Borçlardan nefes alamıyorum

• Konu Sahibi Konu Sahibi eceyla
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Evet istiyorlar ki hiçbir şey yapmayayım bir yere gitmeyeyim onlar mal mülk derdinde sonra da e sana kalacak istemiyorum yüzlerine de söylüyorum gidin emekli olun köye 2 katlı ev yaptılar bir katı benim yaptırma dedim neymiş ayrı kapın olur şöyle olur. Apartmanda bir ev satılık diğer evi satıp onu almayı düşünüyorlar evlenirsem orda yaşarım diye yok dedim. Kafalarında şu var ben 700 bin kredi çekeceğim ailemin arabasını alacağım böylece maaşım ona gidecek. Ama insan bi kızım senin canın sağolsun lafını duymak istiyor ama yok yani. O kadar üstüme geliyorlar ki dayanamıyorum. Hem evlen diyorlar hem evlenme. İşte sıkıntı yaşıyorum istifanı ver diyorlar sonra da önce işini bul ver diyorlar.

Evlenmezse gidemez ki. Üç aya kendini perişan edip geri döner bir ton borçla. Bunu idare edecek, arkasını toplayacak biri lazım. Daha ergen kafasından çıkamamış.
Bir arkadaş vardı lisede, ailem beni new yorka yollayamayacaksa neden doğurmuş anlamıyorumm diye zırlardı ne dalga geçerdik. Ama o lisedeki yaş grubunda yaptı bunları en azından. Konu sahibi de bu hesap. Ya bozdum hadi ailem toplasın öhöööö diye ağlanıyor kazık kadar kız

Öfff yarın başına gelince görürüm ben seni yazma istemiyorum daha fazla yeterince canım sıkkın zaten. Zamanı geri alacak değilim.

Ya yazdıkların kadarıyla fazla talepkar, şükürsüz sürekli söylenen, fazlaca drama queen biri gibisin. Bir sakin ol önce. Başkalarına suç bulma. Borç bu ödenir. Nasıl kendine bir şeyler alırken ailene sormuyorsan borcu da kendin ödemelisin aileni katmadan.

Sen şaka mısın ailem benden kaza yaptığım arabayı almamı istiyor ben 4 aylık maaşımla bunu yapacak halde miyim

Öfff yarın başına gelince görürüm ben seni yazma istemiyorum daha fazla yeterince canım sıkkın zaten. Zamanı geri alacak değilim.
Başkalarına suç bulmayıp, şımarık davranışlar sergilemesen kazadır herkese olabilir adı üstünde kaza dalgınlık denilip geçilecek belki. Tavırların herkesi bu noktaya getiriyor ama. İnşallah fark edersin.

Bizim araba 800 900 ben bu parayı nasıl bulacağım peki

:)))
Aracın kaskosuz oluşu kızın değil ailesinin sorunu ama kasko cidden önemli, hırsızlar yüzünden komşumuzun arabasının başına gelenler, sonra yine bizim bir tanıdığın aracı aldığı gün kasko yaptırmayı ihmal etmesi sonucu bir de yapılmaması gereken hatalardan birini yapıp anahtar kontaktayken markete girmesi ve arabanın çalınması yüzünden biz daha arabayı alırız galeriden doğru sigorta şirketine, her şeyde rahat olan ben vergidir, sigortadır, kaskodur çok pimpirikliyim, hepsi anında ödenecek yapılacak, araba yüzyıllık da olsa yapılsın diye tuttururum

Muhtemelen ailenin koyduğu kuralların dışında yaşamaya çalışıyorsun. Onlar da seni zapt etmek için yaptırımlarda bulunuyorlar. Sınırları aşmaya çalışman kötü bir şey değil, yargılamam. Ancak bunu yaparken ailene bağımlı kalamazsın. Hem evlerinde yaşayıp, hem yardımlarını isteyip hem ben bildiğim, istediğim gibi yaşayacam diyemezsin. Öyle bir dünya yok.

Yahu ben aileme kaza yaptığım günden beri zaten ödeyeceğim dedim bu işler şak diye olmuyor belli olunca ödeyeceğim bizim araba böyle kalsın ya da yaptırın ben bu maaşımla borcumu ödeyeyim sonrasında fizik tedaviye gideyim ondan sonra ödeyeceğim o ara netleşir ben de yolunu bulurum olmadı size öderim dedim ailem ne diyor hayır kredi çek bizden bu arabayı al bu araba ne olacak ne edecek sürekli bunun kavgasını ediyorlar. 800 900 hadi diyelim 700. Ben bu parayı nasıl bulacağım

Bir kavga etmeden sakin sakin oturup plan yaptınız mı peki yoksa sadece kavga mı ediyorsunuz?

Bir kavga etmeden sakin sakin oturup plan yaptınız mı peki yoksa sadece kavga mı ediyorsunuz?
Bana kavga dövüş yaklaşan annem ben mr sırası beklerken bile sen salaklık yap diye alındı zaten hiç et diye alındı diye bağıran annem böyle yaparlarsa ben de karşı tarafı bile ödemem çeker giderim ne yapayım bizim araba 700 karşı taraf 200 4 aylık çalışan 1 milyon borcu nasıl bulacak gerçekten bunaldım artık. Ben bir şeyleri düzeltmeye çalıştıkça her şey mahvoluypr düşmanlar bana. Burda tanımadığım etmediğim kadınlar böyleyken ailemden şaşmamak lazım herhalde

Ama insan bi kızım senin canın sağolsun lafını duymak istiyor ama yok yani.
Bu cümlenize hak veriyorum, kazada kusurlusunuz ama kaza yapan biri korkar , hani Allah korusun yaralanabilirdiniz de, evet mal canın yongasıdır, mal sahibi olmak hiç kolay değil, yıllarca emek verip bir şeyler yapmak çok zor, sizde yaşayarak öğreniyorsunuz bir telefon almanın bile bütçeyi ne kadar sarstığını ve evet ne yaptılarsa ileride hepsi sizin olacak lakin elbette önce bir canın sağ olsun denmesi de gerekir, sonra sakince oturup kazayla ilgili konuşulur, araç sizdeyken kaza olduğu için sorumluluğu üstlenmeniz istenebilir vs.

Ben geçen sene sevgilimin yanına taşınma kararı aldım sevgilim de ailenle aranı daha fazla bozma sakin ol dedi ama bu kadar üstüme gelindiğini bilse böyle olmaz. Arkadaşım bile annemi görünce şaşırdı ben ağrıdan duramıyorum. Çok bile durdum

ama öte yandan buna bütçe ayirmak icin birseylerden kısan, pantolon almayip ona vereccegi parayla kenara tatil yaparim diye 15 euro atan, bilmediğim ulkede ucaga alinmayinca aileden istemek yerine arkadasindan borc alan biriyim. her sey her an olmaz ki. konu sahibi daha calismazken bile 220 bin borc yapmis. giyinmeyi, takmayi takistirmayi seviyormus:) tamam giyinmeyi sev ama yoksa da calisana kadar az harca. ya da yesil pasaportu varmis bitmek uzere diye fazla açılmış. harika bir sey yesil pasaportum olsa ben de giderdim ama cepte yok, ailen sana bir kurus verse iclerine batan insanlarsa da haziran temmuzda magazada çalışırsin agustosta iki asgari ucret paranla rahatca gezersin. konu sahibi gezerek tozarak ( 50 bini de egitim icinmis hadi ona ok) giyinerek kusanarak yaptigi 220 binlik borcu ailesi odemedi diye ailesine bilenmis mesela. ki ailesi özel okulunu odemis . konu sahibi diyor ki; bana ne bu sehre gelmemi kendileri istediler
e ailesi kullansin kizim diye araba vermis kaza yapinca diyor ki; bana ne kaskosuz araci vermeselerdi
tek cocuk, ailesinin aldigi evleri arabalari zaten konu sahibine kalacak ama bir mesajında diyor ki; bana mi aldilar sanki tapusu üstüme

bu cocuga ne yapsan yaranamiyorsun tam yeni nesil doyumsuz genç.
ve elde yok avucta yokken herseyi ayni anda almayabilirdi. evet bu araba kazasi coook baska bir olay, büyük ve korkunç bir zarar. ama konu sahibinin finansal okul yazarligi hic yok. muhtemelen bu araba olayi olmasa yine borc batagina girerdi. çünkü ayagini yorganina gore uzatmayi bilmiyor.
tabii ki hepimiz en iyisine layigiz, tabii ki bir masa bir yatak temel ihtiyac ama birkac aydir calisan, gecmisten 4 maas kadar borc yapan ve 50 bin tl kazanan biri icin birkac ay icinde hem yatak hem masa takimi, hem guzel laptop hem guzel bilgisayar hem telefon alip hem de tatillere cikmak bence normal degil.
az ayagini yorganina göre uzatıp her seyi bütçeye göre yapmak gerekiyor.
su anki borc icin bir sey diyemeyecegim, allah odeme kolayligi versin. eski isim de trafik kazaları yapan insanlarla ilgiliydi. insanlar hem kredi borcu hem esten altin doviz borcu alip araba alirlardi, sonra kaza yapar calisamaz hale gelirlerdi. cogu zaten kendi isini yapan insanlar, ozel sektordekiler de kovulurdu. is yok guc yok, gelen para yok, kredi borcu bir yandan, elden alinan borclar bir yandan... zaten biraz hasarin da kalsa isveren seni tercih etmiyor , eliyor... cok zor bir surec. bizim çalıştığımız insanlardan intihar noktasina gelenler olurdu, "keske olseydim o kazada" diyenler falan...

Ben zaten başından beri üstlendim belli olsun olmadı kredi çekerim dedim öderim dedim ama annem onların arabasını onlardan almamı istiyor şaka gibi böyle olursa ben de bana ne vermeseydin derim

Tamam sen anlat bakalım nasıl idare ettin paranı zekanı göreyim
Sen söyle bakalım önce neden kredi puanın düşük?

Benim bir şey anlatmama gerek yok, yazdım zaten. 55 bin kazanıyorsan 55 binlik değil 35 binlik yaşarsın. Ucu ucuna yaşarsan, acil durumlarda ne yapacağım diye ağlarsın böyle kenarda paran olmadığı için.

Sevgilin senin sorumluluğunu almak istememiş sadece. Bilse de almaz. Neden alsın?
Ailenin güdümünden kurtulmak için sevgilinin güdümüne girmeye çalışıyorsun. Ailen seni zapt etmeye çalışmakta biraz haklılar sanki. Çözümlerin evlenmek, sevgiline taşınmak.

Alakası bile yok evlilik konuşuyoruz yanaşmayan benim bana evlilik konusunu açma diyen benim ikimiz de geç mezun olduk çünkü

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…