- Konu Sahibi Camelwhite
Haksızlık. Bu aileniz bile olursa kendi hakkınızı yedirmeyin ezdirmeyin derim .sende evlat ,kardeşinde evlat ne farkıniz var .walla ben kabul etmezdim .ailenizle konuşmayı deneyin kesin ve kararlı konuşun ....
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
seni çok iyi anlıyorum . ben de ailem için 55 milyar kredi çekmiştm. gelek ay btyor inşallah. sıkma canını arkdşm. geçip gdyo, inan. hayırlı evlatsın, ne güzel işte. kirayı ikiye bölüp annenizin bölştrmesi lazmdı. seni bu kdrı bile ferahlatırdı.çalışıyorum kendime göre iyi bir maaşım var fakat elime tek kuruşum kalmıyor 18.000 tl borcum var. hepsi ailemin sayesinde onlara aldığım ev eşyaları, aileme yaptığım harcamalar, kredi borçları,kredi kartları artık çok yoruldum
evlenmek istiyorum fakat kendim için evliliğe ayırabileceğim tek kurusum yok. bu yüzden evliliği de erteliyorum.kız kardeşim evli,ailem onlar için hem kredi çekti hem de bizim kiradaki evimizin kirasını kız kardeşim alıyor. bugün annemle konuştum ya kirayı alayım ya da bana kredi çekin dedim.( ben çekemiyorum artık kendim için kredi) fakat cevabı olumsuz oldu. herşeyi yapan ben, üvey evlat muamelesi gören yine ben.
bu durum işime de yansıyor. borçlardan dolayı işime konsantre olamıyorum, çalışamıyorum. kapana kısılmış gibi hissediyorum. tek istediğim şu borçlardan da ailemden de artık uzaklaşmak. benim için dua eder misiniz![]()
Bilmem belki de ben kendime göre yorum yaptım. Ben 2 üniversite okudum, 2. üniversiteyi okurken ailem çok dara düşmüş, kız kardeşim kredi çekmiş hatta okurken çalışmaya da başlamış. Bana hiç belli etmemişlerdi Aradan yıllar geçti tesadüfen öğrendim. Kardeşime karşı mahcup hissettim kendimi benden 8 yaş küçük kardeşim "biz kardeşiz , o sırada sana destek olunması gerekiyordu biz annemlerle yaptık kalktık bu işin altından. Sen olsan yapmayacak mıydın?" dedi. Şaşırdım. Ben okurken o hem kredi ödemiş, hem çalışmış hem eve destek olmuş. Şu zamana kadar ağzından tek kelime duymadık. Tek söylediği "biz kardeşiz"..Şimdi nişanlandı, bende onun çeyizini düzüyorum. Aileme hiç birşey yaptırmıyorum.
Fakat sonraki yorumları şimdi okudum, ailenizin hiç destek olmuyor olması gerçekten zor bir durum. Onlar sıkıştığı zaman siz nasıl el uzattıysanız onların da size el uzatmaları gerekirdi. Hatta anne baba olmak demek bazen yoku var etmek demektir. Kırdıysam kusura bakmayın lütfen. Kredi konusunda bankalarda sıkıntı çıkıyorsa bir süre maaşınızın tamamını borçlara yatırarak biraz nefes alabilirsiniz belki. Ne tuhaf, insanlar eskiden kapı komşusuna koşarmış sıkışınca, şimdi bankalara muhtaç yaşıyoruz. Allah tez vakitte feraha ulaştırsın inşallah.
Muhtemelen sizi dibe sürükleyen kredi kartlarınız.Az kullanmaya çalışın.Hatta borcunuz bitince kullanmayın bile.
Yalnız ben kardeşinizin kirayı neden aldığını anlayamadım.
Ah canım borç işi zor ailen için borclandigin için bir şey diyemiyorum ama akıllı ol bundan sonra kimse için değmez.
Benim kv de kızkardeşinin kocasının kumar borçları için kredi kredi kartı ne varsa kullanmış ben evleneli 6 sene dolcak gelin geldiğimin 4. Günü kredi çek dedi sonra düğünde olan ceyrekleri aldı. Benden 31 çeyrek ve 40 gram altinimi aldı hâlâ vermedi hesapta ödeyecek borcmus! !! Bunun borcunu kp bu sene 45 binira olarak ödedi nisan ayına bitiyor borcum diyordu geçen ay sadece 1 kredi kartının odemesi 6300 lira idi. 8 bankadan hem kredi kartı hemde kredi odemesi var. Bankanın biri avukat a vermiş.
Sen daha gencsin bu borcun altından kalkarsin sana ders olsun gelirin kadar harca hatta tek bir kart kullan. Benim öyle tek kredi kartım var bende 2800 lira maaş alıyorum evim kira iki çocuk bakıyorum. Benim kv ise 2300 lira emekli maaşı alıyor evi kendi evi tek nüfus herkesten para dileniyor
Haksızlık. Bu aileniz bile olursa kendi hakkınızı yedirmeyin ezdirmeyin derim .sende evlat ,kardeşinde evlat ne farkıniz var .walla ben kabul etmezdim .ailenizle konuşmayı deneyin kesin ve kararlı konuşun ....
canım haklısın üzülmekle ama maaşın da çok kötü değilmiş, 5-6 ay dişini sıksan kendine çöp bile almasan baya bi rahatlarsın diye düşünüyorum. inan bana borçlar üzerinden kalktıkça kendine geleceksin.
seni çok iyi anlıyorum . ben de ailem için 55 milyar kredi çekmiştm. gelek ay btyor inşallah. sıkma canını arkdşm. geçip gdyo, inan. hayırlı evlatsın, ne güzel işte. kirayı ikiye bölüp annenizin bölştrmesi lazmdı. seni bu kdrı bile ferahlatırdı.
Tamam borçları ode ancak sen evlenirkende aileniz sizin dugunununuzu eşyalarınızı yapsın anne baba evladının masrafını karşılamalı bence.
dün annemlerle görüştüm. pazartesi, kredi başvurusu yapıcaklar benim için. umarım çıkar da bir nebze rahatlarım.Sakincasi yoksa kardesinizin aldigi kira ne kadar acaba?
Babanizin zorda oldugunuzu bile bile yardim etmemesi cok kirici gercekten.
Kardesiniz elin oğluyla catir catir kirayi yerken siz niye borc yuzunden depresyona gireceksiniz. Umarim bir cikis yolu bulursunuz.
dün annemlerle görüştüm. pazartesi, kredi başvurusu yapıcaklar benim için. umarım çıkar da bir nebze rahatlarım.
dün annemlerle görüştüm. pazartesi, kredi başvurusu yapıcaklar benim için. umarım çıkar da bir nebze rahatlarım.
Ben kardesiniz gibi o sansli evlatlardan olamadim malesef kimse beni kayirmadi al senin durumun kotu demedi ablan calissin sen ye demedi gerci bi ablam bile yok da iste kiskandimsaka bi yana aileniz size cok yuklenirken kardesinizi kayiriyor cok kotu bir durum tepkinizi koyun.
Güzel haber, inşallah sorunsuz çıkar krediniz sizde rahatlarsınız. Allah yolunuzu açık etsin, siz yine de kalbinizi bozmayın, iyilik yap denize at demişler. Yabancıya yapmadınız, ailenize,kardeşinize yaptınız ne yaptıysanız. İleride sıkışınca da yine onlara koşacaksınız. İnşallah rahat bir nefes alırsınız.
hepinize çok teşekkür ederim. hemen kredi kartlarımı kapattırıcam dediğiniz gibi kırıp atıcam. artık karta bağımlı yaşamak istemiyorum.İnşallah çıkar kredi. Kredi çıkınca kredi kartlarının hepsini kapattır kır at. Tek bir tane bırakma. Kenarda dursun lazım olur diyorsun ama durmuyor işte kredi kartı borç demek. olmasa da olur. İlle de kalsın dersen limitini kendin düşük olarak belirle.
Ben de geçenlerde borcunu yapılandırdığım kredi kartımı kredi çekip ödeyip kapattırdım. Resmen üstümden yük kalktı hafifledim. Çünkü esktra borçlarımız da var. İnşallah borcu tek bir yerde toplayıp ödeyebilirsin. Allah ödeme kolaylığı versin.