BORDERLINE KİŞİLİK BOZUKLUĞU

Qumru_hanne

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Eylül 2015
242
34
28
32
Herkese iyi akşamlar genelde giriş yapmasamda sürekli bdv takip edenlerdenim bu konu hakkinda bilginiz varsa paylasmanizi istiyorum sevgili kk üyeleri. kendimden bahsedecek olursam bes senelik evli bir kizim kizim suan da hamileyim gecenlerde bir arkadaşim gonderdi bu tür hastaligin oldugunu ve okuyunca gercekten kendimi gördüm tedavisi zor bi hastalik surekli boşlukta hissetme kimlik kargaşası ani degisen duygular bi iyi bi kötü olma gibi kendimi suan cok kötü hissediyorum surekli bi bosluktayim hep sevgiye ilgiye açım ve bu bana hata yapmama sebep oluyor hata yaptiktan sonra da tekrar pismanlik duyup kendime resmen eziyet ediyorum ilgisiz sorumluluk bilmeyen bir esim var surekli bosanmak istedim çünkü kendimi özgür hissetmiyorum evlilik kadini degilim bu esimden kaynaklanan bir durum diye düşünmüyorum ic sıkıntısı çekip günlerim yorgun stresli daha cok ilerlerse aglama krizlerine donusebiliyor bosanamamin sebebi ailem yanimda degil tedavi ol diyenler icinde şunu söyleye bilirim suan hamileyim hap kullanamam ayrica iyi bir terapisti bulmam munkun degil yaşadığım yer küçük bir şehir lutfen dusuncelerinizi yazip ona gore bir çıkış kapısı bulabilir umudu icerisindeyim simdiden teşekkür ederim yazanlar icin ayrica sunuda ekleyim bu hastalığı olanlarin intihar düşüncesi ve cinsellikte de evli oldugum icin gecelik ilişkiler yaşıyor mus demeyelim de tutarsizlik larin olduğunu belirtmek istedim.tekraren iyi akşamlar

Geçmiş olsun. Hastalık hakkında çok bilgim yok ama mutlaka tedavi olmanızı öneririm. En iyi terapisti bulamazsanız bulduğunuzla yetinip kendi gayretlerinizle aşacağınıza inanıyorum. Buna benzer şeyler yaşayan bir arkadaşım vardı. Her gece barlardan,adamların yanından toparlardı nişanlısı. Çok çileler çekti ama sonunda terapilerle kurtardı kendini. Tam olarak aynı hastalık mı emin değilim ama kurtulmak elinizde. Allah kolaylık versin

ayni hastalık olabilir amin inşallah bende duzelip düzgün bir hayatim olsun istiyorum böyle olmak gercekten cok zor

Ayrıca söylemeden geçemeyeceğim boşanmak istediğiniz eşinizden hamile kalıyorsunuz bir de "evlilik kadını değilim " diye nasıl diyebiliyorsunuz orasını pek anlamadım.
şöyle deyim bazen insanların icinde yasadiklariyla yaşadığı hayat bir olmaz bende böyle olsun istemez dim ama yasam tarzim aile yapım icimdeki duyguları yaşamaya izin vermiyor mecbur bizde hayatin verdigi karara göre sekilleniyoruz

Şimdi sayfalarca felsefelere dalıp ne size ne de kendime eziyet etmeyeyim ama özetle şunu diyebilirim ki insanın kendisi tutarlılık arayan çelişkiler yığını bir varlık zaten. Kendinize teşhis koymayın; borderline açıklamasına üstünden bakan her insan kendine bu durumu yakıştırabilir. Hatta şimdi baksam, bugün ben de bir borderline havasındaydım. Duygusal biriyseniz, duygularınız kolay değişir yani, bu normal değil mi?

İçinde bulunduğunuz durumun sıkıntısını yaşıyorsunuz muhtemelen; bunu söyleyin kendinize. Ki yarın bir terapiste gitseniz (sağlam bir doktorsa bilhassa), size zaten şak diye hap dayamaz, bi sorar soruşturur, az biraz altını kazar ve hamileliğinizi göz önünde bulundurur. Kendinize konduruyorsanız, gidin doktora, ancak nette orada burada okuyup, hemen o havaya bürünmeyin tavsiyem.

İçinizden geldiği gibi yaşamıyor ve mutsuzsunuz. Ağır konuşmak istemiyorum ama ben bu mutsuzluguma evladiminda dahil olmasını istemezdim şahsen." Hayatın verdiği karara göre yasamak " kusura bakmayın ama çok saçma siz isteseniz korunurdunuz her türlü .

tabiki ben o rahatsızlık tayim demiyorum ama oyle olduğumu düşünüyorum 15 yasindan bu yana surekli gittigim doktorlar şap diye hapı veriyor ve bir ilerleme olmuyor hastalik midir nedir belli zaman sonra tekrarlanıyor

Kusura bakma ama böylelerini paralayasım geliyor.

Elinde olmayan bir rahatsızlığın var ve huzur bulamıyorsun.Kendinle savaş halindesin.Çok zor.

Ama hamile kalmamak elinde.Niye sorunlarını çözmeden, tedavi olmadan hamile kalıyorsun???

Yazık o çocuğa.Psikolojisi bozuk bir insan daha yetiştireceksin.

neden bir insan çocuğuyla gayet mutlu olabilir icindeki boşluğu evlatlariyla doldurabilir neden surekli bdv de çocuk mesele oluyor anlamiyorum onlarin varligi demek benim varligim demek zaten

haklısınız ama olmadi bazi seyler kadere baglayim neye baglayim bilmiyorum elinde olmadan gerçekleşiyor bende boyle olmasini istemezdim

Sen boyle anlatinca kendimi gordum resmen hicbir yere ait olmama tutarsizlik falan

neden bir insan çocuğuyla gayet mutlu olabilir icindeki boşluğu evlatlariyla doldurabilir neden surekli bdv de çocuk mesele oluyor anlamiyorum onlarin varligi demek benim varligim demek zaten
Bu cevabınızı ilk yazdığım yoruma verseydiniz belki anlardim. Orda da sordum ve siz kader mahkumu imajı çizdiniz.

Bence elinizdeki terapistlerle idare edin ve terapiye gidin. Sınır kişilik yapısında olan ve hayatına gayet mutlu devam eden arkadaşlarim var ama tedaviye gittiler bir süre.

Dr.Safak Nakajima'nın sayfasinda bu konuyla ilgili makale vardı sanirım.

Sınirda kisilik yapısı benim bildigim korkulacak kadar zor bir durum degil ama kisinin kendinin bu kisilik ozelligini iyi taniyip kontrol edebilmesi yani duygularini yonetebilmesi gerekiyor ki bu hepimiz icin ögrenilebilir ve hatta ögrenmemiz gereken bir konu.

Buradan destek alsaniz da sizin uzmanla gorüsmeniz lazım. Bilgi dogru olursa ise yarar yanlis olursa zarar verir. Cok gecmiş olsun

Psikolojiyle ilgili de egitim almış biri olarak söylüyorum, o psikolojik rahatsızlıkların özelliklerini öyle açıp okursaniz hemen hemen hepsinde kendinizi görürsünüz. Açın depresyon çeşitlerini "bu aynı ben" dersiniz. Bipolar bozukluğu okuyun ya da obsesif bozukluk vs. hepsinde az çok kendinizi bulursunuz. O yüzden uzman kişilerin teşhis koyması şart. Yoksa hepimiz topluca bakirkoye kapatılmaliydik...

tabiki ben o rahatsızlık tayim demiyorum ama oyle olduğumu düşünüyorum 15 yasindan bu yana surekli gittigim doktorlar şap diye hapı veriyor ve bir ilerleme olmuyor hastalik midir nedir belli zaman sonra tekrarlanıyor

Karakteriniz bu belki de? Duygusal bir insansınızdır, amaçlarınızı-hedeflerinizi henüz kafanızda netleştirememişsinizdir, hayat akmış, siz arada kalmış, anlamamışsınızdır. 25 yaşında mısınız? Esasen ergenlikten yeni yeni sıyrılıyor sayılırsınız, ciddiyim kiminde ergenlik sürüyor baya; belki ben de bir 27-28 yaşına kadar ergendim. :)
Üzerine bir evladınız olmuş, şimdi hamilesiniz de; yani karışık hissedebilirsiniz bu gayet normal.
Kolay öfkelenebilirsiniz, kolay ağlayabilirsiniz, kolay sevinebilirsiniz bu da karakter yani.
Bir evlilikten beklentileriniz, ilişkiniz içinde karşılanmıyorsa bunun hüznü, yalnızlığı, öfkesi de vardır arka planda.
Çocuk olayına da kendinizi evliliğe ikna için girmiş, kendinizi bile bile zincirlemiş ve fark etmemiş olabilirsiniz.

Duygulara dalmayın, var olanın tadını çıkarın, bir değişime gitmeyecekseniz kabullenin, değişecekseniz kabul ettirin. Artık sorumluluklarınız var, öyle duygulara kapılmalar anneler için lüks. :)

Kendi kendinize düşünüp zorlaştırmayın boşuna.
Böyle bir ihtimali düşünüyorsanız da, bizzat uzmanına gidin danışın. En azından hap verir mi vermez mi onu da yerinde görürsünüz. Varsa bir durum, tedaviyi öğrenir, konuşursunuz.

teşekkür ederim evet dediginiz gibi biraz da elimizde olan birsey ama sureklilik ve karalilik olmuyor maalesef

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…