2300 lira emekli maaşı alıyor evi kendi evi tek nüfus herkesten para dileniyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…