BORDERLINE KİŞİLİK BOZUKLUĞU

İnternette yazılanlara göre kendinize teşhis koyup etkilemeyin kendinizi. Bazı psikolojik rahatsızlıklar fazlaca ortak belirtiler içerebilir. Ayırıcı tanı kriterlerini de sadece bir terapist bilebilir. Ki terapist bile birkaç seans sonra tanı koyabilir, hatta belki de daha fazla. Belki de sadece nevrotik bir kişiliğiniz vardır, sadece bunlara bakarak borderline diyemeyiz.

Bu evlilik senin psikolojini altüst etmiş. Bu anlattıklarınızla bu teşhisi koymak pek mümkün değil.

Karakteriniz bu belki de? Duygusal bir insansınızdır, amaçlarınızı-hedeflerinizi henüz kafanızda netleştirememişsinizdir, hayat akmış, siz arada kalmış, anlamamışsınızdır. 25 yaşında mısınız? Esasen ergenlikten yeni yeni sıyrılıyor sayılırsınız, ciddiyim kiminde ergenlik sürüyor baya; belki ben de bir 27-28 yaşına kadar ergendim. :)
Üzerine bir evladınız olmuş, şimdi hamilesiniz de; yani karışık hissedebilirsiniz bu gayet normal.
Kolay öfkelenebilirsiniz, kolay ağlayabilirsiniz, kolay sevinebilirsiniz bu da karakter yani.
Bir evlilikten beklentileriniz, ilişkiniz içinde karşılanmıyorsa bunun hüznü, yalnızlığı, öfkesi de vardır arka planda.
Çocuk olayına da kendinizi evliliğe ikna için girmiş, kendinizi bile bile zincirlemiş ve fark etmemiş olabilirsiniz.

Duygulara dalmayın, var olanın tadını çıkarın, bir değişime gitmeyecekseniz kabullenin, değişecekseniz kabul ettirin. Artık sorumluluklarınız var, öyle duygulara kapılmalar anneler için lüks. :)

Kendi kendinize düşünüp zorlaştırmayın boşuna.
Böyle bir ihtimali düşünüyorsanız da, bizzat uzmanına gidin danışın. En azından hap verir mi vermez mi onu da yerinde görürsünüz.
haklısınız tesekkur ederim dikkate alacam tavsiyenizi

teşekkür ederim evet dediginiz gibi biraz da elimizde olan birsey ama sureklilik ve karalilik olmuyor maalesef
Canım o sureklilik ve kararlilik bir olsa zaten kimsenin bir derdi kalmayacak. Ama sen kendi dunyana bir bebek getireceksen ona daha iyi bir anne olmaya calişmalisın. Yani o gelsin bir hareket olsun, beni eglesin gibi olmayacaktır. Sen mutsuzsan o bebek de mutsuz olacaktir onun icin bir an once kendini iyilestirmelisin.

Canım o sureklilik ve kararlilik bir olsa zaten kimsenin bir derdi kalmayacak. Ama sen kendi dunyana bir bebek getireceksen ona daha iyi bir anne olmaya calişmalisın. Yani o gelsin bir hareket olsun, beni eglesin gibi olmayacaktır. Sen mutsuzsan o bebek de mutsuz olacaktir onun icin bir an once kendini iyilestirmelisin.
tamam inşallah

Zaman zaman ben de bu hastalığı kendimde görüyorum. Bence her insanın vardır böyle tutarsız zamanları ama tabii ki en iyi teşhisi bir uzman koyabilir size. Bence hemen hastayım moduna girmeyin

Back
X