Annem memur babamın emekli maaşı 45e yakın normal maaşı 85 üstü. 15 ve 20 kira geliri var. Yani durumları iyiAilenizin aylık geliri ne kadar?
Benim arabam yok ailemin arabası. Kaza yaptığım için kredi çekip almamı istiyorlar. Iphone ve macbook artık yok. 22 civarı tutunca telefon gidip 16 bine telefon aldım çünküHe bacım bi senin araban var bi sen trafiğe çıkıyosun, bi senin iphoneun macbookun var absjsslsala anlaşılan o ki siz bu kafayla asla borçtan kurtulamazsınız. Geçmiş olsun.
Aynı senaryoda 50 50 hatta çarpana verilen oranı bile gördüm. ben suçluyum ama bana çarpan sanki suçsuzYavrum adamın önüne kırmışsın, suçlusun işte. Neyin tatavasını yapıyorsun hala?
Şu durumda ben yardımcı olmayan aileyi hoş görmüyorum. Borç verebilirler.Annem memur babamın emekli maaşı 45e yakın normal maaşı 85 üstü. 15 ve 20 kira geliri var. Yani durumları iyi
Adamın önüne kırmışsın zaarrt diye önceden fal açıp önüne birinin atlayacağını tahmin edip buharlaşsa mıydı ne saçma bir argümandır buAynı senaryoda 50 50 hatta çarpana verilen oranı bile gördüm. ben suçluyum ama bana çarpan sanki suçsuz
Geçmiş olsun, Allah beterinden korusun2013 olduğu için aileme sormalı neden kaskosu yoktu diye. 20 senelik olduğu için değişti hesap vereyim mi adım adım? Kaza öncesi maaşım gayet yeterliydi. Orana da itiraz edeceğiz.
Ben harcıyorsam da kendi paramı harcadım ailem bi okulumu ödedi ki köpek gibi pişmanım keşke başka şehirde kalsaydım ya da devlette okusaydım. Liseden beri çalışıyorum ki ne şartlarda. Kasada suratıma ürün fırlatan olurdu ağlardım devam ederdim. Molada çağrırlardı devam ederdim. Ben zaten her şey belli olsun borcu ödeyeceğim dedim. Borç yetmiyor bir de kaza yaptığım arabayı ailemden alacakmışım. Ailem sevmiyor hayatımı gezip tozmam rahatsız ediyor biliyorum. Dertleri başkaŞu durumda ben yardımcı olmayan aileyi hoş görmüyorum. Borç verebilirler.
Sizin borçlarınızdan ve harcamalarınızdan bıkmışlarsa ve bu yüzden bu tutumdalarsa orasını bilemiyorum ama insan kendi çocuğundan böyle sakınmamalı ya imkanı varsa.
Takip mesafesinde olsaydı frene basabilirdi. Basmadı orda da yeni şoför vardı çünküAdamın önüne kırmışsın zaarrt diye önceden fal açıp önüne birinin atlayacağını tahmin edip buharlaşsa mıydı ne saçma bir argümandır bu
Takip mesafesi aynı seyir şeridi içinde geçerlidir. ben yolumda giderken aniden önüme kıran birisine takip mesafesi yoktur. Yan şeridindesin , yan şeritten önüne kırmışsın, yan şeride takip mesafesi mi koyacaktı? Allah aşkına çıkma trafiğe bu bilgilerle zatenTakip mesafesinde olsaydı frene basabilirdi. Basmadı orda da yeni şoför vardı çünkü
İşte ben alışmıştım duymazdan geliyordum ki toplu taşıma kullanma arabayı kullan diyen zaten babamdı. Ben onlara alıştım onlar zaten beni hiçbir zaman onaylamadığı için. Bana gelip bu arabayı bizden allll all senin maaşınla millet ev geçindiriyor yaşıtların doğuruyor diyeceklerini tahmin edemedimGeçmiş olsun, Allah beterinden korusun
Ailenize içerlediğiniz konularda haklı olabilirsiniz belki, yaşamınızı ailenizin size tavrını, sizin evlat olarak nasıl biri olduğunuzu bilemem, o yüzden çok da yorum yapmak istemiyorum ama madem ailenizin malı sizden kıymetliydi, madem cimrilerdi bu huyları yeni değildi değil mi? Hep böyleydiler, o zaman kusura bakmayın ama ben olsam asla arabalarını alıp kullanmazdım.
Evet, sen şerit değiştirmiş olsan da, arkadan gelen sürücünün takip mesafesine uyması hâlâ zorunludur.Takip mesafesi aynı seyir şeridi içinde geçerlidir. ben yolumda giderken aniden önüme kıran birisine takip mesafesi yoktur. Yan şeridindesin , yan şeritten önüne kırmışsın, yan şeride takip mesafesi mi koyacaktı? Allah aşkına çıkma trafiğe bu bilgilerle zaten
"Araçlar, önlerinde giden aracı güvenli ve ani bir durumda durabilecek şekilde takip mesafesini korumak zorundadır."
Adam zaten formaliteden 25 almış?Evet, sen şerit değiştirmiş olsan da, arkadan gelen sürücünün takip mesafesine uyması hâlâ zorunludur.
Bu yüzden tek başına sen değil, arkadaki sürücü de kısmen kusurlu olabilir.
---
İlgili Kural:
Karayolları Trafik Yönetmeliği, Madde 56:
Ayrıca:
Hız ne olursa olsun, “iki araç arasında en az bir araç boyu boşluk” olması gerekir.
Ani bir durum (örneğin senin şerit değiştirme manevran) yaşansa bile, arkadaki sürücünün çarpması, onun da en azından %25 kusurlu sayılmasına neden olabilir.
Abla sıfır ya da küçük yaşta arabam olsa kesinlikle yaptırırım ama bende en son 94 model araba vardı kaskosu yoktu. Tabii ki çok önemli bir şey ama burada direkt suçlayıcı mesajlar görünce dikkatimi çekti açıkçasıYasal zorunluluğu yok ama yasal koruyuculuğu var, arabanın kaskosu konu sahibinin sorumluluğunda değil lakin bir aracınız varsa mutlaka kasko yapılmalı.
Bir komşum galeriden 0 araç almış kasko yaptırmadan kapısının önüne çekmiş, tam da o gece şeytanın işi yok, apartmanlarının 3. katındaki yeni gelin evine hırsız giriyor, neyse uzatmayayım hırsızları evde sıkıştırdık kapıdan çıkamayınca pencereden komşunun sıfır arabasının üzerine atladılar, arabanın tavanı komple çöktü
Evlenmezse gidemez ki. Üç aya kendini perişan edip geri döner bir ton borçla. Bunu idare edecek, arkasını toplayacak biri lazım. Daha ergen kafasından çıkamamış.Adam zaten formaliteden 25 almış?
Kaldı ki orada aynı şeritten gidecek iki araçtan bahsediyor, sen iki aracın arasına zarttt diye atlayansın. Kusurlusun. Ve şımarıksın. Ailen haklı.çok gururluysan öde yaptığın hatanın bedelini , bırak imkanlarından faydalanmayı ve koskoca maaşınla git ayrı bir evde yaşa bakalım. Ama öyle evlenirim giderim hıhh tehditleriyle değil :)
İtiraz ettim 50 50 için. ben sinyali verdim şeridi değiştirdim trafikte aynı şeritte gitmek şart mı? Ben kusursuzum demedim. niye kendimi daha da zora sokayım? Sen neden bu kadar nefretle yorum yapıyorsunAdam zaten formaliteden 25 almış?
Kaldı ki orada aynı şeritten gidecek iki araçtan bahsediyor, sen iki aracın arasına zarttt diye atlayansın. Kusurlusun. Ve şımarıksın. Ailen haklı.çok gururluysam öde yaptığın hatanın bedelini ve koskoca maaşınla git ayrı bir evde yaşa bakalım. Ama öyle evlenirim giderim hıhh tehditleriyle değil :)
Anladım, tekrar geçmiş olsun.İşte ben alışmıştım duymazdan geliyordum ki toplu taşıma kullanma arabayı kullan diyen zaten babamdı. Ben onlara alıştım onlar zaten beni hiçbir zaman onaylamadığı için. Bana gelip bu arabayı bizden allll all senin maaşınla millet ev geçindiriyor yaşıtların doğuruyor diyeceklerini tahmin edemedim
Keşke gerçekten arkamı toplayacak bir ailem olsaydıEvlenmezse gidemez ki. Üç aya kendini perişan edip geri döner bir ton borçla. Bunu idare edecek, arkasını toplayacak biri lazım. Daha ergen kafasından çıkamamış.
Bu da bir ergen zihninden çıkmış bir cümle.Keşke gerçekten arkamı toplayacak bir ailem olsaydı
Sen neden çocuk gibisin ergenlikten çıkmış olman lazım bu yaşta?İtiraz ettim 50 50 için. ben sinyali verdim şeridi değiştirdim trafikte aynı şeritte gitmek şart mı? Ben kusursuzum demedim. niye kendimi daha da zora sokayım? Sen neden bu kadar nefretle yorum yapıyorsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?