- 6 Ağustos 2018
- 22
- 9
- 36
- 35
- Konu Sahibi Sevdaozverii
-
Çok üzüldüm Allah yardımciniz olsunBorclu adamla ask sevgi dedim evlendim borcu kumarla kapamaya kalkti az olmayan maaslarimizla evli kaldigimiz surecte ac kaldik.. Suan davaligiz o hala perisan ben dava acildigindan beri kafama goreyim... yine de karar senin
Evet birlikte yapmadık. Hatta böylesine hırs yapmış olması bile beni korkuttu. Bana olan sevgisinden eminim ama öte yandan da bir ömür istiyorsan benimle olmayı sahiplenirsin bu borçları, sen bu durumda olsaydın ben saniye düşünmezdim diyor. Maddi manevi olarak elimden geldigince yardimda da bulundum. Bir teşekkür etme zahmetin de bulunmasa da. Benimde anlamadigim husus para yokken nasil dugun yapilacagı...Borcu odemek ıcın borc altına gıreceksınız bılmem farkındamısınız? Gunes balcıkla sıvanmaz. Kosarak kac o adamdan bırlıkte odeyelım derken? Borcu bırlıkte yapmadınız kı atıyorum evlenırken dugun borcu odersenız onu herkes odedı ama kendı basına yapmıs borcu bıde ustune para olmadıgı ıcın dugun borcu cıkacak sonra sıtede avukat varmı bosanıcam nasıl verdıklerımı gerı alabılırım dıye konu acacaksınız. Hepsınden once 33yasında bı adamın evlenelım oyle borcu kapayalım demesı benım ıcın sorgusuz sualsız onu terketmem demektır.
Dugunu ya sen yapacaksın ya da dugunsuz evleneceksın. Bence ıkıncısını aklına bıle getırme. Senın borcun olsa bı dk dusunmez evlenırmıs ama senın borcun yok bunu nerden bılebılırsın kı? Bı de nankor tesekkur etmek bı kenara dursun sana mınnet duymalı zaten sen odemeye baslamıssın onun nıyetı bence senı kaz gıbı yolmak bu apacık zaten konusma tarzıda o yonde baksana benımle olmayı ıstıyosan borclarımı sahıplen demıs. Lutfen bu kadar kör olma. Aşk meşk gecıcı bı bakmıssın kendını sureklı katlanan borcun ıcınde bulmussun kıra gununu dusunuyosun evde yıyecek yok faturalar odenecek. Adam calısıyomu bılmıyorum ama gelen maas bıle borcu karsılamıyosa sen evı gecındırmeye hazırmısın evlendıkten sonra bunu goze alıyomusunEvet birlikte yapmadık. Hatta böylesine hırs yapmış olması bile beni korkuttu. Bana olan sevgisinden eminim ama öte yandan da bir ömür istiyorsan benimle olmayı sahiplenirsin bu borçları, sen bu durumda olsaydın ben saniye düşünmezdim diyor. Maddi manevi olarak elimden geldigince yardimda da bulundum. Bir teşekkür etme zahmetin de bulunmasa da. Benimde anlamadigim husus para yokken nasil dugun yapilacagı...
Öncelikle borç ne borcu kim için borçlandı evmi aldı arabamı aileyemi yardım yapıldı bunları bilmek lazım siz bilşyormusunuz ne borcu oldugunu ona göre yorum yapıcamMerhabalar
5 yıllık bir ilişkim var fakat erkek arkadaşımın yüklü miktarda borcu bulunmakta, dolayısıyla bu da bizi gelecekle ilgili planlarımıza engel oluyor. Ben 28 erkek arkadaşım 33 yaşında artık bir şeyler olsun istiyoruz. O da çare olarak evlenelim ve borcu birlikte kapatalım dedi. Düşündüğüm de çok üzüldüm defalarca da ayrılma kararı aldım ama bir türlü beceremiyorum. Sürekli beni yarı yolda bıraktın, senden eş olmazmış zaten tarzı vurucu şeyler söylüyor. Öte yandan düşününce bu borcu yapan da ben değilim neden sorumlu olup kendime bu haksızlığı yapayım diyorum. İlerde bir aile kurduğum da bu kişinin yeniden borc yapmayacağının garantisi de yok malesef. Ben annesiz büyüdüğüm için biraz da anne olmak istemez misinn evlenelim yoksa bu durum uzayacak demeye başladı. Onu seviyorum ama bir yandan da kendimi garantiye almak istiyorum. Sizce çok mu çirkin düşünüyorum. Bencilliğim endişelerimin önüne geçtiğini hissediyorum ve bir yandan da onu başkalarına kaptırmaktan korktuğumu. Nasıl bir yol izlemeliyim sizce? Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Sevgiler
Keske araba ev alınsa değil. Kuzenine güvenmiş borçlanmış diğer yüklü borcu daÖncelikle borç ne borcu kim için borçlandı evmi aldı arabamı aileyemi yardım yapıldı bunları bilmek lazım siz bilşyormusunuz ne borcu oldugunu ona göre yorum yapıcam
merhaba, küçük bir kısmı kuzeni için yapılan borç diğer kalanı ise malesef kumarÖncelikle borç ne borcu kim için borçlandı evmi aldı arabamı aileyemi yardım yapıldı bunları bilmek lazım siz bilşyormusunuz ne borcu oldugunu ona göre yorum yapıcam
Pardon da onun borcunu siz neden ödüyormuşsunuz size mi sormuş borç yaparken kesinlikle vazgeçmelisinizMerhabalar
5 yıllık bir ilişkim var fakat erkek arkadaşımın yüklü miktarda borcu bulunmakta, dolayısıyla bu da bizi gelecekle ilgili planlarımıza engel oluyor. Ben 28 erkek arkadaşım 33 yaşında artık bir şeyler olsun istiyoruz. O da çare olarak evlenelim ve borcu birlikte kapatalım dedi. Düşündüğüm de çok üzüldüm defalarca da ayrılma kararı aldım ama bir türlü beceremiyorum. Sürekli beni yarı yolda bıraktın, senden eş olmazmış zaten tarzı vurucu şeyler söylüyor. Öte yandan düşününce bu borcu yapan da ben değilim neden sorumlu olup kendime bu haksızlığı yapayım diyorum. İlerde bir aile kurduğum da bu kişinin yeniden borc yapmayacağının garantisi de yok malesef. Ben annesiz büyüdüğüm için biraz da anne olmak istemez misinn evlenelim yoksa bu durum uzayacak demeye başladı. Onu seviyorum ama bir yandan da kendimi garantiye almak istiyorum. Sizce çok mu çirkin düşünüyorum. Bencilliğim endişelerimin önüne geçtiğini hissediyorum ve bir yandan da onu başkalarına kaptırmaktan korktuğumu. Nasıl bir yol izlemeliyim sizce? Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Sevgiler
Yaklasik 3 yıldır. Ailesinin de “kıza bak borcu var diye kacti” demesinden çekiniyorum. Ama bir yandan da hayatimin kararmasindan da korkuyorum. Böyle bencilce dusunmek beni son derece rahatsiz ediyor başka da çözüm yok. Maaşı çok yeterli kalmiyor. Benim maaşımda yüksek değil. İlerde evlenirsem diye çehiz tarzı ufaktan bir şeyler alıyorum kendime sağolsun akrabalarimiz çehizime sürekli bir şeyler yapıp getiriyorlar. Belki de beni korkutan tek dusuncem onun cevresinin beni kotu bilecek olmaları..Ne zaman oldu borç?Neden ödeyemiyor?Size güvenerek borçlanmadıysa ödemek zorunda değilsiniz.Hele ki kumar borcu Afedersin ama enayimisniz.Ve sizi evlenelim borcu beraber ödeyelim diye sıkıştırması da hoş değil.Asla sizin borcunuzu ödemezdi kendi borcunu ödemeyen
Çok mu önemli yani senin mutluluğundan huzurundan daha mı önemli ailesinin ne düşündüğü.Ailesi önce oğullarının kumar borcunu düşünsünler kumar hiçte basit bir olay değil öyle ki yasak zaten.Tabi siz bilirsiniz gidin evlenin borcu ödeyin umarim o zaman iyi bilirler kıymetinizi anlarlar.Yani sen evlenip borcu ödeyince herşey Güzel olacak mı????Yaklasik 3 yıldır. Ailesinin de “kıza bak borcu var diye kacti” demesinden çekiniyorum. Ama bir yandan da hayatimin kararmasindan da korkuyorum. Böyle bencilce dusunmek beni son derece rahatsiz ediyor başka da çözüm yok. Maaşı çok yeterli kalmiyor. Benim maaşımda yüksek değil. İlerde evlenirsem diye çehiz tarzı ufaktan bir şeyler alıyorum kendime sağolsun akrabalarimiz çehizime sürekli bir şeyler yapıp getiriyorlar. Belki de beni korkutan tek dusuncem onun cevresinin beni kotu bilecek olmaları..
Merhaba. Benim ödeyecek durumum zaten mümkün değil maasım çok az. Kumardan kastım şans oyunları, bilmiyorum onlarda bu alanın içine giriyor mu. Sonuç olarak insanı yıpratan durumlarÇok mu önemli yani senin mutluluğundan huzurundan daha mı önemli ailesinin ne düşündüğü.Ailesi önce oğullarının kumar borcunu düşünsünler kumar hiçte basit bir olay değil öyle ki yasak zaten.Tabi siz bilirsiniz gidin evlenin borcu ödeyin umarim o zaman iyi bilirler kıymetinizi anlarlar.Yani sen evlenip borcu ödeyince herşey Güzel olacak mı????
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?