- 10 Eylül 2015
- 242
- 34
- 28
- 32
- Konu Sahibi Qumru_hanne
-
ayni hastalık olabilir amin inşallah bende duzelip düzgün bir hayatim olsun istiyorum böyle olmak gercekten cok zorGeçmiş olsun. Hastalık hakkında çok bilgim yok ama mutlaka tedavi olmanızı öneririm. En iyi terapisti bulamazsanız bulduğunuzla yetinip kendi gayretlerinizle aşacağınıza inanıyorum. Buna benzer şeyler yaşayan bir arkadaşım vardı. Her gece barlardan,adamların yanından toparlardı nişanlısı. Çok çileler çekti ama sonunda terapilerle kurtardı kendini. Tam olarak aynı hastalık mı emin değilim ama kurtulmak elinizde. Allah kolaylık versin
hamileliginde etkisi vardir elbet ama bu belirsizlik sürekli vardi bendeHamilelikten dolayı olmasın ?
şöyle deyim bazen insanların icinde yasadiklariyla yaşadığı hayat bir olmaz bende böyle olsun istemez dim ama yasam tarzim aile yapım icimdeki duyguları yaşamaya izin vermiyor mecbur bizde hayatin verdigi karara göre sekilleniyoruzAyrıca söylemeden geçemeyeceğim boşanmak istediğiniz eşinizden hamile kalıyorsunuz bir de "evlilik kadını değilim " diye nasıl diyebiliyorsunuz orasını pek anlamadım.
İçinizden geldiği gibi yaşamıyor ve mutsuzsunuz. Ağır konuşmak istemiyorum ama ben bu mutsuzluguma evladiminda dahil olmasını istemezdim şahsen." Hayatın verdiği karara göre yasamak " kusura bakmayın ama çok saçma siz isteseniz korunurdunuz her türlü .şöyle deyim bazen insanların icinde yasadiklariyla yaşadığı hayat bir olmaz bende böyle olsun istemez dim ama yasam tarzim aile yapım icimdeki duyguları yaşamaya izin vermiyor mecbur bizde hayatin verdigi karara göre sekilleniyoruz
tabiki ben o rahatsızlık tayim demiyorum ama oyle olduğumu düşünüyorum 15 yasindan bu yana surekli gittigim doktorlar şap diye hapı veriyor ve bir ilerleme olmuyor hastalik midir nedir belli zaman sonra tekrarlanıyorŞimdi sayfalarca felsefelere dalıp ne size ne de kendime eziyet etmeyeyim ama özetle şunu diyebilirim ki insanın kendisi tutarlılık arayan çelişkiler yığını bir varlık zaten. Kendinize teşhis koymayın; borderline açıklamasına üstünden bakan her insan kendine bu durumu yakıştırabilir. Hatta şimdi baksam, bugün ben de bir borderline havasındaydım. Duygusal biriyseniz, duygularınız kolay değişir yani, bu normal değil mi?
İçinde bulunduğunuz durumun sıkıntısını yaşıyorsunuz muhtemelen; bunu söyleyin kendinize. Ki yarın bir terapiste gitseniz (sağlam bir doktorsa bilhassa), size zaten şak diye hap dayamaz, bi sorar soruşturur, az biraz altını kazar ve hamileliğinizi göz önünde bulundurur. Kendinize konduruyorsanız, gidin doktora, ancak nette orada burada okuyup, hemen o havaya bürünmeyin tavsiyem.
neden bir insan çocuğuyla gayet mutlu olabilir icindeki boşluğu evlatlariyla doldurabilir neden surekli bdv de çocuk mesele oluyor anlamiyorum onlarin varligi demek benim varligim demek zatenİçinizden geldiği gibi yaşamıyor ve mutsuzsunuz. Ağır konuşmak istemiyorum ama ben bu mutsuzluguma evladiminda dahil olmasını istemezdim şahsen." Hayatın verdiği karara göre yasamak " kusura bakmayın ama çok saçma siz isteseniz korunurdunuz her türlü .
haklısınız ama olmadi bazi seyler kadere baglayim neye baglayim bilmiyorum elinde olmadan gerçekleşiyor bende boyle olmasini istemezdimKusura bakma ama böylelerini paralayasım geliyor.
Elinde olmayan bir rahatsızlığın var ve huzur bulamıyorsun.Kendinle savaş halindesin.Çok zor.
Ama hamile kalmamak elinde.Niye sorunlarını çözmeden, tedavi olmadan hamile kalıyorsun???
Yazık o çocuğa.Psikolojisi bozuk bir insan daha yetiştireceksin.
Bu cevabınızı ilk yazdığım yoruma verseydiniz belki anlardim. Orda da sordum ve siz kader mahkumu imajı çizdiniz.neden bir insan çocuğuyla gayet mutlu olabilir icindeki boşluğu evlatlariyla doldurabilir neden surekli bdv de çocuk mesele oluyor anlamiyorum onlarin varligi demek benim varligim demek zaten
tabiki ben o rahatsızlık tayim demiyorum ama oyle olduğumu düşünüyorum 15 yasindan bu yana surekli gittigim doktorlar şap diye hapı veriyor ve bir ilerleme olmuyor hastalik midir nedir belli zaman sonra tekrarlanıyor
ne kadar bazen uzgun ve mutsuz olsakta aslında eglenceli ve sevecen oldugumuzu düşünüyorum insallah duzelirsin sıkıntı yapma kendineSen boyle anlatinca kendimi gordum resmen hicbir yere ait olmama tutarsizlik falan
teşekkür ederim evet dediginiz gibi biraz da elimizde olan birsey ama sureklilik ve karalilik olmuyor maalesefBence elinizdeki terapistlerle idare edin ve terapiye gidin. Sınır kişilik yapısında olan ve hayatına gayet mutlu devam eden arkadaşlarim var ama tedaviye gittiler bir süre.
Dr.Safak Nakajima'nın sayfasinda bu konuyla ilgili makale vardı sanirım.
Sınirda kisilik yapısı benim bildigim korkulacak kadar zor bir durum degil ama kisinin kendinin bu kisilik ozelligini iyi taniyip kontrol edebilmesi yani duygularini yonetebilmesi gerekiyor ki bu hepimiz icin ögrenilebilir ve hatta ögrenmemiz gereken bir konu.
Buradan destek alsaniz da sizin uzmanla gorüsmeniz lazım. Bilgi dogru olursa ise yarar yanlis olursa zarar verir. Cok gecmiş olsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?