- 24 Şubat 2011
- 4.563
- 1.380
- 333
- Konu Sahibi Camelwhite
-
Bir aile nasıl kıyıyorda bu kadar borcun altına sokuyor yavrularını...
Allah Allah...
Ailende olsa hazıra alıştırmayacaksın
Her evlada eşit olunmalı
Ona çekilen kredi sana da çekilmeli
1 kira varsa o kira iki evlada da bölüşülmeli
18.000 cok bir borc degil
bukadar kafaniza takmayin
biran önce ödemeye calisin bitirdikden sonrada birdaha borc yapmayin HIC KIMSE ICIN
ailenin sana garezi ne peki niye bu adaletsizlik o evlatsa sen de evlatsın
diğer kardesin prenses sen köle oh ne ala bu nası bi vicdan
ödemelerinizi yapılandırıp daha uzun vadeye yayamaz mısınız
belki biraz rahatlarsınız
5 ayrı kaleme ödeme yaptığımdan dolayı hepsine eksik eksik yatırmış oluyorum. bu durumda hem maaşım gidiyor komple hem de ödenmemiş borçlarım yüzümden telefonla aranıyorum.18 bin asgari ücret alsanız 1 yılda biter yahu büyük para değil.
bunun için bankalara başvuruda bulundum . yapılandırmak istiyorum fakat ödemelerim gecikmeye düştüğü için bankalar kredi vermiyor bana. bu yüzden ailemden kredi çekmelerini istemiştim. tek bir yerden ödemem daha kolay olur diye. onlar da bana olumlu yaklaşmadılar.
bunun için bankalara başvuruda bulundum . yapılandırmak istiyorum fakat ödemelerim gecikmeye düştüğü için bankalar kredi vermiyor bana. bu yüzden ailemden kredi çekmelerini istemiştim. tek bir yerden ödemem daha kolay olur diye. onlar da bana olumlu yaklaşmadılar.
Tam nasıl sizin ki bilmiyorum5 ayrı kaleme ödeme yaptığımdan dolayı hepsine eksik eksik yatırmış oluyorum. bu durumda hem maaşım gidiyor komple hem de ödenmemiş borçlarım yüzümden telefonla aranıyorum.taksitlerin hepsini kapatamıyorum 1 ayda bu daha çok psikolojimi bozuyor.
hanfendi benim sorunum şu. varsa ikimize olmalı yoksa ikimize de olmamalı. ordaki tavır beni daha çok üzdü. Allah yardım ettiği sürece ben bu borcu ödeyeceğim zaten. sadece insan ayrımı yapılması zoruma gidiyor.Bir insanın ailesine yaptığı şeyleri dillendirmesini anlayamıyorum... Kız kardeşiniz evlenirken ailenizde tonla para vardı da yine de size mi kredi çektirdiler. Yokmuş demek ki, evlatları olarak sizden yardım istemişler. Borçlarınızı ödeyerek bundan sonra kendiniz için birikin yapabilirsiniz. Ama ailenize yaptığınız şeyleri böyle dile getirmeniz hiç hoş değil bence. Üstelik bekarsınız henüz, evli olsanız çocuğunuzun rızkından verseniz anlayışla karşılanabilir ama, açıkçası bu durum bana pek hoş gelmedi. Kendi fikrim tabi ki.
5 ayrı kaleme ödeme yaptığımdan dolayı hepsine eksik eksik yatırmış oluyorum. bu durumda hem maaşım gidiyor komple hem de ödenmemiş borçlarım yüzümden telefonla aranıyorum.taksitlerin hepsini kapatamıyorum 1 ayda bu daha çok psikolojimi bozuyor.
Sende bundan sonra onlara olumlu yaklaşma.
Bu kadar çırpınırken nasıl kayıtsız kalıp olumsuz cevap verebiliyorlar inanılır gibi değil.
Eve faturalara, mutfağa, ektra giderlere karışmıyorum artık diye çek resti.
Borç bitene kadar kuruş çıkmasın senden.
Söylenirlerse de insan gibi yardım istedim sizden umrunuzda olmadım, bu borcu nasıl ödememi bekliyorsunuz başka türlü diye inceden dokundur.
Çok sinirlendim yine.
onların limitleri daha doğrusu benim için önerilen limitleri düşük olduğundan dolayı ihtiyacımu karşılamıyorHızlı para, taksitli avans gibi seçenekleri denedin mi?
Vadeleri kısa oluyor ama kısa sürede ödemiş oluyorsun.
Maaşınız ve aylık ödemeniz gereken toplam tutar nedir?
malesef haklısınızAilen uyanıkmış
2.500 tl gelirim var. aylık ödemem gereken miktar geçen ay 3.800 idi. kartlarımın asgari tutarlarını yatırıyorum. bu sefer de kredi ödemelerim kalıyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?