- 13 Ekim 2016
- 3.680
- 6.546
- 158
- Konu Sahibi Namutenahii
-
Sonuçta ihtiyaçları yok ve paraları var bence sorMerhaba, ben evli ve çalışan bir kadınım
Annemler benden 3 ay önce 6 bin TL borç istemişti. Araba alacaklardı ve 6 bin lira eksikleri kalmıştı.
Borç isteme sebepleri paraları olmadığı için değil, kendi paraları dövizde olduğu için onun içinden bozdurmak istememeleriydi. Ben de bunu borç verdikten sonra öğrendim. Dövizleri olduğunu bilmiyordum.
Daha önceden de borç verdiğim oldu aileme. Ama o zamanlar çok daha çekinerek alıyorlardı ve hızlıca geri veriyorlardı en kısa zamanda.
Ben de buna dayanarak "ne zaman ödersiniz" diye sormadım.
Nasıl olsa ellerine geçer geçmez verecekler diye düşündüm.
Bundan 1 hafta önce dövizlerini bozdurdular. 190 bin TL etmiş. Sohbet ederken söylediler. Ve herhangi bir yere gidecek bir para değil. Bankada duruyor. Ama benim 6 bin liradan henüz ses yok. Eşime de hiç konusunu açmıyorum. Aileme karşı olumsuz düşünsün istemiyorum.
Açıkcası ailem dövizden kâr edebilmek için benim paramı TLde bekletmiş oluyorlar. Ki ben elime geçen her parayla altın alıyordum, 3 aydır alamamış oldum.
Sanırım biraz rahat davrandım. Buarada memurum ben yani düzenli ve standart bir memur maaşım var. Eğer 6 bin lirayı verirlerse ben de yatırım amaçlı kullanacağım. Ama acil bir durumum yok.
Sizce paranın akıbetini sormalı mıyım? Siz olsaydınız napardınız? Acil ihtiyacım yok diyerek sormamalı mıyım? Yoksa paraları var diye cesaretlenmeli miyim?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?